Ne znam sto toliki hejt prema gaming performansama. Cak i za 120/144hz igranje radi itekako korektan posao. Mozda nije bestbuy ako se iskljucivo i samo igras, ali ako se igras i sljakas na kompu bombona.
Ono egal sa 6900k, koji opet isto nije gaming proc, ali makar kosta nekoliko puta manje :)
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Egal nisu, pregledao sam dosta testova, gaming performanse su poprilicno lose. Nema sta da trazi sa 6900k ni u kom pogledu kada je rec o mogucnostima i performansama.
Cenovno tuce Intel-a i tu odnosi pobedu. To je jedina istina.
@ Shone Hvala! Clanak je jos u fazi pisanja... testiranje bilo do sinoc u 4 ujutru. Haos :)
@Sky Inace gledam dosta review-ova, u 1080p im 1800x zaostaje dobrano, a u 2k ni malo. Meni sve deluje da nisu podesili high performance power plan u windowsu. (AMD upozorio da se to uradi za 1080p, jer su primetili mnogo losije rezultate zbog parkiranja jezgara).
E ne mogu da komentarisem DX12, sve smo terali u DX11 zbog toga sto generalno nvidia daje bolje gaming rezultate sa DX11.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Pa pricali smo na tu temu. Ploce su znanto jeftinije. Kod Intel-a imas plocu za 600 evra haha. Vredjanje inteligencije.
Zna li se sta za 6 core? Mislim da se ni kod njega OC margina nece znatno podici. Mozda se situacija promeni sa sledecom revizijom Ryzen a mozda i zrelijim procesom.
U prinicpu, valjda ce sada trziste postati bar malo stabilinije.
Fenomenalni procesori za ove pare, ali Intel i dalje bolji u igrama.
Iskreno, razocaran sam pomalo sto se slabo OC-uju, a i generalno su slabiji u gamingu od 7600K/7700K. Ne verujem da ce 6 core modeli nesto tu da promene, 4.2-4.3 GHz i to je to. 7700K na 5GHz je dominantan CPU u igrama i tu je kraj price.
Kao covek koji voli da prati PC indrustriju, mogu reci da je ovo odlican proizvod i da ce sigurno ovako niskim cenama naspram Intela obradovati ljude kojima komp sluzi za posao. Kao gamer, moram da priznam da u ovoj situaciji mi se namece Intel kao bolji izbor. Bolje perfomanse u igrama, sto mene jedino interesuje.
Izgleda nista od cekanja, trebao sam lepo da pazarim Skylake na vreme i to je to... Neko ce reci sacekaj za 6 meseci se pojavljuju R5 modeli... Nemam 100 zivota za cekanje, cekao sam dovoljno. Kroz mesec dana kupujem 7600K/7700K i zavrsavam pricu sa novom platformom. Konacno.
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8GB 1600 MHz Asus RX 480 Strix OC 8GB Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1TB MS Titan Pro, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, Redragon Kala
Cekaj, ne razumem. Pa gde si pogresio? Pa bolje sto si sacekao. Ryzen ce svakako da utice na promenu i stabilizovanje cena. Ako 6 core izadje uskoro Skylake/Kabylake moraju cenom jos nize a sada su vec nesto jeftiniji.
Za sada, 1700X baca slican FPS (govorim o proseku) kao 7700K u igrama, dok je min fps(sto je najbitnije) cak i bolji, u GTA V recimo koja vazi za itekako cpu intensive igru ta razlika u min fps-u je skoro 15 frejmova....AVG je tu negde.
Kad kazem ono sto ispratih to su likovi po YT za koje znam da rade narucene testove bilo za jednu, bilo za drugu stranu, nikada, bilo za CPU bilo za GPU segment.
Sve u svemu, konacno KONKURENCIJA! Meni je to vise nego dovoljno, cekaju se sad r5 i r3 modeli, ako se six core Ryzen u igrama pokaze slicno kao i5 7500, i5 7600k, i5 6500, i5 6600k, izbor je jasan. Opet, sa druge strane, ostaje pitanje OC-a, koji opet ne zanima 90% korisnika(ukljucujuci i mene), prosto nikada u takvim egzebicijama nisam dobio situaciju da dobitak opravdava, jako cesto, osetno, osteno veca ulaganja.
Nisam pogresio, nego planiram vec duze od godinu dana da menjam platformu, a strpljenje me popusta polako.
Jedino se radujem spustanju cena Kaby procesorima, ali ne i cekanjem za 6 core Ryzen modelima. Najavili su ga koliko znam za 3 meseca, meni to trenutno deluje kao vecnost.
Ako se kroz mesec dana spusti cena 7600K modelu na 200e, a 7700K na 300e, mislim da cu uzeti jedan od ta 2 jer ne verujem da 6-core Ryzen kad god se pojavio moze da bude nesto mnogo jeftiniji, a bolji u gamingu.
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8GB 1600 MHz Asus RX 480 Strix OC 8GB Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1TB MS Titan Pro, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, Redragon Kala
Gaming vs OC. Djoko, aj leba ti jesi video i jedan Intel koji nije overclock-ovan. Vama izgleda nije jasno kako funkcionise gaming industrija i sta sve zapravo utice na prodaju hardvera, tj. koji deo kolaca spada pod gaming industriju.
Bavite se mitovima, zapravo je obrnuto. Vecina koji kupuju te procesore gledaju da izvuku maksimum iz njega. Isto i za karte. Pogledaj, ne prodje dan, cak i kod nas, da se neki noob ne javi kako je kupio kartu i trazi pomoc oko overclock-a jer je negde cuo da to moze i da se dobiju bolje performanse :D Budimo realni, ne sirimo dezinformacije na osnovu nekih svojih licnih stavova.
Obidjite malo strane forume. Pa pre 10 godina i jace, dok sam saradjivao sa mojim drugarima koji su drzali radnju, firme su dolazile sa zahtevom da se isporuci overclock-ovana masina sa garancijom za stabilnost - naravno dodatno je placeno za te usluge. Dajem ti samo jedan primer a znas kad je to bilo.
P.S. Sacekajte Digital Foundry za testove, to ce biti ok.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.