Pa ne može se baš reći da je zaključao ulazak u windows već bez šifre neće moći da se nastavi sa podizanjem operativnog sistema (windows, linux....)
:: Ne razumem? To nije password za ulazak u bios? Pa kojom magijom zakljucas ulazak u windows preko biosa?!! :: :: :: Ljudi pomozite ako mozete...zakljucan mi je sistem iz biosa a sifru neznam...pomagajte!
Svaki bios koji mi je prošao `kroz ruke` (nemoj te da se plašite nisam karatista i dalje možete da me kritikujete ) ima makar dve šifre, jednu za bios a, jednu za podizanje sistema.
... samo se pravim važan sa problemima u linux-u koji su drugačiji... Ja mislim da je možda jumperisanje po ploči efikasnije kad se isključi, ali je definitivno veće zadovoljstvo da je izjumperiše kad je uključena i zabaguje! Skeca je na licu mesta.... Inače, odgovori su čoveku totalno neprevodivi, nikako ne objašnjava šta je uradio (u stvari, šta je preskočio i nije uradio). Na windowsu, bios-u i sličnom, apsolutno ne postoji način da se nešto zaštiti i zaključa ( ) pa tako ni na tom računaru...
Sad sam dosao sa posla i, jutros sam ostavio komp iskopcan iz struje a bateriju sam okrenuo naopako da izvuce i zadnju kap struje iz ploce i kada sam ga saed upalio sve je po starim...opet trazi sifru. dal je to zbog ploce koja je brend name kad ga upalim pise(compaq presario)
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.