Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomoć oko izbora ddr2 1066 mhz za Dfi dk p45 tars ????
STRANA 2 OD 2
urosk ... 07.06.2009. 11:36 #119525

status: user
broj poruka: 462
Moj ti je savet da bolje promenis memoriju, ploca je dobra samo je malo izbirljiva al kad pogodis memoriju onda je mrak!!! Zameni memoriju tamo gde si je kupio za neku drugu, geil ili hyperx na 800mhz!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 07.06.2009. 12:19 #119531

broj poruka: 8138
Ma batalite vise DFI.Ploce su stvarno extra,ali dok ih namestis da rade normalno,treba ti 100 god.Sledeci put kad uzimate plocu,lepo uzmete Asus i bez brige.

The Way It`s Meant To Be Played

dautovic Re: Re: 07.06.2009. 13:12 #119539

broj poruka: 2856
ja imam vec pomenutu DFI plocu... brise pod sa mnogo skupljim asus plocama...

Nikakvih problema nisam imao...ploca je mrak! surova...

DFI je DFI, asus je...

:: Ma batalite vise DFI.Ploce su stvarno extra,ali dok ih namestis da rade normalno,treba ti 100 god.Sledeci put kad uzimate plocu,lepo uzmete Asus i bez brige
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doncocos Re:Pomoć oko izbora ddr2 1066 mhz za Dfi dk p45 tars ???? 07.06.2009. 13:17 #119542

broj poruka: 417
Sledeci put kada kupujes memoriju idi na sajt proizvodjaca maticne ploce i proveri koje memorije su kompatibilne sa tvojom plocom, a ne slusaj savete onih koji non stop ponavljaju jedno isto i prvo te savetuju da kupis memoriju, pa kada ne radi onda da zamenis plocu, iako je ploca jako dobra. Promeni memoriju i uzivaj.

urosk ......... 07.06.2009. 13:39 #119548

Dautovicu ajde majketi baci oznaku tvoje memare da covek zna ako ce da menja sta da uzme a da sigurno lepo radi na toj ploci!!! To je ovakav kao seriski kod pisem na kutiji od memorije i na samoj memoriji, trebalo bi da bude ova oznak GB24GB6400C5DC.

Scyter Re: Re: Re: 07.06.2009. 16:27 #119564

Sta si hteo da kazes sa Asusom?Da su sranje?Od sad cemo svi uzimati DFI!!!

:: ja imam vec pomenutu DFI plocu... brise pod sa mnogo skupljim asus plocama..
:: Nikakvih problema nisam imao...ploca je mrak! surova..
:: DFI je DFI, asus je..
:: :: Ma batalite vise DFI.Ploce su stvarno extra,ali dok ih namestis da rade normalno,treba ti 100 god.Sledeci put kad uzimate plocu,lepo uzmete Asus i bez brige
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
dautovic ... 07.06.2009. 17:11 #119575

GB24GB6400C5DC je oznaka moje memare...

@Eseses?
Vidim da si mlad decko i da si u ovome od skoro...ja sam imao i MSI,ASUS,aBIT,epox, gigabyte...
I mogu da sudim...imam komsu koji zivi ispod mene drzi servis racunara...on mi kaze GIBAGYTE, GYGABYTE iSAMO GIGABYTE, asus je do relativno skoro bio jako loshsto se plocea tice, popravio se sa 775 platformom...a zasto mi to kaze? zato sto on to gleda procentualno, i ranije mu je od 10 asusa crkavalo 5-6 i 2 gigbayt-a...a npr meni je crko jedan ggibyte od svih ploca sto sam imao u zivotu...
DFI je iskorak dalje...to isto kad neko pljuje refrentne 4870...meni temperature 52/77C na 38% vent...a izbacuju vazduh vreo iz kucista sto ej najvaznije...
Kada budes uzeo u ruku plocu marke DFI i kada je budes instaliraoi pokrenuo bios ivideo je u samom radu javi...
I nemoj da ovde bude parola `moje je najbolje`...ja ne pricam ovo jer ja imam DFI treuntno...
DFI su medjunajboljim plocama na svetu ako ne i najbolje...a nisu skupe i onda ne razumem sto ne bi uzeo DFI, ja za nju imam samo reci hvale...
A imam par testove gde ovaj DFI brise pod sa sa asusovim i gygabyte plocama od 150e
I mojne se nerviras ako ti imas asus, nista tebi nisam rekao, i nije asus najbolji ako ga ti imas...al tovec nema veze sa tehnikom vec sa tvojim odrastanjem...
Pozdrav
obradmi Pravi DFI odlicne ploce 07.06.2009. 17:19 #119576

broj poruka: 7733
Moja zamerka je sto obavezno iskomplikuju BIOS bez potrebe,ali porediti Asus i Gigabyte .. no comment
OCz re 07.06.2009. 17:23 #119577

broj poruka: 2900
Nije BIOS iskomplikovan. Onakav je kakav i treba. Sad, DFI svakome priredi malo muka prvi put ..

@Tropskibar sto ne zamenis RAM ili ga jednostavno vratis ? Trebao bi da imas prava da u roku od 7 dana vratis robu ako njome nisi zadovoljan. Cak i bez ikakvih objanjenja. To je pravo potrosaca.

Jbg jedino sto HyperX radi svuda gde se ubode ..

Inace, jesi li probao sa samo jedinim stapom i nece ? Sta si sve probao ?
IceCream re 07.06.2009. 19:10 #119607

broj poruka: 791
mislim da se ranije pisalo o toma da DFI bios u sebi ima skrivenene opcije koje se otvaraju odredjenom komandom poput ctrl+F1 jel zna neko nesto o tome
ispravite me ako nisam u pravu

inace kod mene je kombinacija Lanparty DK p45-T2RS plus i Geil 2x 2GB iz ultra serije na 1066 MHz oznake GX24GB8500C5UDC
Scyter Re: ... 07.06.2009. 19:11 #119608

Ma opusteno.Nisam mislio nista lose.Ne kazem da je DFI los,ima ga moj drug,video sam plocu,izgleda vrhunski!I on se isto zeza sa kompatibilnoscu memorija.Bios je malo problematican,ali kad se namesti,onda sljaka.Zbog toga bih ja uzeo pre Asusa nego DFI.Sto se tice overkloka,Asus nema sta da trazi pored DFI(mislim na istu klasu).Nisam mislio da uopste hvalim Asus,imao sam do sada 2 njihove ploce,M2N-X i sada P5QL-E.Asus M2N-X je radila ok godinu dana,dok joj nije riknula zvucna.Sadasnja P5QL-E radi extra,sve pohvale za nju.Ali isto tako ne mogu da se slozim da su Asus ploce losije od Gigabyte-ovih.Ima i Gigabyte vrhunske ploce,ali u ovoj klasi se nije nesto proslavila.

:: GB24GB6400C5DC je oznaka moje memare..
:: @Eseses
:: Vidim da si mlad decko i da si u ovome od skoro...ja sam imao i MSI,ASUS,aBIT,epox, gigabyte..
:: I mogu da sudim...imam komsu koji zivi ispod mene drzi servis racunara...on mi kaze GIBAGYTE, GYGABYTE iSAMO GIGABYTE, asus je do relativno skoro bio jako loshsto se plocea tice, popravio se sa 775 platformom...a zasto mi to kaze? zato sto on to gleda procentualno, i ranije mu je od 10 asusa crkavalo 5-6 i 2 gigbayt-a...a npr meni je crko jedan ggibyte od svih ploca sto sam imao u zivotu..
:: DFI je iskorak dalje...to isto kad neko pljuje refrentne 4870...meni temperature 52/77C na 38% vent...a izbacuju vazduh vreo iz kucista sto ej najvaznije..
:: Kada budes uzeo u ruku plocu marke DFI i kada je budes instaliraoi pokrenuo bios ivideo je u samom radu javi..
:: I nemoj da ovde bude parola `moje je najbolje`...ja ne pricam ovo jer ja imam DFI treuntno..
:: DFI su medjunajboljim plocama na svetu ako ne i najbolje...a nisu skupe i onda ne razumem sto ne bi uzeo DFI, ja za nju imam samo reci hvale..
:: A imam par testove gde ovaj DFI brise pod sa sa asusovim i gygabyte plocama od 150
:: I mojne se nerviras ako ti imas asus, nista tebi nisam rekao, i nije asus najbolji ako ga ti imas...al tovec nema veze sa tehnikom vec sa tvojim odrastanjem..
:: Pozdrav
obradmi Uz postovanje DFI koji je ok firma 07.06.2009. 19:23 #119615

Ipak mislim da ne moze da se poredi sa recimo Asus deluxe ,ono ladno mozes da je stavis na server i sve 4 u vis,podesavanja kulera na koju temperaturu da se pale ,potrosnja ,opcije su neverovatne.Mozda je to vise stvar ukusa, a OC mi je zadnja rupa na svirali. Pogledajte samo cenu i sve ce vam biti jasno.Ponavaljam deluxe su po mom ukusu ,pa sam zato mozda i pristrasan.

urosk .... 07.06.2009. 20:09 #119638

Slazem se sa dautovicem dfi je uvek pravio vrhunske ploce, iako jesu malo komplikovanije ipak su sam svecki vrh, i uvek ce biti. Icecream koji procesor imas, i jel oc i nakoliko?

pufi re 07.06.2009. 20:54 #119651

broj poruka: 2196
E Slobo aj mi posalji na mejl tvoj broj telefona da te pitam nesto!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.png

dautovic ... 07.06.2009. 21:45 #119665

Asus je imao jako loshe ploce na platformama 462,478,soket A itd...generacija pentium4 i bartona 2500+

U to vreme gigabyte je imao zverske ploce za 754,462,478 itd...al sad im je problem pregrevanje chipseta, jer kada pogledam te ploce od pre 4-5 god imaju isto hladnje ko ove sad?!

Asus je sad bruka...nemam reci za P5Q P45 i te serije...vrhunski

Poenta svega je da ne budete kratovidi i da kupujete takozvani `best buy` a ne da favorizujete nekog, pustite proizvodjace da se `kolju` a mi da uzivamo u kvalitetu.

pufi re 07.06.2009. 22:00 #119668

broj poruka: 2196
Gigabytov 754 nikad nije valjao,uvek neki problem,K8NS problem sa USB-om,K8N-E veciti problem sa slotovima za DDR od tad nikad vise Gigabyte,462 im je stvarno bio extra,prve dual bios ploce!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

http://www.dodaj.rs/f/1u/yf/3RKR2nhG/f-crossfire.png

obradmi Ja sam imao Asus deluxe sa nvidia chipsetom na socket 754 07.06.2009. 22:12 #119672

Dobra je ploca bila ,problem je bio raid koji je zezao to je bila greska do Nvidia chipseta,ali ok nisam to upotrebljavao.Ja sam tada overklokovo Atlon 64 ,kad pola ljudi nije znalo sta je OC.Nisam siguran.mislim da tada Intel i nije mogao da se klokuje ,jer su ga zakljucavali ,to je ono vreme P4 ili je to zavisilo od slucaja do slucaja do slucaja.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs