Ljudi ne znam koliko dugo pratite IT industriju,ali tako je kod nas svake godine u ovo doba i to nema apsolutno nikakve veze sa svetskom ekonomskom krizom... Racuneri se najvise prodaju pred praznike i na zapadu ljudi tada spustaju cene hardvera,dok nasi trgovci hoce da im Deda Mraz za Novu godinu donese bogatstvo... Mi smo uvek imali najvise cene,a to se vidi pred svaku N.G. i tako je vec godinama unazad.
Uporedite bilo koju od ovih cena sa nasim...Cene ovih kartica u svetu nisu skocile nego pale...Znaci da nije u pitanju ekonomska kriza nego cisto dranje nasih trgovaca.
Ne vidim sta vas tu iznenadjuje kad je kod nas UVEK bilo tako...Sad su snizenja na zapadu i nasi prodavci kupuju sve po nizim cenama a prodaju po mnogo visim,jer se navise racunara proda pred Novu godinu i sve sto se sada uveze ce se sigurno prodati do 1.1.2009...Normalno po znatno vecim cenama.
da mi je karma bila malo manja tih dana prijavio bih imtel poreskoj i svi bi bili srecni... Al eto, rekoh nema veze pa sam ispalio laznjak, ali oni su takvi slepci da to nije normalno. Go Go Go !!!
koliko se ja secam, obicno se poskupljenje pojavljivalo oko 10-og ili 15-og decembra, naravno - prethodno nenajavljeno, za nekih 20%, pa se onda 25-og ili 26-og niotkuda pojavi `specijalni popust` od 15%, pa cena na kraju postane cak i malo veca od one pre 10-og ili 15-og, samo, u to vreme na izlogu radnje stoje one nalepnice da je popust i da su kolicine ogranicene, i one svetiljke sa jelki i tako to...
U idealnom slucaju su pravi popusti bili 8-10%, a i to samo na odredjene komponente, verovatno najprodavanije i verovatno samo zato jer su uvoznici dobili novogodisnji popust od nekih svojih dobavljaca iz Malezije, Kine i ko zna odakle, jer mi se nijedna druga varijanta popusta ne cini ostvarivom u Srbiji.
Ona zena sto radi u Imtelu me je do sada dva puta dovela u iskusenje da je pljunem, zato sto se ponasa kao skot, a verovatno zato sto i jeste skot.
Od ostalih stvari, nista mi se jos nije pokvarilo sto sam kupio u Imtelu, pa nemam iskustva sa njihovom servisnom sluzbom... sta god.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
A koja je svrha toga sto znate firme u kojima moze da se placa u evrima ? Mislim ljudi cena u evrima je potpuno ista, mozda malo visa, ko je vec imao spremljene evre samo treba da ih razmeni isti dan kad planira kuovinu i manje vise je sve jedno gde ce otici. Mnogo je veci problem ako su ljudi ,kao ja npr, cekali platu da kupe komp, koja je inace u dinarima.
:: koliko se ja secam, obicno se poskupljenje pojavljivalo oko 10-og ili 15-og decembra, naravno - prethodno nenajavljeno, za nekih 20%, pa se onda 25-og ili 26-og niotkuda pojavi `specijalni popust` od 15%, pa cena na kraju postane cak i malo veca od one pre 10-og ili 15-og, samo, u to vreme na izlogu radnje stoje one nalepnice da je popust i da su kolicine ogranicene, i one svetiljke sa jelki i tako to.. :: :: U idealnom slucaju su pravi popusti bili 8-10%, a i to samo na odredjene komponente, verovatno najprodavanije i verovatno samo zato jer su uvoznici dobili novogodisnji popust od nekih svojih dobavljaca iz Malezije, Kine i ko zna odakle, jer mi se nijedna druga varijanta popusta ne cini ostvarivom u Srbiji
Naravno. Ja ocekujem bas taj scenario....Cene jos nisu dovoljno skocile...Tek je pocelo... I da...Naravno par dana pred Govu godinu `Segamega Novogodisni popust` gde ce sa +50% smamnjiti na +45%.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.