Ladno 640x480 (Very Low) rezovi... Izgleda je to bila jedna od dojava Intela... Maksimalno smanjiti rezoluciju i isključiti sve efekte... Nisam znao da Biošok Infinit podržava tako nisku rezoluciju.
Ali Lost plenet... Igra iz 2006 godine, gde li to iskopaše? I pre 11 godina kad se poajvila bi mi bilo čudno da vidim da neko radi test u 640x480 (Very Low)
koja je poenta takvog testa? neka mi neko objasni, ovo bih pitao i da je obrnuta situacija... valjda se testira u najkorišćenjijim rezolucijama i malo iznad..
Testiraš nešto što niko nikad više neće koristiti i to predstavljaš kao relevantno....
Hoćeš da pokažeš moć procesora u nečemu što se više ne koristi, ok ako ti je stalo toliko neka, ja stvarno ne vidim poentu.
Takođe smatram da bi testovi trebali osim za max klok da se rade i klok za klok, koliko koji može na istom kloku, pa neka je to i niži od referentnog.
Mada opet ja sam korsnik koji procesor klokuje par sati posle kupovine čisto radi radoznalosti i to više nikad ne uradi....tako da i ne gledam overclok, eto ima nas i takvih.
AMD je izbacio CPUove koji za korisnike kojima je HPC prioritet nude iste/cesto i bolje performanse u odnosu na i7 6900K, uz neuporedivo nize cene, pa 1800x je duplo jeftiniji.... Ispunili su (bar za tu bazu korisnika) onu svoju floskulu vezanu za odlican odnos cena/performance, Intel je to nevoljno priznao, obaranjem cena, a uplasili su se i sestojezgarnih i cetvrorojezgarnih modela koji ce tek stici, pa su oborili cene i i5 modela, i to ne malo, nego 20-25%.
Sad se cekaju R5 i R3 modeli Ryzena i bitka na gaming sceni. Ono sto Intel tu radi vec godinama je sramno, ako mene neko pita najveca sramota su cene i3 modela, jbt dvojezgarne procesore u 2016/2017 prodaju po cenama od 110 do 150e..Nisu daleko ni sa zakljucanim i5 modelima...
A opet svi bi se tako/slicno ponasali da nemaju konkurenciju.
Narucene/placene tekstove pojedinih, tu mi je nekako PCGAMER nastupio najljigavije, necu ni komentarisati.
...Keller jos jednom `skida sa lopate` AMD ,isti scenario kao pre 18god .... Sjajna vest za sve korisnike racunara (osim za one koji su skoro pazarili `paprene` Intele), odlican CPU za solidne pare a bogami ce i konurencija morati da krati cene ili da postojuce remarkiraju jer bi u suprotnom bacili rukavicu u lice bivsim i buducim kupcima...
Sve o svemu sada treba sacekati da ` sazri ` neki novi Barton..
:: Sad se cekaju R5 i R3 modeli Ryzena i bitka na gaming sceni. Ono sto Intel tu radi vec godinama je sramno, ako mene neko pita najveca sramota su cene i3 modela, jbt dvojezgarne procesore u 2016/2017 prodaju po cenama od 110 do 150e..Nisu daleko ni sa zakljucanim i5 modelima..
Ponavljam se, ali sramota je u 2017, godini tražiti tolike pare za dvojezgreni procesor.
@gilespi026 To što su svi planuli istog trenutka može da bude mač sa dve oštrice... Kad je velika potražnja za nekim proizvoom cene idu gore... AMD je sebi ostavio mnooogo lufta za korigovanje cena tako da me ne bi iznenadilo da cene skoče za par desetina evra.
:: :: @gilespi02 :: To što su svi planuli istog trenutka može da bude mač sa dve oštrice... Kad je velika potražnja za nekim proizvoom cene idu gore... AMD je sebi ostavio mnooogo lufta za korigovanje cena tako da me ne bi iznenadilo da cene skoče za par desetina evra :: Mislim da Amd nece sebi seci granu na kojoj sedi.Ako budu uspeli kontinuirano da ih stancuju, mislim da nema zime.Stoji i to da vise nemaju svoje fabove,tako da su oslonjeni na druge.
Na žalost najjeftiniji ryzen ce biti veoma skup (kolko sam racunao bice skuplji i od najjeftinijeg i3 proceora) i cime amd misli da parira pentium g 4560 ako uopšte ima namere da to radi a siguran sam da ce morati. Da se vratim na pocetak price.Svako može da napravi jak procesor koji je skup.Poenta je napraviti prosecan procesor za male pare a to amd ryzen ocito nije.Jeste konkurencija sve skupljim intel procesorima i ta tendencija sve skupljeg hardvera se nastavlja pa nam proturaju ovakve bombasticne vesti a budale nasednu. Šta ce nama bilo šta jace od g4560 kad retko ko ima neku jacu grafiku kome bi taj procesor bilo šta znacio.
Da su napravili cpu duplo bolji od konkurencije za 200 eura pa ok,ovako su kao kinezi iskopirali intelovu arhitektaturu pa kao prodaju jeftinije za 30 % i svi srecni kao mladi majmuncici...
ali dual core tipa G4560 u 2017 to vise ne nude ni ozbiljniji mobilni.Intel se vec suocio sa konkurencijom na premium CPU segmentu ,a jos ce zesce biti sa slabijim CPU Ryzen 4 C/8 T ,Qualcomm na notebook tablet segmentu.
:: Na žalost najjeftiniji ryzen ce biti veoma skup (kolko sam racunao bice skuplji i od najjeftinijeg i3 proceora) i cime amd misli da parira pentium g 4560 ako uopšte ima namere da to radi a siguran sam da ce morati :: Da se vratim na pocetak price.Svako može da napravi jak procesor koji je skup.Poenta je napraviti prosecan procesor za male pare a to amd ryzen ocito nije.Jeste konkurencija sve skupljim intel procesorima i ta tendencija sve skupljeg hardvera se nastavlja pa nam proturaju ovakve bombasticne vesti a budale nasednu :: Šta ce nama bilo šta jace od g4560 kad retko ko ima neku jacu grafiku kome bi taj procesor bilo šta znacio :: :: ::
1) Arhitektura nema nikakve veze sa intelom, ocigledno apsolutno neznanje. Ja bih se malo(mnogo) vise edukovao pre nego sto bih poredio doticne arhitekture.
2) Prodaju vise nego upola jeftinije.
Sto se tice jeftinih procesora, imaces R3 procesore, kao i APU-ove sa 2 i 4 jezgra. Jednostavno dual core se polako izbacuju iz upotrebe.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: :: :: :: Da su napravili cpu duplo bolji od konkurencije za 200 eura pa ok,ovako su kao kinezi iskopirali intelovu arhitektaturu pa kao prodaju jeftinije za 30 % i svi srecni kao mladi majmuncici.. ::
Šta ce nekom ko ima grafiku tipa gtx 1050ti jaci procesor od g4560? Šta ce nekom nekom ko ima cak i rx 480? Kako ubediti da mu je potreban jaci procesor kad dobijaš iste performanse u normalnom korišcenju (internet,filmovi,igre...) imao g 4560 od 60 evra ili procesor od 600 evra. I g4560 nije procesor sa 2 jezgra vec 2+2 (bitna razlika). http://www.techspot.com/review/1325-intel-pentium-g4560/page4.html
Mozda zato sto u igrama bottleneck krece vec sa rx 470?!
Iste performanse sa rx 480, g4560 ili neka i7ica ili Ryzen 7.....no comment.
Taj Pentium je vrh prica za multimediju, net i grafe do 1050 ti kako si i sam rekao, sve preko toga je previse. A i nevezano za grafu, za neke cpu bound naslov je preslab(BF1 npr.)
Kad je ocigledno da je CPU napravljen da se kolje sa 6900K za duplo manje novca u stvarima koje nisu gaming, bar ne trenutno sa trenutnom optimizacijom igara.
Sacekaj 4c/8t ili 6c/12t pa gledaj. A ovo `umesto da pocisti 7700k sa 30-40%`, ne znam sta da ti kazem na to, sem da mi je presmesno, ali stvarno. Udario te hype :) Isto tako je i5 7600k bolji i od 6900k koji je 4 i vise puta skuplji :) Prosto radi u startu na 500mhz visem kloku, lagano ide na 4.7-4.8ghz, neki kucaju i na 5ghz, a to je ono sto igre vole.
Ocigledno si ti taj koji ne kapira sustinu cele price. Da li si svestan sta znaci 8/16 naspram 4/8, a ipc slabiji za oko 8-10% u odnosu na taj 7700k.........
Zapamti moje reci veceras, pa zivi bili i videli u buducnosti neki novi(pravi) Win ili drugi operativni sistem, i naravno igrice koje iskoriscavaju sva ta silna jezgra i tredove, neku graficku jaku kao zver koja nece biti usko grlo i videces da ce 1800x u nekoj drugoj reviziji, na nekoj ``boljoj`` ploci i 4.5ghz(oba) sibati taj 7700k za 50% i jace...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.