Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Strucna preporuka za RAM - Help!
STRANA 2 OD 2
SkyFire Diskutabilno.. 08.10.2008. 22:10 #74233

status: user
broj poruka: 18472
Sa 667 Mhz na 800 Mhz i nije neki pomak ali na 1150 Ultra HI Speed memorija sa niskim latencijama itekako ce da bude brza masina...To moze da dokaze svaki sinteticki test...Pocev od CPU pa preko memorije je sve bitno da pogura taj GTX280 kako treba...Svaka ploca ima specifikacije i preporucene brendove sa kojima je kompatibilna tako da ako pise da je ok za OCZ onda ce raditi 100%...Radice i ovako ali to je samo potvrda...Nije mi samo jasno zasto da dize voltaze ako je sve radilo kako treba na def i pre toga>?Cista glupost,cak nije nista ni overclockovao...Jedino sto bi mene asociralo je da se memorija istrosila i potrazuje veci napon...Pitanje dovodi do sledeceg..Zasto sad kad je stavio drugu graficku i bolje napajanje???Nema logike...
I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 08.10.2008. 22:16 #74235

broj poruka: 2900
Nema uopste logike ni da zeza memara nakon zamene napajanja i grafike, kao sto sam vec i rekao, ali treba probati dici voltazu jer ..opet ko sto sam rekao ako radi sa bilo koja 3 stapa onda nije do memare sigurno.

Ja bi prvo probao sa malcice vecim voltazama da vidim da li je onda ok ili ne.

Brzina memare se u nekom svakodnevnom radu ne oseti uopste, na testovima logicno da ce se pokazati ali se to `odokativno` ne moze reci.

Malo sad kad razmisljam, ne znam kako bi i izgledalo 4 stapa memare na 1150MHz na toj ploci, vrlo lako da bi trebao dici NB voltazu i sa tim memara da bi izvukao toliko na P35 chipsetu.
gile23 ... 08.10.2008. 22:27 #74238

broj poruka: 9121
Koju si grafu imao pre da nije mozda do nekih drivera, jesi li brisao Windows posle ubacivanja nove grafe, a ako ti sad radi, kupi taj hard a memoriju kasnije, ili kad izadje Nehalem ili cene postanu malo normalnije nova ploca DDR3 Nehalem procesor i sa tim mozes da se duvas bez ikakvog menjanja najmanje 3-4 godine,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: re 08.10.2008. 22:40 #74243

Zavisi kako ploca deli..Nece njemu na def ni biti 1150 Mhz vec 800 Mhz...Takodje zavisi koju magistralu ploca vidi a ja mislim da je u pitanju 1066 Mhz Max..Znaci u svakom slucaju ce morati da dize napon memare i mozda malo NB-a mada ja mislim da nece imati potrebe za NB..Sve u svemu to nece imati nikakvog smisla ako ne zeli da overclockuje CPU!U krajnjem slucaju njemu onda ne treba brza memorija od 800 Mhz po default-u!Obzirom da je uzeo GTX280 trebao bi obavezno da clock-uje CPU!

OC House
@PCBeast@

:: Nema uopste logike ni da zeza memara nakon zamene napajanja i grafike, kao sto sam vec i rekao, ali treba probati dici voltazu jer ..opet ko sto sam rekao ako radi sa bilo koja 3 stapa onda nije do memare sigurno
::
:: Ja bi prvo probao sa malcice vecim voltazama da vidim da li je onda ok ili ne
:: Brzina memare se u nekom svakodnevnom radu ne oseti uopste, na testovima logicno da ce se pokazati ali se to `odokativno` ne moze reci
:: Malo sad kad razmisljam, ne znam kako bi i izgledalo 4 stapa memare na 1150MHz na toj ploci, vrlo lako da bi trebao dici NB voltazu i sa tim memara da bi izvukao toliko na P35 chipsetu.
gile23 Re: Re: re 08.10.2008. 22:44 #74245

broj poruka: 9121
Trebalo bi da klokuje i CPU i GPU i memaru, sreca njegova da ima kvalitetno napajanje. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!

Pozdrav!

:: Zavisi kako ploca deli..Nece njemu na def ni biti 1150 Mhz vec 800 Mhz...Takodje zavisi koju magistralu ploca vidi a ja mislim da je u pitanju 1066 Mhz Max..Znaci u svakom slucaju ce morati da dize napon memare i mozda malo NB-a mada ja mislim da nece imati potrebe za NB..Sve u svemu to nece imati nikakvog smisla ako ne zeli da overclockuje CPU!U krajnjem slucaju njemu onda ne treba brza memorija od 800 Mhz po default-u!Obzirom da je uzeo GTX280 trebao bi obavezno da clock-uje CPU
:: I Want to believe - The truth is out there
:: OC House
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: Nema uopste logike ni da zeza memara nakon zamene napajanja i grafike, kao sto sam vec i rekao, ali treba probati dici voltazu jer ..opet ko sto sam rekao ako radi sa bilo koja 3 stapa onda nije do memare sigurno
:: ::
:: :: Ja bi prvo probao sa malcice vecim voltazama da vidim da li je onda ok ili ne
:: :: Brzina memare se u nekom svakodnevnom radu ne oseti uopste, na testovima logicno da ce se pokazati ali se to `odokativno` ne moze reci
:: :: Malo sad kad razmisljam, ne znam kako bi i izgledalo 4 stapa memare na 1150MHz na toj ploci, vrlo lako da bi trebao dici NB voltazu i sa tim memara da bi izvukao toliko na P35 chipsetu.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: ... 09.10.2008. 00:36 #74261

broj poruka: 12810
Imao sam 8800GTX. Sumnjam da je do drivera, jer se sistem blokira pri paljenju, i ne stignem da vidim post screen...
Imao sam neke obaveze, tako da cu sad upravo da probam sa voltazama...
javljam...

:: Koju si grafu imao pre da nije mozda do nekih drivera, jesi li brisao Windows posle ubacivanja nove grafe, a ako ti sad radi, kupi taj hard a memoriju kasnije, ili kad izadje Nehalem ili cene postanu malo normalnije nova ploca DDR3 Nehalem procesor i sa tim mozes da se duvas bez ikakvog menjanja najmanje 3-4 godine,..
:: Pozdrav
Daum ... 09.10.2008. 01:38 #74269

Smarao sam se pola sata, i nista. Svaki stap koji sam vadio, sistem je normalno radio. Podigao sam voltazu i NB, i memorije, i nista. Jednostavno nece...

BTW, pocupao sam sve hardove i optiku, i opet nije hteo, tako da je sigurno do rama...

Ploca mi podrzava maximalno 1066mhz ram. Nasao sam i zvanicnu podrsku memorije, ko hoce nek pogleda.

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-p35-ds4.pdf

Dobro ste me podsetili da proverim koliko mi ploca podrzava, mogao sam da bacim prave bezveze na onaj OCZ od 1150...

Daum .... 09.10.2008. 01:57 #74271

Zaboravih... Setio sam se da su mi samo dva modula sa istim memorijama, dok je jedan Elpida, a drugi Kingston, mada ne znam da li ima neke veze koji je proizvodjac memorije...

Evo i slike:

http://i173.photobucket.com/albums/w56/DaumEx/d937e517.jpg

OCz re 09.10.2008. 02:04 #74272

broj poruka: 2900
Cudno ..
Mozes ti poterati 1150 RAM bez obzira sto ti ploca podrzava do 1066MHz, evo ovo sto je Sky napisao zadnje je vezano za to. Prakticno clock-ujes memaru na njen def.

Cimanje je ali gledajuci to da ti radi sa bilo koja 3 stapa a ne sa 4 onda nije do memare vec do ploce, ali je cudno to da je pre radilo sve ok ..

Ja bi provrteo MemTest ili GoldMemory sa neka 3 stapa pa onda nakon toga, cetvrti koji si izvadio vratis a izvadis jedan od 3 koja su unutra i opet provrtis ako nema gresaka memara je ok.

Drugo, skines drugi bios za plocu.

A trece kupis novu memaru i nadas se da ce da radi sa 4 stapa ..

Cisto usput ..nisi zaboravio da ubodes 4molex u plocu kad si menjao napajanje .?
Daum Re: re 09.10.2008. 03:48 #74273

Probao sam i sa molexom i bez njega, i nece. Sad mi je ponovo zaboo sa 3 sticka, i samo sam jednom zamenio mesto u jedan preostali slot, i radi... Ali sva 4 nikako... :(

:: Cudno .
:: Mozes ti poterati 1150 RAM bez obzira sto ti ploca podrzava do 1066MHz, evo ovo sto je Sky napisao zadnje je vezano za to. Prakticno clock-ujes memaru na njen def
:: Cimanje je ali gledajuci to da ti radi sa bilo koja 3 stapa a ne sa 4 onda nije do memare vec do ploce, ali je cudno to da je pre radilo sve ok .
:: Ja bi provrteo MemTest ili GoldMemory sa neka 3 stapa pa onda nakon toga, cetvrti koji si izvadio vratis a izvadis jedan od 3 koja su unutra i opet provrtis ako nema gresaka memara je ok
:: Drugo, skines drugi bios za plocu
:: A trece kupis novu memaru i nadas se da ce da radi sa 4 stapa .
:: Cisto usput ..nisi zaboravio da ubodes 4molex u plocu kad si menjao napajanje .?
SkyFire Re: Re: re 09.10.2008. 14:20 #74341

Uzmi lepo Memory Gold i izvrti test...Kreni od memorije do memorije da vidis koja ne valja...Nemo logike da ploca nece da radi sa 4 stick-a!Tu samo ne valja jedna od memorija ili joj definitivno smeta napon boljeg napajanja mada ni to nema nikakve logike!Ne gine ti sveza i nova memorija a i valjalo bi da se i tu ponovis...

OC House
@PCBeast@

:: Probao sam i sa molexom i bez njega, i nece. Sad mi je ponovo zaboo sa 3 sticka, i samo sam jednom zamenio mesto u jedan preostali slot, i radi... Ali sva 4 nikako... :
:: :: Cudno .
:: :: Mozes ti poterati 1150 RAM bez obzira sto ti ploca podrzava do 1066MHz, evo ovo sto je Sky napisao zadnje je vezano za to. Prakticno clock-ujes memaru na njen def
:: :: Cimanje je ali gledajuci to da ti radi sa bilo koja 3 stapa a ne sa 4 onda nije do memare vec do ploce, ali je cudno to da je pre radilo sve ok .
:: :: Ja bi provrteo MemTest ili GoldMemory sa neka 3 stapa pa onda nakon toga, cetvrti koji si izvadio vratis a izvadis jedan od 3 koja su unutra i opet provrtis ako nema gresaka memara je ok
:: :: Drugo, skines drugi bios za plocu
:: :: A trece kupis novu memaru i nadas se da ce da radi sa 4 stapa .
:: :: Cisto usput ..nisi zaboravio da ubodes 4molex u plocu kad si menjao napajanje .?
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs