Ja bih je preskočio, samo zbog čipseta. U pitanju je 980a SLI čipset koji je zapravo matori 780a čipset, samo što ima podršku za DDR3. Kontam da ti treba SLI ploča, ali od novijih imaš samo ovu i MSI NF980-G65 koja je 3waySLI. Dakle, takvih ploča za AMD neće više biti,jer čto bi AMD plaćao licencu nvidiji kad ima svoje grafičke i čipsete? IMaš još jednu opciju, a to je SLI hack koji može da radi na CF pločama, odnosno na pločama na kojima imaš 2 PCI-e slota.
Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS
:: šta te interesuje u vezi nje konkretno? :: :: Nemam dotični model ali imam M4A88TD-V EVO USB3, pa ti mogu preneti iskustva za delove ploče koji su isti :: :: support normalit :: ::
Re: Re: Pored silnih (a odličnih) AMD čipsetova ti oćeš nforce
27.01.2011. 11:32
status: user broj poruka: 3746
Slažem se...ali hoću da ga preokrenem da ne uzme nforce ukoliko je to naumio :)
support normality
:: Druže, ne možeš da porediš ploče sa AMD i nvidia čipsetom :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: :: :: šta te interesuje u vezi nje konkretno? :: :: :: :: Nemam dotični model ali imam M4A88TD-V EVO USB3, pa ti mogu preneti iskustva za delove ploče koji su isti :: :: :: :: support normalit :: :: :: ::
:: Slažem se...ali hoću da ga preokrenem da ne uzme nforce ukoliko je to naumio : :: :: support normalit :: :: :: Druže, ne možeš da porediš ploče sa AMD i nvidia čipsetom :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push&pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: :: :: :: :: šta te interesuje u vezi nje konkretno? :: :: :: :: :: :: Nemam dotični model ali imam M4A88TD-V EVO USB3, pa ti mogu preneti iskustva za delove ploče koji su isti :: :: :: :: :: :: support normalit :: :: :: :: :: ::
U kuci imam dva kompa skoro identicna na AMD\ATI platformi a izmedju ostalog od skoro imam i grafu MSI GTX460 1GB Hawk Talon Attack pa sam razmisljao da iskrcmim jednu a da uzmem plocu sa nforce i DDR3 memoriju, mozda jos jednu istu graficku i to sve da spakujem. Rekao bih da nije losa ova ploca o kojoj pricamo ali opet ne znam kako se u poslednje vreme pokazuje ovaj Nforce cheapset na plocama za AMD procesore. I jos jedan razlog. U jednom od ta dva ATI\AMD kompa mi je MB Asus M3A79-T Deluxe u koju sam ubo Phenom 955BE pa sam nesto zaje... prilikom flash-ovanja BIOSA (najverovatnije obrisao a o tome sam slao postove juce i prekjuce) i sada sam komp doneo u BG da se uradi flash preko eeprom programatora. Ne znam kako ce to sve da ispadne pa sam poceo da pripremam varijantu B.
Kao sto vidim nemate neko lepo misljenje o ovoj ploci a nije se dobro pokazala ni u nekim operacijama. Sada sam u rebusu. Sta raditi ako ne osposobim M3A79-T Deluxe. Da li da uzmem neku jevtiniju varijantu tipa M4A77, M4A77D da premostim neki period (imam 2X2GB DDR2 Kingston Hyperx 1066BE) ili odmah ici na neku za DDR3 a ovo staro isprodavati. Nisam trenutno pri kinti da kupujem neke jace ploce.
Kako ti se druze ta masina pokazala u igrama posto bih i ja veoma slicnu spakovao. MB M4N98TD EVO CPU Phenom II X4 955 Black Edition VGA GTX 460 Hawk Talon Attack RAM 4GB (2x2GB) KINGSTON1600MHz DDR3 PSU LC Power Metatron Prophecy 750W TFT ViewSonic VX2433WM HDD WD Raptor 150GB
ta ploca je sasvim solidna,i u realnom radu samo malko sporija od amd counterparta...ako vec imas tu plocu,ne vidim zasto da je ne iskoristis,ploca je vise nego solidna,tacno je da je malo izbirljiva sto se memorije tice,tj overclocka iste,ali radi pouzdano,i poprilicno brzo...
nikada ne klokujem memoriju,jer je dobitak u performansama daleeeeko manji nego kada se zategnu latencije,tj npr memorija ddr2 sa latencijom 4 na 533mhz ima bolji bandwith nego memorija sa cl 6 na 800mhz...
Zavisi, za DDR1 kažu da je bilo bolje utezati latencija, za ddr2 kanda je bilo svejedno a za ddr3 je bolje dizati takt, ovo poslednje je provereno.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: nikada ne klokujem memoriju,jer je dobitak u performansama daleeeeko manji nego kada se zategnu latencije,tj npr memorija ddr2 sa latencijom 4 na 533mhz ima bolji bandwith nego memorija sa cl 6 na 800mhz...
Možeš da je držiš na 1.7V ako imaš AMD. Radi li kako treba ako je namestiš ko što piše na sajtu?
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: sve je to lepo,ali mene memorija zeza pa rastura.. :: def. je 9-9-9-27-33,a voltaza 1.7-1.9 na 1600mh :: spustim je na 1333 i oc-ujem,nema sanse da dostigne 1600,iako stavim def vrednosti.. :: linx puca posle minut ili malo vise.. :: imam 1055 :: pre sam ga namestio na 3.8,ali sam uradio update bios-a i sada nema sanse.. ::
Pa koliki napon joj piše na kingstonovom sajtu da traži?
:: :: ma ok je memorija,prosla mem test.. :: samo na 1600 ide voltaza preko 1.8v.. :: sa black dragonom ne mogu da predjem 1400+ kada OC.. :: memorije zezaju,cpu dize win na 4100pri 1.475v,ali mi ne treba preko 4ghz,tako da ne verujem da je cpu problem...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.