Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Šta je bolje?
STRANA 2 OD 2
tortojed Svaki put kada neko pomene overklokovanje... 14.04.2009. 17:04 #108246

status: user
broj poruka: 11021

...AMD-a, slatko se nasmejem. Zaludnog li posla, o bozze (koji ne postojis).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Svaki put kada neko pomene overklokovanje... 14.04.2009. 17:08 #108247

broj poruka: 18472
Pa sto ti je smesno?300-400 Mhz nije za baciti pa cak ni 200 Mhz.Hehhehehehe..

I Want to believe - The truth is out there

::
:: ...AMD-a, slatko se nasmejem. Zaludnog li posla, o bozze (koji ne postojis).
obradmi Zavisi koji AMD 14.04.2009. 17:34 #108249

broj poruka: 7733
Zavisi i tu koji AMD ,recimo ja sam Brisbane koji je bio default na 2,1 ghz terao na 2,8-2,9 ghz za svaki dan sto nije mali OC i to pazi grejanje beznacajno sa stock kulerom .Problem je bio kod ovih Brisbane koji su imali vece klokove 2,9 ghz itd..naterati ti ih preko 3,1 ghz tu je Intel bio u prednosti i to u vreme sa C2D .Zato su krenuli sa novom serijom chipseta gde je to reseno.Znaci OC kod AMD-a zavisi koji je chipset u pitanju i koji je CPU u pitanju.Medjutim vecini ljudi ne znaci nista OC ,radi im na default CPU i Intel i AMD,
SkyFire ... 14.04.2009. 17:58 #108255

Prica o defaultnim clockovima ne pije vodu.Sada i teski laik koji prvi put kupuje komp je cuo za Overklok i odmah u startu po kupovini konfiguracije trazi pomoc oko toga.Danas negde oko 90% ljudi na svojim CPU-ima dizu radne frekfencije.Jedino gde je taj procenat dosta manji odnosi se na graficke karte!Sto se tice samog OC-a Intel je i danas dan u velikoj prednosti.Generalno gledano uvek se dobro i clockovao i neka osnova bar iz mog iskustva je bila taj 1 Ghz preko defaultnog clocka!Od prve Pentium 4 koja je mogla da se nasvira i mnoogo vise pa preko Pentium D do Core 2 Duo koji se sad nemilosrdno klokuju do Quad Core koga je dosta teze stabilizovati od Core 2 Duo zbog 4 jezgra a opet ide respektivno i preko 1000 Mhz + opusteno.Jedini problem OC portencijala ima Nehalem kome je prosek nekih 800 Mhz na vazduh i to sve zbog disipacije .Pojavom D0 steppinga sada i Nehalem ide i preko 1200 Mhz za svaki dan i to sa 8 Threadova.Mislim da je smesno porediti AMD-ov potencijal OC-a sa Intelom.U svakom slucaju onaj ko kupuje AMD i ne razmislja toliko o OC-u jer mu je to totalno sporedna stvar.

obradmi Ja ne znam koliko si se ti bavio sa IT i u kom obimu 14.04.2009. 18:10 #108261

Ja i privatno i u firmi ,znaci izuzetno mi je poznato sta vecina korisnika trazi .Neces valjda da overklokujes server ili da overklokujes klijente koji radi u samo jednoj aplikaciji.Postoji procenat korisnika koji voli OC ,zovu entuzijasti.
SkyFire Ma daj covece.. 14.04.2009. 18:22 #108264

I danas dan kad svratim u firmu kod drugara gde se svakodnevno sklapaju konfiguracije nije bilo da kupac ne trazi da mu se bar malo OC-uje masina.Druga stvar,obzirom da se krecem u drustvu overklokera isto tako mogu reci da je taj broj ljudi mnoogo velik i da se interesovanje za ovu delatnost velikom brzinom siri.
Poredis firme sa privatnim licima?Wow covece!Da li ti znas da sad skoro svako domacinstvo ima kompjuter u kuci.Koliko je to kuca i porodica kada bi se brojalo bio bi mnogo velik broj.Uzmi navedi svaku firmu i uporedi sa brojem privatnih lica i bice smesan procenat.Ne vidim poentu zasto zelis da me demantujes kad nisi upravu.

update : Covek koji se bavi profesionalno renderinogom svaki OC-uje svoju masinu zbog boljih performansi jer mu je svaki min jako vredan.U toj oblasti Nehalem je King !

obradmi I meni se cini da je velik taj broj 14.04.2009. 18:29 #108267

ako posmatras PC -Berza i recimo ljude koji vole igrice ,govorim ti o mrezi i o mreznom okruzenju i x broju klijenata po firmama koji rade pretezno u samo jednoj aplikaciji ,mnogo ih je veruj mi.Ne zaboravi za rad u mrezi najbitinija je stabilnost. kako zbog tebe tako i zbog klijenata,ali ok razumem te ti se pretezno hardveras sto kazu u IT svetu.
SkyFire ... 14.04.2009. 18:32 #108268

Stoji i to sto ti kazes ali ja gledam to generalno po obicnom korisniku a njih je znacajno mnogo vise nego li firmi kojima je neophodna stabilna i pouzdana masina na default-u.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs