onako potuno subjektivno, jer nijednu drugu nisam ni video, a kamoli koristio jbg, kad nas je SLAVUJcina aka LORD OF THE MOTHERBOARDS provalio sve, ima pristup nasim mozgovima a mozda nas i kontrolise i ne dozvoljava da dodjemo u kontakt druge MoBo osim one sto imamo na gajbi i koju smo platili licno
eee bata slavuj a koju si ti pipn`o napisi slobodno pa nije to sramota
i rekao bih da se odavde moze izvesti validan zakljucak o tome ko je kakav igrac na polju IT segmeta, bez obzira sto `istrazivanje` nije izvrseno u kontrolisanim uslovima...ipak je uvek i bilo nedvosmileno...ASUS was, is and will be king of the hill :))
@Slavuj - Neko vise, neko manje iskustva, nije ni bitno, ovo nisu novine, ovo je forum gde ljudi razmenjuju svoja misljenja i svojim znanjem pokusavaju da pomognu drugima u njihovom neznanju i neiskustvu. Mozda je neko imao i 2 ploce u zivotu, totalno je nebitno, ovo dole navedene ploce su prosle kroz moje ruke i moje kuciste:
Zida Technologies (Ne secam se modela, davno je bilo) - Jednom imao i NIKADA VISE Dokle god je zemlje i sveta!
ASUS P4B533-E - Odlicna ploca za svoje vreme, lepo je radila i lepo me slucila, a onda sam OC-om sprzio svog celerona....
ASUS A7V8X-X - Jednom imao via cipset i nikada vise, 3 napajanja mi je sprzila (srecom pa je ceo komp bio u garanciji)
ASUS A7N8X-E DELUXE - Bruka ploca, klokovala se do imbecilnosti, mogu samo EPS-u da se zahvalim zasto je vise nemam
MSI K7N2 Delta2 - Jednom imao MSI-a i nikad vise! Dusu mi je izvadio, a obaska sto se resetovao i pri najmanjem opterecenju
ASUS A7N8X - Dobra ploca, slatko me je sluzila (mada sam i dalje patio za deluxe varijantom)
ABIT NF7-S v2.0 - Najbolja ploca koju sam ikada imao, vec 5 godina mi radi na starom kompu i vredi svake pare, OC koliko CPU moze da podnese
ASUS P5K-E - Lepo me je sluzio WiFi mada sam je vratio zato sto je odbijala da radi na 1066MHz
ASUS P5K-Premium - Odlicna ploca, klokovao sam na njoj svoj E8400 do imbecilnosti, vrlo stabilna i lepo mi radila
ASUS P5NT-DELUXE - Odlicna ploca, veoma stabilna, mada najveca mana joj je sto nema nikakve mogucnosti za OC, drugim recima vrlo se slabo klokuje ma sta joj radio...
ASUS Maximus II Formula - Vrlo sam zadovoljan ovom plocom, prosto mi sama trazi da je kloknem s vremena na vreme cisto radi reda i mnogo me lepo sluzi :)
Svaku plocu koju sam do sada promenio, promenio sam s nagonom na bolje, a ostale, pa skontacete iz gore navedenog
- Pametan se uci na tudjim greskama - A ja svoje placam - - Da ne bih placao pitam - -
:: Stvarno je dosta vise ovakvih buljaskih tema :: :: A ti, postavljacu teme, idi u neki servis pa tamo pitaj ljude koji se time bave, koje ploce su najcesce na servisu, zasto, kako i zbog cega, nije mi jasno sta ti samo znaci da ovde pitas, kad skoro niko nije video vise od 5 KOMADA ploca u zivotu :: :: Ili jos bolja varijanta, da bi stekao vise iskustva i znanja na tudjim greskama, tripovima i bolestima iz mladosti, a ti poseti 20 servisa, jer ako se budes oslanjao na tudje predrasude i misljenja, ispasces glup veoma brzo. I, to nije neko moje misljenje niti stav, uostalom, ti uradi sta god ti se cini kao ``pametnije``, pa ces vec sam videti/iskusiti to na sta sam aludirao :: :: :: :: iz Mrcajevaca
:: Stvarno je dosta vise ovakvih buljaskih tema :: :: A ti, postavljacu teme, idi u neki servis pa tamo pitaj ljude koji se time bave, koje ploce su najcesce na servisu, zasto, kako i zbog cega, nije mi jasno sta ti samo znaci da ovde pitas, kad skoro niko nije video vise od 5 KOMADA ploca u zivotu :: :: Ili jos bolja varijanta, da bi stekao vise iskustva i znanja na tudjim greskama, tripovima i bolestima iz mladosti, a ti poseti 20 servisa, jer ako se budes oslanjao na tudje predrasude i misljenja, ispasces glup veoma brzo. I, to nije neko moje misljenje niti stav, uostalom, ti uradi sta god ti se cini kao ``pametnije``, pa ces vec sam videti/iskusiti to na sta sam aludirao :: :: :: :: iz Mrcajevaca
A sto si ti tako ozlojedjen i sta tebe u principu boli uvo ko ce kakvu temu da postavi.Da li si ti merodavan da ocenjujes koja je tema pogodna a koja ne za forum?Ukoliko se coveku prohte da pita neka pita a ljudi su tu da ocena da li je pitanje vredno odgovora ili ne.Ako te ovako nesto iritira jednostavno zaobidji odgovor a nemoj lupetetati kojesta i omalovazavati druge!!!
MSI proizvod (ploča, kartica, kamera..) sigurno neću u skorije vreme kupiti, a neću ni GA s obzirom šta je komšija proživio sa GA matičnim pločama. Zeznuo sam se pretprošle godine i kupio GA Nv8600GT karticu i nerviram se od kad sam je uzeo. Kartica pišti pri svakom 3D efektu!?
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
To urla neka R zavojnica na kartici. To bi trebalo da ti zamene. To je kod GA grafičkih česta pojava. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Kartica pišti pri svakom 3D efektu!? :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: ::
Znam ja to, ali neće oni da mi je zamene... To je ustvari druga GA. Prvu sam zamenio nakon 2 dana, jer je imala zelenkastu mrežu preko 3D prikaza i bila je bučnija od ove sadašnje.
:: :: To urla neka R zavojnica na kartici. To bi trebalo da ti zamene. To je kod GA grafičkih česta pojava :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Kartica pišti pri svakom 3D efektu! :: :: :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: :: :: ::
Redom, prvo inspekcija. Na kartici je komponenta koja ne radi kako treba. Baš tebe briga što je proces proizvodnje nesavršen i što ona od 500 komada nije zalivena kako treba. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Znam ja to, ali neće oni da mi je zamene... To je ustvari druga GA. Prvu sam zamenio nakon 2 dana, jer je imala zelenkastu mrežu preko 3D prikaza i bila je bučnija od ove sadašnje :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: :: :: :: :: To urla neka R zavojnica na kartici. To bi trebalo da ti zamene. To je kod GA grafičkih česta pojava :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Kartica pišti pri svakom 3D efektu! :: :: :: :: :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: :: :: :: :: ::
Da te nebi neko lagao ja cu ti reci..Do sad koliko sam kartica video,probao ne zna se broj i retko koja da ne pisti u Full load-u u 3D aplikaciji..To se cuje zavojnica i ne predstvalja nikakav problem osim zvucnog efekta koji je manje ili vise cujniji pa nekom moze i da smeta..Znaci to se ne uzima pod kvar jer je kao pojava normalno..Inace sve zavisi i od nivoa buke koju zavojnica prozivodi..Ako se bas jako cuje moze da se reklamira..Neke se cuju samo pri pokretanju prvog Full load-a a posle se stisaju itd..Uglavnom sve se kartice po malo svakako cuju ali retko ko na to obrati paznju jer je koncentrisan na igru Naravno postoje i one koje se ne cuju uopste ali to je redja pojava..
I Want to believe - The truth is out there
:: ASUS :: :: i MACHINE me zainteresovao za JW. :: :: MSI proizvod (ploča, kartica, kamera..) sigurno neću u skorije vreme kupiti, a neću ni GA s obzirom šta je komšija proživio sa GA matičnim pločama. Zeznuo sam se pretprošle godine i kupio GA Nv8600GT karticu i nerviram se od kad sam je uzeo. Kartica pišti pri svakom 3D efektu! :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: ::
Pazi, nisam verovao da su stavili na ostatak JW ploce Samxon elektrolite (pohvala). Oni polimerski uglavnom idu `japanci`. To sto DSS ima izlete i misli da izlaze bas sa nekog od 4 japanska ostrva je najobicnija budalastina, ali cista. Fujitsu, Nichicon, Rubycon, Sanyo, Matshita...imaju pola fabrika u Maleziji, Kini, Tajvanu...iako vecim delom uvoze sirovine iz japana. Obicno kada se prave ploce u VRM idu najbolji a ostatak je u najboljem slucaju G-luxon, Teapo, Vent, Licon...osi su srednjaci...ali Samxon je nedavno iz srednje presao u visoku klasu a to J&W i JetWay biraju. Nema nikakve sumnje da bi JW obrisao patos sa svakom i ponavljam SVAKOM GA plocom DQ6 serije ako odaberes najajci JW koji je 1002 jeftinij...MSI ce polako progutati Abitovi i EPoXovi naslednici i direktno se tuci sa jos uvek prodavanim Gigabytom...
A N G E L
:: ASUS :: :: i MACHINE me zainteresovao za JW. :: :: MSI proizvod (ploča, kartica, kamera..) sigurno neću u skorije vreme kupiti, a neću ni GA s obzirom šta je komšija proživio sa GA matičnim pločama. Zeznuo sam se pretprošle godine i kupio GA Nv8600GT karticu i nerviram se od kad sam je uzeo. Kartica pišti pri svakom 3D efektu! :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: ::
Otprilike sam dobio takav odgovor kada sam se žalio za taj zvuk. Čitao sam o tome po nekim forumima i kažu da je to normalno. Komp mi je prilično tih, a ona je sa pasivnim hlađenjem, tako da kada krenu 3D efekti ili igrica, odmah se čuje pištav zvuk iz kartice. Pravo da ti kažem, prošlo je godinu i nešto dana od kako sam je kupio i pošto je za to vreme nisam zamenio vala neću ni sada. Bitno je to da neću ponovo kupovati GA, a neću i ponovo kupovati u toj prodavnici.
E da, normalno je da pište kartice koje troše više struje, ali ovde je GPU sa 40-50 W potrošnje pa je malo bruka što se i ovde čuje.
Ma klasična manipulacija zanjem kupaca. Znaš te zavojnice rade na xxx herca, pa to je skoro normalno da vrište bla bla.....a što onda ne vrišti svaka...i tako u krug. Zna se šta je tu lek. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Otprilike sam dobio takav odgovor kada sam se žalio za taj zvuk. Čitao sam o tome po nekim forumima i kažu da je to normalno. Komp mi je prilično tih, a ona je sa pasivnim hlađenjem, tako da kada krenu 3D efekti ili igrica, odmah se čuje pištav zvuk iz kartice. Pravo da ti kažem, prošlo je godinu i nešto dana od kako sam je kupio i pošto je za to vreme nisam zamenio vala neću ni sada. Bitno je to da neću ponovo kupovati GA, a neću i ponovo kupovati u toj prodavnici. :: :: E da, normalno je da pište kartice koje troše više struje, ali ovde je GPU sa 40-50 W potrošnje pa je malo bruka što se i ovde čuje :: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738 :: ::
Ovo ti je glupo glasanje iz prostog razloga jer odlucujes u opstem slucaju, sto nije ok. Desava se od modela do modela da pojedini imaju bolje ponude od drugih i bolje ploce. Ali od ta tri Asus... Mada bih pre uzeo DFI ili EVGA plocu
Broj postavljenih tema: 60439. Broj poslatih odgovora: 647805. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.