Gigabyte 880-D2H problemi (pregrevanje Northbridge-a i BSOD)
STRANA 1 OD 2
JE3A
Gigabyte 880-D2H problemi (pregrevanje Northbridge-a i BSOD)
25.02.2011. 08:05
T33987
status: user broj poruka: 913
Pozdrav ppl! Kupio sam doticnu plocu i na nju sam stavi Athlon X4 620 i Kingston HyperX 1600 MHz, a graficka je stara dobra 8800gt (dual slot). Zavrsio sam instalaciju Windows 7,kad nije proslo mozda pola sata i komp se ugasio. Gledam sta je,stavim ruku pored grafike i umalo se nisam opekao na hladnjak od Northbridge-a. Stavim ruku,a ono mislim da je bilo 70-80 stepeni sigurno jer je bas bio vreo hladnjak. Sacekao sam malo,ukljucio komp i OK je radio. Ajde reko da vidim da malo klokujem procesor i stavim ga da radi na 3GHz,a memoriju na 1600 MHz (jer je ploca stavila na 1333 po default-u,takav je BIOS). Malo sam zategao i latencije na 8-8-8-24.. Ja reko daj opet da vidim kakva je temperatura NB-a,kad ono opet se pregreva.. Reko sta je ovo,znam da GB ovakve hladnjake stavljaju i na one fensi ploce od preko 100e.. Vratim CPU na 2.6GHz (po defaulty), ostavim tako memoriju. Kad nedugo zatim se pojavi BSOD sa porukom:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
bla,bla,bla.. Technical information: *** STOP: 0x0000000A (0xA7782E77, 0x00000007, 0x00000000, 0x82A89F4C) I tako mi je stajao blue screen. E reko sto sam sad srecan! Sta bi moglo da bude da ne valja?? Dajte neki savet,pa da probam veceras kad se vratim kuci. Hvala unapred svima! Pozdrav Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Koja ti je to logika da ako ti se pregreva chipset, a ti udariš još po overkloku ? Ne razumem, života mi. Prvo uradi reši to pregrevanje, stavi neki mali ventilatorčić na NB i proveri da se idiot hladnjak nije odlepio od čipa.
@Equinoxe Logika sprži ploču, pa na reklamaciju. Standardna situacija, pošto mnogi neće da se cimaju sa skidanjem hladnjaka i zamenom paste(u servisu, pa dobiju spaljene ploče od korisnika, nakon toga). BAš na tu ploču nemam reklamacija, a ni primjedbi u radu. operator
Klokovao sam procesor samo da vidim da li moze da ide na 3.0GHz i tako sam drzao ne vise od pola sata. Vratio sam default vrednost procesora ali mi je memorija ostala na 1600 MHz i na 8-8-8-24 kad mi se pojavio BSOD. Zbog cega se pojavio BSOD??? Ne znam da li bi mi bilo bolje da stavim ventilator na stranicu,a hladnjak NB-a sam bio proverio i OK naleze na chip. Jedino da skinem hladnjak i da vidim da li ima past.e na njemu. A pasta koju imam i nije neka (izgleda kao malo razredjena bela pasta za zube),pa sam kontao da kupim neku OK pastu.. Ali mi opet nije jasno da se toliko pregreva hladnjak na NB,nije valjda da to nisu resili kako treba. Mislim da ne mogu staviti ventilator na taj hladnjak jer je specifican (ne mogu sad da okacim sliku,ima na netu). Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
imam GA-790XTA-UD4 i istu memoriju, kad sam je vratio na 1333 nisam imao ni jedan problem mesecima. Verovatno bi se rešilo dizanjem napona, ali me mrzelo da čačkam i ostade tako.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Mogice da je to! Koliko se secam,mislim da je napon bio na 1.4V,a trebala bi da radi na 1.65V,zar ne? Probacu to kad dodjem kuci,pa javljam! Hvala!
A sto se tice pregrevanja NB-a,imate li tu neki predlog? Gledao sam GB ploce od 80-120e i imaju isti hladnjak.. Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Kada će vama jednom pamet u vugla a ne `iz glave`?!? Zar još niste shvatili da su te ploče jednostavno loše?
Ja bih PLJUNUO onoga ko bi mi rekao da nakon kupovine ploču naknadno budžim dodatnim kulerima. Da li je moguće da su ovde mnogi pametniji od Gigabyte inženjera? Ispada da jesu! Zato, kada novo kupljenu ploču treba doradjivati u kućnoj radinosti, što dalje od Gigabyte. To se reklamira kao greška u proizvodnji a ne budži da drži vodu ... Eh svaka vam dala na savetima o zameni paste i dodatnom ventilatoru... Još i čipove da zameni usput .... kažite mu da kupi lemilicu ... hahahaha Mnogi će shvatiti da su obmanuti `dobronamernim` savetima sa ovog foruma, kada ovdašnje prodavce dobro napune paricama, pa tek zatim pokupuju kao svet nekog Asus-a ili izvanrednog MSI-a.
Tako, samo vi furajte tudja mišljenja (koja nude PRODAVCI) pa se opet njima žalite .... hahahahahah
:: Mogice da je to :: Koliko se secam,mislim da je napon bio na 1.4V,a trebala bi da radi na 1.65V,zar ne :: Probacu to kad dodjem kuci,pa javljam :: Hvala :: :: A sto se tice pregrevanja NB-a,imate li tu neki predlog :: Gledao sam GB ploce od 80-120e i imaju isti hladnjak. :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
:: HAHAHAHAHAHAHA opet GIGABYTE njesra ...?! :: :: Kada će vama jednom pamet u vugla a ne `iz glave`?!? Zar još niste shvatili da su te ploče jednostavno loše :: :: Ja bih PLJUNUO onoga ko bi mi rekao da nakon kupovine ploču naknadno budžim dodatnim kulerima. Da li je moguće da su ovde mnogi pametniji od Gigabyte inženjera? Ispada da jesu :: Zato, kada novo kupljenu ploču treba doradjivati u kućnoj radinosti, što dalje od Gigabyte. To se reklamira kao greška u proizvodnji a ne budži da drži vodu ... :: Eh svaka vam dala na savetima o zameni paste i dodatnom ventilatoru.. :: Još i čipove da zameni usput .... kažite mu da kupi lemilicu ... hahahah :: Mnogi će shvatiti da su obmanuti `dobronamernim` savetima sa ovog foruma, kada ovdašnje prodavce dobro napune paricama, pa tek zatim pokupuju kao svet nekog Asus-a ili izvanrednog MSI-a :: :: Tako, samo vi furajte tudja mišljenja (koja nude PRODAVCI) pa se opet njima žalite .... hahahahahah
Imao sam MSI,a ovu plocu sam dobio u zameni. MSI mi je stalno izbacivao BSOD,imam i slike-4,5 razlicitih BSOD-ova.. A ta ploca je bila 785 chipset,sa DDR2. Mogao sam da biram izmedju MSI i Gigabyte i izabrao sam ovu. MSI nista posebno-a i svi su mi rekli da bezim od MSI-ja,a ASUS je pored Gigabyte-a sasvim OK. Treba ubosti plocu,a opet nekad izadje neka serija da ne valja (secam se da je bila jedna serija Gigabyte-a i da su ga onda svi pljuvali). MSI je srednja niza klasa,a ko hoce kvalitetno uvek ce ici na ASUS (a opet jedan kolega mi se zalio da mu je crklo 4,5 ASUS ploca).. Ovde sam uvek naisao na dobar savet i uvek ste mi pomogli kad imam neku nedoumicu sa nekim savetom,predlogom ili objasnjenjem. Hvala vam,stvarno ste najbolji!
Pozdrav
P.S. I bez ruznih reci i izazivanja svadje,ako moze.
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Tako bi i trebalo da bude ali je kod mene sigurno 70-80 stepeni. Znam koliko je topla grafika kada je na 50-60 ali ovo bude bas vrelo. Ne znam sto to. Opet,tu je i integrisana grafika (doduse,ne koristim je).. Cudno mi. A kako mogu da vidim tacnu temperaturu NB-a? Everest ili moze u BIOS-u (nisam video da ima)? Inace mi je temperatura maticne oko 30-tak stepeni.. Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Skini HW monitor, TMPIN2 ti je temperatura Nb-a Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Tako bi i trebalo da bude ali je kod mene sigurno 70-80 stepeni. Znam koliko je topla grafika kada je na 50-60 ali ovo bude bas vrelo. Ne znam sto to :: Opet,tu je i integrisana grafika (doduse,ne koristim je). :: Cudno mi :: A kako mogu da vidim tacnu temperaturu NB-a :: Everest ili moze u BIOS-u (nisam video da ima) :: Inace mi je temperatura maticne oko 30-tak stepeni. :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
skinucu taj program pa cu da vidim kakve su temperature kad dodjem kuci. taman cu videti i za ono sto mi je rekao pcservis. ne znam samo kako da ohladim NB,tj. kakvo mi je tu resenje.. Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
na rebra hladnjaka Nb-a...mada vidim da tvoja ploča ima malo čudan hladnjak, ne znam kako bi se to izvelo. Od aftermarket rešenja imaš npr. ovako nešto http://www.itsvet.com/proizvod/noctua-ncu6/comp_comp_cooler/338/631 Kakvo kućište imaš? Možda bi bočni ventilator pomogao malo... Fiat iustitia, et pereat mundus
O tome ja pricam svo vreme-malo je drugacije dizajniran hladnjak i ne mogu da prisrafim cooler. Videcu da isecem stranicu kucista jer cu ga uskoro baciti-trenutno sam u fazi izrade kucista od plexiglasa. :) Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Zanimljivo. Imam nekih 10-11 ploca sa gigbayte chip setom 770 na svima je preko 80C. Cim sam procitao temu otricao sam da proverim i MLOGO sam se razaocaro! Hoceli pomoci da stavim novu pastu da sputim malo temperaturu!
ufffff,mnogo lakse bih se osecao da je makar na 65. ovako, isto kao i andrejnp-cutimo i dokle radi,uz nadu da temperature nece ici gore. HVALA SVIMA NA SAVETIMA! Pozdrav! Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Re: Re: opet još jedan šporet od Gigabyte matičnjaka
25.02.2011. 17:38
status: user broj poruka: 411
Pa ti si se pronašao ufredjen i ponižen? Ijuuu?!? E jebo bi ti mater da si meni prodao ili pokušao da prodaš takve ploče pa makar savetima ovde. Možeš samo nedovoljno upućenim klincima da soliš pamet. Par klinaca neće da kupi te ŠPORETE od nazovi Gigabyte plooča, IMAĆEŠ MANJI PROMET, ali bar kupci neće biti nezadovoljni. TAKVE KAO TI TREBA BANOVATI SA OVOG FORUMA, jer navode ljude da kupe FELERIČAN hardver, nudite samo ono što se ima na lageru i reklamirate kao da je najbolje na planeti.
P.S: bitno je da ti imaš poču od 140€ a jedva 2GB RAM-a i procesor od 70€
:: Retardirana debilčino ko ti drma kavez. Samo sereš ovde po forumu i vređaš ostale članove majmune nepismeni :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: Phenom-en 555 B :: Asrock 890FX DeLuxe :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: WD zelembać 1T :: :: :: HAHAHAHAHAHAHA opet GIGABYTE njesra ...?! :: :: :: :: Kada će vama jednom pamet u vugla a ne `iz glave`?!? Zar još niste shvatili da su te ploče jednostavno loše :: :: :: :: Ja bih PLJUNUO onoga ko bi mi rekao da nakon kupovine ploču naknadno budžim dodatnim kulerima. Da li je moguće da su ovde mnogi pametniji od Gigabyte inženjera? Ispada da jesu :: :: Zato, kada novo kupljenu ploču treba doradjivati u kućnoj radinosti, što dalje od Gigabyte. To se reklamira kao greška u proizvodnji a ne budži da drži vodu ... :: :: Eh svaka vam dala na savetima o zameni paste i dodatnom ventilatoru.. :: :: Još i čipove da zameni usput .... kažite mu da kupi lemilicu ... hahahah :: :: Mnogi će shvatiti da su obmanuti `dobronamernim` savetima sa ovog foruma, kada ovdašnje prodavce dobro napune paricama, pa tek zatim pokupuju kao svet nekog Asus-a ili izvanrednog MSI-a :: :: :: :: Tako, samo vi furajte tudja mišljenja (koja nude PRODAVCI) pa se opet njima žalite .... hahahahahah
Re: Re: Re: opet još jedan šporet od Gigabyte matičnjaka
25.02.2011. 17:46
status: user broj poruka: 6083
A da nije to malo zadrto ponasanje sa tvoje strane? Evo ja sam imao godinu dana gigabajt plocu i radila je FENOMENALNO. Uzeo sam ovog asusa i lepo me namucila da radi kako treba. Sledecu bih uzeo samo GB, pa tek ASUS, a MSI na kraju kao nuzno zlo. MSI jedino sto postujem su GPUs, a u ostalo ne smem da zalazim. Laptop mi se sam od sebe raspao (sharke), drugarici isto, plus joj prslo i hladjenje nakon mesec i po, itd.. Od msi samo privezak kupujem.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Pa ti si se pronašao ufredjen i ponižen? Ijuuu?!? E jebo bi ti mater da si meni prodao ili pokušao da prodaš takve ploče pa makar savetima ovde. Možeš samo nedovoljno upućenim klincima da soliš pamet :: Par klinaca neće da kupi te ŠPORETE od nazovi Gigabyte plooča, IMAĆEŠ MANJI PROMET, ali bar kupci neće biti nezadovoljni :: TAKVE KAO TI TREBA BANOVATI SA OVOG FORUMA, jer navode ljude da kupe FELERIČAN hardver, nudite samo ono što se ima na lageru i reklamirate kao da je najbolje na planeti :: :: P.S: bitno je da ti imaš poču od 140€ a jedva 2GB RAM-a i procesor od 70 :: :: :: :: :: Retardirana debilčino ko ti drma kavez. Samo sereš ovde po forumu i vređaš ostale članove majmune nepismeni :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: :: Moje sokoćal :: :: Phenom-en 555 B :: :: Asrock 890FX DeLuxe :: :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160 :: :: Asus 8800GT :: :: Čifteković 0,35K :: :: WD zelembać 1T :: :: :: :: :: HAHAHAHAHAHAHA opet GIGABYTE njesra ...?! :: :: :: :: :: :: Kada će vama jednom pamet u vugla a ne `iz glave`?!? Zar još niste shvatili da su te ploče jednostavno loše :: :: :: :: :: :: Ja bih PLJUNUO onoga ko bi mi rekao da nakon kupovine ploču naknadno budžim dodatnim kulerima. Da li je moguće da su ovde mnogi pametniji od Gigabyte inženjera? Ispada da jesu :: :: :: Zato, kada novo kupljenu ploču treba doradjivati u kućnoj radinosti, što dalje od Gigabyte. To se reklamira kao greška u proizvodnji a ne budži da drži vodu ... :: :: :: Eh svaka vam dala na savetima o zameni paste i dodatnom ventilatoru.. :: :: :: Još i čipove da zameni usput .... kažite mu da kupi lemilicu ... hahahah :: :: :: Mnogi će shvatiti da su obmanuti `dobronamernim` savetima sa ovog foruma, kada ovdašnje prodavce dobro napune paricama, pa tek zatim pokupuju kao svet nekog Asus-a ili izvanrednog MSI-a :: :: :: :: :: :: Tako, samo vi furajte tudja mišljenja (koja nude PRODAVCI) pa se opet njima žalite .... hahahahahah
Re: Re: Re: opet još jedan šporet od Gigabyte matičnjaka
25.02.2011. 18:38
status: user broj poruka: 4163
Alo retardinjo, tebe niko ništa nije pitao i šta tebe zabole kita šta ja držim u mom kućištu. Od jednog maloumnog retarda ne mogu da se osetim niti prozvanim niti uvređenim, jebi ga, nisi ti kriv što si se takav degenerisan ispilio...
:: Pa ti si se pronašao ufredjen i ponižen? Ijuuu?!? E jebo bi ti mater da si meni prodao ili pokušao da prodaš takve ploče pa makar savetima ovde. Možeš samo nedovoljno upućenim klincima da soliš pamet :: Par klinaca neće da kupi te ŠPORETE od nazovi Gigabyte plooča, IMAĆEŠ MANJI PROMET, ali bar kupci neće biti nezadovoljni :: TAKVE KAO TI TREBA BANOVATI SA OVOG FORUMA, jer navode ljude da kupe FELERIČAN hardver, nudite samo ono što se ima na lageru i reklamirate kao da je najbolje na planeti :: :: P.S: bitno je da ti imaš poču od 140€ a jedva 2GB RAM-a i procesor od 70 :: :: :: :: :: Retardirana debilčino ko ti drma kavez. Samo sereš ovde po forumu i vređaš ostale članove majmune nepismeni :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: :: Moje sokoćal :: :: Phenom-en 555 B :: :: Asrock 890FX DeLuxe :: :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160 :: :: Asus 8800GT :: :: Čifteković 0,35K :: :: WD zelembać 1T :: :: :: :: :: HAHAHAHAHAHAHA opet GIGABYTE njesra ...?! :: :: :: :: :: :: Kada će vama jednom pamet u vugla a ne `iz glave`?!? Zar još niste shvatili da su te ploče jednostavno loše :: :: :: :: :: :: Ja bih PLJUNUO onoga ko bi mi rekao da nakon kupovine ploču naknadno budžim dodatnim kulerima. Da li je moguće da su ovde mnogi pametniji od Gigabyte inženjera? Ispada da jesu :: :: :: Zato, kada novo kupljenu ploču treba doradjivati u kućnoj radinosti, što dalje od Gigabyte. To se reklamira kao greška u proizvodnji a ne budži da drži vodu ... :: :: :: Eh svaka vam dala na savetima o zameni paste i dodatnom ventilatoru.. :: :: :: Još i čipove da zameni usput .... kažite mu da kupi lemilicu ... hahahah :: :: :: Mnogi će shvatiti da su obmanuti `dobronamernim` savetima sa ovog foruma, kada ovdašnje prodavce dobro napune paricama, pa tek zatim pokupuju kao svet nekog Asus-a ili izvanrednog MSI-a :: :: :: :: :: :: Tako, samo vi furajte tudja mišljenja (koja nude PRODAVCI) pa se opet njima žalite .... hahahahahah
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.