Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
MSI b450-a pro max prestala da radi prva ikad !
STRANA 1 OD 1
operator MSI b450-a pro max prestala da radi prva ikad ! 02.11.2025. 17:46 T69458

status: user
broj poruka: 4315
Da li je neko imao da mu je ova ploča ikada crkla?
Meni, za sve ove godine, prva.
Samo odjednom crn ekran u sred igranja igrice(tako kaže korisnik) i sve ostalo od komponenti radi, ali ploča crkla i na x16 pci-e i na 4x pci-e i to sa nvidia 1080ti.
Na prodatih skoro hiljadu ploča za ovih 6 godina, ni jedna do sada.
Crkavao uglavnom Gigashit i to najviše sa 5800x Aorus ploče(oko 100+ komada), pa Asus(oko 300 na 2000+ prodatih), pa Asrock 4 Taichi ploče uATX i 23 ploče AsRock B450M-HDV R4.0, ali ni jedna MSI, do sada, ali bukvalno mi jedna(prodao preko 4000 ploča u AM4 slotu najjeftinije do najskupljih) !
Zamjenio kondenzatore, ali očigledno da je crkla.
Kakva su iskustva drugih servisera i prodavaca, ne korisnika ?
Za Am5 samo 6 Asus iz najvišeg segmenta i jedna Gigashit ploča iz najnižeg do sada da su crkle ili bile poluispravne.

Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko ..... PA GDE BAŠ NJU NAĐE 02.11.2025. 19:48 #684182

broj poruka: 6675
...Od hiljada i hiljada?

Budale računaju na sreću.

alrad 02.11.2025. 19:53 #684183

broj poruka: 4914

Zašto nisi našao neku koja neće da crkne?

imarkovic Re: MSI b450-a pro max prestala da radi prva ikad ! 02.11.2025. 21:01 #684184

broj poruka: 19149
Каква је ово дискриминација да питаш за искуство само сервисера, а где су корисници? ццц
Можда си лоше замИЈЕнио напухале капациторе.

Какав МСИ фанбој.. Белосве`цки.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Da li je neko imao da mu je ova ploča ikada crkla
:: Meni, za sve ove godine, prva
:: Samo odjednom crn ekran u sred igranja igrice(tako kaže korisnik) i sve ostalo od komponenti radi, ali ploča crkla i na x16 pci-e i na 4x pci-e i to sa nvidia 1080ti
:: Na prodatih skoro hiljadu ploča za ovih 6 godina, ni jedna do sada
:: Crkavao uglavnom Gigashit i to najviše sa 5800x Aorus ploče(oko 100+ komada), pa Asus(oko 300 na 2000+ prodatih), pa Asrock 4 Taichi ploče uATX i 23 ploče AsRock B450M-HDV R4.0, ali ni jedna MSI, do sada, ali bukvalno mi jedna(prodao preko 4000 ploča u AM4 slotu najjeftinije do najskupljih)
:: Zamjenio kondenzatore, ali očigledno da je crkla
:: Kakva su iskustva drugih servisera i prodavaca, ne korisnika
:: Za Am5 samo 6 Asus iz najvišeg segmenta i jedna Gigashit ploča iz najnižeg do sada da su crkle ili bile poluispravne
::
:: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
tortojed Pa, kako to strucnjaci u oblasti aeronautike kazu: 02.11.2025. 21:11 #684185

broj poruka: 11036
``Sve sto leti, mora kad-tad i da padne``...

krkub smrt je neminovna, život nije 02.11.2025. 23:43 #684187

broj poruka: 1039
::Na prodatih skoro hiljadu ploča za ovih 6 godina, ni jedna do sada

Prodavao si 2,19 MSI b450-a pro max matičnih ploča dnevno? U proteklih šest (6) godina? Ne sporim ništa, naprotiv. Moje poštovanje.

::ali ni jedna MSI, do sada, ali bukvalno mi jedna(prodao preko 4000 ploča u AM4 slotu najjeftinije do najskupljih)

Ovde sad spominješ četiri soma prodatih ploča, ali nam nisi dao vremenski okvir, niti koji je Zen u okviru AM4 vrteške (možda Excavator?). Ne snalazim se kalkulatorski, a voleo bih ti pomoći :(
siki069 Korona 03.11.2025. 00:39 #684188

broj poruka: 497
Sa sve godinu dana pauze zbog korone 2020/2021 godine.
Tako da je prosek još jači.
Operator sklapa i noću i tako izvuče prosek.

Nije valjda da ga shvatate ozbiljno?

Od 2008-me ne sklapam računare.
Do tada je MSI skraćenica značila Mi Se Igramo.
Ploče su im bile dno dna i najviše su crkavale.

Zadnjih 10 godina na poslu kupujemo gotove konfiguracije.
Uglavnom su ploče Biostar i Asrock.
Nije crkla ni jedna.
Oko dvesta komada.

tortojed @siki069 - - Moja iskustva su dijametralno suprotna tvojim: 03.11.2025. 05:55 #684190

tokom poslednjih desetak godina ``ugradjivao`` sam iskjucivo MSI-eve i Asus-ove mat. ploce (a i graf. karte, uglavnom) i nisam imao reklamacija. Radilo se, do sada, pretezno o Intelovim chipset-ovima (i eNVidekinim kartama) ali nije krepavala ni stampa sa Dekinim materijalom na sebi. Ne bih da se sada bavim statistickim pojedinostima, pa cu pomenuti samo to da sam, za isto to vreme ``popravio` (to jest: prvo cupao podatke sa masina kojima su crkle mat. ploce pa onda sve ono dalje) - tacno 5 (pet) komada. Dakle, govorim SAMO o slucajevima crkavanja maticne ploce. Od ovih ploca, komada 4 (cetiri) je proizveo Gigashit (nekada slavni Gigabyte) a jedna je bila made by Biostar.

siki069 Period 03.11.2025. 10:23 #684191

broj poruka: 497
Napisao sam do 2008-me godine.
Znači period od 2000-te do 2008-me godine.

MSI je bio dno dna za ploče i za laptopove.
Podrška na sajtu katastrofa. Pogrešni BIOS-i za laptopove.
Duplo označavanje naziva ploča.
I crkavale su im i ploče iz deluks serije.

Grafičke kartice su im bile odlične.

tortojed @siki069 03.11.2025. 10:45 #684192

razumeo...
Ja sam upravo takav utisak stekao o Gigi - groblje od firmware-a, jadan hardware. Skoro svaka od njihovih (novijih) `high tier` ploca ima one male, minijaturne ventilatore koji crkavaju jer skupljaju prasinu (sakriveni su ispod hladnjaka za south bridge a vrte se 1.000.000 puta u sekundi i propiste dok si rekao `keks`), oznacavanje ploca im je u duhu kineske epske poezije (revizija za revizijom, samo pljusti), BIOS-i straobalno bagoviti (pa neprekidno na download sajt salju nove verzije)...

xenox Takva ista 03.11.2025. 11:09 #684193

broj poruka: 1422
crkla pre mesec-dva u radu. Odlucila da gledam previse Youtube ili joj se nije svidjao JayTwoCents... Doduse nije gasena masina od kad je ugradjena, samo pauzirala za zamene hardova i ciscenje prasine...

imarkovic >> 03.11.2025. 11:42 #684195

broj poruka: 19149
вратили сте се 20г. уназад да причате о матичним плочама.. Погледајте данас какаве постоје плоче од сваког бренда, поготово од Гиге, мало је напредовао.

#хен, вероватно је паузирала када се заустављао вентилатор од прашине.. Ништа није вечно.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60476. Broj poslatih odgovora: 648196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs