Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Spolja gladac a iznutra jadac - Pakom Amd Dragon
STRANA 2 OD 2
Panta019 Re: Re: re 27.04.2009. 14:42 #110530

status: user
broj poruka: 1583
Kuciste kao kuciste izgleda onako, lepo ali sve je mnogo lepse kada je OCZ PSU u njega.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

:: Codegen M609.Imam ga,veoma je dobro.Veliko,rashladno,ma sve.Ima i lcd ekran koji pokazuje temperaturu u kucistu,sat i broj obrtaja kulera na cpu.Sve u svemu kuciste mi se jako dopalo.Temperatura u kucistu mi nikad ne prelazi vise od 30c
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
::
:: :: Koje je ono levo kuciste??
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 27.04.2009. 15:45 #110535

broj poruka: 467
Po psu kalkulatorima sa neta (konkretno Thermaltake kalkulator) prva konfiguracija (Phenom x4) vuce pod apsolutno punim opterecenjem 367W (Thermaltake), a druga (Phenom X3) maksimalno 291W.
Kalkulator je na: https://www.thermaltake.outervision.com/Power ako neko hoce da proveri.
Zaista ne vidim zasto bi neko stavljao duplo jace napajanje od potrebnog. Nisu svi entuzijasti i nisu svi puni para pa da ih razbacuju bezveze unaokolo.
DmasteRNo1 @Panta019 27.04.2009. 15:54 #110536

broj poruka: 6107
Sine, pogrešno si me shvatio, u potpunosti. Ni ja nikada ne bih stavio, a kamoli kupio takvo krš napajanje, uz takvu zver mašinu. Pa, ja sam za moju mašinu, koja je objektivno dosta slabija od obe koje si ti naveo, obezbedio Antec Basiq Power 500W. Znam da nije top model, ali Antek je Antek, a to je više nego dovoljno da izgura Atlona 6000+, Radeona 3870, 500GB hard, dva rezača i tri dodatna venta u kućištu. Kao što cele1988 reče, sve što sam naveo bio je čisti sarkazam.

Šefe, koji ti je vrag?

gile23 ... 27.04.2009. 15:57 #110538

broj poruka: 9121
Ta Codegen kucista su veoma lepa i veoma dobra za te pare, ali Chieftec, TT, CM imaju vise iskustva u proizvodnji kucista, imaju malo jacu cenu, ali zato vrede sav novac koji se da za njih, a sto se tice tih napajanja, ti imas garanciju, pa ako crkne dace ti novo, ali sto se toga tice, ja bih odmah taj Codegen izvadio, prodao, dodao jos para i kupio neko firmirano napajanje.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos /// 27.04.2009. 16:13 #110543

broj poruka: 2743
Od mase kineza Codegen i Frontier su 2 klase iznad, i nije ih lose uzeti za office kompjutere, one za koje znas da pod punim opterecenjem ne trose ni 150W, a znas da nije za tebe nego za tetku, ujku, sestru od tetke, firmu, itd... pa bilo koje od `400W` ce da odradi posao, moze da ga ubije samo neki poklon od EPS-a kroz 220
E sad, to sto oni prodaju i nije bas office, pa takva napajanja su stvarno zalosna za te konfe, ali ne zato sto mozda ne mogu da ih izguraju, vez zbog kvaliteta napona i izdzljivosti, jer sigurno nece biti korisceni za Word, a jos ako pocnes da se igras sa klokovanjem... ne znam...

Ako kupujes vrhunsko napajanje pogledas ko je OEM, taj Corsair serije TX pravi CWT, nije kao HX520 i HX620 (Seasonic) iznutra mi izgleda losije nego serije HX, zato nisam hteo da ga kupim nego sam uzeo PC P&C 750W (Seasonic). Na prvo mesto bih smestio Enermax oni prave svoja napajanja, svi ostali narucuju OEM (OCZ, Chieftec, CM, TT, Antec, Asus, Gigabyte, Corsair, PC P&C, Zalman,...)

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs