Ja ubedljivo najbolje iskustvo imam upravo sa MSI-jem, moja sadasnja ploca je p35-neo2 FR, najbolja ploca za e pare. Imao sam asus maximus formulu, ta ploca ima samo ime i nista drugo. Ovaj MSI je bolji kloker od formule, i mnogo jednostavniji za klok a vise nego duplo je bio jeftninji.
Ne shvatas neke stvari. Statistika i verovatnoca nisu jedno te isto. Statisticki uzorak je i osmisljenj kako bi se teorijska teza proverila u praxi. Ovo sto vidis na ovom primeru pravi slucaj. Dakle, ako se baziramo strogo na nauci onda je najbolji pokazatelj kvaliteta i performansi upravo statistika (pod time se ne misli samo na brzinu vec i na efikasnost, izdrzljivost pri normalnim i pri experimentalnim uslovima, funkcionalnost...) pojedine opreme (merne, experimentalne, komercijalne). Plasticno receno, ako na dovoljno velikom matematickom uzorku (Gaussian Distribution, povrs ispod Gausove krive jednaka sumi verovatnoca atomicnih elemenata) vise od 50% analiza ide u korist jednog proizvoda to nedvosmisleno ukazuje da je bas on najbolji (bolji od drugih). Da ne bismo anatemisali, u matematici ne postoji termin `verovanje` vec `verovatnoca`, ako statisticki podaci kazu da Asus godinama uspeva da ispostuje ZeroDefectStandarda (0 korumpiranih ploca na 1000 primeraka) a GA to ne moze, onda je jasno gde je ko pozicioniran...uzgred, ne zaboravi da se na ETFu polagalo 5 matematika, 2 elektrotehnike, 2 elektronike, telekomunikacije, 2 fizike...a one su prepune upravo slicnih statistickih pokazatelja koji ove nauke i cine egzaktnim modelima. Ovo nema veze sa teorijom sta je lose a sta ne, ali se na osnovu indirektnog pitanja ili teme moze izvuci direktan odgovor na pitanje sta je bolje: ASUS ili GA. Ako >50% kaze: Asus, nemamo o cemu vise raspravljati (naravno, ako isti rezultati nisu frizirani ili namesteni...princip unificirane elekcije)
P.S. ovo nije moja tema o onome od ranije, pa zato necu dalje polemisati :) pozz
- A N G E L -
:: :: DSS, napravi sada statisticku tabelu, tvrdim da ce biti preko 90% posto senzitivna i specificna (ovo su med. termini) tj. validna i predstavljace prilicno validan statisticki uzorak. Dakle, prebroj koliko je glasalo za Asus a koliko za GA i ostale...ne treba ti bolji dokaz od toga, eto obradmi nam je ucinio cast ovom temom : :: Kao sto sam i juce rekao ako si stvarno ETFovac ponasaj se tako,a ne kao da studiras menagment ili stratedzik marketing,posto je ovo bas to...Zamolio sam te da se ne ponasas kao dete i da ne pravis show od nase rasprave nego se ponasaj kao strucnjak ako vec sebi dajes tu titulu.. :: Pitanje posta je bilo kojim brendom MB ste imali najbolja iskustva,a ne ono oko cega smo se ti i ja raspravljali,a to su one tvoje gluposti o GA plocama...Tako da si potpuno promasio temu na ovom postu :: Da se vratimo na moju i tvoju jucerasnju `rapravu`...Rekao sam ti sta dokaz zahteva,ako ti je lakse pravi se da me nisi razumeo,OK nema problema...A ako si zaista studirao neku (bilo koju) nauku znas sta znaci dokazati tacnost neke teorije...A ovo se zove statistika dve VRLO,VRLO razlicite stvari...Da ti dam jedan primer...Ako bi statistika bila dokaz onda bi trebalo da nacisticka Nemacka vlada danas svetom,jer je statistika na pocetku drugog svetskog rata bila 100% na njihovoj srtani...Kapirash razliku? :: :: :: DaSickSystem
:: Ne shvatas neke stvari. Statistika i verovatnoca nisu jedno te isto. Statisticki uzorak je i osmisljenj kako bi se teorijska teza proverila u praxi. Ovo sto vidis na ovom primeru pravi slucaj. Dakle, ako se baziramo strogo na nauci onda je najbolji pokazatelj kvaliteta i performansi upravo statistika (pod time se ne misli samo na brzinu vec i na efikasnost, izdrzljivost pri normalnim i pri experimentalnim uslovima, funkcionalnost...) pojedine opreme (merne, experimentalne, komercijalne). Plasticno receno, ako na dovoljno velikom matematickom uzorku (Gaussian Distribution, povrs ispod Gausove krive jednaka sumi verovatnoca atomicnih elemenata) vise od 50% analiza ide u korist jednog proizvoda to nedvosmisleno ukazuje da je bas on najbolji (bolji od drugih). Da ne bismo anatemisali, u matematici ne postoji termin `verovanje` vec `verovatnoca`, ako statisticki podaci kazu da Asus godinama uspeva da ispostuje ZeroDefectStandarda (0 korumpiranih ploca na 1000 primeraka) a GA to ne moze, onda je jasno gde je ko pozicioniran...uzgred, ne zaboravi da se na ETFu polagalo 5 matematika, 2 elektrotehnike, 2 elektronike, telekomunikacije, 2 fizike...a one su prepune upravo slicnih statistickih pokazatelja koji ove nauke i cine egzaktnim modelima. Ovo nema veze sa teorijom sta je lose a sta ne, ali se na osnovu indirektnog pitanja ili teme moze izvuci direktan odgovor na pitanje sta je bolje: ASUS ili GA. Ako >50% kaze: Asus, nemamo o cemu vise raspravljati (naravno, ako isti rezultati nisu frizirani ili namesteni...princip unificirane elekcije
Važi.
PS. Neke stvari koje si napisao su jesu tacne,ali samo ako pravilno `postavis jednacinu`...A poeta ovog posta i tvoje `izvedeno reshenje` moze da se definise samo kao potpuno pogresno postvljena jednacina ili da nisi razumeo zadatak...Odatle sledi pogreshno resenje... Ovo je sve figurativno recheno.
Trenutno Gigabyte, jos nisam imao losih iskustava... Ranije me je dobro sluzio MSI...Imao sam K7T Pro 2A, na njoj je sljakao mocni Duron na 700Mhz godinama...I iskreno, jos uvek imam Duron na 750 koji vec 4-5 god radi na MSI-u sa ubogim Via KM-266 chipsetom...Evo upravo postujem s njega... :-)
i to vec godinama unzad... Sa ASUS-om sam uvek imao nekakvih problema - TUSL 2C sam tek uzeo sa trecim primerkom... U prsloj godini dva crknuta ASUS south bridga P4P800 Deluxe, i jos jedne, ne secam se tacen oznake... Pa krsina koja jedva radi neki P4XPX ili tako nesto - sve se vuce...
Sa Gigabyte nikad nisam imao problema, niti su mi se zalili oni kojima sam ih preporucio...
Nisam imao iskustva sa ovim novim plocama.
P.S. Rostilja se na ugalj, drvo ili lozu, a ne na silikon.... tj nisam OC... Ako je nesto predvidjeno da radi u nekim okvirima onda se to i postuje, a onda sve i radi u okvirima...
Trenutno Gigabyte, jos nisam imao losih iskustava... Ranije me je dobro sluzio MSI...Imao sam K7T Pro 2A, na njoj je sljakao mocni Duron na 700Mhz godinama...I iskreno, jos uvek imam Duron na 750 koji vec 4-5 god radi na MSI-u sa ubogim Via KM-266 chipsetom...Evo upravo postujem s njega... :-)
Ovo cisto statisticki donosi zakljucak o razlicitim iskustvima korisnika sa odredjenim brednom...Smatram da se na ovaj nacin ne moze u potpunosti dokazati i pouzdano tvrditi koji je brend najkvalitetniji...To dokazuju razni testovi i sam hardware iz prve ruke...Ako sam ja za Asus kao sto jesam ne znaci da ni ostali brendovi nemaju kvalitetne mainboard-ove...E sad sve je to jako diskutabilno...Postoje razne klasifikacije i kategorije pod kojima mozemo svrstati ploce po kvalitetu!Jedini verodostojni dokaz je i krenuti po tim klasama i uporedjivati plocu po plocu kako od samih detalja i nacina izrade,kvaliteta i materijala vec i preko samhih performansi koje ta ploca nudi...Npr...Ploca moze da bude losijeg kvaliteta u izradi a da bude jako stabilna i odlicna ploca..Samim tim korisnik ce doneti zakljucak i steci iskustvo da je ta ploca sasvim ok da ne kazem extra...Znaci od obicnioh usera tj. korisnija ne moze se izvuci tacan i pouzdan odgovor sta je prestiz i sta zauzima Number One na trzistu po kvalitetu..To mogu da rade samo profesionalci,ljudi koji se bave tim stvraima,proucavenjem i testiranjem HW-a koji na svoj svojstven nacin tacno znaju sta je primarno tj. sta nudi pravi kvalitet!Definitivno Asus nudi dosta i da kazem jeste po kvalitetu na mestu Number One ali opet kazem,sve je to jako diskutabilno...
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Ali cisto me zanimalo misljenje ljudi sa foruma .Pretpostavljam da su promenili dosta ploca kao i ja.Naravno da ovo ne mora da bude reprezentativan uzorak .Ideju su mi dali postovi DSS i Machine.Naravno postujem svacije misljenje.
Slazem se skroz sa ovom teorijom. Mada moram da priznam da ce moja sledeca ploca ipak biti ASUS P5Q Pro, jednostavno cini mi se da je ona vise nego dobar (citati bolji) pandan Gigabyte EP45-DS3P a kosta nekih 20-30€ manje. Iako da priznam imam dva vrlo dobra iskustva sa Gigabyte plocama i grafikama.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ovo cisto statisticki donosi zakljucak o razlicitim iskustvima korisnika sa odredjenim brednom...Smatram da se na ovaj nacin ne moze u potpunosti dokazati i pouzdano tvrditi koji je brend najkvalitetniji...To dokazuju razni testovi i sam hardware iz prve ruke...Ako sam ja za Asus kao sto jesam ne znaci da ni ostali brendovi nemaju kvalitetne mainboard-ove...E sad sve je to jako diskutabilno...Postoje razne klasifikacije i kategorije pod kojima mozemo svrstati ploce po kvalitetu!Jedini verodostojni dokaz je i krenuti po tim klasama i uporedjivati plocu po plocu kako od samih detalja i nacina izrade,kvaliteta i materijala vec i preko samhih performansi koje ta ploca nudi...Npr...Ploca moze da bude losijeg kvaliteta u izradi a da bude jako stabilna i odlicna ploca..Samim tim korisnik ce doneti zakljucak i steci iskustvo da je ta ploca sasvim ok da ne kazem extra...Znaci od obicnioh usera tj. korisnija ne moze se izvuci tacan i pouzdan odgovor sta je prestiz i sta zauzima Number One na trzistu po kvalitetu..To mogu da rade samo profesionalci,ljudi koji se bave tim stvraima,proucavenjem i testiranjem HW-a koji na svoj svojstven nacin tacno znaju sta je primarno tj. sta nudi pravi kvalitet!Definitivno Asus nudi dosta i da kazem jeste po kvalitetu na mestu Number One ali opet kazem,sve je to jako diskutabilno.. :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Re: Nije mi bila da nekog proizvodjaca favorizjuem
26.10.2008. 18:35
status: user broj poruka: 2909
:: Ali cisto me zanimalo misljenje ljudi sa foruma .Pretpostavljam da su promenili dosta ploca kao i ja.Naravno da ovo ne mora da bude reprezentativan uzorak .Ideju su mi dali postovi DSS i Machine.Naravno postujem svacije misljenje :: :: :: Rezultat :: Asus -1 :: Biostar - :: DFI - :: MSI - :: Gigabyte - 2 Ako se vec sprdamo sa ovim stvarima,ajde makar do kraja.... TRAZIM DA SE PONOVO PREBROJE GLASOVI,IMAM RAZLOGA DA VERUJEM DA SU IZBORI POKRADENI!!! :))))))
Sa svakom sam plocom imao nekih problema makar i najmanjih. Ali su takodje u neku drugu ruku sve i radile ok, tj. ocekivano. Imao sam Abit-a, Asus, DFI, Gigabyte, XFX ( e jedino ne ponovio mi se vise XFX ..) Mada kad uzimam plocu, uzimam sta mi odgovara u tom datom trenutku i ne preferiram nista, uzeo bi i MSI ako je ploca na dobrom glasu, sta ima veze.
Asus drzi 37,2 % trzista pao sa 41,3 na 37,2 % Gigabyte 19,2 % porast sa 12,8 % na 19,2 % DFI 4 % MSI 8 % ABIT 5,7 % podaci su iz marta dok je Abit jos radio MB.
Ja zam za Asus... a sta fali A7V8X-X ploci imao sam je 6 godina i extra je radila bez ikakvih gluposti i baova!!!???
:: Pa kako... :: :: Testovi i brzine, klokabilnost i slično su jedno, a što se tiče eksploatacije, svi su proizvođači imali svoje bisere.. :: :: UBEDAČILI SU ME :: :: 1. MSI me je ubedačio sa svojom Neo Platinum serijom, koja radi extra a traje taman koliko ima i garanciju (pre svega nf3/nf4).. :: 2. Epox sa svojom elitnom serijom ploča koje crknu kad im uključiš u usb neki malo veći prenostni mp3 player ili hdd.. :: 3. DFI sa svojom serijom Lanparty Ultra i NForce 3/4 čipovima, koje rade extra, probirljive su po pitanju memare a traju u normalnim uslovima korišćenja 3 godine i neki dan... bedak : :: 4. ASUS sa svojom serijom ploča A7V8-X kao i nesrećna A7N8X-X, kukala im majka :( šta je tu sve trebalo gimnasticirati da bi radilo normalno.. :: :: USREĆILE SU ME :: :: 1. Biostar BX master, koji radi i dan danas kao i provog dana.. :: 2. ABIT (KG7 raid) koji radi bez prestanka od prvog dana bez greške i gašenja... ABIT IP35 Pro - veliki kvalitativni povratak na scenu slavnih... samo napred... : :: 3. ASUS u većini slučajeva radi bez problema, iako preskupe, ploče iz serije Gamer Republic su za svaku preporuku.. :: 4. DFI serije P35 rade bez greške, exploatacija maximalna.. :: :: itd...
E ovako!Moj glas definitivno ide za MSI!Zasto?Prva maticna ploca koju sam imao je bila MSI K8N Neo Platinum ( tako nesto) imao sam je tri godine i nikakav problem nisam imao radila je apsolutno stabilno i extra brzo!Posle toga kupio sam ASUS P5KC i godinu dana sam prezivljavao svakodnevne stresove sa njom apsolutni krs od ploce!Onda pre par nedelja pocastio sam sebe sa MSI P45 Platinum i dobio apsolutno savrsenstvo!Extra brza, extra stabilna, sljasti na sve strane, dobro se oc-uje ma vrh!Ljudi generalno ne poznaju MSI ploce koje imaju crvenu boju stampane ploce su katastrofa ali one sa crnom bojom stampane ploce su extra kvalitetne!Takodje MSI ima Green Power koji je dokazano bolji od Gigabytovog Des-a i Asusovog Epu-a!
To je osiromašeni najsiromašniji Asus, koji čak nema ni dual memorijski kontroler kako valja. Ne ponovile se... ni njima, ni nama...
Pozz
:: Ja zam za Asus... a sta fali A7V8X-X ploci imao sam je 6 godina i extra je radila bez ikakvih gluposti i baova!!!?? :: :: :: :: Pa kako... :: :: :: :: Testovi i brzine, klokabilnost i slično su jedno, a što se tiče eksploatacije, svi su proizvođači imali svoje bisere.. :: :: :: :: UBEDAČILI SU ME :: :: :: :: 1. MSI me je ubedačio sa svojom Neo Platinum serijom, koja radi extra a traje taman koliko ima i garanciju (pre svega nf3/nf4).. :: :: 2. Epox sa svojom elitnom serijom ploča koje crknu kad im uključiš u usb neki malo veći prenostni mp3 player ili hdd.. :: :: 3. DFI sa svojom serijom Lanparty Ultra i NForce 3/4 čipovima, koje rade extra, probirljive su po pitanju memare a traju u normalnim uslovima korišćenja 3 godine i neki dan... bedak : :: :: 4. ASUS sa svojom serijom ploča A7V8-X kao i nesrećna A7N8X-X, kukala im majka :( šta je tu sve trebalo gimnasticirati da bi radilo normalno.. :: :: :: :: USREĆILE SU ME :: :: :: :: 1. Biostar BX master, koji radi i dan danas kao i provog dana.. :: :: 2. ABIT (KG7 raid) koji radi bez prestanka od prvog dana bez greške i gašenja... ABIT IP35 Pro - veliki kvalitativni povratak na scenu slavnih... samo napred... : :: :: 3. ASUS u većini slučajeva radi bez problema, iako preskupe, ploče iz serije Gamer Republic su za svaku preporuku.. :: :: 4. DFI serije P35 rade bez greške, exploatacija maximalna.. :: :: :: :: itd...
:: Ne shvatas neke stvari. Statistika i verovatnoca nisu jedno te isto. Statisticki uzorak je i osmisljenj kako bi se teorijska teza proverila u praxi. Ovo sto vidis na ovom primeru pravi slucaj. Dakle, ako se baziramo strogo na nauci onda je najbolji pokazatelj kvaliteta i performansi upravo statistika (pod time se ne misli samo na brzinu vec i na efikasnost, izdrzljivost pri normalnim i pri experimentalnim uslovima, funkcionalnost...) pojedine opreme (merne, experimentalne, komercijalne). Plasticno receno, ako na dovoljno velikom matematickom uzorku (Gaussian Distribution, povrs ispod Gausove krive jednaka sumi verovatnoca atomicnih elemenata) vise od 50% analiza ide u korist jednog proizvoda to nedvosmisleno ukazuje da je bas on najbolji (bolji od drugih). Da ne bismo anatemisali, u matematici ne postoji termin `verovanje` vec `verovatnoca`, ako statisticki podaci kazu da Asus godinama uspeva da ispostuje ZeroDefectStandarda (0 korumpiranih ploca na 1000 primeraka) a GA to ne moze, onda je jasno gde je ko pozicioniran...uzgred, ne zaboravi da se na ETFu polagalo 5 matematika, 2 elektrotehnike, 2 elektronike, telekomunikacije, 2 fizike...a one su prepune upravo slicnih statistickih pokazatelja koji ove nauke i cine egzaktnim modelima. Ovo nema veze sa teorijom sta je lose a sta ne, ali se na osnovu indirektnog pitanja ili teme moze izvuci direktan odgovor na pitanje sta je bolje: ASUS ili GA. Ako >50% kaze: Asus, nemamo o cemu vise raspravljati (naravno, ako isti rezultati nisu frizirani ili namesteni...princip unificirane elekcije :: :: P.S. ovo nije moja tema o onome od ranije, pa zato necu dalje polemisati :) poz
samo da napomenem jednu VAZNU STVAR po pitanju statistike - ako se njome `pokrivas`. statisticki uzorak NEMA NIKAKVE DIREKTNE VEZE SA TIM da li 50% ispitanika se slaze sa ovim ili sa onim. Pogotovo ne na `dovoljno velikom uzorku` ako se obavlja, ali to bi neko ko se poziva na statistikiu trebalo da zna. Uzorak mora biti reprezentativan, a ovaj to nije.
Koje su mane ovakvih odgovora na PCberzi pa ih cine statisticki neprimenjive na `realno stanje stvari` ?
1) profil ljudi koji dolaze na PCberzu - uzorak je sam po sebi selekcionisan po tome sto im na neki nacin `odgovara` klima ovde 2) koliko je ljudi od onih koji su procitali pitanje odgovorili (kakov profil ljudi voli da odgovara na takva pitanja, pa da pokaze javno svoje misljenje) 3) ko je vrsio matematicko izracunavanje koliko ljudi treba da odgovori? 4) zamena onih koji ne odgovore (a izabrani su da odgovore slucajnom metodom - sto ovde nije slucaj) se opet vrsi slucajno (npr iz sesira), a i njihova zamena moze da ugrozi uzorak
sve u svemu nije primenjeno ni jedno od pravila uzorkovanja, te se ne moze govoriti o STATISTICKOM UZORKU koji bi bio primenjiv na sire okvire.
a ne moze se zanemariti u ovom slucaju da se ta prica svodi na VEROVANJE da li je bolje ovo ili ono,a ne na poznavanje cinjenica.
ako vise od 50% ljudi kaze da zmajevi postoje, da li to znaci da zmajevi zaista postoje ili da vecina ljudi veruje da zmajevi postoje?
ako ispitanici odgovaraju na pitanje koja je najbolja ploca, pa vise od 50% kaze ASUS ne znaci da ASUS jeste najbolji vec da medju ispitanicima vlada verovanje da ASUS jeste bolji, a to ne mora imati nikakve veze sa realnoscu.
a ploce? (posto se zna da je to samo stvar poverenja) Moje poverenje ide ABITu
Da, nisam se mogao setiti prave reci: `reprezentativan uzorak`, iako je htedoh upotrebiti. Zato i nisam rekao da je ovo `vaganje` reprezentativan uzorak. Ali ako ovde imas tako abnormalan odno npr. da ima 20 za A a 10 za G onda je i vise nego jasno jer je razlika 100% tj 2x u korist A. Kao sto se vidi i iz CPU-z, tamo je ovaj odnos daleko merodavniji posto on pohranjuje u bazi podatke korisnika koji su upload-ovali podatke sa licnog kompa. Pravila smeplovanj koja ti pominjes su samo finija okosnica. Zaboravljas da ovo i ne treba da bude zatvoren experimentalni model jer odstupanja u nekoliko procenata ne menja stvar iz razloga sto se ne radi o osetljivom projektu koji zavisi od decimala. Dakle, nisi u pravu jer ce ovi rezultati biti verodostojni ukoliko neki prevagne 51, naravno pod uslovom da nema vaanja i da je onaj 2 udaljen od prvog makar za statisticku gresku, koju ne moramo izracunavati vec proizvoljno odretiti (npr. 5%). Abit svakako, pre Asus, ali Abit je otisao pa-pa :(
- A N G E L -
:: :: Ne shvatas neke stvari. Statistika i verovatnoca nisu jedno te isto. Statisticki uzorak je i osmisljenj kako bi se teorijska teza proverila u praxi. Ovo sto vidis na ovom primeru pravi slucaj. Dakle, ako se baziramo strogo na nauci onda je najbolji pokazatelj kvaliteta i performansi upravo statistika (pod time se ne misli samo na brzinu vec i na efikasnost, izdrzljivost pri normalnim i pri experimentalnim uslovima, funkcionalnost...) pojedine opreme (merne, experimentalne, komercijalne). Plasticno receno, ako na dovoljno velikom matematickom uzorku (Gaussian Distribution, povrs ispod Gausove krive jednaka sumi verovatnoca atomicnih elemenata) vise od 50% analiza ide u korist jednog proizvoda to nedvosmisleno ukazuje da je bas on najbolji (bolji od drugih). Da ne bismo anatemisali, u matematici ne postoji termin `verovanje` vec `verovatnoca`, ako statisticki podaci kazu da Asus godinama uspeva da ispostuje ZeroDefectStandarda (0 korumpiranih ploca na 1000 primeraka) a GA to ne moze, onda je jasno gde je ko pozicioniran...uzgred, ne zaboravi da se na ETFu polagalo 5 matematika, 2 elektrotehnike, 2 elektronike, telekomunikacije, 2 fizike...a one su prepune upravo slicnih statistickih pokazatelja koji ove nauke i cine egzaktnim modelima. Ovo nema veze sa teorijom sta je lose a sta ne, ali se na osnovu indirektnog pitanja ili teme moze izvuci direktan odgovor na pitanje sta je bolje: ASUS ili GA. Ako >50% kaze: Asus, nemamo o cemu vise raspravljati (naravno, ako isti rezultati nisu frizirani ili namesteni...princip unificirane elekcije :: :: :: :: P.S. ovo nije moja tema o onome od ranije, pa zato necu dalje polemisati :) poz :: :: :: :: samo da napomenem jednu VAZNU STVAR po pitanju statistike - ako se njome `pokrivas` :: statisticki uzorak NEMA NIKAKVE DIREKTNE VEZE SA TIM da li 50% ispitanika se slaze sa ovim ili sa onim. Pogotovo ne na `dovoljno velikom uzorku` ako se obavlja, ali to bi neko ko se poziva na statistikiu trebalo da zna. Uzorak mora biti reprezentativan, a ovaj to nije :: :: Koje su mane ovakvih odgovora na PCberzi pa ih cine statisticki neprimenjive na `realno stanje stvari` :: :: 1) profil ljudi koji dolaze na PCberzu - uzorak je sam po sebi selekcionisan po tome sto im na neki nacin `odgovara` klima ovd :: 2) koliko je ljudi od onih koji su procitali pitanje odgovorili (kakov profil ljudi voli da odgovara na takva pitanja, pa da pokaze javno svoje misljenje :: 3) ko je vrsio matematicko izracunavanje koliko ljudi treba da odgovori :: 4) zamena onih koji ne odgovore (a izabrani su da odgovore slucajnom metodom - sto ovde nije slucaj) se opet vrsi slucajno (npr iz sesira), a i njihova zamena moze da ugrozi uzora :: :: sve u svemu nije primenjeno ni jedno od pravila uzorkovanja, te se ne moze govoriti o STATISTICKOM UZORKU koji bi bio primenjiv na sire okvire. :: :: a ne moze se zanemariti u ovom slucaju da se ta prica svodi na VEROVANJE da li je bolje ovo ili ono,a ne na poznavanje cinjenica :: :: ako vise od 50% ljudi kaze da zmajevi postoje, da li to znaci da zmajevi zaista postoje ili da vecina ljudi veruje da zmajevi postoje :: :: ako ispitanici odgovaraju na pitanje koja je najbolja ploca, pa vise od 50% kaze ASUS ne znaci da ASUS jeste najbolji vec da medju ispitanicima vlada verovanje da ASUS jeste bolji, a to ne mora imati nikakve veze sa realnoscu :: :: a ploce? (posto se zna da je to samo stvar poverenja :: Moje poverenje ide ABITu
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.