Drugari, pomagajte. Imam gore navedeni procesor i ekstremno se greje... temperatura u pojedinim igricama prelazi 80 stepeni i krece da pisti. Zamenio sam fabricki kuler nekim marke `Titan` i dodao na zadnju stranu kucista jos jedan Chieftec ventilator ali i dalje se greje. Zamenio sam termalnu pastu no opet bez efekta. Sta raditi? Inace na nekoj solidno Gygabite ploci je sa napajanjem od 450W.
Proveri to ručno, možda je senzor u kvaru. Ne bi smeo da se greje ni sa tim boxom ni sa Titanom. Dodaj još jedan uduvni fen spreda da napravi promaju, ali to nije osnovni problem. Koje je napajanje?
stvarno se greje ko nenormalan.... Meni je i dalje na stock kuleru, ali mi je kuciste neko frontier, ima ventilator 12cm napred a sa strane i pozadi je skoro nachisto izbuseno, tako da je promaja u njemu extra. Ne koristim ga za igre, izgleda da nije za to. Verovatna je takva serija. Znam moj ortak je imao 6000+ procesor, i on je 120-125 watt, ne znam tachno, a ovaj 5600 je 89 watt, i opet je njegov procesor sa stock kulerom bio 10-15 stepeni hladniji... Ako vec koristis za igrice, ja bi pokusao da prodam taj procesor i kupim 6000+
Ne verujem da je senzor u pitanju jer se posle odredjenog vremena tj pistanja racunar ugasi, pretpostavljam da je do temperature. Danas cu montirati jos jedan fan od 8 cm na stranicu kucista, tacno iznad procesora. Za neka 2 sata cu biti kod kuce pa cu ti reci tacno i koje je napajanje.
ne greje gotovo uopste,pogledaj koliki ti je naponu bios-u,i da li ti je termalna pasta zapekla,ne bi on smeo preko 40-tak stepeni....smanji napon u bios-u,ili skini noviji bios za plocu
Ne gasi se zbog nestabilnosti od temp, već ga BIOS namerno gasi zbog podataka koje dobija od senzora. Znači, proveri temp ručno, pogldaj napon CPUa i broj obrtaja CPU fena.
:: :: Ne verujem da je senzor u pitanju jer se posle odredjenog vremena tj pistanja racunar ugasi, pretpostavljam da je do temperature. Danas cu montirati jos jedan fan od 8 cm na stranicu kucista, tacno iznad procesora. Za neka 2 sata cu biti kod kuce pa cu ti reci tacno i koje je napajanje :: ::
u igrama +90 c Core2 duo E7200. moj pametan burazer drndao nesto oko kompa i razlabavio kuler. cim smo to sredili nije prelazio 60c u full loadu. prvo proveri dal je fizicki problem pa onda postavlaj na forumu softverska pitanja!!! pozzz
5600+ bio je hladan, nije se grejao skoro uopste, 40 i nesto stepeni max. je bilo i kad je klokovan sa OCZ Vanquisher kulerom (nije nista specijalno, ali bolji od box-a)
kad stavis prst na aluminijumska rebra od kulera, onako subjektivno kako bi procenio: toplo-vruce-vrelo-mirise na rostilj? ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.