Interesuje me da li imate saznanja, da li je pocelo potpuno izbacivanje PCI slotova sa maticnih ploca? Ili makar pretpostavku kada bi mogle prestati da se koriste PCI slotovi (znaci na ploci ostanu samo PCI-e) na maticnim plocama?
Ako planiram neki upgrade, mozda izpadne dzaba bacanje para na neku PCI karticu, ako se u skoroj buducnosti ispostavi da ne mogu da je prebacim u noviju konfiguraciju. A situacija vec neko vreme lici na onu ISA/PCI slotovi, pa zato pitam.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Prvo pitanje: Zashto ukloniti neshto shto je dovoljno samo zalemiti, da bi zaradio na tome (koristi PCI-e magistralu, pa proizvodjachi imaju kvalitetnu zaradu)? Iz tog razloga ne verujem da ce nestati u skorije vreme. A postoje ploche samo sa PCI-e (uglavnom te ploche imaju 7 komada istih, a mislim da je GA-X58A-UD9 jedna od njih).
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
kad naprave chipsete koji nepodrzavaju PCI magistralu ... mislim da si pozurio 10 godina sa pitanjem ... jos ce dugo PCI niti na sceni ... i nema potrebe da se sklanja .. kupuj PCI karte i nemisli o tome ..
Intel je bio u pocetku najavio da soket 1155 nece podrzavati PCI interfejs pa su odustali od te zamisli verovatno zbog proizvodjaca ploca je bez PCI slotova Full ATX ploce nemaj nekog smisla sem, ako nisu neki Jaci gamerski modeli, a to znaci jefinije ploce i manji profit.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.