Ovi mi treba posto cu da sleevujem SATA kabl 1 i da ga cusnem lepo i ovo ce da bude spojeno na diskove a imam za slucaj da dodam jos neki disk. Ovo je iznad za SATA III za Obsidian 650D jel Z77 FTW ima internal.
koj ce ti djavo ovaj interni USB 3.0 kad uz plocu dobijas bracket sa USB3.0 koji izgleda 10x lepse? a ovo drugo sa sata prelazima je isto neprakticno, bas je pametno da na jednoj grani imas nakaceno 4x hard diska.. nego znam, zbog toga sto je crno i fancy..
:: Idem sutra u grad da uzmem neke sitnice za komp :: :: http://i.imgur.com/P1bWs.jp :: :: http://i.imgur.com/DoEVX.jp :: :: Ovi mi treba posto cu da sleevujem SATA kabl 1 i da ga cusnem lepo i ovo ce da bude spojeno na diskove a imam za slucaj da dodam jos neki disk :: Ovo je iznad za SATA III za Obsidian 650D jel Z77 FTW ima internal :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl ::
Treba mi za kretenski front panel na Obsidian 650D, jedan dan sam ispizdeo na CORSAIR Forumu sto svako kuciste ima rezervni front panel samo nase ne. Iz prednjeg USB 3.0 ide prikljucak koji izlazi napolje i ulazi u plocu nazad. Posto Crosshair 4 Formula nema Interni usb 3.0 onaj sa iglicama onako. Nego napolju. A za Z77 FTW ima taj Interni ali kuciste nema i ond aide ovaj adapter. Necu ja ni stavljati taj bracket. Takav imam i za Crosshair 4 samo za USB 2.0 nisam ga ni stavljao, sta ce mi. Najradije bi isekao ona 2 kabla dugacka od Obsidian 650D. Pa jeste stvarno je zgodan, ovaj USB 2.0 ni u ludilu necu staviti ali ovaj cu mozda cusnuti ispod zvucne. I SATA kablovi obicni i okrugli SATA II i SATA III standard. Ne znam ja mozda necu ni prikljuciti front panel USB 3.0. ali su mi oni zgnodniji nego ovaj bracket.
pa da, to i meni malo smeta, ja sam stavio taj bracket nazad i stoji mi samo jedan usb3 hard disk nakacen, ne treba mi nista vise, nit imam flash 3.0, niti mi treba, za usb2 sam izvukao jedan usb extension cable, a ovaj front usb od kucista poklopac se malo teze otvara pa izbegavam njega da otvaram svaki cas.. slucajno imam neki stari komplet marinija 5.25 na 3.5` pa cu da capim onaj USB3.0 3.5` adapter za front i to cu da stavim.. hteo sam da uzmem Silverstone taj USB3.0 3.5` koji ima na sebi ujedno i converter na 2.5` za SSD, medjutim kosta ko svetog Petra kajgana 3.000din lopovi
:: Treba mi za kretenski front panel na Obsidian 650D, jedan dan sam ispizdeo na CORSAIR Forumu sto svako kuciste ima rezervni front panel samo nase ne. Iz prednjeg USB 3.0 ide prikljucak koji izlazi napolje i ulazi u plocu nazad. Posto Crosshair 4 Formula nema Interni usb 3.0 onaj sa iglicama onako. Nego napolju. A za Z77 FTW ima taj Interni ali kuciste nema i ond aide ovaj adapter. Necu ja ni stavljati taj bracket :: Takav imam i za Crosshair 4 samo za USB 2.0 nisam ga ni stavljao, sta ce mi :: Najradije bi isekao ona 2 kabla dugacka od Obsidian 650D :: Pa jeste stvarno je zgodan, ovaj USB 2.0 ni u ludilu necu staviti ali ovaj cu mozda cusnuti ispod zvucne :: I SATA kablovi obicni i okrugli SATA II i SATA III standard :: Ne znam ja mozda necu ni prikljuciti front panel USB 3.0. ali su mi oni zgnodniji nego ovaj bracket :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Razmisljam jos sta i kako vidis da CORSAIR INOVATOR I EVGA INOVATOR krecu polako da unapredjuju kontrolu nard racunarom. Sada cete imati kontrolu brzine ventilatora na napajanju, deljenje railova digitano, ocitavanja iskoriscenja, napona, kontrola svetla, paljenja i gasenja i ubrzavanja ventilatora, kao u podmornici. Ali sve preko monitora nema ustajanja da kontrolere palis, smanjujes sve digitalno u 1%. A ostali ostadose u 2010 god zauvek. To sto oni izbacuju po 30- modela ploca i prvi grafike lako je kada je sve isto praktivno, nikakve novine i sitnice koje nam znace bas.
naravno da znam, sto puta sam to vadio i iz zenskih i iz muskih, iz molexa, jackova sitnih od turbina na grafickama itd.. mogu samo da ti pokazem pa da vidis kako se to radi, moras da pazis da ne polomis pin ili plastiku koja ga drzi,odnosno pin..
:: Jel znas odavde da vadis konektore, jedva sam nasao sliku na net :: :: http://i.imgur.com/POHTn.jp :: :: Da bi uradio sleeve, ne znam kako to da izvucem, a rade ljudi znam ali ne mogu da nadjem kako :: :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl ::
Ma imao sam neki molex sa takvim krajem i tu sam vezbao ali nema sanse. Da mi je neko dao milionce ne znam sta treba da radim. A imam 2 takve zice na kontroleru na 650D pa da sleevujem i savijem ako zatreba.
Uskoro ploca mozda cu je dobiti po specijalnoj ceni jel sam cekao tako su mi rekli. Xaxaxaxa xaxaxa. Ja sam prvi EVGA HardCore Fan Srbije. Tek da se zna.
nemoj da pokusavas da ne bi polomio konektor, pokazacu ti kako se radi, nije tesko
:: Ma imao sam neki molex sa takvim krajem i tu sam vezbao ali nema sanse. :: Da mi je neko dao milionce ne znam sta treba da radim :: A imam 2 takve zice na kontroleru na 650D pa da sleevujem i savijem ako zatreba :: :: Uskoro ploca mozda cu je dobiti po specijalnoj ceni jel sam cekao tako su mi rekli :: Xaxaxaxa xaxaxa. Ja sam prvi EVGA HardCore Fan Srbije. Tek da se zna :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Cudi me da ti nisu odgovorili na mail? Ovakva firma treba malo bolje da vodi brigu o potencijalnim kupcima i korisnicima njihovih proizvoda? Stvarno sramota !
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Ne pzaite provalio sam da vecinom ne uvek ali vecinom na stvari takve ne odgovaraju zbog branda drugog. Politika je da se sto manje prica o drugom brandu. Nek brandove recimo ne mozes da napises. Taj ti napises ono ti se pojave zvezdice. Kao recimo Lian-Li, Silvesrtone,... dok Seasonic, ASUS, EVGA mozes recimo, ali se sto manje prica od podrske da li ce neki ASUS da stane, da li ce neka EVGA i sl. da li je kompatibilna sa njihovim kucistem oni ce da cute. Ja sam kasnije saznao to posle tek. Kada sam nailazio. Nekada odgovori ali obicno ne. Samo se odgovara u vezi CORSAIR i ako se pokvario CORSAIR. Ja sam tek kasnije shvatio da bi u neku ruku to bilo favorizovanje neke firme. EVGA Z77 FTW wauuu super staje u Obsidian 650D. A oni nisu placeni za to, imas napisano pa skapiraj da li staje ali ovde nastaje problem sto u Obsidian 650d REALNO PISE DA STAJE SAMO atx, dok staje i E-ATX ali je hrvat nagurao i onu ASUS sa double 2011. Najcudnije bi je bilo kada je Lian-Li izbacio ********. ili Silvestone, a Seasonic moze. Cak ne smes link da postavis ka nekoj konkurentskoj firmi, nekom delu koji oni prave ili tako. Lik je postavljao link za Lian-Li masku neku i brisali su mu. Mozes da kazes recimo imam to i to i to i to i ne znam kako da povezem. Onda bi ti pomogli verovatno, ali ovo je ipak oko kupovine buduce tako da daju savet da li da uzmem EVGA Z77 a ne zbog mene nego drugi mnogi gledaju to.
Trazim neki casopis kod nas da pise o njemu o vodenom hladjenju i to da polako ucim o tome. Jel ima tako nesto da se nadje, sta mislite, kod nas mislim. Mozda je bilo u okviru nekih drugih casopisa neki deo posvecen tome ili tako. Mada mi treba malo sire. Jel citajuci od ljudi svako ima nesto svoje i svako misli da je to najbolje.
:: naravno da znam, sto puta sam to vadio i iz zenskih i iz muskih, iz molexa, jackova sitnih od turbina na grafickama itd.. mogu samo da ti pokazem pa da vidis kako se to radi, moras da pazis da ne polomis pin ili plastiku koja ga drzi,odnosno pin. :: :: :: :: Jel znas odavde da vadis konektore, jedva sam nasao sliku na net :: :: :: :: http://i.imgur.com/POHTn.jp :: :: :: :: Da bi uradio sleeve, ne znam kako to da izvucem, a rade ljudi znam ali ne mogu da nadjem kako :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
jbg kako da ti ja sad objasnim, pokusacu, zapamtis kako koja ide, zapisi ako treba, a vadis ih tako sto uzmes deblju iglu i lagano spustas onaj zazor na pinu koji ga drzi da se ne vraca iz kucista, i lagano vuces kabl da izadje iz kucista.. kad ga izvuces moras posle tankim skalpelom da lagano vratis zazor (ono sto drzi pin) na gore tako da se on ponovo uhvati za kuciste kad ga vratis nazad... mogu da se kladim da rec nisi razumeo? ne znam kako drugacije da ti objasnim, zato sam rekao da moram da ti pokazem uzivo jbg
:: Pa sta konkretno treba da se uradi sa onom iglicom unutra, ima ih 3 ja mislim :: Celo je crno moram da pazim koja gde ide :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Znam sta mi pricas tako se vadi i molex i atx connector samo sto ja ovde ne vidim gde su te kvacice sto se saviju da se poravnaju da bi to moglo da izadje napolje.
Jos sam hteo da te pitam kod ventilatora kada su zice spojene jedna za drugu jel smeju one da se odvoje ili ne. Posto kod nekih su spojene kod nekih nisu. God Gentle Tuphoon nisu ali su kod CM ventilatora providne i spojene a kod corsair CRNE I spojene. Lakse mi je kada nisu spojene da uradim sleeve. Mislim lepse izgleda pa razmisljam da li bi mogaao da ih odvojim ako obelezim nekako koja je koja.Posle ih uvrtim samo upletem i ubacim u sleeve.
okrenes konektor ne na onu stranu gde su granicnici vec drugu stranu gde je RAVNO, tu imas za svaki pin onako kao kockasti prostor i tu imas deo pina o kom sam ti pricao da treba iglicom da se pritisne.. ako su zice spojene spojene su i ne mogu da se odvajaju, i nemoj da ih odvajas nego lepo sleev-ujes SVE zajedno, neces valjda svaku tu tanku ponaosob da sleev-ujes, ne smaraj se s tim, taj kablic mozes da ujednacis sa jednim vecim sleev-om, a ako ces da odvajas da bi ubacio sleeve, moraces da zalemis nazad.. ili mozda je bolje da slikas to gde je spojeno pa da vdiim.. inace ne vidim svrhu sleev-ovanja tih sitnih kablica, sta se zamajavas s tim.. btw, onaj kabl Bitfenix je VRH, nasao sam ga, ona riba sto mi se javila u gigatronu nema pojma sta imaju sta ne guska
:: Znam sta mi pricas tako se vadi i molex i atx connector samo sto ja ovde ne vidim gde su te kvacice sto se saviju da se poravnaju da bi to moglo da izadje napolje. :: :: Jos sam hteo da te pitam kod ventilatora kada su zice spojene jedna za drugu jel smeju one da se odvoje ili ne. Posto kod nekih su spojene kod nekih nisu. God Gentle Tuphoon nisu ali su kod CM ventilatora providne i spojene a kod corsair CRNE I spojene. :: Lakse mi je kada nisu spojene da uradim sleeve. Mislim lepse izgleda pa razmisljam da li bi mogaao da ih odvojim ako obelezim nekako koja je koja.Posle ih uvrtim samo upletem i ubacim u sleeve :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Ma odvajao sam to pre na nekim ventilatorima nego pitaj jel ne moze da se zezne nesto. Naravno da necu svaku nego lepsi sleeve ispadne ako su zice razdvojene. Ogruglast, ovako moze malo pljosnat da ispadne. To sam mislio. Mada MDPC-X nece pljosta ali je opet bolje ako su upletene te 3. Zapisem ja koja gde ide, obelezim sa tackicama. dve tackice ta boja, 3 tackice druga boja, jedna crne i onda imam semu i znam. Nego one su tankom gumom spojene, ne znam sto ne mi moglo da se razdvoji.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.