:: Taj Blade nema nigde kod nas da se kupi!Koje on microne nosi?Interesuje me 1200 Mhz :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Zasto 2GB bilo koje od ponudjenih kada za 10e vise uzme 4GB memorije koja je tata svim navedenim :: :: :: :: 1066MHz pri 1.68v :: :: 1200MHz pri 1.85v :: :: :: :: Sve sa 5-5-5-15 a moze i 1000MHz sa 4-4-4-12 ispod 2v. :: :: :: :: Pa to je memara za ubiti ne za kupiti.
Probaj to sto imas i dodas malo kesa za Platinum i to 4GB. To je ispod 60e to je bre smesna para sada za 4GB pogotovu te memare. Onaj Black Dragon 2x1GB na 1066MHz je ~45e kako je onda 15e vise skupo ? Plus 2GB vise.
:: Geil Ultru imam,samo na 800 MHz.Meni treba neka koja ce da radi na 1066 MHz minimum.Trenutno imam 2x1gb,uzeo bih 2x2gb na 1066 MHz,ali su preskupi :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: Interesantno kako ti Geil Ultra niko nije preporucio,sto se Hyper X-a tice mozes samo tako da imas problema sa njom a Black Dragon je jedina od navedenih koja nema pasivne hladnjake.Imas u Gigatronu Black Dragon sa EVO ONE hladnjakom za male pare :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Moje misljenje je da ako idu na 1066 i 1200MHz ispod 2V to samo moze da bude D9GMH (ako su Micron-i na njima) jer ti chip-ovi traze manje napona nego D9GKX ! Prijatelj ima mislim Corsair module sa D9GMH i rade mu na 1400MHz @ 2.15V (ovo za V nisam siguran, mozda je i 2.1, a mozda i 2.2, ali preko nije) !
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Taj Blade nema nigde kod nas da se kupi!Koje on microne nosi?Interesuje me 1200 Mhz ::
Da mogu da nadjem Dominatore na 1200 Mhz uzeo bih 4 GB bez razmisljanja..Na zapadau su na zalost mnogo skupi..
I Want to believe - The truth is out there
:: Moje misljenje je da ako idu na 1066 i 1200MHz ispod 2V to samo moze da bude D9GMH (ako su Micron-i na njima) jer ti chip-ovi traze manje napona nego D9GKX ! :: Prijatelj ima mislim Corsair module sa D9GMH i rade mu na 1400MHz @ 2.15V (ovo za V nisam siguran, mozda je i 2.1, a mozda i 2.2, ali preko nije) :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: Taj Blade nema nigde kod nas da se kupi!Koje on microne nosi?Interesuje me 1200 Mhz :: ::
Ej jedno pitanje zasto bi on OC memoriju kada je memorija na 800MHZ brza u aplikacijama za (0.1%) od one na 1066 MHZ, isti proizvodjaci u pitanju. Ja imam memoriju na 1150MHZ (Kingston HyperX) i ama bas nikakvu razliku ne osecam kada predjem na neku sporiju (800MHZ). Ej imam 4770 u Vantage-u a 3DMark imam u nekom mutavom fajlu sutra ce screen u 3DMark-u, a otprilike je skor oko 12k na Visti (Proc Phenom II X4 940).
Pozdrav!
:: Moguce je. :: :: Da mogu da nadjem Dominatore na 1200 Mhz uzeo bih 4 GB bez razmisljanja..Na zapadau su na zalost mnogo skupi. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Moje misljenje je da ako idu na 1066 i 1200MHz ispod 2V to samo moze da bude D9GMH (ako su Micron-i na njima) jer ti chip-ovi traze manje napona nego D9GKX ! :: :: Prijatelj ima mislim Corsair module sa D9GMH i rade mu na 1400MHz @ 2.15V (ovo za V nisam siguran, mozda je i 2.1, a mozda i 2.2, ali preko nije) :: :: :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: Taj Blade nema nigde kod nas da se kupi!Koje on microne nosi?Interesuje me 1200 Mhz :: :: ::
Razlika se oseti samo u sintetickim testovima i to iskljucivo za memoriju. Ovako, ne. Nije RAM na 800MHz brzi od 1066MHz. Mada moze da bude, to sve zavisi od vise faktora. Intel vise voli megahercazu dok AMD-u definitivno vise prijaju niske latencije. Sad, nazad na 800 vs 1066. Jedna jako bitna stvar kod performansi RAM-a je PL (performance level) sto nize to bolje. I ovo dosta utice i najvise. Tu naravno ima jos tih `sekundarnih` stvari/stelovanja. Takodje strap utice. Nizi strap = veci protok RAM-a. I sada, ako bi imao RAM na 800 i sa niskim PL-om, strap-om npr. 266. To je definitivno brze od 1066MHz sa nekim visim PL-om i strapom od 400 npr.
Skini program MemSet. Sa njime mozes da imas iz win-a sva podesavanja za memaru. Ne samo ona osnovna.
P.S Takodje, nizi strap = veci protok RAM-a ali, takodje i manji FSB koji se moze ostvariti.
:: Razlika se oseti samo u sintetickim testovima i to iskljucivo za memoriju. Ovako, ne :: Nije RAM na 800MHz brzi od 1066MHz. Mada moze da bude, to sve zavisi od vise faktora :: Intel vise voli megahercazu dok AMD-u definitivno vise prijaju niske latencije :: Sad, nazad na 800 vs 1066. Jedna jako bitna stvar kod performansi RAM-a je PL (performance level) sto nize to bolje. I ovo dosta utice i najvise. Tu naravno ima jos tih `sekundarnih` stvari/stelovanja. Takodje strap utice. Nizi strap = veci protok RAM-a. I sada, ako bi imao RAM na 800 i sa niskim PL-om, strap-om npr. 266. To je definitivno brze od 1066MHz sa nekim visim PL-om i strapom od 400 npr :: :: Skini program MemSet. Sa njime mozes da imas iz win-a sva podesavanja za memaru. Ne samo ona osnovna. :: :: P.S Takodje, nizi strap = veci protok RAM-a ali, takodje i manji FSB koji se moze ostvariti :: :: http://www.tweakers.fr/memset.htm :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.