Jebem li ga, evo ovaj link sto je Adzem zakacio, kod fante, ovaj G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3000MHz, odlicna kupovina, i opet nesto malkice jeftinije nego sto sam ja pazario moju pre vise od godinu dana. Realno cene su trebale da idu malo dole, to stoji, ali ako su skocile ddr3 memorije, onda ddr4 definitivno nije, vec stoje po istim ili slicnim cenama vec dugo.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
:: 16GB Kit doduse najsporiji od 2133mhz, ali opet to je danas kao sto rekoh 50% skuplje :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Ali dobro sad gledam ove malo na vecim klokovima, su 20-tak evra skuplje u proseku, ali i dalje smesno. JBT 110e ram...Sreca moja pa nijedna igra ne vuce vise od 6-6.5gb usage.
Kod Fante Gskill na 2400 sto sam razmisljao uzeti bio je 70E. Sad je 125E. Sta se desilo od oktobra - novembra do sad sa cenama stvarno ne znam ali ovo je sad preskupoooo
`Ako nisi u stanju da vidiš njihovu svrhu i pored svega napisanog, žalim slučaj.`
Jbg možda je istina, a možda i nije nikad nećeš saznati, isto tako i obrnuto. Držiš se nečeg kao pijan plota, možda ti ne možeš da `dobaciš izvan kutije`, možda je to kod tebe samo psihoza...ali ni to nikad nećemo saznati, nažalost.
Pošto trenutno skupljam svakakve potvrde, a s obzirom da si stručan i za psihologiju, molim te izradi mi jednu o mentalnoj ograničenosti, neće biti na odmet.
I ponovicu, jedes govna. Sta je, ova kradja lekica iz sanatorijuma nije posla za rukom tebi i partneru pa se opet drkas po forumu? Popusis k nekom majmunu iz zoo vrta, a te politicke govnarije uteraj svojoj sestri u dupe kad se sagne da pocisti tvoje bljuvotine.
Da plavi tabor oaldi za njihovom poslovnom politikom.... Sve u svemu ja sam i dalje ubedjen da ce R5 modeli biti top i najbolja ponuda u datom trenutku u poslednjih nekoliko godina.
Posle prvih testova Ryzena zaključak je bio da frejmrejt u igrama u 1080p nije zadovoljavajući. Međutim naleteo sam na jedan test koji se podrobnije bavio tom problematikom i ustanovio u čemu je zapravo stvar. Najveći porast performansi je zabeležen kada se reinstalira operativni sistem. Dalje, u biosu treba uključiti HPET opciju i power options u control panelu na high performance. U pojedim slučajevima isključivanjem SMT-a dobija se još koji frejm. U celini dobitak iznosi između 20 i 25 %.
Pa optimizacija je sve, Ryzen je ako se moze reci `usko grlo` u nekoj igri jer nije optimizovano, recimo intel I5 ide 85-100%, dok ovaj tera slican framerate sa 25-30% CPU zauzeca, sve je jasno. Ako bude multicore optimizacije svi procesori ce `skociti` bilo da su Intel ili AMD visejezgarci, naravno mislim na ove preko 4 jezgra i ove sa HT ....
Brzi je AMD-ov HT ili ti SMT sto se vidi na primeru Cinebench u single thread I7 6900 K je brzi od R7 1700 X (oba CPU su priblizno istih frekvencija max do 3,7- 3,8 Ghz),ali na multithread R7 1700 X dostize I7 6900 K zahvaljujuci AMD HT (SMT) i to na testu koji je optimizovan za Intel 100 % .
Tako da ne verujem da ce Intel imati neku dobit od ove optimizacije kao AMD. Drugo Gamerske kuce ce ih sigurno optimizovati zbog konzola ,koje drzi AMD PS4 i MS Xbox .Mada ne mislim da je R7 Ryzen serija privlacna za gamere zbog cene , vec ce to biti R5 serija.
:: Pa optimizacija je sve, Ryzen je ako se moze reci `usko grlo` u nekoj igri jer nije optimizovano, recimo intel I5 ide 85-100%, dok ovaj tera slican framerate sa 25-30% CPU zauzeca, sve je jasno. Ako bude multicore optimizacije svi procesori ce `skociti` bilo da su Intel ili AMD visejezgarci, naravno mislim na ove preko 4 jezgra i ove sa HT ... :: :: ::
Ako bude neke optimizacije osam jezgara bice brze od sest, nece sigurno raditi nove endzine za 6 jezgra. kako god multicore je buducnost, docice vreme kada ce osam biti kao sto je sada 4 neki standard, za sada je ovako kako jeste...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.