Definitivno intel, samo uzmi K varijantu tog procesora (razlika je 10 eura) i cm hyper 212+ da ga ohladis. Jako se dobro klokuje, steta je drzati ga na difoltu. Mozes da ga vozis 4.5-5 Ghz za svaki dan.
Zato treba da uzme k varijanu koja ostavlja taj fenom u prasini. Sto se tice grafike izasao je GTX 560 koji je jeftiniji od te 6950, a ide na 1Ghz za svaki dan, tj stize i prestize gtx 570 i dere tu 6950.
AlesVIP:vidi zasta koristish racunar i kraj,ako ocesh igre mozesh mnogo jeftinije da prodjesh,za igre to ti zaista(sem grafe)ne treba.Ako je neshto ozbiljno,a ne zajebancija,onda idi Intel taj samo k + gtx 560 i eto.
Ili da sacekas GTX560 bice oko 230 evra isplativa dosta. Mada i 6950-ici mogu da se otkljucaju shader-i i da bude kao 6970 i na nivou GTX570, GTX560 je na nivou 570 kad se klokuje.
Mada kao sto kaze kolega djokosrb i ovaj komp sto imas je dobar, eventualno mu samo zamenis grafu i to je to. Mozes slobodno da preskocis ovu generaciju intel/amd i cekas buldozer i soket 2011 sa osmojezgarnim procesorima.
Ako krenemo od pretpostavke da nije zajebancija na rachunaru u pitanju
27.01.2011. 13:31
status: user broj poruka: 1889
A pretpostavljam da nije chim tolike pare dajesh, onda uzmi prvu, shto sa gpu-a tiche, instaliraj samo quadro drivere, i dobio si mashinu koja ce te sluzhiti nekoliko godina.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Postojeci komp ostavljam bratu da se igra. Ovaj pravim samo za moju dusu, a treba mi za sve, za gameing, video montazu, video rendering, vec sam iskupovao sve ostale komponente kuciste HAF 922 tastaturu Logitech G110 misa Logitech G700 memorije 2x3GB Geil da 2000Mhz monitor 23` LG LED napajanje Seasonic 620W HDD Samsung 1TB F3
tako da mi je ostala samo ova nedoumnica, Intel ili AMD...
I ja sam planirao da sacekam Buldozer ali nesto mi kilava ta rabota, plasim se da to ne ispadne kako treba, da ne ispune ocekivanja... Sto se tice Intel-a do sada nisam imao iskustva sa njim, uvek sam imao AMD varijantu kompa, a uglavnom vidim da je Intel HIGH END kombinacija...
AMD Phenom II 955 BE MSI 790FX-GD70 2x 2 GB OCZ 1600MHz Gold edition low voltage 2xSamsung F3 1TB ATI Radeon Sapphire 4890 Toxic Vapor-X Thermaltake Soprano VB1000VBS Logitech Wave Logitech MX1100
Intel+nvidia= dobitna kombinacija za rendering i montazu. Jeste skuplja ali vredi svaki evro ako ti zaradjuje za hleb. Uzmi K varijanu procesora, hyper 212+ ili neki skuplji tipa megahelms, nasviraj to na 5Ghz i videces kako sve leti. Ako ne zivis od renderinga i5 2500k ti je sasvim dovoljan.
Ja sam stari INTELAS,ali u toj varijanti isao bih na AMD. 6 procesora sirove snage,pa jos i solidan overclock.... Kod i7 2600 BCLK je uslovno vezan za slabasnu grafulju integrusu,zato je i jadan O.C.
Svakako AMD. Ali mozda treba sacekati BULDOZERA.Kazu da ce da prevrne sve..
Po meni, ako radis i rendering i video montazu, onda druga kombinacija. 6 jezgara je ipak cista sirova snaga, + ta asus croshair IV formula ploca je odlicna ploca za OC, pa ces moci i posteno da nasviras taj Phenom X6. A tu je i jaca grafika tako da mislim da ti je bolja druga kombinacija....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Postojeci komp ostavljam bratu da se igra. :: Ovaj pravim samo za moju dusu, a treba mi za sve, za gameing, video montazu, video rendering, vec sam iskupovao sve ostale komponent :: kuciste HAF 92 :: tastaturu Logitech G11 :: misa Logitech G70 :: memorije 2x3GB Geil da 2000Mh :: monitor 23` LG LED :: napajanje Seasonic 620 :: HDD Samsung 1TB F :: :: tako da mi je ostala samo ova nedoumnica, Intel ili AMD.. :: :: I ja sam planirao da sacekam Buldozer ali nesto mi kilava ta rabota, plasim se da to ne ispadne kako treba, da ne ispune ocekivanja.. :: Sto se tice Intel-a do sada nisam imao iskustva sa njim, uvek sam imao AMD varijantu kompa, a uglavnom vidim da je Intel HIGH END kombinacija.. :: :: :: :: AMD Phenom II 955 BE :: MSI 790FX-GD70 :: 2x 2 GB OCZ 1600MHz Gold edition low voltage :: 2xSamsung F3 1TB :: ATI Radeon Sapphire 4890 Toxic Vapor-X :: Thermaltake Soprano VB1000VBS :: Logitech Wave :: Logitech MX1100 ::
Nesto mi Intel-Ati ne mirise na dobru kombinaciju... najverovatnije ide druga kombinacija... Praticu malo realase date za Buldozer. Ako ga odalje, nema od njega nista , ide 1100T.
AMD Phenom II 955 BE MSI 790FX-GD70 2x 2 GB OCZ 1600MHz Gold edition low voltage 2xSamsung F3 1TB ATI Radeon Sapphire 4890 Toxic Vapor-X Thermaltake Soprano VB1000VBS Logitech Wave Logitech MX 1100
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.