I7 920,ili 930 zavisi kolko imas para,zatim ako se vec dvoumis izmedju 470 i 5870,uzmi dve GTX 460 a ako bi da ustedis uzmi neku Superclocked ediciju 460-stice.
Procesor: i7 ili X6(priblizno su isti po performansama),zaboravi na i5
Grafiku ni jednu od te dve...A ako bi bas morao nesto od tih onda 5870...Ni 470 i 5870 ti nece ubrzati rad u navedem aplikacijama....5000 serija ima nesto bolju OpenGL podrsku od GTX400....Mada bih ti ja preporucio da uzmes maksimum neku neku 5750 ili GTS 250...Nista vise od toga ti ne treba za aplikacije,a moci ces i da se poigras.
glupo je uzimati gamerskog radeona za 3D, nVidia vec ima neke CUDA zajebavancije, jedino da uzmes 4870 i modujes je u firepro i operes tu 470, sto se tice rendera tu ti je manje vise sve jedno negde malko bolji AMD negde intel i tako
:: I7 920,ili 930 zavisi kolko imas para,zatim ako se vec dvoumis izmedju 470 i 5870,uzmi dve GTX 460 a ako bi da ustedis uzmi neku Superclocked ediciju 460-stice Pa ovo moze da predlozi samo neko ko u zivotu nije radio u ni jednoj od navedenih aplikacija. Da si ikad radio nesto ozbiljno na racunaru znao bi koje probleme mogu da ti naprave SLI,CF i dvoglave kartice u 3D aplikacijama...A super klokovane gejmerske kartice mogu da povecaju buku i potrosnju u aplikacijama u odnosu na ne klokovane, tj APSOLUTNO NIKAKVA KORIST OD NJIH.
@zmajBG Ovo sto ti je alfacore napiso potpuno zaboravi!!!Ovo je skolski priomer sta tebi NE TREBA.
ali po meni pametnije AMD X6 6 jezgara ,jeftinije Thuban ,jer kasnije imas upgrade path na AM3+ plocama za Buldozer ,isplativije mnogo od Intel koji luta u oblacima ,sto se tice graficke ,koliko vidim iz tvojih potreba ,moja preporuka je Ati 5870 eyefinity iz mnogo razloga koji dosta ljudi na forumu ne mogu da shvate nego sve gledaju kroz igrice.Ako je CAD ili Corel u pitanju tehnicka preglednost crteza to ce ti ponuditi bolje svakako Ati kroz Eyefinity.Na kraju krajeva po pitanju ploca ,AMD ima u ponudi i USB 3 i Sata 3 interfejs ,na nivou chipseta ,a to je ono sto Intel trenutno nema u ponudi.
I zasto AMD nebih nikad kupio iz razloga sto je STARA arhitektura,fizicki su dodali dva jezgra i to nazivaju novom generacijom CPU-a.Mozda samo po broju jezgara.Vuku staru arhitekturu jos od PhenomI cpu-a! I7 kao sunce cist,HT i milina.Ovde neka jaka grafulja uopste nije potrebna vec je sasvim dovoljan jedan lep GTX 460 cisto da se nadje u tandemu sa Intelom :) P.S.Gile imas poentu ali malo .)
Eto ja mu preporucujem svakako 6 jezgarne CPU trebace mu za 3Dmax ,izmedju Intela i AMD neka izabere 6 jezgarne CPU koji mu je povoljniji.
:: ali po meni pametnije AMD X6 6 jezgara ,jeftinije Thuban ,jer kasnije imas upgrade path na AM3+ plocama za Buldozer ,isplativije mnogo od Intel koji luta u oblacima ,sto se tice graficke ,koliko vidim iz tvojih potreba ,moja preporuka je Ati 5870 eyefinity iz mnogo razloga koji dosta ljudi na forumu ne mogu da shvate nego sve gledaju kroz igrice.Ako je CAD ili Corel u pitanju tehnicka preglednost crteza to ce ti ponuditi bolje svakako Ati kroz Eyefinity.Na kraju krajeva po pitanju ploca ,AMD ima u ponudi i USB 3 i Sata 3 interfejs ,na nivou chipseta ,a to je ono sto Intel trenutno nema u ponudi.
Sky cudi me da ti ne znas kao dobar poznavalac hardvera da je to arhiktetura AMD Barcelone sa tom razlikom sto je Intel dodao Hyperthreading na CoreI7. Nema govora o staroj arhikteturi kod AMD - a koja ima turbo mod itd...Seti se ko je prvi poceo da prica o 4 nezavisna jezgra ,u vreme dok je Intel furao C2D ili C2Q.
:: I zasto AMD nebih nikad kupio iz razloga sto je STARA arhitektura,fizicki su dodali dva jezgra i to nazivaju novom generacijom CPU-a.Mozda samo po broju jezgara.Vuku staru arhitekturu jos od PhenomI cpu-a :: I7 kao sunce cist,HT i milina.Ovde neka jaka grafulja uopste nije potrebna vec je sasvim dovoljan jedan lep GTX 460 cisto da se nadje u tandemu sa Intelom : :: P.S.Gile imas poentu ali malo . :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Stara,stara nego sta..To sto su malo doradjivali postojecu arhitekturu ne znaci da je cela konstrukcija CPU-a promenjena.Osnova je stara arhitektura i tu se nista ne menja drasticno zato i nema nekog napretka u brzini.AMD vec godinama stoji u mestucdok Intel odavno gazi vodama novih tehnologija i sasvim razlicitih arhitektura koja svaka za sebe donosi razlicite performanse,zato i ima toliko socket-a. AMD se vrti i dan danas na istom socketu i mi ovde pricamo i necem novom,to je kao prednost. Mozda za nekog ko je ne upucen i kome to nije ni btino.Neko ko malo bolje poznaje tematiku znace o cemu se ovde radi i kako bi neko rekao ovde se prodaju mud@ za bubrege vec duze vremena.. Smesna mi je cela ova prica ali decko nek kupi sta hoce,njegov izbor..
:: Sky cudi me da ti ne znas kao dobar poznavalac hardvera da je to arhiktetura AMD Barcelone sa tom razlikom sto je Intel dodao Hyperthreading na CoreI7. :: Nema govora o staroj arhikteturi kod AMD - a koja ima turbo mod itd.. :: :: :: I zasto AMD nebih nikad kupio iz razloga sto je STARA arhitektura,fizicki su dodali dva jezgra i to nazivaju novom generacijom CPU-a.Mozda samo po broju jezgara.Vuku staru arhitekturu jos od PhenomI cpu-a :: :: I7 kao sunce cist,HT i milina.Ovde neka jaka grafulja uopste nije potrebna vec je sasvim dovoljan jedan lep GTX 460 cisto da se nadje u tandemu sa Intelom : :: :: P.S.Gile imas poentu ali malo . :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Pazi ovako sli to n etreba, ja imam dve GTX 470 u SLI-u i za rad ti ne znace nista kao sto ne znace ni meni a drugo GTX 470 je prezahtevna karta i ako je kupujes poaktuelnij ceni od 300e zaobidji je. Kada kazem prezahtevna mislim na potrosnju i vece kuciste s promajom koje ce ti trebati da bi se to manje grejalo. i5 nema nigde za neke pristojne pare tako da to ne. X6 i 5870 eje odlican izbor. Jeftinije ti nego intel a x6 sa 890FX chipom radi kao pesma. i7 ssa se greje lepo a ploca neka pristojana je min 150e za i7 a sam CPU recimo 920 i 860 u zavisnosti a lides na socket 1366 ili 1156 je ok 250e. A x6 black oko 260e i ploza nabolja za njega oko 200e. Jedni je 5870 malo sad skuplji jel ati divlja sa cenama ali sta da se radi. Ak mene pitas X6 sa nekom extra plocom 890FX i 5870 ili ako ti to skupo uzmi za grafe 5850 ili 5770. Prvo uzmes x6 i dobru plocu a za grafe koliko ostane ako ostane za 5870 onda nju. Jel bolje je da uzmes dobru platformu a grafu mozes i posle da stavis. x6 je bruka za MAX
:: Uglavnom mi treba za rad CAD, MAX, photoshop, corel i sl :: Dakle samo ploca i procesor i grafika :: Da li uzeti GTX 470 ili ATI 5870?
Ne bih stvarno da ulazim u polemiku to je nesto sto je opste poznato na net-u ,Intel je profitirao na tome zbog manjeg procesa proizvodnje,Svi na netu preporucuju za render 6 jezgarne CPU.
@gile ako ce pravu profi masinu za ovo sto njemu treba to ima na Mac Pro. 2x6core Xeon i Ati grafika OpenGL ,OpenCL, podrska odavno poznata na Mac-u. Apple je izbacio Nvidia iz ponude Mac pro.
:: :: @dasick ja koliko znam Adobe je naglasio da ce oni koji koriste nVidia grafe u Photoshop CS5 imati GPU ubrzanje :: :: PS GPU hardware acceleration je zasnovan na OpenGL,a ne na CUDA ili Stream tehnologiji :: :: :: DaSickSystem ::
ja bih ipak uzeo x6 jer mnogo vise znace fizicka jezgra od virtuelnih u renadnju ili nekim drugim operacijama kkod kojih je pozeljno imatii CPu sa vise jezgara. I drugo x6 je i vise nego sto ti treba a bices zadovoljan.
:: Uglavnom mi treba za rad CAD, MAX, photoshop, corel i sl :: Dakle samo ploca i procesor i grafika :: Da li uzeti GTX 470 ili ATI 5870?
Da ne bude vise zabune. Ako hoces racunar prevenstveno za aplikacije koje si naveo onda uzmi nesto od ovog:
AMD X6 1055 ASUS M4A89GTD PRO
ili
Core i7 860 GA P55A-UD3R
Graficka: ATI 5750 ili naka slabija.
Ako hoces Nvidiu moja preporuka ti je da uzimes GTS250 ili slabiju ili da sacekas naku GTS450 ili 440 ili kako ce se vec zvati.
Znam da celokupnoj gejmerskoj populaciji ne moze da udje u glavu cinjenica da gejmerske grafike ne ubrzavaju rad u 3D aplikacijama,ali to jeste tako.
Ako planiras i da ti taj racunar sluzi i za igranje onda ima smisla kupovati `jace` kartice.U protivnom ulozi ostatak para u ram memoriju ili neki dobar kuler,jer ce ti za programe koje si naveo svakao vise znaciti nego gejmerska graficka.
Na Apple Mac Pro ocigledno ne.To sto imas na MAC pro nemas na PC platformi ,pocev od OS-a do dual socket,ali ok to nije za nase trziste preskupo je. Ako ce da prodje jeftinije ,slozio bih se sa Vukom fizicka jezgra vise znace od virtuelnih.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
:: Da ne bude vise zabune :: Ako hoces racunar prevenstveno za aplikacije koje si naveo onda uzmi nesto od ovog :: :: AMD X6 105 :: ASUS M4A89GTD PR :: :: ili :: :: Core i7 86 :: GA P55A-UD3 :: :: Graficka :: ATI 5750 ili naka slabija :: :: Ako hoces Nvidiu moja preporuka ti je da uzimes GTS250 ili slabiju ili da sacekas naku GTS450 ili 440 ili kako ce se vec zvati :: :: Znam da celokupnoj gejmerskoj populaciji ne moze da udje u glavu cinjenica da gejmerske grafike ne ubrzavaju rad u 3D aplikacijama,ali to jeste tako :: :: Ako planiras i da ti taj racunar sluzi i za igranje onda ima smisla kupovati `jace` kartice.U protivnom ulozi ostatak para u ram memoriju ili neki dobar kuler,jer ce ti za programe koje si naveo svakao vise znaciti nego gejmerska graficka :: :: :: DaSickSystem :: ::
@dasick Ako je covek ponudio 2 graficke od po 350 e, a vidi se da ipak zna cime se bavi, onda znaci da sigurno ima neki razlog zasto hoce tako skupe graficke :), mozda hoce u slobodnom vremenu da se poigra :).
Pozdrav!
:: Na Apple Mac Pro ocigledno ne.To sto imas na MAC pro nemas na PC platformi ,pocev od OS-a do dual socket,ali ok to nije za nase trziste preskupo je :: Ako ce da prodje jeftinije ,slozio bih se sa Vukom fizicka jezgra vise znace od virtuelnih.
:: Znace ali testovi ne pokazuju tako :) :: :: http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/procesori/test-amd-phenom-ii-x6-1055t/page-5.htm :: :: http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/ :: :: @dasick Ako je covek ponudio 2 graficke od po 350 e, a vidi se da ipak zna cime se bavi, onda znaci da sigurno ima neki razlog zasto hoce tako skupe graficke :), mozda hoce u slobodnom vremenu da se poigra :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Na Apple Mac Pro ocigledno ne.To sto imas na MAC pro nemas na PC platformi ,pocev od OS-a do dual socket,ali ok to nije za nase trziste preskupo je :: :: Ako ce da prodje jeftinije ,slozio bih se sa Vukom fizicka jezgra vise znace od virtuelnih.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.