:: to za T je merketinski trik, mogu se opkladiti da nije tako. Ako nisam corav, a mislim da nisam, Asus ima 4 faze vise, GA ima 12. Asus ima `Made in Japan` elaktrolite, dok GA koristi samo njihove sirovine (sa ostrva, npr. ALU) a rade ih u TW. a precutno navode poluinformacije pa ti onda zakljucaj sta je pisac mislio. Kod GA idu, cini mi se Nichiconi. Asus stampa je sira, kao za servere ili radne stanoce, na Asusu. A moje je misljenje da je sigurnija sto se tice rada i bugova. E, sada, ne ulazim u cenu, ako je razlika 100e sigurno nije opravdana zbog nijansi ali ko ima love i hoce najbolje - Asus nema kompromisa ni u jednoj firmi
Naprica glooposti za cistu desetku...
Da nisam imao u rukama ovu plocu mozda bi ti nesto i poverovao...Dobro ovo je bila laz,ne bi ti verovao ni tada,jer znam da si pristrasan...
Asus je i na 945P,965P i P45 cipsetu imao vise tempreture ili iste kao GA...To mogu da ti kazem iz prve ruke jer sam se bas puno igrao i sa jednim i sa drugim plocama...Tako da stvarno ne vidim razlog zasto bi sad od jednom Asus na X58 cipsetu imao znatno(ili uopse) nize temperature... Kazes Asus stampa je sira...Hm...GA ima dupli lejer bakra na stampi...Asus to nema...Znaci netacna/beskorisna informacija. GA koristi Japanske elektrolite i tu mozes da pricas sta god hoces ali je tako...Tako da ni ta prica ne pije vodu...
Ovako samo mogu da konstatujem da pricas napamet,jer ocito nisi video ni jednu GA s1366 plocu...
@MarkoBajic Uzmi GA i uzivaj...Reci ces mi posle hvala...
Niko ne moze da ospori kvalitet GA ploca za i7 platformu.Prva ploca sa kojom sam se sreo je bila GA-EX58-UD5 (osim one alpha verzije od ranije koju sam postovao ovde na berzi) i ploca je stvarno vrhunska.Kasnije sam imao prliku da radim na OC takmicenju na ploci GA-EX58-UD4 i mogu vam reci da je toliko laka za koriscenje ,bios je tako jednostavan i pregledan da ja nemam reci.Potpuno sam bio impresioniran..Tu istu plocu sam osvojio na takmicenju i kada sam je doneo kuci i uzeo u ruke jednostavno nisam ni jedne jedine zamerke mogao da nadjem.Sto kaze eseses na ploci se nije stedelo..Extreme verzija je sa poboljsanim hladjenjem ,ploca vrh ponude kod Gigabyte ,zaista kvalitetna ploca tu nema reci.Ima je moj prijatelj overkloker Nikola koji ce mi najverovatnije tu plocu proslediti pa cu vam preneti utiske. Ono sto je bitno jeste da su Gigabyte ploce za i7 platformu trenutno najbolje ploce na kojima se postizu za sad najbolji rezultati.Kod nas,svi OC-eri rade na njima.Pored RampageII Formule svi koriste GA-EX58-UD5 uglavnom i jos po koja Extreme verzija.Bilo je tu jos ploca,i MSI i Asus P6T Deluxe-ploca stvarno zmaj itd.. Ono sto pojedinci ne mogu da shvate ali ja vidim da se ovde prica na pamet,niko nije ni jednu od ovih ploca video u zivo a kamo li probao da bi mogao da kaze zaista da ne valja ili da se jednostavno uveri u suprotno da je ploca generalno vrhunska,kvalitetna i tu je kraj.Imao sam i ja predrasude u prvom mahu,Gigabyte ovo-ono al kad mi je ploca dosla u ruke i kad sam malo provrteo bios sve predrasude su nestale.Druga stvar ja imam kontakt sa ljudima koji dobijaju top ponude ,vrhunski hardver koji stalno testiraju.Imam prijatelja sa kojim se povremeno cujem,nas najbolji srpsi overkloker i njemu uvek verujem na rec jer decko ima znanja i testira hardver za celu Srbiju!Popred mog licnog iskustva pozitivnog sa GA jos kad mi on kaze za mene je to amin.Naravno volim sam da dodjem do saznanja,nikad se ne oslanjam 100% na tudje reci ali kad se nesto poklopi tu nema dalje filozofije. Ja recimo i dalje Asus vise volim,navikao sam na njega i pruza mi sigurnost ali bio bih nerealan kad bi sad vukao stranu Asus-u i govorio nesto sto nije istina.Uvek sam bio realan i ostao svoj da kazem istinu ma kako se kome ona svidela.U ovom slucaju moj izbor ide na GA bez obzira sto momak nece uzimati vodeno, ploca je stvarno vrh.
Pa samo ti si ovde izlupetao. Asus ima vise bakra ali to ne reklamira. GA ne koristi elkoe napravljene u Japanu vec samo od sirovina sa ostrva, to sva strucna javnost zna. Nije poenta u GA vec u samim elkoima, znaci ne lupetaj ako ne znas. Ovo govorim iz proverenog izvora. Sve elkoe koje ugradjuje GA (najvise Nichicon) zapravo radi ili Kina ili TW sa sirovinama iz druge zemlje, oni jesu japanski brand ali NISU made in Japan, to je razlika u laznoj kampanji od strane GA za male Djokice koji sisaju lizalicu i veruju svakoj sarenoj reklami. Precesljaj badcaps.net. Dokazati ovako nesto otvaranjem elkoa nije moguce, ali mozes pratiti datasheetove i poslovanja firmi koje to i priznaju. Ti si pristrasan jer preporucujes samo GA i nista vise, a vecina zna, a i glasanje je pokazalo (PCB), da je losiji izbor, tako su pokazala i misljenja korisnika i strucnjaka. Video sam jednu 1366 plocu, tog Asusa nisam, ali se i iz slike visoke rezolucije vidi da ima 4 sekcije vise (ili ste vi svi coravi, posto si naveo da sve sto sam rekao ne stoji), Asus ima bolje elkoe i hladjenje a o stampi necu ni da pricam, uvek je bio klasu ispred GA. Toliko o cinjenicama. Sada me jos ubedite da GA nema 12 faza vec 16 :)) GA ne moze da parira Asusu ma koliko izbacivao sarene ploce, sve dok on ne pocne da koristi sve ono sto nasara na kutiji i batali sminku: spolja gladac a unutra jadac.
Ma koliko ti reklamirao GA do sada u toku ovih 20-30 godina GA nikada nije mogla ni da se priblizi kvalitetu i performansama a kamo li da nadmasi Asus. To je statisticka cinjenica!
Nije mi jasno sto se ti osecas prozvanim, ja tebe nisam uzeo u usta a napadas me?! Ako si im PR posao vodis na pogresan nacin, jer gde god se glasalo na bilo kom stranom forumu Asus ce imati vecu podrsku i smatrace se boljim. Tacka
:: :: to za T je merketinski trik, mogu se opkladiti da nije tako. Ako nisam corav, a mislim da nisam, Asus ima 4 faze vise, GA ima 12. Asus ima `Made in Japan` elaktrolite, dok GA koristi samo njihove sirovine (sa ostrva, npr. ALU) a rade ih u TW. a precutno navode poluinformacije pa ti onda zakljucaj sta je pisac mislio. Kod GA idu, cini mi se Nichiconi. Asus stampa je sira, kao za servere ili radne stanoce, na Asusu. A moje je misljenje da je sigurnija sto se tice rada i bugova. E, sada, ne ulazim u cenu, ako je razlika 100e sigurno nije opravdana zbog nijansi ali ko ima love i hoce najbolje - Asus nema kompromisa ni u jednoj firmi :: :: Naprica glooposti za cistu desetku.. :: :: Da nisam imao u rukama ovu plocu mozda bi ti nesto i poverovao...Dobro ovo je bila laz,ne bi ti verovao ni tada,jer znam da si pristrasan.. :: :: Asus je i na 945P,965P i P45 cipsetu imao vise tempreture ili iste kao GA...To mogu da ti kazem iz prve ruke jer sam se bas puno igrao i sa jednim i sa drugim plocama...Tako da stvarno ne vidim razlog zasto bi sad od jednom Asus na X58 cipsetu imao znatno(ili uopse) nize temperature.. :: Kazes Asus stampa je sira...Hm...GA ima dupli lejer bakra na stampi...Asus to nema...Znaci netacna/beskorisna informacija :: GA koristi Japanske elektrolite i tu mozes da pricas sta god hoces ali je tako...Tako da ni ta prica ne pije vodu.. :: :: Ovako samo mogu da konstatujem da pricas napamet,jer ocito nisi video ni jednu GA s1366 plocu.. :: :: @MarkoBaji :: Uzmi GA i uzivaj...Reci ces mi posle hvala.. :: :: :: DaSickSystem ::
:: Pa samo ti si ovde izlupetao. Asus ima vise bakra ali to ne reklamira. GA ne koristi elkoe napravljene u Japanu vec samo od sirovina sa ostrva, to sva strucna javnost zna. Nije poenta u GA vec u samim elkoima, znaci ne lupetaj ako ne znas. Ovo govorim iz proverenog izvora. Sve elkoe koje ugradjuje GA (najvise Nichicon) zapravo radi ili Kina ili TW sa sirovinama iz druge zemlje, oni jesu japanski brand ali NISU made in Japan, to je razlika u laznoj kampanji od strane GA za male Djokice koji sisaju lizalicu i veruju svakoj sarenoj reklami. Precesljaj badcaps.net. Dokazati ovako nesto otvaranjem elkoa nije moguce, ali mozes pratiti datasheetove i poslovanja firmi koje to i priznaju. Ti si pristrasan jer preporucujes samo GA i nista vise, a vecina zna, a i glasanje je pokazalo (PCB), da je losiji izbor, tako su pokazala i misljenja korisnika i strucnjaka. Video sam jednu 1366 plocu, tog Asusa nisam, ali se i iz slike visoke rezolucije vidi da ima 4 sekcije vise (ili ste vi svi coravi, posto si naveo da sve sto sam rekao ne stoji), Asus ima bolje elkoe i hladjenje a o stampi necu ni da pricam, uvek je bio klasu ispred GA. Toliko o cinjenicama. Sada me jos ubedite da GA nema 12 faza vec 16 :)) GA ne moze da parira Asusu ma koliko izbacivao sarene ploce, sve dok on ne pocne da koristi sve ono sto nasara na kutiji i batali sminku: spolja gladac a unutra jadac Vazi.
:: Ma koliko ti reklamirao GA do sada u toku ovih 20-30 godina GA nikada nije mogla ni da se priblizi kvalitetu i performansama a kamo li da nadmasi Asus. To je statisticka cinjenica Ma u statistici si super to ti ne sporim...I sto se tice stratedzik marketnga i onog glasanja koje su neki `forimasi` sprovodili ovde a ti se odusevljavao time(i po svemu sudeci jos uvek se odusevljavas) licno mislim da je to jedna od najglupljih tema na ovom forumu ikad...Glasati za brend????Ko god je ikad imao neke iole ozbiljnije veze sa ITom zna da su sve kompanije imale dobre i lose serije i odluciti se striktno za neki brend(a ne za model) maticne ploce je glupost nad glupostima...A jos ako ne treba dati obrazlozenje zasto,onda je to tek jednako glasanu sta je bolje sarme ili punjene paprike...Postavi takvu temu i nek ti odgovore forumasi sta je bolje pa da znamo i sta treba jesti...Sto je babi milo to joj se i snilo...
:: Nije mi jasno sto se ti osecas prozvanim, ja tebe nisam uzeo u usta a napadas me?! Ako si im PR posao vodis na pogresan nacin, jer gde god se glasalo na bilo kom stranom forumu Asus ce imati vecu podrsku i smatrace se boljim. Tack Ne napadam te samo kazem da sam siguran da nisi video plocu o kojoj pricam ili pa nisi ono sto se predstavljasljudima na forumu(strucnjak)...Jer da jesi ne bi ti palo na pamet da odvalis takvu goopost...
Mozes ti da smatras sta god hoces boljim to je tvoja stvar,ali nazivati GA X58 ploce nekom Š klasom je glupost nad glupostima...Za tvoju podrsku me bas briga jer ne verijem u tvoj sud... Nisam PR nego sam video tu plocu i mogu da dam svoje misljenje...A ti? Od GA X58 serije sam se sreo sa UD4P,UD5 i Extreme...I sve tri su FENOMENALNE ploce ma sta ti pricao... Tako da samo mogu da zakljucim da ne znas o cemu pricas u ovoj temi...
Maltene su svi pohvalili BIOS ove GB ploce dok Asus ima toliko BIOSa za Rampage II da to treba da se scroll-uje 5 dana da se sve pohvata. Samo neki fix-evi pisu kod novih BIOSa ..
No dobro ako uzima ovaj pokretac teme neka uzme sta hoce. Sta se uopste prepiremo kada svako vuce na neku svoju stranu a on nece ni osetiti neku razliku u plocama ..Ali pustite samo to GB sranje ..
CPU ima `samo` 12 faza (prebroj `kockice` oko socketa) ostale su pomocno za chipset, na slici se ne vide jos par kalemova iza hetasinka na PWM/VRM
@DSS ne citas, druze dobro, ja nisma reako da je S klasa, bas bih voleo da me citiras...rekao sam da je Asus RIIE bolja ploca. Toliko!
:: 16 fazna bre, evo cak i sa zvanicnog GB sajta :: :: Advanced 12+2+2 power phase design with VRD 11.1 support :: :: http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=295 :: :: Maltene su svi pohvalili BIOS ove GB ploce dok Asus ima toliko BIOSa za Rampage II da to treba da se scroll-uje 5 dana da se sve pohvata. Samo neki fix-evi pisu kod novih BIOSa . :: :: No dobro ako uzima ovaj pokretac teme neka uzme sta hoce. Sta se uopste prepiremo kada svako vuce na neku svoju stranu a on nece ni osetiti neku razliku u plocama ..Ali pustite samo to GB sranje ..
:: CPU ima `samo` 12 faza (prebroj `kockice` oko socketa) ostale su pomocno za chipset, na slici se ne vide jos par kalemova iza hetasinka na PWM/VR :: :: @DSS ne citas, druze dobro, ja nisma reako da je S klasa, bas bih voleo da me citiras...rekao sam da je Asus RIIE bolja ploca. Toliko Da te podsetim sta si piso na prethodnoj strani(A,B,C...G)...
Moj stav je da za Asus RIIE stvarno verujem da je odlicna ploca,ali za GA Extreme mogu to i da potvrdim. Pozdrav M.
Sta vam je ljudi sta se napadate, niko nije u pravu :D Kod nas se prodaje roba koja nije za usa trziste, pa samim tim ni taj cenjeni visokopostovani ASUS ti ne garantuje kvalitet, sa druge strane nema sta da brine, ionako ce za 5god zeleti novi komp, a do tad ce i ove kineske komponente izdrzati... (sve je made in prc,tw...)
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.