Pozdrav ljudi....danas sam pazario maticnu plocu iz naslova, povezah sve komponente i sve je radilo normalno osim zvuka...dakle ne mogu da dobijem zvuk na zvucnike...Evo i slike :
ako si je kupio polovnu... moguce je da je neko drzao povezanu na front audio i onda izvadio ona 2 dzampera sto spoje za zadnji izlaz... normalno ti instalira karticu ali nemas zvuk moras da ih spojis, pod uslovom da je polovna ako je nova dzamperi stoje :) neka me neko ispravi ako gresim
Jeste selektovan je spdif kao default, kad idem desni klik na speakers, ne daje mi mogucnost da postavim iste kao default... P.S ovo oko dzampera mi nije bas jasno...:s Pise not plugeed in...ne znam sta da radim.
Izvuci onda zvučnike pa ih vrati, ako su realtekovi drajveri instalirani pitaće te šta si ubo, ako ta detekcija ne radi bojim se da je čabar u pitanju.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Pise not plugeed in...ne znam sta da radim ::
Pa reklamiraj prodavcu. Jedino ako nisi kupio neispitano, garancija do kvake ili venčao si se s nojm varijantu... Drugo rešenje je da ubodeš PCI zvučnu od 5€
interesantno je da je prihvatio drajvere...to znaci da ``vidi`` zvucni cip,ali stvarno sto kaze servispc kod realtek hd audio ne treba fp audio mostici....a da li si ti siguran da si stavio prave drajvere?zato sto ova tvoja zvucna trazi druge drajvere,tj nije na listi ovih podrzanih na ovom guru3d linku,evo ti link sa asus sajta,pa probaj sa njima
podigao danas ubuntu, pusto, ne daje zvuk...vratio starije drajvere kasnije u windowsu koji su provereni,opet ne radi,kad iskljucim pa ukljucim nista se ne desava...dakle zvucna na maticnoj ne radi,spas je reklamacija ili neka jevtina zvucna na pci slot? Poz!
da nije do onih drajvera sa guru 3d,jer je tvoja karta realtek 1200 hd audio,a oni drajveri koje si ti rekao da si stavio je ne podrzavaju...ja ti stavih link sa asus sajta direktno,jesi probao sa njima?
Ja bih probao oridjidji drajvere za plocu, pa tek onda razmisljao o reklamaciji.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.