500 dolara u svetu, skoro 600 evra kod nas za premium segment. Derikožno, kao i uvek. Jedina dobra stvar je što ako pruže 2/3 najavljenog, cene procesora moraju bar malo pasti kasnije.
Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
Pogledaj link na `predsednikovom` postu #632121 mindfactory.de 559e kod nas ~594
499$ je bez VAT-a (PDV-a)
:: 500 dolara u svetu, skoro 600 evra kod nas za premium segment :: Derikožno, kao i uvek :: Jedina dobra stvar je što ako pruže 2/3 najavljenog, cene procesora moraju bar malo pasti kasnije :: :: Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice. :: ::
Sve te cene kod nas sto su sada, ima da odu gore, kako vreme prolazi, ovo je sad samo da se privuce masa, ne mogu da se ugrade puno ali moraju malo. Ko bi ga uzeo da su se ugradili kao sto inace rade, 80e+.. Sto se tice cena u EU, videcemo, korigovace se cene neko vreme, to je normalno..
Dakle, krecem u sakupljanje sredstava za novi cpu, memoriju i plocu.... nesto sa 4 jezgra i 8 threadova, visoko klokovano ce biti idealna stvar za duzi vremenski period. Ja sam odusevljen sta AMD nudi za ulozeno, kao sot je i ranije bilo tako da.... Red je da se zameni stari 7850 Black :)
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: Malo je cudno sto je Ryzen pusten u prodaju a nema ni jednog zvanicnog testa
2.3.2017 pusta se u prodaju zvanicno. Za sada su samo cene objavljene, a testovi su strogo zabranjeni jos nedelju dana. Tako je javljeno sa njihove prezentacije.
Intel I7 3770K, Asus P8Z68-V PRO GEN3, KINGSTON 8x2, 2x2, SSD Patriot Pyro 128, Hitachi 1TB, WD BOOK 2TB, ASUS GEFORCE OC GTX 970 4000MB ,Sound Blaster Z, CM RP 1000W, HAF 932,DELL P2715Q 4K, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, Logitech k310,
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
:: To samo dok se zaleti masa, i ne smeju da lupe vecu cenu, AMD naredio.. Ali nakon malo vremena, ugradice se lepo.. :: :: Gameri, ulecite!https://goo.gl/nReEin :: ::
Posle svega procitanog ja mislim da sam ubo tacno cenu da ce biti 1700 za 380€ ali realno dali nama trebaju jaci procesori od ovoga sto imamo i kako ce se pokazati u svakodnevnom radu sa svim periferijama i hardwer-om tipa SSD + HDD + Memorija + Graficka za sada ostajem na I7 4790k do daljnjeg a nisam tabor ni jednog samo znam da sam testirao razlike izmedju I3 4130 i Phenom II x4 955 C3 i razlika je na default-u ogromna a cena sistema slicna a intel bolje radi u svim operacijama i instrukcijama naspram AMD tako da kao sto je bila cena za RX480 200 dolara a ustvari je kod nas 360€ za najbolji primerak tipa XFX RX480 8GB GTR tako ce biti i za Rizen ali dok ne uporedim u realnom radu pusti me tih testova njihovih svi svog konja hvale na prezentaciji a na kraju bude kao kometar od poznatog clana sa PCBerze Tresla Se gora rodio se mis ahahahahahahaha dok nedodje ne verujem nista u te magle sto pokusavaju da prodaju
:: Posle svega procitanog ja mislim da sam ubo tacno cenu da ce biti 1700 za 380 :: ali realno dali nama trebaju jaci procesori od ovoga sto imamo i kako ce se pokazati u svakodnevnom radu sa svim periferijama i hardwer-om tipa SSD + HDD + Memorija + Graficka za sada ostajem na I7 4790k do daljnjeg a nisam tabor ni jednog samo znam da sam testirao razlike izmedju I3 4130 i Phenom II x4 955 C3 i razlika je na default-u ogromna a cena sistema slicna a intel bolje radi u svim operacijama i instrukcijama naspram AMD tako da kao sto je bila cena za RX480 200 dolara a ustvari je kod nas 360€ za najbolji primerak tipa XFX RX480 8GB GTR tako ce biti i za Rizen ali dok ne uporedim u realnom radu pusti me tih testova njihovih svi svog konja hvale na prezentaciji a na kraju bude kao kometar od poznatog clana sa PCBerze Tresla Se gora rodio se mis ahahahahahahaha dok nedodje ne verujem nista u te magle sto pokusavaju da prodaju
`Slična cena sistema` Pa da... Kako se pokazao taj i3 u poređenju sa Duronom? Nekad su bili sličnog cenovnog ranga.
Hint: Fenom 2 se pojavio 2008. godine, proizvodio se do kraja 2011. Hasvel (i3 4130) sa kojiim ga porediš se pojavio u drugoj polovini 2013. i još uvek se proizvodi i prodaje.
Uporedjuješ babe i žabe.Ako uporedjuješ phenom II to možeš sa q9500 ili maksimalno sa i3 2100.U wot posle dx 11 patcha sa istom grafikom više frejma ima phenom II. Sa tim da su ovi procesori o kojim sad govorimo zaista nepotrebni i da za eventualni apgrejd cekamo one sa manjom cenom mada generalno za graficke karte do te neke snage rx 480 nije potrebno ništa jace od i3 2100 ili fenoma II (samo da ima potrebne instrukcije). Imate test sa ovim novim pentiumom koji ima ht pa pogledajte. http://wccftech.com/intel-pentium-g4560-ultimate-budget-cpu-65-usd/
:: Posle svega procitanog ja mislim da sam ubo tacno cenu da ce biti 1700 za 380 :: ali realno dali nama trebaju jaci procesori od ovoga sto imamo i kako ce se pokazati u svakodnevnom radu sa svim periferijama i hardwer-om tipa SSD + HDD + Memorija + Graficka za sada ostajem na I7 4790k do daljnjeg a nisam tabor ni jednog samo znam da sam testirao razlike izmedju I3 4130 i Phenom II x4 955 C3 i razlika je na default-u ogromna a cena sistema slicna a intel bolje radi u svim operacijama i instrukcijama naspram AMD tako da kao sto je bila cena za RX480 200 dolara a ustvari je kod nas 360€ za najbolji primerak tipa XFX RX480 8GB GTR tako ce biti i za Rizen ali dok ne uporedim u realnom radu pusti me tih testova njihovih svi svog konja hvale na prezentaciji a na kraju bude kao kometar od poznatog clana sa PCBerze Tresla Se gora rodio se mis ahahahahahahaha dok nedodje ne verujem nista u te magle sto pokusavaju da prodaju :: :: ::
Kao kada bih ja kao navijac (fanboy prevedeno na IT svet) Partizana(kluba koji volim) poredio prvi tim Partizana sa petlicima Reala i rekao kako su ih ovi moji, oducili od fudbala....
Taj test nema veze sa mozgom. Pokrece istu igricu ali je gospodin __rucno__ igra, tako da renderovane scene nisu identicne na jednom i drugom sistemu. Ovakvi testovi se izvode koristeci skripte koje omogucuju da se u vise navrata ponove iste scene na razlicitim sistemima koji se testiraju. To je pravi nacin testiranja.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.