Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio, kutjiste je TT Armor+ ima 1*230mm, 4*140mm i 2*120mm ventilatore, cpu kuler je CM V8. Pre ove ploce sam imao Asus P5K Premium i na njoj je memorija opusteno radila na 1066MHz
Probao sam i sa samo jednim stapom memorije, izvrteo sve moguce kombinacije sa 2 ili 3 stapa...
Evo ti moj slucaj: DFI LanParty Dark P45 Intel E7300 Geil Evo One DDR2 1066 (2 x 1GB) Sapphire HD3850 512MB
Elem, kad sam sve kupio i namestio, memorija je radila u rezimu DDR 800 sa magistralom na 266MHz, a od bilo koje opcije fsb266MHz i rezim rada DDR 1066 ni govora (napon sam dizao i do 2.3V pa nije htelo) E onda sam klokovao magitralu na 520MHz uz rezim rada DDR 1040 i sve lepo radi, naravno memorija je radila i u svim drugim rezimima na manjim brzinama magistrale, npr fsb 466MHz DDR 1100 uz tajminge 6-6-6 - jebem li ga za ostale. E sada, zasto nece da radi na default fsb 266MHz i DDR 1066 ne znam tacno, ali je mozda u pitanju kompatibilnost memorije i ploce, tako da je vrlo verovatno da ti mozes da klokujes magistralu i do 600MHz i da ce ti raditi sve, a da nece na `default`-u... kao kod mene... :D
Uzeo sam OCZ Reaper @1200Mhz na probu i bez obzira sto `nije kompatibilna`, radi sve u fulu, mada sam na zalost za pocetak uzeo samo 2*1GB (falilo mi kinte), ALI RADI! Sutra cu da uzmem jos 2 GB, a ovih 4*1GB OCZ Reaper Crossfire ce se proda :) Ironicno je to sto je obican Reaper jeftiniji, a ima veci radni takt i radi na Crossfire Ploci... Za razliku od Crossfire :)
Kao sto pise u predhodnoj poruci u nedelju sam pazario 2x1GB DDR2 @1200MHz OCZ Reaper-a, stavio u komp probao, opteretio i sve je radilo savrseno (iz nepoznatog razloga nece da radi na 1200MHZ nego na 1113MHz ali nema veze, ja sam zadovoljan)... U ponedeljak (juce) u istoj radnji pazarim jos jedan komplet iste memorije (svojim ocima sam video da je bio poslednji), i kako sam je stavio u komp poceli su problemi... BSOD, zakucavanje sistema itd. E sad u memtestu je prvi par prosao bez ikakvih problema na 1113MHz sa latencijama 5-5-5-15, probao sam sa 4-5-4-15 i gde su bile 2 greske u testu8. Drugi par mi je izbacio preko 1700 gresaka do testa 6. Moje pitanje glasi: Posto sa sigurnoscu znam da nemaju vise ove memorije u radnji da li da vratim sva 4 modula i uzmem Corsair dominatora na 1066MHz(prvo sto mi je palo na pamet) ili sta mi vi predlazete???
:: Kao sto pise u predhodnoj poruci u nedelju sam pazario 2x1GB DDR2 @1200MHz OCZ Reaper-a, stavio u komp probao, opteretio i sve je radilo savrseno (iz nepoznatog razloga nece da radi na 1200MHZ nego na 1113MHz ali nema veze, ja sam zadovoljan)... U ponedeljak (juce) u istoj radnji pazarim jos jedan komplet iste memorije (svojim ocima sam video da je bio poslednji), i kako sam je stavio u komp poceli su problemi... BSOD, zakucavanje sistema itd :: E sad u memtestu je prvi par prosao bez ikakvih problema na 1113MHz sa latencijama 5-5-5-15, probao sam sa 4-5-4-15 i gde su bile 2 greske u testu8 :: Drugi par mi je izbacio preko 1700 gresaka do testa 6. Moje pitanje glasi :: Posto sa sigurnoscu znam da nemaju vise ove memorije u radnji da li da vratim sva 4 modula i uzmem Corsair dominatora na 1066MHz(prvo sto mi je palo na pamet) ili sta mi vi predlazete?? :: :: ODGOVOR BI MI PUNO ZNACIO! HVALA unapred!
Evgenije, sto klokujes kad ne znas...? :) Zezam se Brate, kad kupis Kit (2 x neki kurac) jedino ti za njega garantuje proizvodjac da su moduli `koliko-toliko` upareni, kada dodas jos jedan novi Kit, ta prica pada u vodu. Ako prvi kit radi na tim brzinama, ne mora da znaci da ce i drugi, kao sto je kod tebe slucaj. DDR2 memorija po specifikaciji treba da radi na DDR400, DDR533, DDR667, DDR800 sa naponom od 1,85V, ostalo su `budzeraji`, jer cim ti Geil kaze da njegov BD EVo One DDR1066 radi u rezimu DDR1066 sa noponom od 2.1V - 2.2V treba da ti bude jasno da je to DDR800 memorija sposobna da se nasvira na DDR1066... to ti je marketing.... Isto ti vazi i za memoriju DDR1100, DDR1150 i DDR1200 koju prodaju ostali proizvodjaci. Dakle ti ne razumes sta radis, dzabe sam ti ja pisao... Corsair je po meni najsposobniji za klok, baci taj OCZ u kantu
Kontam je tebe prijatelju, sasvim razumem sta si ti napisao.
U svakom slucaju OCZ je vracen, a sam memtest je pokazao da su od 4 modula 3 bez problema i ikakvih gresaka radila na kloku od 1113MHz. Testirao sam ih modul po modul, pa sam na kraju spojio 3 koji su prosli memtest. Stavio sam 3 modula koja su proslai, opet pustio test da bi na kraju prosli bez problema i ikakvih gresaka.
Poenta je u tome, sto ta memorija nije jeftina, 4*1GB OCZ Reaper-a na 1200MHz kosta 7000 dinara i ja ocekujem da ce da rade za te pare, pa makar i da je jedan kit opet je 3500 dingera u pitanju (znam da ima mnogo skuplje memorije, ali ni ovo nije jeftino). U svakom slucaju hvala na odgovoru :)
:: Evgenije, sto klokujes kad ne znas...? :) Zezam s :: Brate, kad kupis Kit (2 x neki kurac) jedino ti za njega garantuje proizvodjac da su moduli `koliko-toliko` upareni, kada dodas jos jedan novi Kit, ta prica pada u vodu. Ako prvi kit radi na tim brzinama, ne mora da znaci da ce i drugi, kao sto je kod tebe slucaj :: DDR2 memorija po specifikaciji treba da radi na DDR400, DDR533, DDR667, DDR800 sa naponom od 1,85V, ostalo su `budzeraji`, jer cim ti Geil kaze da njegov BD EVo One DDR1066 radi u rezimu DDR1066 sa noponom od 2.1V - 2.2V treba da ti bude jasno da je to DDR800 memorija sposobna da se nasvira na DDR1066... to ti je marketing.... Isto ti vazi i za memoriju DDR1100, DDR1150 i DDR1200 koju prodaju ostali proizvodjaci. :: Dakle ti ne razumes sta radis, dzabe sam ti ja pisao.. :: Corsair je po meni najsposobniji za klok, baci taj OCZ u kant :: :: ::
Mnogo je to za P45~!Taj problem je bio kod prvih revizija Maximus II ploca!I nije do srafova vec do samog naleganja hladnjaka na chip,naime ima lufta..
@Evgenije74@ Memorija moze da bude i ispravna a da Gold Memory puca!!!OCZ nije kompatibilan sa MaximusII formulom..Trebao si da podesis sublatencije i radilo bi ti kako treba na svih 1200 Mhz...To je problem sa OCZ memorijama!
I Want to believe - The truth is out there
:: Interesuje me kod tebe tempereatura na northbrigu,procesoru,chipsetu kolka je :: Posto kod mene northbrige ide do 62 stepena ne znam da li je to ok posto sam gledao na netu ljudi su rastavljali celu plocu zbog grejanja.Problem je bio u srafovima posto nisu bili stegnuti i skinuli su temperaturu za 20 stepeni.Da li ti imas problem sa grejanjem ili ne :: :: Unapred hvala! :: :: Interesuje me kod tebe tempereatura na northbrigu,procesoru,chipsetu kolka je :: Posto kod mene northbrige ide do 62 stepena ne znam da li je to ok posto sam gledao na netu ljudi su rastavljali celu plocu zbog grejanja.Problem je bio u srafovima posto nisu bili stegnuti i skinuli su temperaturu za 20 stepeni.Da li ti imas problem sa grejanjem ili ne :: :: Unapred hvala :: :: :: Ja imam sledeću konfiguraciju :: CPU: Intel C2D E8400 @ 3GH :: Ploča: Asus Maximus II Formul :: RAM: 4*1GB DDR2 800 MHz OCZ Platinu :: Grafička: Sapphire ATI 3870 H :: Napajanje: Corsair TX550 :: HDD: Seagate Baracuda 500 GB. Seagate Baracuda 320 G :: Kućište: Antec Nine Hundre :: :: Sve je na podrazumevanim vrednostima. Temperature jezgara su 36 C i 41 C (Tjmax = 100), temp. južnog mosta 49 C, temperatura severnog mosta 59-65 C :: :: :: ::
Evgenije cekaj malo, jesi li podizao napon memorije? Mozda Formula to radi automatski nemam pojma, ali ta memorije treba da sljaka bez problema i sa naponom od 2.4V, meni Geil radi na 2.2V kao DDR1100, max koji sam postigao je bio DDR1180 na 2.3V (V=Volt) :)
BR1 osvezi bios, noviji podrzavaju vise memorije (moj ocz CF-r 1066 nije hteo da radi lepo na asus p5e dotada, sada je bios od rampage formule) BR2 stavi voltazu na ~2.05 ako kazu da je 2.1V (asus ploce uvek povecaju napon???-proveri u everestu n-primer...) BR3 verovatno nece da radi na 1200 zbog fsb-a (ako ga promenis videces promenu i na fsb-u memorije)
Meni sada memorija peva, znaci nisi morao da je menjas jbg... nema veze sada imas brzu :D
Sve sam probao i nije islo,zamenio sam je za transcend AXE Ram 1066 i mozes da radis sta god hoces. Moze da se nasvira na skoro 1400 ,ali nema stabilnosti,na 1300 i nesto radi koliko hocesh.
Broj postavljenih tema: 60439. Broj poslatih odgovora: 647805. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.