Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Phenom II na 780 i 790 chipset-u
STRANA 2 OD 2
MIGOSA ... 14.04.2009. 12:09 #108194

status: user
broj poruka: 280
@Svi koji bi da odgovore, a da preskoce prozivke i uvrede.

Povraca mi se kad pogledam u sta se tema pretvorila...

Ponovicu svoje pitanje:

Da li znaci da ce Phenom II na default-u (ne overclock-ovan)
bolje tj. brze raditi na 790 chipset-u, nego na 780 chipset-u? I recimo, procentualno gledano, koliko je to bolje? Naravno ukoliko uopste bolje izvrsava aplikacije, ``tera`` igre, obradjuje multimediju...

Ostavimo po strani ono sto nije bila tema ovog posta, dakle cinjenice kao sto su prednosti integrisane grafike, stabilniji overclock, RAID funkcije... Nekome ko nece svoj CPU overclock-ovati i nece koristiti tu integrisanu grafiku sve ovo nije bitno i sigurno nece imati razloga da ulaze u novu plocu sa 790 chipset-om ukoliko nema dobitka (gubitka) na default-u.
Lepo bi bilo da dobijemo odgovor na ovo pitanje, potkrepljen znanjem, najbolje praksom, ali sto da ne i nekim testom sa neta, a svakako ne uvredama i prozivkama.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Na default 14.04.2009. 12:12 #108195

broj poruka: 6502
ne bi trebalo da ima razlike, ne bi ni kad su klokovani, ali prednost 790 je sto se bolje i lakse klokuje jedino to, inace kad rade na istom taktu neki procesori na ta dva chipseta ne bi trebalo da ima neke razlike u performansama.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kefalo81 a mene interesuje 15.04.2009. 22:15 #108512

broj poruka: 775

moze li na ovu plocu Biostar A780G M2+ SE da se stavi procesor AMD Phenom II X4 810, 2.6Hz Box ili nesto iz te klase od 150 evra, a da ne trazim OC, vec samo da kroz dvije godine kupim taj procesor i tako produzim zivot masini.

E da napajanje bi mi ostalo isto a to je lc power 420w od 1950 din.

I da li sa tim napajanjem i tom plocom mogu da pravim OC na procesoru 7750BE.

Zajebani76 sta je bilo junaci he he 16.04.2009. 00:12 #108537

broj poruka: 538
@MIGOSA
Dali si primetio sta se desava kada neko kao recimo ti sad postvi konkretno detaljno pitanje i zamoli da se ne mesaju oni koji bi da se svadjaju i sole pamet drugima?
Desava se da nema odgovora, zato sto na ovom forumu nema ljudi koji imaju konkretna iskustva koja se temelje na svakodnevnom radu sa hardverom i testiranju istog.
Ima dosta dobronamernih koji bi da pomognu ali prosto ne znaju da daju konkretan odgovor, ali zato postoji i de njih koji su skloni tome da mlate praznu slamu (inace su najbucniji i skloni raspravama u nedogled), iz cijih kilometarskih odgovora mozes da zakljucis kako su hteli da kazu da je nesto bolje ali ne i na osnovu cega to tvrde, ili im je argumentacija najcesce klimava.

Sto se tice tvog pitanja, ja zaista nemam pojma kako rade AMD ploce novije generacije a vrlo rado bih ti dao odgovor na to pitanje. Ako mogu na osnovu dosadasnjeg iskustva vezanog za rad sa razlicitim plocami i genarcijama cipova nesto da ti kaze, to je da se retko kad desavalo da sam cipset utice na performanse procesora vise od 3%, gledano od naj starijeg sa kojim procesor moze da radi do naj aktuelnijeg u tom trenutku. Najcesce se poboljsanja koja donose novi cipovi na plocama (cipset) odnosi na rad sa hardovima, memorski protok, OC potencijal, manje zagrevanje a najmanje uticaja ce imati na krajnje performans koje ce dati sam procesor.

MIGOSA Forum za svakoga 16.04.2009. 00:46 #108546

broj poruka: 280
Meni je sasvim OK, da ljudi iznose svoja misljenja i stavove i da oni budu razliciti, ispravni ili pogresni, ali je skroz jadno kada se krene sa nekim kretenskim prozivkama i pogotovu vredjanjem.
Prosecno inteligentni ljudi ce sami zakljuciti ko je na forumu dobronameran i ko hoce da pomogne, sta je isprazno pisanje, a sta znanje.

@kefalo81
Mozes da stavis taj CPU, dovoljno je bilo da pogledas CPU support list na BIOSTAR-ovom site-u http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/cpu_support.php?S_ID=372

Ne verujem da ce ti napajanje biti u zivotu za dve godine, ako ti sam budes pokusavao da OC taj CPU i ja ti to svakako ne preporucujem.
Antilohije Auuuu! 16.04.2009. 01:31 #108555

broj poruka: 690

pa ovo je gore nego u skupstini!
Ajd` jedno malo `konkretnije` pitanje:
- da li je poboljsanje u performansama toliko da se isplati platiti razliku u ceni za 790gx plocu (pa ponegde i do 20jura), i zasto 780g ploce `drze` cenu vec godinu dana?!?

MaliAbner Re: sta je bilo junaci he he 16.04.2009. 10:08 #108568

broj poruka: 7783
cca +-2%

Ali je to nebitno kad ti 790 omogucava OC a 780 ne bas toliki.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @MIGOS
:: Dali si primetio sta se desava kada neko kao recimo ti sad postvi konkretno detaljno pitanje i zamoli da se ne mesaju oni koji bi da se svadjaju i sole pamet drugima
:: Desava se da nema odgovora, zato sto na ovom forumu nema ljudi koji imaju konkretna iskustva koja se temelje na svakodnevnom radu sa hardverom i testiranju istog
:: Ima dosta dobronamernih koji bi da pomognu ali prosto ne znaju da daju konkretan odgovor, ali zato postoji i de njih koji su skloni tome da mlate praznu slamu (inace su najbucniji i skloni raspravama u nedogled), iz cijih kilometarskih odgovora mozes da zakljucis kako su hteli da kazu da je nesto bolje ali ne i na osnovu cega to tvrde, ili im je argumentacija najcesce klimava
::
:: Sto se tice tvog pitanja, ja zaista nemam pojma kako rade AMD ploce novije generacije a vrlo rado bih ti dao odgovor na to pitanje. Ako mogu na osnovu dosadasnjeg iskustva vezanog za rad sa razlicitim plocami i genarcijama cipova nesto da ti kaze, to je da se retko kad desavalo da sam cipset utice na performanse procesora vise od 3%, gledano od naj starijeg sa kojim procesor moze da radi do naj aktuelnijeg u tom trenutku. Najcesce se poboljsanja koja donose novi cipovi na plocama (cipset) odnosi na rad sa hardovima, memorski protok, OC potencijal, manje zagrevanje a najmanje uticaja ce imati na krajnje performans koje ce dati sam procesor
obradmi Migosa imao si na onom testu sa guru3d 790 gx 16.04.2009. 10:41 #108570

broj poruka: 7733
Razlika je minorna na default sto kaze Abner ,ali kad stavis mnozilac 14 i fsb 220 dobitak ti je i 20-30 % .za CPU itd..Posto scripta pcberze ne dozvoljava da se lepo prenese link idi na guru3d.com ukucaj u search 790 gx odnosi se na plocu foxcon pa ces videti.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs