Samo kazem. Intel gura tehnologiju napred, ali zato sine cene nenormalno (gledaj I7 965), advokat mu nisam niti nameravam da budem, nego samo kazem posto ste obojica privrzeni odredjenim brendovima, pa samim tim ne bi trebalo da kritikujete jedne druge na osnovu toga sto kupujete samo jedan brend. AMD kaska za Intelom i to dobrih godinu do dve po performansama, to je sigurno, ali njihova platforma je nekako mnogo isplativija u low price segmentu, a u tamo gde se ne pita za pare zna se ko je bolji, to sto je AMD dostigao 7.1GHZ ne znaci nista, mogu da potpisem da je taj Phenom II na 7.1GHZ sporiji od Nehalema na 4.5GHZ. A ti meni da se pravdas ne moras uopste, svojim godinama i iskustvom, sebi jesam previse dopustio i sam uvidjam gresku koju polagano ispravljam, jos mi mladje generacije moramo da ucimo. Mojne se ljutis :).
Pozdrav!
:: Pa da je to i istina kakve veze to ima sa bilo cim vezano za moj odgovor i ovu temu? :: Sa druge strane,sta si ti Obradov drveni advokat :: Treca stvar.Uvek je bilo Intel i nVidia pa onda AMD i ATI.Ja nisam kriv sto oni uvek kaskaju za njima.Da je situacija drugacija verovatno bi koristio ono sto je bolje i brze,naprednije.U cemu je onda moja privrzenost?Ja sam samo realan :: Drugo je to sto neki sami sebe lazu i zele nesto sto trenutno nije tako po svaku cenu pa daju sebi mnogo prostora za mastu pa to sve lepo serviraju na forum u vidu sortiranih lazi u budalastina a ljudi ipak ovde dodju da nesto nauce :: Slusaj Stefane,sad sam ti odgovorio i vise necu,mali si ti da se ja tebi nesto pravdam.Previse si sebi dopustio :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ovako, u jednoj prethodnoj temi si govorio o nekoj privrzenosti brendu, nesto si pricao Obradu. Lepo je to kada si privrzen nekom brendu ali mislim da si ti to njemu najmanje trebao da kazes posto si i ti takodje privrzen Intel/nVidia brendu, eto lepo prevedeno :: :: :: :: Pozdrav!
Jos cu ti ovo odgovoriti. Nisam privrzen vec REALAN!Uzimam ono sto je bolje,brze i kvalitetnije. Razgranici te dve strane!
I Want to believe - The truth is out there
:: Samo kazem. Intel gura tehnologiju napred, ali zato sine cene nenormalno (gledaj I7 965), advokat mu nisam niti nameravam da budem, nego samo kazem posto ste obojica privrzeni odredjenim brendovima, pa samim tim ne bi trebalo da kritikujete jedne druge na osnovu toga sto kupujete samo jedan brend. AMD kaska za Intelom i to dobrih godinu do dve po performansama, to je sigurno, ali njihova platforma je nekako mnogo isplativija u low price segmentu, a u tamo gde se ne pita za pare zna se ko je bolji, to sto je AMD dostigao 7.1GHZ ne znaci nista, mogu da potpisem da je taj Phenom II na 7.1GHZ sporiji od Nehalema na 4.5GHZ. A ti meni da se pravdas ne moras uopste, svojim godinama i iskustvom, sebi jesam previse dopustio i sam uvidjam gresku koju polagano ispravljam, jos mi mladje generacije moramo da ucimo. Mojne se ljutis :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pa da je to i istina kakve veze to ima sa bilo cim vezano za moj odgovor i ovu temu? :: :: Sa druge strane,sta si ti Obradov drveni advokat :: :: Treca stvar.Uvek je bilo Intel i nVidia pa onda AMD i ATI.Ja nisam kriv sto oni uvek kaskaju za njima.Da je situacija drugacija verovatno bi koristio ono sto je bolje i brze,naprednije.U cemu je onda moja privrzenost?Ja sam samo realan :: :: Drugo je to sto neki sami sebe lazu i zele nesto sto trenutno nije tako po svaku cenu pa daju sebi mnogo prostora za mastu pa to sve lepo serviraju na forum u vidu sortiranih lazi u budalastina a ljudi ipak ovde dodju da nesto nauce :: :: Slusaj Stefane,sad sam ti odgovorio i vise necu,mali si ti da se ja tebi nesto pravdam.Previse si sebi dopustio :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovako, u jednoj prethodnoj temi si govorio o nekoj privrzenosti brendu, nesto si pricao Obradu. Lepo je to kada si privrzen nekom brendu ali mislim da si ti to njemu najmanje trebao da kazes posto si i ti takodje privrzen Intel/nVidia brendu, eto lepo prevedeno :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Ko je brzi od ova dva, X4 je po performansama na def.-u veoma blizu Q9550, u OC-u ga Intel bas ostavi ali opet ostaje razlika izmedju X4 940 i Q9550 od samo 6000 dinara. Ja sam rekao 2 puta AMD je isplativiji u Low price segmentu, evo ti 7750 Kuma koja kosta tricavih 5000 dinara, a u igrama je po performansama veoma blizu E8200 koji je samo 7500 dinara skuplji od njega (2.5 puta), u low price segmentu je AMD ubedljivo najbolji, sam si rekao od one dve konfiguracije koje sam ti pokazao pre neki dan da je AMD mnogo bolja. Ali u High Price I7 ostavi svakog AMD-eku za najmanje 30% u aplikacijama, igre su posebna stvar. A da ne mislis da sam ja neki AMD boy, samo da znas ja u kucistu imam E8400, koji je bio kada sam ga ja kupovao 10k, a sad je 14k. To je sto se tice procesora, imamo u grafama, ovako 9800GTX+ kod nas samo 11830, a 4850 10 400, a 4770 9800, ti sam reci koju bi od ove 3 karte uzeo, razlika 2000 dinara za 5% u vrh glave u performansama, medjutim i to ima propratni efekat ATI se vise greje u odnosu na nVidia, pa je na tom trzistu grafickih sve veoma slicno za odredjenu cenu, ps. kada bi birao izmedju 4870 i GTX260 216P, ja bih birao GTX.
Pozdrav!
:: Jos cu ti ovo odgovoriti :: Nisam privrzen vec REALAN!Uzimam ono sto je bolje,brze i kvalitetnije :: Razgranici te dve strane :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Samo kazem. Intel gura tehnologiju napred, ali zato sine cene nenormalno (gledaj I7 965), advokat mu nisam niti nameravam da budem, nego samo kazem posto ste obojica privrzeni odredjenim brendovima, pa samim tim ne bi trebalo da kritikujete jedne druge na osnovu toga sto kupujete samo jedan brend. AMD kaska za Intelom i to dobrih godinu do dve po performansama, to je sigurno, ali njihova platforma je nekako mnogo isplativija u low price segmentu, a u tamo gde se ne pita za pare zna se ko je bolji, to sto je AMD dostigao 7.1GHZ ne znaci nista, mogu da potpisem da je taj Phenom II na 7.1GHZ sporiji od Nehalema na 4.5GHZ. A ti meni da se pravdas ne moras uopste, svojim godinama i iskustvom, sebi jesam previse dopustio i sam uvidjam gresku koju polagano ispravljam, jos mi mladje generacije moramo da ucimo. Mojne se ljutis :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Pa da je to i istina kakve veze to ima sa bilo cim vezano za moj odgovor i ovu temu? :: :: :: Sa druge strane,sta si ti Obradov drveni advokat :: :: :: Treca stvar.Uvek je bilo Intel i nVidia pa onda AMD i ATI.Ja nisam kriv sto oni uvek kaskaju za njima.Da je situacija drugacija verovatno bi koristio ono sto je bolje i brze,naprednije.U cemu je onda moja privrzenost?Ja sam samo realan :: :: :: Drugo je to sto neki sami sebe lazu i zele nesto sto trenutno nije tako po svaku cenu pa daju sebi mnogo prostora za mastu pa to sve lepo serviraju na forum u vidu sortiranih lazi u budalastina a ljudi ipak ovde dodju da nesto nauce :: :: :: Slusaj Stefane,sad sam ti odgovorio i vise necu,mali si ti da se ja tebi nesto pravdam.Previse si sebi dopustio :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovako, u jednoj prethodnoj temi si govorio o nekoj privrzenosti brendu, nesto si pricao Obradu. Lepo je to kada si privrzen nekom brendu ali mislim da si ti to njemu najmanje trebao da kazes posto si i ti takodje privrzen Intel/nVidia brendu, eto lepo prevedeno :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Sve je to u redu ali ja u tim temema oko konfiguracija nikad ili retko kad uopste i ucestvujem.Meni jednostavno ne treba.Za sebe odaberem vrhunsku spravu koja mora da kosta.U samom vrhu AMD nema ponudu i ne moze da parira Intelu. A ako bas hoces da poredis nisi se zapitao kakvog su ploce kvaliteta u odnosu na Intel varijantu.Graficke manje vise mada ja nikad nebi uzeo ATI (bar za sad) zbog mnogo cinjenica koje ih prate i koje sam licno na svojoj kozi iskusio.Ne volim da kupim hardver koji ce da mi kida zivce!Ima tu mnogo elemenata na koje 90% korisnika ne obraca paznju ili ti nije upucena.Ne prica MACHINE uzaludno neke stvari,i te kako tu stoji mnogo sto sta na sta treba obratiti paznju! Svi uglavnom polete na odnos cena performanse!A gde je odnos cena i kvalitet???
Sad videh da ovaj JustForFun hoce da OC-uje i7 965 na 4.5 Ghz i preko.Znaci za svaki dan nema teorije sa tim CPU-om.Nikad se ne ganjaju extreme verzije zbog steppinga i veceg zagrevanja jezgara,veca potraznja voltaze..Manji je i OC potencijal za svaki dan stabilno!Bolje da ceka i7 950 ili da kupi ovaj i7 920,sa njim moze da ocekuje 4.4 Ghz za svaki dan ako ubode dobar primerak mada su vecina takvih.
I Want to believe - The truth is out there
:: Intel Q8200= 13500 :: AMD Phenom II X4 940= 1575 :: :: Ko je brzi od ova dva, X4 je po performansama na def.-u veoma blizu Q9550, u OC-u ga Intel bas ostavi ali opet ostaje razlika izmedju X4 940 i Q9550 od samo 6000 dinara. Ja sam rekao 2 puta AMD je isplativiji u Low price segmentu, evo ti 7750 Kuma koja kosta tricavih 5000 dinara, a u igrama je po performansama veoma blizu E8200 koji je samo 7500 dinara skuplji od njega (2.5 puta), u low price segmentu je AMD ubedljivo najbolji, sam si rekao od one dve konfiguracije koje sam ti pokazao pre neki dan da je AMD mnogo bolja. Ali u High Price I7 ostavi svakog AMD-eku za najmanje 30% u aplikacijama, igre su posebna stvar. A da ne mislis da sam ja neki AMD boy, samo da znas ja u kucistu imam E8400, koji je bio kada sam ga ja kupovao 10k, a sad je 14k. To je sto se tice procesora, imamo u grafama, ovako 9800GTX+ kod nas samo 11830, a 4850 10 400, a 4770 9800, ti sam reci koju bi od ove 3 karte uzeo, razlika 2000 dinara za 5% u vrh glave u performansama, medjutim i to ima propratni efekat ATI se vise greje u odnosu na nVidia, pa je na tom trzistu grafickih sve veoma slicno za odredjenu cenu, ps. kada bi birao izmedju 4870 i GTX260 216P, ja bih birao GTX :: :: Pozdrav :: :: :: :: Jos cu ti ovo odgovoriti :: :: Nisam privrzen vec REALAN!Uzimam ono sto je bolje,brze i kvalitetnije :: :: Razgranici te dve strane :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Samo kazem. Intel gura tehnologiju napred, ali zato sine cene nenormalno (gledaj I7 965), advokat mu nisam niti nameravam da budem, nego samo kazem posto ste obojica privrzeni odredjenim brendovima, pa samim tim ne bi trebalo da kritikujete jedne druge na osnovu toga sto kupujete samo jedan brend. AMD kaska za Intelom i to dobrih godinu do dve po performansama, to je sigurno, ali njihova platforma je nekako mnogo isplativija u low price segmentu, a u tamo gde se ne pita za pare zna se ko je bolji, to sto je AMD dostigao 7.1GHZ ne znaci nista, mogu da potpisem da je taj Phenom II na 7.1GHZ sporiji od Nehalema na 4.5GHZ. A ti meni da se pravdas ne moras uopste, svojim godinama i iskustvom, sebi jesam previse dopustio i sam uvidjam gresku koju polagano ispravljam, jos mi mladje generacije moramo da ucimo. Mojne se ljutis :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa da je to i istina kakve veze to ima sa bilo cim vezano za moj odgovor i ovu temu? :: :: :: :: Sa druge strane,sta si ti Obradov drveni advokat :: :: :: :: Treca stvar.Uvek je bilo Intel i nVidia pa onda AMD i ATI.Ja nisam kriv sto oni uvek kaskaju za njima.Da je situacija drugacija verovatno bi koristio ono sto je bolje i brze,naprednije.U cemu je onda moja privrzenost?Ja sam samo realan :: :: :: :: Drugo je to sto neki sami sebe lazu i zele nesto sto trenutno nije tako po svaku cenu pa daju sebi mnogo prostora za mastu pa to sve lepo serviraju na forum u vidu sortiranih lazi u budalastina a ljudi ipak ovde dodju da nesto nauce :: :: :: :: Slusaj Stefane,sad sam ti odgovorio i vise necu,mali si ti da se ja tebi nesto pravdam.Previse si sebi dopustio :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovako, u jednoj prethodnoj temi si govorio o nekoj privrzenosti brendu, nesto si pricao Obradu. Lepo je to kada si privrzen nekom brendu ali mislim da si ti to njemu najmanje trebao da kazes posto si i ti takodje privrzen Intel/nVidia brendu, eto lepo prevedeno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Ploce jesu kvalitetnije na Intelu, ali su i skuplje, ali me cudi da nema skoro nijedna ploca sa integrusom za Intela, valjda pre svega jer se oni baziraju na vrhunske performanse. Dobro ATI prate sto svi pricaju malo losiji driveri sto sam ja iskusio recimo u Crysis i Crysis Warhead me izbacuje posle 2-3 minuta zasto zbog grafe, dok drug na 9600GT to opusteno tera. A te sitne stvari jesu bitne za neke ekstremne overklokere, a za siroke narodne mase koje nikad ne koriste OC nema ama bas nikakvih problema da li je tamo nesto Japansko ili Kinesko, znaci ako crkne pod garancijom je i tacka. Intel daje vrhunske performanse, a u uvek bih dodao jos koji evro i umesto X4 955 uzeo I7 koji je neuporedivo bolji, extreme platforma je cisto bacanje para, bila i ostala, a od I7 samo se isplati 920 ostalo ne, morao sam da obrisem deo poruke jer poruka ne sme da bude duza od 5000 karaktera.
Pozdrav!
:: Sve je to u redu ali ja u tim temema oko konfiguracija nikad ili retko kad uopste i ucestvujem.Meni jednostavno ne treba.Za sebe odaberem vrhunsku spravu koja mora da kosta.U samom vrhu AMD nema ponudu i ne moze da parira Intelu :: A ako bas hoces da poredis nisi se zapitao kakvog su ploce kvaliteta u odnosu na Intel varijantu.Graficke manje vise mada ja nikad nebi uzeo ATI (bar za sad) zbog mnogo cinjenica koje ih prate i koje sam licno na svojoj kozi iskusio.Ne volim da kupim hardver koji ce da mi kida zivce!Ima tu mnogo elemenata na koje 90% korisnika ne obraca paznju ili ti nije upucena.Ne prica MACHINE uzaludno neke stvari,i te kako tu stoji mnogo sto sta na sta treba obratiti paznju :: :: Sad videh da ovaj JustForFun hoce da OC-uje i7 965 na 4.5 Ghz i preko.Znaci za svaki dan nema teorije sa tim CPU-om.Nikad se ne ganjaju extreme verzije zbog steppinga i veceg zagrevanja jezgara,veca potraznja voltaze..Manji je i OC potencijal za svaki da :: stabilno!Bolje da ceka i7 950 ili da kupi ovaj i7 920,sa njim moze da ocekuje 4.4 Ghz za svaki dan ako ubode dobar primerak mada su vecina takvih :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Intel Q8200= 13500 :: :: AMD Phenom II X4 940= 1575 :: :: :: :: Ko je brzi od ova dva, X4 je po performansama na def.-u veoma blizu Q9550, u OC-u ga Intel bas ostavi ali opet ostaje razlika izmedju X4 940 i Q9550 od samo 6000 dinara. Ja sam rekao 2 puta AMD je isplativiji u Low price segmentu, evo ti 7750 Kuma koja kosta tricavih 5000 dinara, a u igrama je po performansama veoma blizu E8200 koji je samo 7500 dinara skuplji od njega (2.5 puta), u low price segmentu je AMD ubedljivo najbolji, sam si rekao od one dve konfiguracije koje sam ti pokazao pre neki dan da je AMD mnogo bolja. Ali u High Price I7 ostavi svakog AMD-eku za najmanje 30% u aplikacijama, igre su posebna stvar. A da ne mislis da sam ja neki AMD boy, samo da znas ja u kucistu imam E8400, koji je bio kada sam ga ja kupovao 10k, a sad je 14k. To je sto se tice procesora, imamo u grafama, ovako 9800GTX+ kod nas samo 11830, a 4850 10 400, a 4770 9800, ti sam reci koju bi od ove 3 karte uzeo, razlika 2000 dinara za 5% u vrh glave u performansama, medjutim i to ima propratni efekat ATI se vise greje u odnosu na nVidia, pa je na tom trzistu grafickih sve veoma slicno za odredjenu cenu, ps. kada bi birao izmedju 4870 i GTX260 216P, ja bih birao GTX :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Jos cu ti ovo odgovoriti :: :: :: Nisam privrzen vec REALAN!Uzimam ono sto je bolje,brze i kvalitetnije :: :: :: Razgranici te dve strane :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mogao bih da napisem celu jednu stranu o manama i razlikama bazirano na cinjenicama i neoborivim dokazima ali mi ne pada na pamet jer ce doci do rasprave i svadje.Svoje saznanje cu zadrzati za sebe..
`Već treću godinu zaredom Intelov proizvod nosi titulu najbržeg desktop procesora na svetu. Najnoviji top model zove se Corei7 975 Extreme Edition, a, pored nešto veće frekvencije u odnosu na prethodnika (3,33 umesto ranijih 3,2 GHz), najveću novost svakako predstavlja nova revizija jezgra sa oznakom D0. Razliku u odnosu na prethodnu reviziju predstavlja unapređenje samog proizvodnog procesa, čime se ne dobija na većoj brzini na istom radnom taktu, već se u teoriji smanjuje potrošnja električne energije i potencijalno povećavaju overklok mogućnosti procesora. Pojavu Core i7 975 pratio je i odlazak u penziju modela Core i7 940 i 965, tako da su sada aktuelni Core i7 920, 950 i već pomenuti 975 Extreme Edition`
Pa daj covece ako imash kintu, baci tu 1000e - 1500e na sto, i kupi ovu zver. Takodje uzmi neko zesce vodeno hladjenje pa ga OC na 5GHz.
Sky ja sam svoje odradio... izvini se sto sam pukao... a njegov odgovor je olicenje njegove kulture tako da nema potrebe da se spustam na taj nivo... Sve u svemu znam sta si hteo da kazes! .)
Asus P5Q-E Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365) Asus EN260GTX TOP OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M. OCZ ModXStream 600W WD 640GB 16MB 640AAKS NZXT Apollo Black 2x Pioneer
:: Nemas potrebe da se izvinjavas.Za tvoju mogucu pogresnu procenu si iznapushavan istog momenta.Tacnije citiracu `pa spamcina ti tata debilu!` :: P.S.Sad ti vidi jel vredno da se pravdas bilo kome?? :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ako nije spam... nego sam ispizdeo od tema 2 x295GTX Sli i nehalemi a sutra postave temu konfa do 20.000 dinosaurusa! jbg sorry puko sam... ivinjavam se svima na forumu :: :: :: :: Asus P5Q- :: :: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365 :: :: Asus EN260GTX TO :: :: OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1G :: :: OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M :: :: OCZ ModXStream 600 :: :: WD 640GB 16MB 640AAK :: :: NZXT Apollo Blac :: :: 2x Pionee :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.