Da li se isplati menjati Phenom II X2 550 za Athlon II X4 645?
STRANA 1 OD 3
Flynn
Da li se isplati menjati Phenom II X2 550 za Athlon II X4 645?
09.01.2011. 11:07
T32503
status: user broj poruka: 249
Cenim da bih mogao da prodam X2 550 za 50-60 eura i doplatim 45-35 eura da bih dobio 4 jezgra. Za gaming mi treba. Dal je po vama ovo dobar potez? Probao sam da otkljucam moj 550 al nece.
Geldajuci novac koji bi dao i sta bi dobio definitivno se ne isplati.
Taj 550 je procesor sa dva jezgra koji gazi intel E8500 koji neki i dana danas prodaju za 90-100e ljudima koji ne razumeju materiju.
Drugo, taj 550 uz jako malo dizanje napona ako ne i na def naponu(u zavisnosti od primerka) ide na 4.0GHz i na toj frekvenciji sa 7mb cashe memoriej ti je sasvim dovoljan.
Ako ti nije zao da das 3500-4000din onda ok, ali nije malo to para pogotovo sto ces dobiti osakaceni X4 procesor(ima 2mb cashe memorije...)
Ok. Hvala vam. Stekam pare za X6 sredinom godine..........tada ce mozda biti bolja optimizacija/iskoriscenost u igrama.........za Crysis 2, FEAR 3, Deus Ex mozda
Definitvno NE. Taj Phenom II je mozda i malo brzi u igrama, zbog svoje cache memorije i kloka koji moze da postigne. Taj Athlon jeste da ima 4 jezgra, ali je spor ko puz.
E onda da ti kazem da je kod AMD-a politika koliko para toliko muzike. Ne kosta dzabe taj Athlon X4 kao ovaj Phenom X2 - ne pricam o perfprmansama nego ceni
Nije je to Quad CPU kako ga ti zamisljas. To je najosakaceniji Quad koji je ikada postojao, sto ga ne cini losim proceosorm on je bas tu gde treba i cenovno i po performansama.
Meni je samo zao ljudi koji i dan danas kupuju stare 775 procesore i placaju ih mnogo novca i sve u stilu `imam plocu pa necu i nju da menjam` to ti je psiha.
E8400 polovan vise nego Phenom Ii nov :D a nove ploce za AMD DZABE, ali sta da se radi...dok je konja bice i samara...
:: :: Nisam nikad imao AMD-a :: trenutno imam C2D 7500@3.8GHZ i cekam I5 2500k.
:: Definitvno NE. Taj Phenom II je mozda i malo brzi u igrama, zbog svoje cache memorije i kloka koji moze da postigne. Taj Athlon jeste da ima 4 jezgra, ali je spor ko puz ::
KOJI MORON... Preko 35 GFlops-a u LinX-u, skor bolji od Intela QX 3.0GHz u AIDI/Everestu, procesor koji se lagano overklokuje i vrlo malo greje - i debil ga oceni kao `sporog kao puz`?
Ja imam Athlon II X4 620, koji se BEZ DIZANJA NAPONA overklokuje na 3.53GHz (HTT radi na skoro 2.5 GHz, na isto toliko i CPU Northbridge), i procesor RAZVALJUJE u bilo kojoj multi-thread igrici (a sve ih je više takvih, svakoga dana - n.pr. DiRT, BattleForge, Unreal Tournament najnoviji, itd)... A kosta vrlo malo...
Sa dizanjem napona dostiže oko 3.7GHz na vazduhu...
ZA INICIJATORA OVE TEME: ČUVAJ SE BESPLATNIH SAVETA OD KLINACA KOJI SU SE DO JUČE BRČKALI U ĆALETU, A OD JUTROS `ZNAJU SVE` O KOMPJUTERIMA... Njihovi saveti vrede onoliko koliko i koštaju - ništa.
Athlon II X4 620 ili brži je MUNJA procesor, kada se uzme u obzir da je vreme multi-thread/multi-core igrica već došlo, i SAMO MORON, vođen savetima iz review-ova starih 2 godine, bi danas kupio NOV Dual Core, misleći da je to bolja varijanta.
Sve više igrica, svakoga dana, koristi po 4 core-a... Sa druge strane, Phenom X6 JESTE za sada overkill.
nije spor, naprotiv dosta je brz, samo zar mu nije smaranje da prodaje sad taj pII x2 da bi uzeo ath x4 kad moze kao sto je rekao da za neki mesec stekanja uzme pII x6 !!
:: nije spor, naprotiv dosta je brz, samo zar mu nije smaranje da prodaje sad taj pII x2 da bi uzeo ath x4 kad moze kao sto je rekao da za neki mesec stekanja uzme pII x6 ! :: ::
@Vozd sve je to OK. Ja sam se samo osvrnuo na ovog lika što je opušteno odvalio da je quad core Athlon II `spor kao puž`, a LISTOM SVI OZBILJNI REVIEWERI, DILJEM INTERNETA, su ga proglasili za `definitivni best buy` procesor - jer se i odlično overklokuje, a i bio je ultra-jeftin u vreme pojavljivanja (circa 80 EUR za Athlon II X4 620)
Phenom II X6 jeste za sada overkill. 2 core-a od tih 6 čamiće neiskorišćena u 95% aplikacija i igrica.
U principu je uvek bolje imati neko jezgro vise,zbog dolazeceg talasa igrica,i tu se potpuno slazem. A i testovi navijaju za X4. Ja sam dao dobronamerni savet mladjem kolegi,ako ga on ne prihvata o.k. Neka kupi X6,svakako je bolji ali i skuplji.....
Sredinom ove godine izlaze AMD Bulldozeri (8-core, AM3+ socket). Ne pasuju u AM3 socket, niti u AM2+. Sa druge strane, AM3 procesori (sa DDR3 mem. kontrolerom, mogu u AM3+ socket
Zaključak je jasan. Voziti šta ko ima do avgusta, a onda menjati PRVO ploču, jer će AM3 procerori raditi u AM3+ pločama - dok obrnuto ne važi... A onda, uzeti, na kraju, i neki Bulldozer... A ako neko ima keš za oba odjednom - onda oba djednom...
:: :: :: U principu je uvek bolje imati neko jezgro vise,zbog dolazeceg talasa igrica,i tu se potpuno slazem :: A i testovi navijaju za X4 :: Ja sam dao dobronamerni savet mladjem kolegi,ako ga on ne prihvata o.k :: Neka kupi X6,svakako je bolji ali i skuplji.... ::
pII X3 720 na 3.5 a da imam ath x4 ne bi se zalio i tek cu za barem pola godine da uzmem x6 ako ne iskrsne nesto za buldozera..... gluposti su da je ath2 x4 spor apsolutne!!! ali smor bi mi bio sad menjam cpu bolje bi bilo gpu da se menja ako je bajat
koji je znacajan za igrice.Dosta igrica i nije optimizovana za vise od 2 jezgra,mada ove novije jesu ,sto se vidi u Dirt2 gde Thuban sa 6 jezgara odlicno stoji ,ako ne bolji onda isti sa najjacim Intelom.Tako da ako si gamer bolje razmiljaj recimo o Phenom II x4 koji nije nesto skuplji od AII x4.
izuvas te pare bez veze-pretvori to u evre(obavezno,ako vec nisi)sakrij negde sam od sebe,prati zbivanja u narednih 5-6 meseci pa onda pocasti sebe lepo nekim I5 2500k(nisam fanboy) - - da ta bog vidi!!!! koja je grafulja za taj gaming???
CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550w ASUS P5K-E CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3) KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5 ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz) WD 500GB BLACK SAMSUNG2233BW
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.