Gigabyte 790XTA-UD4 (eventualno ako hoćeš noviji 880 čipset, mada nije neka razlika) Phenom II 955 (nema potrebe davati više para za 965 kada možeš da ih izjednačiš mali oc-om) Kingston hxperX DDR3 1600 Mhz
Re: Re: Dilema izmedju procesora, preporuka za plocu i memoriju
30.01.2011. 15:41
status: user broj poruka: 411
:: 1.ASUS AM3 M4A89GTD PR :: 2.AMD Phenom II X4 955 Black Editio :: 3.2x2 GEIL 1600 cl9 Black Dragon :: : Pa gde si ti @vladats video da ova ploča ima USB3?!? Lik traži USB3.Zašto pišete samo reda radi dok u realnosti NEMATE POJMA?!? Model ploče sa USB3 košta preko 130€ i nosi naziv: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 Samo bi LUD ČOVEK dao preko 130€ za AMD ploču kada i ploča od 50€ poput MSI 770 C45 radi besprekorno i OC i sve ostalo. Ako je liku do USB3 i SATAIII, neka pazari ovu od 80€ jer je extra a ne od 130€ i da ispadne veverica.
:: Gigabyte 790XTA-UD4 (eventualno ako hoćeš noviji 880 čipset, mada nije neka razlika :: Phenom II 955 (nema potrebe davati više para za 965 kada možeš da ih izjednačiš mali oc-om :: Kingston hxperX DDR3 1600 Mh :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
@ cicija ASUS M4A89GTD/USB3 kosta 85 eura i ima usb3 i sata3 Jako slicna sa gore pomenutom msi g45, stim sto msi ima veci broj otkaza u odnosu na asus (newegg).
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
:: @ cicij :: ASUS M4A89GTD/USB3 kosta 85 eura i ima usb3 i sata :: Jako slicna sa gore pomenutom msi g45, stim sto msi ima veci broj otkaza u odnosu na asus (newegg) :: :: :: ::
e kolega a jesi mozda razmiljao o Phenom II X6 1055T koji je u proseku 25e skuplji od 955, a opet bolja kupovina za buducnost, vremenom ce biti sve `uposleniji`.. cisto predlog, mada i taj 955 je extra cpu, ali ono ako nemenjas csto racunar, onda da bar duze traje :-)!
Razlika 1055 T i PII X4 965 BE je 1 k .1055 T ces klokovati na vecu frekvenciju svakako . Uz 1055 T preporucio bi ti 4 Gb DDR 3 ram ako koristis x64 ,jer tek onda 1055 T dolazi do punog izrazaja.
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE Powercolor 6850 890/1090 Mhz 2x2gb Patriot 1600 Mhz LC600H-12 v.2.31 1TB WD Caviar Green Thermalthake Soprano RS-101 ViewSonic VA2016w
:: @ cicij :: ASUS M4A89GTD/USB3 kosta 85 eura i ima usb3 i sata :: Jako slicna sa gore pomenutom msi g45, stim sto msi ima veci broj otkaza u odnosu na asus (newegg) :: :: :: ::
Ploca ASUS AM3 M4A89GTD PRO ,To je 890 gx chipset,South bridge 850 .Native Sata III 3 6gb sec ,USB 3. 6 internih Sata III porta.JMicron JMB63 e sata.Fireware .Odlicna ploca.
BTW. Gigabyte 790XTA-UD4 jeste superr ploča, ali i ona košta 120€ Pazi, nije mala razlika izmedju 120€ i 80€ u paricama, dok se u performansama i ne oseća. Tih 40€ razlike se mogu utrošiti na što šta drugo, pa makar na bolji CPU sa 6 jezgara ...
:: Ploca ASUS AM3 M4A89GTD PRO ,To je 890 gx chipset,South bridge 850 .Native Sata III 3 6gb sec ,USB 3. :: 6 internih Sata III porta.JMicron JMB63 e sata.Fireware .Odlicna ploca :: AMAN BRE B O L I D U jedan, ta ploča nema USB3. Jesi li ti pismen?!? USB3 standard ima ploča koja u svom nazivu ima ASUS AM3 M4A89GTD PRO/USB3 i košta oko 130€.
M4A89GTD PRO/USB3 http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=eCWbkolMf0DOW0IV Ae smirela malo,izostavio sam USB3 na kraju.Preporucio bi ti da se pristojno ponasas. TO je moja preporuka ,ako hoce kvalitenu plocu .Ako imas ti predlozi mu nesto ,i manje kenjaj. :: :: :: :: :: Ploca ASUS AM3 M4A89GTD PRO ,To je 890 gx chipset,South bridge 850 .Native Sata III 3 6gb sec ,USB 3. :: :: 6 internih Sata III porta.JMicron JMB63 e sata.Fireware .Odlicna ploca :: :: :: AMAN BRE B O L I D U jedan, ta ploča nema USB3. Jesi li ti pismen?! :: USB3 standard ima ploča koja u svom nazivu ima ASUS AM3 M4A89GTD PRO/USB3 i košta oko 130€.
Pa tek što god ... izostavio si najbitniju stvar ... Ja napisao gore da je skupo za AMD dati 130€ za ploču, ali ako vi mislite da je to super, lik neka vas posluša i kupi ploču za 130€, umesto da pazari max. neku ploču do 80€ tipa MSI i da se raduje jačem procesoru za razliku u ceni ... No, ...
Tvoj predlog je dobar isto dobra je to ploca za te pare..Moze ladno za razliku u ceni da uzme x6 .Moj je predlog ok ako moze da doda jos malo eurica.Vidim nov si na forumu ,pa i ne znas ,ja inace uvek preferiram Asus za AMD CPU .Ali ni drugi brandovi nisu losi naravno ukljucujuci tu GIga i MSI.
:: :: Pa tek što god ... izostavio si najbitniju stvar .. :: Ja napisao gore da je skupo za AMD dati 130€ za ploču, ali ako vi mislite da je to super, lik neka vas posluša i kupi ploču za 130€, umesto da pazari max. neku ploču do 80€ tipa MSI i da se raduje jačem procesoru za razliku u ceni .. :: No, .. :: ::
Asus, Gigabyte, Msi ... to je neki redosled. Govore na internetu... Ja zastupam stav da se za AMD mora i može kupiti mnogo jeftinija ploča nego što to Intel zahteva ... Jer, ako bih dao 130€ za ploču i 130€ za AMD - to iznosi 260€ mislim da se za tu cifru može kupiti Intel i to dobra kombinacija ... a to je ipak bolje od AMD-a Phenom-a 4 ... ZATO JA NE RAZUMEM VASE SKUPE PREDLOGE kada se tiče amd-a.
Ali, ako puknem 50€ (MSI 770 C45) ili 80€ (MSI 870A-G54) za USB3 ploču i ajd 130€ za jak CPU ... tu Intel nema šta da traži u ceni do 200€ ...
Dobre predloge dajes ,nema spora .Mada pazi ima i Asusovih ploca jeftinih za AMD ,ali nemaju USB 3 i Sata 3 ovo sto trazi enter011.
:: Asus, Gigabyte, Msi ... to je neki redosled. Govore na internetu.. :: Ja zastupam stav da se za AMD mora i može kupiti mnogo jeftinija ploča nego što to Intel zahteva .. :: Jer, ako bih dao 130€ za ploču i 130€ za AMD - to iznosi 260 :: mislim da se za tu cifru može kupiti Intel i to dobra kombinacija ... a to je ipak bolje od AMD-a Phenom-a 4 ... ZATO JA NE RAZUMEM VASE SKUPE PREDLOGE kada se tiče amd-a :: :: Ali, ako puknem 50€ (MSI 770 C45) ili 80€ (MSI 870A-G54) za USB3 ploču i ajd 130€ za jak CPU ... tu Intel nema šta da traži u ceni do 200€ ...
>Mnogi mi kažu da je MSI 770 C45 od 50€ dobra ploča, ovo-ono, ... ALI (uvek potegnu to `ali`) ... kao fora, nešto ne pegla napon, nema one fancy hladnjake sa cevovodima (ops. pajpovima) i td. pa ipak nije to za OC po mišljenju `stručnjaka` ... Ja vidim ljudi već godinu dana kupuju tu ploču, OC-uju sve i svašta, i to raedi kao ZMAJ. Još je ploča pod velikim garantnim rokom što govori koliko je kvalitetna. Da se ja pitam, nikada skuplju AMD DDR3 ploču nikome i ne bih preporučio čak ni za Phenom-a X6, za OC do maksimuma, osim u slučaju tog SataIII interfejsa za recimo WD CaviarBlack seriju hardova koji bi bili brži u nekom transferu i recimo USB3 portova (ako u skorijoj budućnosti PRE zamene ploče ugledamo te priključke) ...BTW. nisam pratio cene Asus-a, ali ako ima za pristojnu cenu i ako ima dobar bios kao MSI, prava preporuka takodje.
Eh sad, ja ne nadjoh neku povoljniju ploču sa dobrim OC potencijalom (jer ruku na srce ovi novi CPU vape za podizanjem freq.), sa boljim priključcima ... ako i postoji bolje, onda to mnogo više košta ... tako da ...
@cicja Posto te mama i tata nisu lepo vaspitali i ne znas da diskutujes bez vredjanja sagovornika, zaobidji ovaj forum, a svoj bes leci na nekom drugom mestu.
:: Moja greska u pitanju je sledeca ploc :: :: http://www.emmi.rs/matične-ploče-(mb)-mb-am3-a870-asus-m4a87td-usb3.11.html?productId=1254 :: :: @cicj :: Posto te mama i tata nisu lepo vaspitali i ne znas da diskutujes bez vredjanja sagovornika, zaobidji ovaj forum, a svoj bes leci na nekom drugom mestu :: :: :: ne volim LAŽOVE i FOLIRANTE i protiv takvih ću se uvek boriti. Ta `fora` kao navodno što si se zajebao, pali na tvojoj sestri, na meni ne.
Hvala na preporukama skoro da sam odlucio za procesor i plocu vidim svi koji su predlozili ploce su u nekom rasponu od 70-100evra Nego vezano za ram koja je kvalitetnija-bolja od ovih sto su predlozene posto su cene sve tu +- 500din Kingston 4GB DDR3 (2x2) 1600MHz KHX1600C9AD3B1K2/4G Geil 2x2GB 1600Mhz EXCELERAM 4GB (2x2GB) 1600MHz
:: Hvala na preporukam :: skoro da sam odlucio za procesor i plocu vidim svi koji su predlozili ploce su u nekom rasponu od 70-100evr :: Ti izgleda ne vidiš dobro?!? Jedina ploča koja je ispod 80€ je ona koju sam ja predložio i ploča koju je naknadno kao fora `greškom` upisao korisnik ribolovac. Sve ostale stižu i do 130e. Želiš li nas počastiti bar tom informacijom koju si ploču i procesor pod imenom iprezimenom odlučio kupiti, a ne još da nam POSTAVLJAŠ JEBE** PODPITANJA za memoriju. Šta ćeš pitati sledeće, koji HDD, pa koje napajanje i td.?? Prvo lepo i kulturno odgovori nama šta wsi odlučio pa tek postavljaj dodatna pitanja. Ispadosmo slepci koji se stvarno ubiše da ti odgovore a ti tražiš leba preko pogače!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.