:: Sto je najzanimljivije :: ja ga razumem sta pise na engleskom koliko toliko :: ali se na srpskom mucim.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
pa uvek mozes nesto da zeznes, mozes ili da pomesas zice ili da preterano uvuces polugicu koja drzi pin pa da ne mozes da je izvuces ili u najgorem slucaju polomis, onda ce ti se izvlaciti pin.. nista drugo.. mislim nije to nista tesko, samo su bitni prstici Sladjo:)
:: Ma odvajao sam to pre na nekim ventilatorima nego pitaj jel ne moze da se zezne nesto. Naravno da necu svaku nego lepsi sleeve ispadne ako su zice razdvojene. Ogruglast, ovako moze malo pljosnat da ispadne. To sam mislio. Mada MDPC-X nece pljosta ali je opet bolje ako su upletene te 3 :: Zapisem ja koja gde ide, obelezim sa tackicama. dve tackice ta boja, 3 tackice druga boja, jedna crne i onda imam semu i znam. Nego one su tankom gumom spojene, ne znam sto ne mi moglo da se razdvoji :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Znam gde iznad zica ima kvadratic kao rupa jedna i za to sam imao jedan nastavak koji tacno tu ulazi ali je budala to izgubila. To je jedini koji sam izgubio iz kompleta. Znaci svaka ta zica ima samo jedan jezicak koji ne dozvoljava da ispadne napolje.
To metalno je bilo tacno velicine tog kvadratica i kockastog oblika, verovatno samo da ubacis tu i izvuces, a sluzio je i za vracanje jezicaka na mesto na atx conectorima.
moras malo strucnosti da ulozis, mozes i malim tananim ravnim srafcigerom, gurnes prvo kabl koji treba da izadje ka napred, pritisnes srafcigerom i lagano krenes da ga izvlacis(ne cimas), nego na osecaj.. ako si dovoljno pritisnuo srafcigerom treba da izadje..
:: Znam gde iznad zica ima kvadratic kao rupa jedna i za to sam imao jedan nastavak koji tacno tu ulazi ali je budala to izgubila. To je jedini koji sam izgubio iz kompleta. Znaci svaka ta zica ima samo jedan jezicak koji ne dozvoljava da ispadne napolje :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Znam ja kako se vade pinovi svuda gurnes napred, onaj tool za atx vadi kao lud. Samo ga gurnesunutra, onda kabl gurnes napred ka njemu kabl ga izbaci 1mm kada ga vratis taj 1mm osetis kako se jezicak pomerio i vadis. Samo nisam znao sistem za ovaj mali. Pokusavao sam to sa spenadlom ali nisam uspeo. Ma meni komp bez sleeva i nije komp relalno. Da ne slivujes reset, power, hdd konektore i 24 pin i za graficku to nesto najgore. Ima sta moze da ustane. USB ako je crni, onda tako po nesto i ventilatori mora. bez toga nista.
nauci malo da radis bez masina.. meni se ne svidja sleeve, videces kad ti se posle nekog kraceg vremena bude nahvatala prasina na to, neces moci da ocistis ni kompresorom, zamisli tako svaki kabl moguci koji si sleeve-ovao, kad se ukaki.. bog otac ne moze vise da icisti.. to je tkanina, na gumu ne moze da se uhvati.. ja vise volim one Corsair crne spojene kablove, nema niceg lepseg
:: Znam ja kako se vade pinovi svuda gurnes napred, onaj tool za atx vadi kao lud. Samo ga gurnesunutra, onda kabl gurnes napred ka njemu kabl ga izbaci 1mm kada ga vratis taj 1mm osetis kako se jezicak pomerio i vadis. Samo nisam znao sistem za ovaj mali. Pokusavao sam to sa spenadlom ali nisam uspeo :: Ma meni komp bez sleeva i nije komp relalno. Da ne slivujes reset, power, hdd konektore i 24 pin i za graficku to nesto najgore. Ima sta moze da ustane. USB ako je crni, onda tako po nesto i ventilatori mora. bez toga nista :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Ma cetkom se svakog meseca cisti to sve. Racunar ce biti zasticen od prasine. Na godinu-dve menja se sleeve. Nema to za sve da se kupe ti kruti kablovi tako spojeni kao. Hoce li doci CORSAIR, sta rade ovi KimTec i DirectLin i ALTI i ostali banditi. Jel razmisljaju o necemu ili kancelariski materijal prodaju `entuzijastima`. Tj pokusavaju da prodaju.
da to sve radim za svaki kabl ponaosob, da trosim sate i sate vremena i da to sve PONOVO radim za godinu-dve?!?!?! Nema SANSE! Da mu menjam sleeve na 2god i da moram svakog meseca da cistim cetkom? Ajde bezi bre.. ima bre da radi i da se cisti svakih 6 meseci i da nema posle tog ciscenja ni trunke prasine! Nema sanse da se to zastiti pa da mu stavis ne znam kakav filter, mora da se prasina provuce.. jedino da stavis kuciste u hermeticku prostoriju i da ulazis sa specijalnim anti-static tihotapkama itd.. u takvim uslovima mozda.. u stanu tesko..
Ti kablovi kao sto sam rekao su na HX-1000 npr., nasao sam coveka za mene kad mi zatreba tako neko napajanje da mi nabavi.
:: Ma cetkom se svakog meseca cisti to sve. Racunar ce biti zasticen od prasine :: Na godinu-dve menja se sleeve :: Nema to za sve da se kupe ti kruti kablovi tako spojeni kao :: Hoce li doci CORSAIR, sta rade ovi KimTec i DirectLin i ALTI i ostali banditi. Jel razmisljaju o necemu ili kancelariski materijal prodaju `entuzijastima`. Tj pokusavaju da prodaju :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Pa nemoj onda ako te mrzi, mene nervira ovako. Onda bar uzmi neka CORSAIR napajanja sa crnim svim kablovima. Ja nastavke ne koristim vise jer oni prave cudo nazad samo ovo. Nije to ona mala cetka, to je farbarska ona velika, ionako sa time mora da se predje p oracunaru pa sta mi je tesko da predjem i preko kablova.
jebes te cetke, kompresor je keva za to.. pa uzecu nek sljaka jos ovaj CFT sta mu fali.. a nazad ja te kablove lepo slozim i zavezem vezicama i onda je sredjeno, ako ostavis tako kako provuces onda nista nisi uradio..
:: Pa nemoj onda ako te mrzi, mene nervira ovako. :: Onda bar uzmi neka CORSAIR napajanja sa crnim svim kablovima :: Ja nastavke ne koristim vise jer oni prave cudo nazad samo ovo :: Nije to ona mala cetka, to je farbarska ona velika, ionako sa time mora da se predje p oracunaru pa sta mi je tesko da predjem i preko kablova :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
I ploca je u EVGA Europe dostupna, sada ce za koji dan i u Srbiju. Pare su spremne za Procesor i Plocu i to je to.
Ako mene neko pita sta misli o Ivy Bridge neka zaviri dobro u svoju glavu i vidi sta mu treba. Ako je to osoba kao ja koja koristi Phenom II X4 na 3.8-3.9GHz onda je procesor prava stvar. Ako neko zeli da izvuce trecinu preko specifikacije onda nek se zapita da li ce to ikada vise u buducnosti moci i nek uzme SB pa da se igra. Najbitnije je da je ista platforma i da se u slucaju bilo kojih problema Ivy moze prodati i uzeti SB. Sto se mene tice radice mi na 4.0GHz da bi bilo okruglo. Da mu je stock klok 3.9GHz isto bi radio na 4.0GHz jer mi ne treba procesor jacine gledajuci u grafikama kao da sam stavio 2xGTX690 u komp pa to jos da klokujem. Treba mi procesor da naredne 3-4 godine graficke karte a nece ih biti vise od 2 recimo GTX580 Classified i jos jedna mogu da idu bez bottlencka a za to je dovoljan i SB. Ali nema ove sitnice koje ima Ivy. Tako da sam ja prvo mislio da uzmem 2700k, ali sam onda shvatio da ce mi 2700k ceo vek dok bude kod mene raditi na kloku na kom moze i Ivy jel mi veci ne treba a za necu imati Ivy dodatke. Za one koji imaju SB mislim da je pametno da sacekaju jos jedno 13-14 meseci do novog procesora Haswell.
E da vidimo i to cudo od tehnike kad stigne u tvoj stan. Inace ja imam Sandy bridge i ne planiram da ga menjam naredne 3 god. Samo ce da se menjaju eventualno grafike. Tu je Maximus ploca i Noctua kuler, koji se brinu da sve to radi perfektno naredne 3 god. Nadam se da ces biti zadovoljan plocom i procesorom. Lepo bi bilo da sve snimis i postavis video klipove, kako bi se uverili u kvalitet pakovanja i samog proizvoda.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Mora da mu razbijaju Performanse, Ja palim plocu i ustajem i idem da platim e-ducanu na ziro racun Dominator GT ili Platinum ne znam koji ali su cene slicne. A ovi nasi sto nisu hteli da mi donesu da za 150e imam 16GB nego samo 8GB neka ga use za punje urac za kunje nikad kod njih nista ni na popustu zivota. Umesto da imam 16GB Dominatora GT 1866 ja cu imati 8GB Dominator Platinum 2133. Sta ista cena. Ali mi je 16GB bilo 3 puta bolje.Nece oni da donesu sa Casekinga, misle da kupim Mushkin. Jos ih ja pitam da li ce donositi Ridgeback Redline Quad Channel da uzmem njih, to odlicna memorija, dao i broj na 1.5V ali njima nije u planu ta memorija. Kaze to slabo traze, ko to trazi pa ove, narod nema pojma a iste cene skoro 5e razlika.
KO BUDE OTVORIO TEMU I PONOVIO 100 PUTA BOLJA EVGA NEGO ASUS DOBIJA OD MENE NA POKLON LEPI CRNI TRI SLI EVGA MOSTIC KOJI DOLAZI SA PLOCOM. OBICAN SLI CUVAM JEL SE NIKAD NE ZNA STA BUDE ALI TRI SLI I DA IH IMAM JEDNU BI PRODAO PA MOGU DATI.
Uskoro cu otvoriti jednu temu EVGA - Intelligence Innovation gde cu objediniti sve lepe stvari vezane za EVGA, sve novine i ostalo gde ce biti zabranjena rasprava. To sam hteo na Benchmarksusu ali kada sam rekao da necu dolaziti na ASUS temu i da necu rasprave i zacikavanje na EVGA Temi bio sam udaljen a Classified sekcija izbrisana. Verovatno je Peca upravo bio ispod stola Menadzeru ASUSa kada se to desilo pa je reakcija bila brza. Inace taj kurvinsko ljigavo cenzuraski forum je prvi objavio povlacenja GTX670 od EVGA a i dalje narod i ne zna da izlazi GTX680 Clasisified niti bi znao za Z77 FTW da ja nisam stavio temu. Kakve male Srpske dusice. Zbog toga stradamo u istoriji pa na ovamo.
Prsotina si sam idiote. Pitao je da li sam video plocu, ne nisam je video. Pa sta bi drugo gledao ako ne to. Cudi me da je on ranije nije video. Zemlja ljudi koji su najvise para bacili na losije opcije. - - - - - - - - - - - - - - - - EVGA-CORSAIR-Strictly
Ploca stize pocetkom sledece nedelje. 18-19-20. E hvala bogu da i ja predjem na Intel 4.0GHz. A posle zurba za grafiku i memoriju. Prvo memorija odmah da se vidi sta ce i koliko ce da me kosta pa grafika. Mozda CORSAIR Dominator Platinum ili Dominator GT, hocu i ja novitete ne samo staru memoriju po 2-3 god. Nasi su preterali sve moguce mere. Oni su toliko doneli 1333 i 1600Mhz da oni vise nece ndrugo da donose. Vazno je d forsiraju prodaju najacih procesora ciji kontroleri mogu 2400-2600MHz. A sto memorija koja se nudi moze na 1800 11-11-11 to nikom nista. Sramota. Tako dovuku gomile i posle nece ni da donose dok silom to ne prodaju ljudima. Samo memorija tesko riknjava prodavace dve mesecno. A mi cemo da placamo strancima skupe.
Gde je mogla da stigne nego u Novi Sad. Vi niste normalni stvarno.
Cao Vlado,
Stigla je ploca, pa mi samo kazi gde si, u kom gradu, da organizujem da se posalje kod nekog naseg partnera jer mi nemamo maloprodaju.
I ja sam za vas sada SuperClocked Member. Jednog dana cu biti Uber FTW Member.
Jel sam vam obecao EVGA Z77 FTW za prave entuzijaste da moze SLI da radi normalno ljudima. Ova polatforma ce se zadrzati duze ja verujem jel tek krajem ove godine ASUS izbacuje ROG Extreme.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647800. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.