Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sta je lattepanda racunar
STRANA 1 OD 1
nbkom Sta je lattepanda racunar 30.10.2025. 11:22 T69457

status: user
broj poruka: 366

Iskocise mi neke reklame za racunar lattepanda 3 delta 864.kolko sam video to je neki specificni dzepni racunar sa nekim dodacima.Cemu I kome je namenjen ovaj racunar ako vec postoji pi masinice.Usput koji je najmanji seijski racunar na svetu a da moze da pokrece neki os-tu ne racunamo on android stikove.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Sta je lattepanda racunar 30.10.2025. 11:36 #684173

broj poruka: 19144
па пише ти све лепо:
ЛаттеПанда је кинески рачунар на једној плочи. Концептуално је сличан Распберри Пи-у, али је знатно скупљи и покреће Интел процесоре уместо АРМ-а. Може да покреће Виндовс 10 или Линук.

ево и званични сајт: https://www.lattepanda.com/

За кућну употребу глупост и бачене паре, за потребе бизниса, негде где је то потребно, то је отприлике за то.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

::
:: Iskocise mi neke reklame za racunar lattepanda 3 delta 864.kolko sam video to je neki specificni dzepni racunar sa nekim dodacima.Cemu I kome je namenjen ovaj racunar ako vec postoji pi masinice.Usput koji je najmanji seijski racunar na svetu a da moze da pokrece neki os-tu ne racunamo on android stikove.
nbkom Video sam to ali 30.10.2025. 14:13 #684174

broj poruka: 366

mi je bila cudna cena ,valjda egzotika kosta.Ima kod nas negde videh da kosta 38000,pa rekoh kakvo je to dzepno cudo.E jedino sto moze da pokrene win i linux i verovatno moze da mu se ugura memorija ili ssd po zelji...

imarkovic Re: Video sam to ali 30.10.2025. 14:38 #684175

broj poruka: 19144
ја то лично не видим уопште као неку егзотику, скупо је зато што је минијатурно све спаковано малтене као џепна електроника, додуше то јесте егзотика. Егзотика је такође mITX конфигурација која може доста да се напуца, што јесте веће, али мени такође без везе јер имам места за нормално кућиште са нормалним компонентама које могу да мењам и манипулишем са њима.

Нека алтернатива је одроид, који је већи од пи, али са бољим перформансама, такође подржава вин11 и јефтинији је од овог панде.

Такође постоји много брендова који праве мини компове, све зависи од потреба. Неко воли зеро пи, који је једна плочица, другар је то искористио за читање струјне потрошње са бројила, може то и још јефтинија справица са алиекспреса са минималним линуксом.

https://elektroleum.rs/product-category/elektronske-komponente-moduli-i-ucila/odroid/

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: mi je bila cudna cena ,valjda egzotika kosta.Ima kod nas negde videh da kosta 38000,pa rekoh kakvo je to dzepno cudo.E jedino sto moze da pokrene win i linux i verovatno moze da mu se ugura memorija ili ssd po zelji..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60473. Broj poslatih odgovora: 648171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs