Koja je dobra DDR2 memorija ? 800 ili 1066, svejedno.
STRANA 2 OD 2
MaliAbner
Jesam li ja blesav ili...
02.05.2009. 09:18
status: user broj poruka: 7783
Zasto ti sistem prijavljuje tako malo memorije meni prijevljuje 3668396k fizicke memorije. Ovo ce mi uvek biti enigma, bem ti MS.
Inace neka prica o GEIL memoriji ko sta hoce (ja je imam 4*1gb ultre doduse na 1.9-2.0v uz cl4x4x4x12) ali ona nije za OC (nikd preko 880MHz) ona je da je imas u masivnim kolicinama i da to radi kako valja na FABRICKOM KLOKU, mada ovo verovatno zavisi od ploce do ploce. No buduci da je kod tebe ASUS, kod mene Gigabyte, kod drugih Biozrno a niko ne uspeva da je natera na neke vrhunske rezultate zakljucak se sam namece.
Pa, pošto je svima poznato da je ona deklarisana na PC8500 u stvari klokovana PC6400, ne brinem se za napone do 2.3V. Inače, malopre sam pogledao, na mojoj stoji nalepnica 2.0V, ako nešto znači, mada sam gotovo 100% siguran da to nema veze sa mozgom, koliko sa nekim ``standardom`` za PC6400, pa je proizvođač zakonom obavezan da naznači na pakovanju koliko je Volti predviđeno za stabilan rad na 800MHz, tako da se zaista ne opterećujem što radi na ovoliko, mada sam uvek raspoložen da ``dam manje a dobijem više``, ako je moguće.
Da spomenem da sam juče naleteo na najmanje 20 sajtova na kojima neki stručnjaci drže Black Dragon PC6400, bilo 2x1 ili 2x2GB na 2.4V za svaki dan, a 1.8-2.3V se navodi na jedno 3650 mesta kao radna voltaža za Geil PC6400, tako da sam sad ja ``na konju``, mislim.
Naleteo sam i na par foruma na kojima se neki žale da im Geil BD PC8500 ne radi na 1066, nego na 1040 - 50, i to na 2.4V :) Pa su resetovali CMOS i onda je kao proradila, valjda, više mi je mozak izlapeo od čitanja frekvencija i voltaža.
@MaliAbner, nemam pojma, nisam ništa čačkao, tolika je od kako sam instalirao Win, valjda, nisam ni obraćao pažnju, do sad.
Možda, pošto imaš 4x1, pa mu to dođe 2xDual Channel, pa tu možda nešto kao ima neke virtuelne veze.
Kad kliknem desnim dugmetom na My Computer, pa Properties, izbaci 3.25GB. U Everestu je TOTAL 3326MB. Vidi koliko je kod tebe pa uporedi.
U jeee, koji idioti, pa ja sam imao BD Evo 1066 i radila je bez ikakvih poteskoca na 2.0-2.1V, tek kada sam poceo da je klokujem morao sam da podizem napon i do 2.4V, ali nisam postigao vise od 1168MHz CL 5-5-5-15 stabilno, nije se grejala cak i sa naponom od 2.4V Kao sto sam rekao ocz Reaper 1200 nece ni megaherc vise od 1200, i malo se cak i grejucka. Posle sam citao po netu, da nisam jedini kome taj Reaper nece da radi na 1200, nekima cak nece ni toliko nego nesto tipa 1170 _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Da spomenem da sam juče naleteo na najmanje 20 sajtova na kojima neki stručnjaci drže Black Dragon PC6400, bilo 2x1 ili 2x2GB na 2.4V za svaki dan, a 1.8-2.3V se navodi na jedno 3650 mesta kao radna voltaža za Geil PC6400, tako da sam sad ja ``na konju``, mislim ::
Moze memorija da radi i na vise Volti, ali nije proporucljivo za svakodnevni rad... Makar tako ja mislim, ja sam mogao ostaviti svoje i na 2.37V ali nisam htio bezze radi 30MHz (1230MHz @ 5-5-5-15) da mi rade na 2.37 kada mogu i na 2.1V da rade na (1200 @ 5-5-5-15)...
A to ako se memorija grije, ne mora da znaci nista lose, sta vise, i trebalo bi da se grije jer to znaci da hladnjaci rade svoj posao odvodjenja topline, ako se ne grije nikako, ili su naponi OK (nisu dizani sa def.) ili hladnjaci (heat spreader-i) ne rade svoj posao odvodjenja topline sa chip-ova...
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.