Nema na cemu, zvao sam lika tek ce moj burazer sledece sedmice dobiti taj komp, pa cu uporediti njegove rezultate sa mojim u 3DMark-u, a ja imam E8400, 4850, 2GB rama, Gigabyte EP45 DS3, mogao bi Intel da bude jeftiniji kada bi nasli neku jeftiniju plocu, a komp sa onim drugim kucistem i napajanjem bude malo skuplje od Intela, ali ako se to ubaci u Intel konfiguraciju opet se dobije odredjena cenovna razlika u korist AMD. A posto on ne koristi OC nego samo def. ovo je odlicno, ja kada sam sastavljao nisam verovao sta moze za te pare da se sastavi, npr. slicna konfiguracija sa 4870 grafom i nekim kucistem od 15 000 dinara kosta 95000 dinara, cela konfiguracija je kupljena u Atomu i sada sve pohvale im saljem za profesionalnost, kada sam ih nesto pitao preko mail-a posle 15 minuta su mi odgovorili. Hvala svima na pomoci pri sastavljanju ovog kompa, tokom sledece sedmice ce biti testova.
Pozdrav!
:: za nesto manje para dobiti 20% nije nimalo lose...hval :: :: ::
Šta se samo svađate oko kojekakvih gluposti. Intel i nVidiju ne volim zato što su monopolistička đubrad i što pokušavaju da uguše konkurenciju na kvaran način, nebitno da li su u prednosti ili ne i iz principa neću da kupujem njihove proizvode.
Eh mali moj prijatelju.Dokle ces da nasedas na fazone da CPU ima direktnog udela u igrama?To ovde samo moze da forsira Obrad jer na taj nacin tesi sebe da je AMD bar u necemu bolji.CPU danas nikakvu ulogu nema u novijim igrama sa novim engine-om.Bitan je samo radi grafickog procesora da nebi bio usko grlo.Mislim da sam ovo objasnjavao do sad jedno milion puta ali vi se i dalje zanosite..Eh taj internet je cudo a reklama tek da ne pricam!Gile,sutra cu da skocim u bunar od 30,m dubine,hoces i ti zamnom?Shvatas poentu
Sto se tice odnos cena i performansi slazem se u potpunosti sa tim.To sve stoji.
P.S.Malo skretanje paznje.Nemoj da kao ovaj tvoj prijatelj zivis u snovima u budes zestoko patetican,druharski ti savet dajem,pametan si decko.
I Want to believe - The truth is out there
:: 10%-20%, ukupno, a u igrama ga ostavlja verovatno preko 20%, a u aplikacijama je do 20% :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: i koliko je brzi amd po tebi u procentima? :: :: :: :: :: ::
e aj sad samo ja nesto da kezem... sto se tice intela tu je situacija jasna amd nema sta da trazi,mada gledano drugacije amd pravi cpu srednjeg i nizeg cenovnog ranga,tako da on uopste nema sta da trazi sa I7... ali situacijanvidia iati nije bas takva kako kaze sky.... atijeve karte su sada prodavanije od nvidie,iz razloga sto nude vise ili pak iste perf.za iste ili manje para mada nvidia i dalje ima najjacu kartu...ali eh sad to negleda se to,nego celokupna prodaja,zna se da te karte kupuje jedva 10% kupuca koji imaju dovoljno dubok dzep i plitak mozak...o.k i ja da imam para sigurno bih uzeo neku gtx ili x2,to je sigurno a taj OC bacite na djubre jer jako malo ljudi zna kako stabilno da digne svoj cpu....nije samo povecaj fsb u biosu i kupi nov kuler od 50e
rad je od coveka napravio majmuna
:: Eh mali moj prijatelju.Dokle ces da nasedas na fazone da CPU ima direktnog udela u igrama?To ovde samo moze da forsira Obrad jer na taj nacin tesi sebe da je AMD bar u necemu bolji.CPU danas nikakvu ulogu nema u novijim igrama sa novim engine-om.Bitan je samo radi grafickog procesora da nebi bio usko grlo.Mislim da sam ovo objasnjavao do sad jedno milion puta ali vi se i dalje zanosite..Eh taj internet je cudo :: a reklama tek da ne pricam!Gile,sutra cu da skocim u bunar od 30,m dubine,hoces i ti zamnom?Shvatas poentu :: :: Sto se tice odnos cena i performansi slazem se u potpunosti sa tim.To sve stoji :: :: P.S.Malo skretanje paznje.Nemoj da kao ovaj tvoj prijatelj zivis u snovima u budes zestoko patetican,druharski ti savet dajem,pametan si decko :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: 10%-20%, ukupno, a u igrama ga ostavlja verovatno preko 20%, a u aplikacijama je do 20% :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: i koliko je brzi amd po tebi u procentima? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma shvatam sve Cpu ima udela do 1600X1200 rezolucije dalje samo grafa CPU slabo, ali posto ja gledam low price segment, tu je AMD bolji, medjutim u negde je bolje i Intela kupiti, a ATI vs nVidia, vecina njihovih grafa u low price segmentu imaju slicne performanse za slicne pare, medjutim tu uvek izbaci ATI nesto pre nVidia-je pa presecem njega (trenutno je to 4770, pre je bio 4850 koji je kosta 12k, a 9800GTX+ 15k, dok se nasi sete da spuste cenu voz prodje), a u High end segmentu AMD/ATI nema sta da trazi. A ovo jeste sve dobra reklama, u bunar nemoj ni da skaces, ali necu ni ja, i nije druharski nego drugarski :).
Pozdrav!
:: Eh mali moj prijatelju.Dokle ces da nasedas na fazone da CPU ima direktnog udela u igrama?To ovde samo moze da forsira Obrad jer na taj nacin tesi sebe da je AMD bar u necemu bolji.CPU danas nikakvu ulogu nema u novijim igrama sa novim engine-om.Bitan je samo radi grafickog procesora da nebi bio usko grlo.Mislim da sam ovo objasnjavao do sad jedno milion puta ali vi se i dalje zanosite..Eh taj internet je cudo :: a reklama tek da ne pricam!Gile,sutra cu da skocim u bunar od 30,m dubine,hoces i ti zamnom?Shvatas poentu :: :: Sto se tice odnos cena i performansi slazem se u potpunosti sa tim.To sve stoji :: :: P.S.Malo skretanje paznje.Nemoj da kao ovaj tvoj prijatelj zivis u snovima u budes zestoko patetican,druharski ti savet dajem,pametan si decko :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: 10%-20%, ukupno, a u igrama ga ostavlja verovatno preko 20%, a u aplikacijama je do 20% :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: i koliko je brzi amd po tebi u procentima? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
NEma sta AMD-ATI da trazi u smislu dokazivanja da je bolji. To je cinjenica i tu nema diskusije. AMD-ATI ne treba da propadne ali isto tako ne moze da tvrdi neko ko ima takvu platformu da je to bolje od INTEL-a. Takav komentar jr notorna budalastina i nema veze sa mozgom. Da li su monopolisti i li nisu to je sada pria za drugu temu. A da su bolji bolji jesu. pa sad moze to nekome da se svidja ili ne svidja. AMD-ATI kao DX10.1 pa SM 4.1 itd itd. PA mi cemo ovo pa mi cemo ono???? Mislim ta obmana vise ne pije vode. Neka naprave CPU potrude se malo vise i oduvaju intel u nekoj seriji, dokazu da su bolji i nateraju intel i nvidi-u da snize cene svojih proizvoda. OC od 800Mhz i to top modeli procesora mislim smesno.
The relationship between computer giant Dell and Nvidia has been distressed, to say the least, in recent times. On top of numerous issues with hardware failures,
We may first see AMD take a larger piece of the market, though, as Nvidia works out a new game plan.
Ti sigurno imas AMD-a. Vidim da kada se spomene INTEL kao da ti diraju familiju. Nama korisnicima treba da odgovara da po nekada AMD bude bolji pa INTEl iz serije u seriju. A to sto INTEL vec duze vreme izbacuje bolje procesore sigurno ne odgavara. JEr ako nemaju konkurenciju vlčadace trzistem drzace monopol. Ja bih licno voleo opet da AMD-a vidim na tronu. Citao sam malo i tvoje kacenje sa Vukom. Bezveze Pazi Obrade ovde smo da razgovaramo da razmenjujemo iskustva. Ali ne mozes tvrditi da nesto postoji kada realno ne postoji. Ja sam ovd uu prolazu i vidim da se cesto prica o racunarima to mi je polje interesovanja. pa rekoh da i ja kazem po nesto.
nego sam to dao kao prilog temi ,to je objektivna cinjenica sa kojom ce se Nvidia suociti.Slobodno ti postuj naravno ,tvoja stvar je sta ti volis i preferiras.Ja uvek volim da cujem i suprotna misljenja,a ne sta je babi milo to joj se i snilo.
Ma naravno da nije. Sto bih ja sa samo korisnik kao i ti, kao i svi mi ovde Ja bih najvise voleo da AMD-ATI oddere nVIDI-u i Intel u narednim generacijama CPU-ova i GPU-oova pa da prestanu da prodaju svoje proizvode po nerealnim cenama. Navijam i verujem da ce se to desiti. Siguran sam daa mogu i da imaju plan da to i urade, Mi cemo dobijati komponente jeftinije. INTEL i Nvidia ce prestati da se lozi i milina :)))))
Da se ne ponavljam imas u temi 4850X2 koliko ljudi zaista ima koji kupuju vrhunske stvari.Bax je sveo na 3% ti kazes 10%.To je zato sto ne poznajete trziste uopste i cenite na osnovu ljudi koji pisu na berzi.Vi niste ni svesni koliko njih ima izvan berze koji imaju pakleno dobre masine i koliko se te masine u velikom broju prodaju svakodnevno.Moram priznati sad je situacija malo otanjila jer su se svi uplasili od kako je pocelo da se forsira ovo sa globalnom svetskom krizom.Ja cenim da Srbija nije vec 20-30 god izlazila iz krize tako da cemo mi najmanje osetiti ali to ostavljam da vreme pokaze svoje.. Skar pa zar su takvi ljudi koji cene hardver a pri tom imaju i znanja sa plitkim mozgom?U ovoj prici mogu odmah sebe na neki nacin da vidim (osim dela sa dubokim dzepom jer se ja krvnicki izborim za ono sto zelim sebi da kupim) tako to shvatam kao uvredu.Ja bih zaista zeleo da svako ima i da svi kupuju samo najbolje ali ne mogu svi da se snadju u zivotu a neki nisu ni dovoljno sposobni dok druge pak to i ne zanima. Sto se tice i OC-a.I tu da ti kazem nisi upravu.Dolaze ljudi koji nikad nisu imali dodira sa kompjuterom i odmah u radnji te pitaju jer moza ova masina malo da se overklokuje i zele da plate za tu uslugu.Ne znaju ni kako se to radi ,neki ne znaju ni na koji princip funkcionise a opet zele brzu masinu.Normalno,to je malo tipicno i srpski.Ajd kad moze za dzabe sto da ne..Sve vise i vise u velikom broju ljudi se bazira na istim stavovima. Zapamti trziste nije samo forum vec najvecim delom izvan njega.Ova grupica ljudi koja postuje cesto i svakodnevno berzi je kap u okeanu u odnosu na pravo trziste i klijentelu koja zastupa nasu zemlju.
Evo ti jedan malo i smesan primer za OC koji ti kazes da niko ne koristi. Bio sam svedok kod mog prijatelja u firmi i prica ide ovako.. Zvoni telefon i javlja se jedan poznati lik,u pitanju je nas poznati harmonikas Kemish.Verovao ili ne tako je..Meni bi malo smesno ali ajde..Trazio je neke savete da sklopi masinu (covek nije imao komp do sad ali se malo upoznao sa materijom pa nije totalni laik) i ja mu rekoh..Razvezala se prica i malo u drugom smeru da bi se vratilo na to da on zeli pored svega da se ta masina overklokuje i da mu izaberemo CPU koji ce moci da izvuce najvisi clock.U pitanju je bila serija Core 2 Duo procesora od E8400 pa na dalje..Polemika koji ce CPU da uzme bas zbog toga je trajala jedno 15 min najmanje... Ja ne mogu ni da ti objasnim koliko ljudi kad zove u firmu posle svega odmah pita a jel moze ovo da se Overklokuje i zato nemojte da zivite u ubedjenju kako niko danas ne podize nivo performansi svog sistema.To radi po mojoj slobodnoj proceni jedno 95% ili ti bar 90% (da budem malo skromniji) ljudi danasnjice budi uveren u to.To se toliko kao neka zaraza prosirilo da i oni koji nemaju pojma traze pomoc od onih koji znaju po svaku cenu samo da im masina bude sto brza.Neki cak koji nemaju para pokusavaju iz svojih starih masina da na isti nacin izvuku sto bolje performanse itd.. Ja mislim da je poenta veoma jasna.Ako sam pricao niz vetar onda jebi ga.Ovo je poslednji put da pricam na tu temu a vi svi mislite kako god zelite.Sami cete ziveti u zabludi!
I Want to believe - The truth is out there
:: e aj sad samo ja nesto da kezem.. :: sto se tice intela tu je situacija jasna amd nema sta da trazi,mada gledano drugacij :: amd pravi cpu srednjeg i nizeg cenovnog ranga,tako da on uopste nema sta da trazi sa I7.. :: ali situacijanvidia iati nije bas takva kako kaze sky... :: atijeve karte su sada prodavanije od nvidie,iz razloga sto nude vise ili pak iste perf.za iste ili manje par :: mada nvidia i dalje ima najjacu kartu...ali eh sad to negleda se to,nego celokupna prodaja,zna se da te karte kupuje jedva 10% kupuca koji imaju dovoljno dubok dzep i plitak mozak...o.k i ja da imam para sigurno bih uzeo neku gtx ili x2,to je sigurn :: a taj OC bacite na djubre jer jako malo ljudi zna kako stabilno da digne svoj cpu....nije samo povecaj fsb u biosu i kupi nov kuler od 50 :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: Eh mali moj prijatelju.Dokle ces da nasedas na fazone da CPU ima direktnog udela u igrama?To ovde samo moze da forsira Obrad jer na taj nacin tesi sebe da je AMD bar u necemu bolji.CPU danas nikakvu ulogu nema u novijim igrama sa novim engine-om.Bitan je samo radi grafickog procesora da nebi bio usko grlo.Mislim da sam ovo objasnjavao do sad jedno milion puta ali vi se i dalje zanosite..Eh taj internet je cudo :: :: a reklama tek da ne pricam!Gile,sutra cu da skocim u bunar od 30,m dubine,hoces i ti zamnom?Shvatas poentu :: :: :: :: Sto se tice odnos cena i performansi slazem se u potpunosti sa tim.To sve stoji :: :: :: :: P.S.Malo skretanje paznje.Nemoj da kao ovaj tvoj prijatelj zivis u snovima u budes zestoko patetican,druharski ti savet dajem,pametan si decko :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: 10%-20%, ukupno, a u igrama ga ostavlja verovatno preko 20%, a u aplikacijama je do 20% :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: i koliko je brzi amd po tebi u procentima? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.