U pravu je covjek, samo ja nisam nesto mislio bas na te starije Athlon procesore, recimo Barthon ili te starije verzije Athlon-a nisu imale dodatni konektor za napajanje procesora...
A i ti DmasteRNo1 si u pravu, noviji modeli imaju, recimo Athlon X2 i slicni...
Na Athlonima nije bilo to znam jer jedan ortak je imao XP a drugi 2000+ ili 1800+ ne secam se... Ali zato Pentiumi i Celeroni su itekako imali... ________________ |Kubuntu User|
i Athlonima XP taj 4-pinski konektor za napajanje nije bio potreban, ali znam da ga ima na MSI K7N2 Delta2-LSR, baziranoj na nForce 2 Ultra 400 čip setu. Ta ploča je još uvek na sestrinom kompu, a na njoj Thoroughbred B 2200+ na 1,8GHz.
evo ja trenutno imam kod sebe XP- jednog na MSI ploci ali ne znam kojoj, nema nigde P4 prikljucka i komp tako normalno radi... Na Asus A7V8X X isto nema P4 prikljucak... Mozda je to `naprednija` ploca... Ne znam ni kad su se pojavili ti P4 kod AMD-a posto sam Intelovac... ________________ |Kubuntu User|
Pojavio se taj konektor ko P4 ali sta ako je covek koristio AMD.... AMD-ovi to nemaju
Imaju,imaju.....i jos uveg ga imaju....taj dodatni 4-pinski naponski prikljucak imali su sve ploche od socket a pa navamo....ovo naravno za ddr ploce pricam...
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.