Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
ploca:60e cpu:90 grafika:170 ram:50 prvi je jako skup hard,ali se slabo kupuje,ovaj drugi 35e napajanje oko 60-70 i kuciste oko 60... znaci sa onim raptorom ne vise od 600 evrica,nazalost...
:: ploca:60 :: cpu:9 :: grafika:17 :: ram:5 :: prvi je jako skup hard,ali se slabo kupuje,ovaj drugi 35 :: napajanje oko 60-7 :: i kuciste oko 60.. :: znaci sa onim raptorom ne vise od 600 evrica,nazalost.. :: :: ::
Zahvaljujem na proceni. Pre nego sto sam postavio post u glavi mi je bila cifra od nekih 650 Eura za kompletnu masinu. Kada bih prodavao komponente pojedinacno mogao bih uzeti neki evric vise. Nije mi frka za lovu vec u kuci imam jose jednu masinu skoro identicnu ovoj: MB Asus M3A79-T Deluxe CPU AMD Phenom II X4 955BE VGA Gigabyte HD6870 RAM Geil BD Evo One 2X2Gb 800Mhz HDD WD 500AAKS Caviar Blue PSU Chieftec CFT700 14CS CAS Antec Nine Hundred doduse ova je od klinca ali mozda bih ovu prodvao. Drugi razlog i dosta jaci je sto sam vec neko vreme nalozen na Sandy Bridge arhitekturu. Uhvatila me `zvrca` tako da se najverovatnije necu smiriti dok je ne budem imao.
Da li to samo na ovom forumu POLOVNE komponente vrede najskuplje na svetu?!? Pa ako je nešto novo 200€, ko je ta BUDALA koja bi dala 170€ za polovnu stvar? Da je realna cena za polovno 50% niža kao svuda u svetu i to sa garancijiom na par meseci naravno, ili bar 130€ za tu grafiku pa da rizikuje čovek.
Danas kada svaki klinja OVERKLOKUJE komponenrte da se kupi nešto poput grafike, procesora ili memorije POLOVNO?!?
Treba biti BUDALA u najmanju ruku i to platiti 85% od cene koštanja novog proizvoda. Da je 50% od cene pa da se rizikuje. Baš bih voleo da vidim ko je ta veverica koja će doneti gospodinu @bomid, Sandy platformu, kupovinom njegovog POLOVNOG PC-a .... kao da taj kupac ne bi sebi radije nabavio Sandy Intela 2500k, recimo u tuto kompletu, nego polovnog AMD-a za 650-700€ ... PAMETI KO TE NAPUSTI
Mogu li ja onda preko ovog foruma prodavati moj stari PC, ako su cene tako DOBRE za polovne stvari?
@bomid: ovakva tema, ako vec ne ide u oglase, vise nego ocigledno da treba da ide u kategoriju http://pcberza.rs/forum/forum.php?forid=4&katid=1 @cicija: realna cena je trzisna cena i gotovo. treba da baci oglas za 750e, posle par dana da spusti na 700, pa na 650 i tako dok ne proda. niko nije lud da proda savrseno dobrog phenoma za 70-80e zato sto ti mislis da je tako posteno. nekom se jednostavno ne uklapa u racun da uzme novo ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Gospodine cicija meni ni na kraj pameti nije da cu prodati bilo sta od ovih komponenti ili celu konfiguraciju za te novce o kojima govorimo a kamo li da ce to biti dovoljno za novu Sandy Bridge arhitekturu. Prosto je normalno da se kod prodaje stavi mozda nesto i visa cena da bi se naknadno eventualno spustala. Mogu ti reci i to da se u oglasima mnogo slabije konfiguracije cene istom ili pribliznom cenom a znam pouzdano da se prodaju i to bez vece korekcije (smanjivanja). Jednostavno kao sto rece Mixx trziste diktira cenu. Ako ima ljudi koji ce da daju taj novac koji se trazi mislim da nema smisla spustati ili komponentu davati u bescenje.
Slušaj, sisoja ima, ali ih ne traži na ovako stručnom mestu! Idi u Grand Produkciju na Pink forumu (ako toga ima) pa tamo valjaj OVERKLOKOVANE I PRŽENE komponente vevericama ili ti narodnjacima koji jedino znaju za iPhone i guči.
Za 700€ mogu kupiti: i5 2500k + ploča = 300€, 4GB memorija i 1TB HDD = 130€, Vrhunsko napajanje+ kućište do 100€ Grafika do 170€
I iiii ... ovo je misliš LOŠIJE od tvoje P O L O V NE batare??? Ti mora da veruješ da stvarno ima budala na ovom svetu!
Ovo rade ljudi koji vrebaju kao lesinari kada neko prodaje neato pa mu nenormalno zakinu.965 90e?? Pa za sto prodaju 955 klot bez gar u kesici od prstena, daj molim te. Po meni je ovo besobrazluk, klasican. Razumem ja da neko hoce da zaradi, ali ovo je smesno, na dosta tema si gde je neko imao problem sa necime ubacivao kosku da kupis. 170 graficka..da.
cpu ne ispod 11000k, grafa 19500 (ovo je sve minimum kad spustis pocetnu cenu). I ja bih rado taj cpu za 90e, al imam toliko respekta prema tudjim parama da mu ne zakidam toliko. Zanima me takvi kao ti koliko onda cene komponente ako ovoliko tudje cene. To su oni sto skuplje na oglasu nego u radnji, nema drugo objasnjenje nego zarada. Ovo pricam zbog gore navedenog vrebanja ljudi po temama da kupis nesto kad su u problemu.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: ploca:60 :: cpu:9 :: grafika:17 :: ram:5 :: prvi je jako skup hard,ali se slabo kupuje,ovaj drugi 35 :: napajanje oko 60-7 :: i kuciste oko 60.. :: znaci sa onim raptorom ne vise od 600 evrica,nazalost.. :: :: ::
@Snoopy-, uzimaš li ti u obzir da su ovo POLOVNE stvari?!? I još u obzir da su bile OVERKLOKOVANE i to S I G U R N O i bez daljenjeg? Da li bi ti rizikovao da platiš 11000 dinara CPU koji nov u radnji košta 14000 dinara? I da ti ode nakon par dana jer ga je prethodni vlasnik držao na maximum kloku sa nekim besnim kulerom? Daj, malo racionalnosti, ... KAKVE CRNE TUDJE PARE?!? I zašto bih cenio tudje pare AKO ON NE CENI SVOJE PARE?!? Već misli da ih je bacio na Phenom-a pa bi sad da IZVADI te SVOJE PARE na nekoj naivčini KOJU VREBA NA OVOM I VEROVATNO OSTALIM FORUMIMA, i da lepo sebi kupi I5 II procesor :::
Smesno je to sto pricas. Dao bih mu sad 11k, u radnji je 15ak, a ima i garanciju. Lik prosle nedelje nije hteo ispod 120e 965 da spusti ni dinar a nema garanciju. Cpu se ne kvari i to se zna. Vidi koliko bi ti cenio svoje. Nema veze sto je klokovan, terace to kolko hoces. Bas me zanima koliko bi ti stavio svoje komponente u odnosu na radnju, 70% jeftinije?
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: @Snoopy-, uzimaš li ti u obzir da su ovo POLOVNE stvari?! :: I još u obzir da su bile OVERKLOKOVANE i to S I G U R N O i bez daljenjeg :: Da li bi ti rizikovao da platiš 11000 dinara CPU koji nov u radnji košta 14000 dinara? I da ti ode nakon par dana jer ga je prethodni vlasnik držao na maximum kloku sa nekim besnim kulerom? Daj, malo racionalnosti, ... KAKVE CRNE TUDJE PARE?! :: I zašto bih cenio tudje pare AKO ON NE CENI SVOJE PARE?!? Već misli da ih je bacio na Phenom-a pa bi sad da IZVADI te SVOJE PARE na nekoj naivčini KOJU VREBA NA OVOM I VEROVATNO OSTALIM FORUMIMA, i da lepo sebi kupi I5 II procesor ::: :: :: ::
Ne treba biti nerealan. Trziste diktira cenu, ali i tu postoje granice dobrog ukusa. Realno je 70%-75% od cene novog, kada se uzme u obzir strost i stanje komponenti.
Vidi druze ja na forumu ne trazim ljude kojima cu prodavati komponente vec sam postavio veoma prosto pitanje:`Koliko bi mogle da vrede ove komponente`. Jedini razlog zbog kojeg sam postavio ovo kao i sva druga pitanja ranije je da bih dosao do novih saznanja iz oblasti kompjuterske tehnike i kretanja cena komponenti, a smatram da to na ovom forumu mogu da dobijem jer ima ljudi koji se u te oblasti mnogo bolje razumeju od mene. Sto se tice OVERKLOKOVANJA komponenti i ako mi neces verovati u mojim konfiguracijama sve komponente rade na default vrednostima. Jednostavno se time ne bavim a i ne baratam time bas najbolje tako da se i ne upustam u te vode. Televiziju uopste ne gledam a posebno ne Pink niti valjam komponente `vevericama` a posebno ne OVERKLOKOVANE i PRZENE. Ja sam jednostavno ljubitelj dobrog hardvera i igara i jako mnogo novca sam ulagao u isti prethodnih godina i naravno ne ocekujem da mi se taj novac vrati. Sta ces svako ima neki svoj porok. Rekao si za ovaj forum da je strucno mesto i tu se naravno slazem sa tobom i jos ako sebe smatras strucnim za pitanja hardvera od tebe ocekujem strucne i kvalitetne odgovore a ne da me skoro kao kera izgrdis.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.