Moze jedno off topic pitanje...? Da li iko ovde potencira 99% stabilan klok? Mislim tipa 24h Stress Prime-a i toliko memtesta? Mislim, ja sam terao fsb na mojoj DFI ploci na 520MHz bez nekih problema, i procesor na 4GHz, to izdrzi 3D Mark06 na max rezoluciji sa 8xAA i 16xAF i to milion puta... a pokrenes Stress pukne error posle 1min.... kliiiing.... ili memtest posle 20 min... :-))))) _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Govorim o stabilnom OC-u. Ja klokove za slikanje i one koje prolaze mark ne racunam, to nema svrhe Ja koristim Linx, jaci program od prime-a vise ga opercuje.
10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je. Dakle mora da odradi svaku radnju bez greske. Instalaciju sistema ma sve. Drugim recima mora da se ponasa kao i na fabrickim klokovima po pitanju stabilnosti. e tada se moze reci da je CPu stabilan. To je pravi kriterijum za stabilnost.
Pa to. Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a) _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: 10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je ::
Posto cete da testirate to napajanje sa Machineom pitaj ga sto je napustio forum, ali licno :).
Pozdrav!
:: Pa to :: Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: 10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je :: ::
Pitao sam ga ja i kaze da si ti kriv.Ne moze vise da podnese tvoje neznanje a polagao je nade u tebe kao u svog ucenika.Sad si ga razocarao i morao je da ode. Sram te bilo!Coveku si slomio srce.Zar se tako vraca svom ucitelju?Cccccc..
Green Green Grass of Home
:: Posto cete da testirate to napajanje sa Machineom pitaj ga sto je napustio forum, ali licno :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pa to :: :: Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a :: :: ________________________________________________ :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: 10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je :: :: ::
E bre gile stvarno si lik... hehehe Sa Mašinom se dogovarao Sky, pa ako me pozovu testiraćemo napajanje, a to što on neće više da bude na forumu je njegova lična stvar... _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Posto cete da testirate to napajanje sa Machineom pitaj ga sto je napustio forum, ali licno :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pa to :: :: Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a :: :: ________________________________________________ :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: 10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je :: :: ::
Nemoj tako sad.Jesam se ja dogovarao al zar ti nisi podrzao teoriju da cu ja samo da donosim kafu i slatkise a da cete vas dvojica da experimentisete?
:: E bre gile stvarno si lik... heheh :: Sa Mašinom se dogovarao Sky, pa ako me pozovu testiraćemo napajanje, a to što on neće više da bude na forumu je njegova lična stvar.. :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: Posto cete da testirate to napajanje sa Machineom pitaj ga sto je napustio forum, ali licno :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Pa to :: :: :: Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a :: :: :: ________________________________________________ :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: :: :: 10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je :: :: :: ::
Epa hvala za savet, pokusacu da skinem tu aplikaciju sa neta pa da probam (daj neki link). Do sada sam koristio Stress Prime 2004. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Ja vise preferiram LINX tj Intel Burn Test, uradis ga nekoliko puta na recommended ==> Ako prodje, proci ce 100h Prime95 i sve ostalo zajedno.. :: :: Pokusaj, i vidjeces da ce ti vece temperature (citaj opterecenje) postici pod jednom odradjenim IBT-om nego pod Prime95-om radjenim 3 sata.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a)
I dalje te racunam za kafu i slatkise... hehehehehe, salim se bre. Rekao sam da cu rado da vam posudim napajanje, a ako mogu nesto cu i da pomognem pri testiranju. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Nemoj tako sad.Jesam se ja dogovarao al zar ti nisi podrzao teoriju da cu ja samo da donosim kafu i slatkise a da cete vas dvojica da experimentisete :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: E bre gile stvarno si lik... heheh :: :: Sa Mašinom se dogovarao Sky, pa ako me pozovu testiraćemo napajanje, a to što on neće više da bude na forumu je njegova lična stvar.. :: :: ________________________________________________ :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: Posto cete da testirate to napajanje sa Machineom pitaj ga sto je napustio forum, ali licno :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa to :: :: :: :: Ja racunam oko 8 sati blend stresa u prime-u za pouzdan klok celog sistem izuzev graficke (mislim na podesavanje fsb-a, memorije i takta cpu-a :: :: :: :: ________________________________________________ :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: :: :: :: :: 10 sati pime-a ili 2-3h linx-a dovoljno je ako to prodje znaci stabilno je :: :: :: :: ::
Kasnis sa metodama testiranja druze..Najbolja kombinacija je i jedno i drugo jer se desavalo da IBT prodje iako zagreva jezgra i dovodi do veceg iskoriscenja od Prime-a ali zato Prime pukne posle 1h,nekad posle 3h.Ovo mogu da ti potvrdi moje kolege overclockeri koji su se bazirali kao i ja na 100% rock stabile sistemu!Inace sad vise nije aktuelan ni IBT a niti prime vec se koristi jedinstven program LinX..Nesto slican IBT-u ali malo komplexniji.Sa njim sto prodje sve ostalo je maciji kasaljl. Ja sam testirao i probao razne metode i tehnike i dolazio sam do zakljucka da je kombinacija IBT-a i Prime-a fantasticna.Bar znam da cu mirno da legnem da spavam i da sistem nece moci da obori nista!
P.S.Nemam ja protiv toga da donosim i slatkise mada sam na dijeti al nema veze.Majku mu,opet moram samo da gledam
Nisam bio na skype-u neko vreme, pa reko da ti dam par argumenata....
Da li ti stvarno verujes u tu izjavu koju sam citirao ili se samo pravis lud?
Postoje DVE vrste optimizacije. Prva je kada `peglaju` sam kod da bude brzi i efikasniji.
Druga vrsta je kada upotrebe instrukcije koje `pozivaju` datu arhitekturu da bi je sto vise iskoristili.
A sto se brenda tice, to vec zavisi. Danas rivali imaju dosta slicne instrukcije (SSE familija, itd). Ako njih iskoriste kako treba (citaj optimizuju) onda ce neke stvari (a mozda i sve) raditi bar 20-30% brze, a cesto i preko 50%. To je recimo (koliko sam procitao) na primer Autodesk uradio sa Mental Ray 3.6, Maxon sa Advanced Render 3, itd.
Jos ludji je slucaj sa igrama. Da li si primetio da neke igre rade mnogo brze od nekih drugih (u istoj kategoriji)? To je ono o cemu ti pricam. Najbolji engine (potencijalno) svih vremena koji se zove `Project Offset`, a koji je propao jer niko nije hteo da finansira igru, je dobar primer.
A sto se tice intela i amd-a, intelov FPU (matematicka jedinica) je oduvek bila naprednija za pokrenu decimalu (floating point), a amd za integer (celobrojnu vrednost). S obzirom da su programi, a vrv i igre odavno optimizovane za to, sasvim je normalno da je intel brzi, i to nekih 30ak procenata, a od Core 2 arhitekture, i vise od toga.
3dmark serijal je upravo zato lepsi i brzi od svih igara u vreme kad je izlazio. On je jedini realno optimizovan za GPU, itd. Srecom pa ima sasvim pristojna kolicina igara koja ide lepo i na konfiguraciji od ~500-600e (bez monitora), i za koje ti ne treba graficka od preko 130e, itd. Da je optimizacija u svim igrama na nivou, ti ne bi imao potrebe za grafickom od 400e za 2-10 FPS viska...
U ovom postu sam govorio samo o nekim stvarima, nisam racunao rad sa memorijom, kolicinu jezgara i neke druge stvari.
life`s a bitch...and then you die.
:: Nema optimizacije nikakvih markova,programa,igara itd.. prema brendu!Nikako da vam u glavu udje da su arhitekture razlicite,Intel bolje renderuje od AMD-a i to je fakat.Daljnja filozofija je bespotrebna ::
Daj da razgranicimo koja je optimizacija prvo u pitanju pa onda mozemo da polemisemo.Mislim da smo se ja i ti slozili da to sto si naveo i sad stoji.Ja samo pobijam tvdrnju nekih usera koji misle da je Intel ili ti nVidia platila optimizaciju ka nekom software-u radi boljih performansi citaj ne iskoriscenja hardvera vec performansi.Ostalo si sve sam objasnio.
Vrlo neinteligentan odgovor uzgred nedovoljno informacija... FAIL Taj procesor JEDVA stoji stabilno na 3.8... Ako je neko i uspeo na 4ghz, to je samo zbog jako dobrog i retkog primerka... __________________ Scourge of PCBerza
Brendovi placaju nekim sajtovima, kriticarima, tvorcima sintetickih testova, to je opste poznato,a i normalno. Ponekad imaju partnerski dogovor oko Opengl-a (tu mislim na 3d), a ponegde se igra optimizuje da bi hvalila odredjeni brend. Tu ne mislim na meant to be played od nvidije. To je samo marketing. Kao sto je marketing u warhead za Core 2 Duo. Znaci, placaju da bi na Tomu ili u Sandri, itd, dobili vece rezultate.
Znas Sky, mnogo ljudi na netu nije upuceno kao ti, ja ili recimo neki ljudi na ovom forumu, a neki jednostavno oce komp sa vrha liste u pomenutim sintetikama ili sajtovima. To je to. Ali to nije nista senzacionalno. To nije ta optimizacija nego je pre sakacenje rivala u smislu arhitekture (ako si skapirao sta ocu da kazem)
p.s. ja retko polemisem, uglavnom se pojavim sa objasnjenjem za nesto i to je to. Eventualno ukazem na neciju gresku ili ponekad podrzim nekog. Polemika nema mnogo smisla jer svako ima svoje razloge za svoje misljenje. Ja govorim tehnicki (cinjenice), retko teoriju
life`s a bitch...and then you die.
:: Daj da razgranicimo koja je optimizacija prvo u pitanju pa onda mozemo da polemisemo.Mislim da smo se ja i ti slozili da to sto si naveo i sad stoji.Ja samo pobijam tvdrnju nekih usera koji misle da je Intel ili ti nVidia platila optimizaciju ka nekom software-u radi boljih performansi citaj ne iskoriscenja hardvera vec performansi.Ostalo si sve sam objasnio :: :: Sto se tice Skype ja sam dolazio,ko te sisa :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: ::
:: @ Daum i Dragster : Svaka vam dala kada ste toliko pametni, nemam rijeci.. :: :: @ Nikopol74 : Lijepo si to objasnio, samo sto to nece mnogo njih da prihvati.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Cekaj ,drugo je marketing da bi se pisalo da je nesto brze ili se bolje pokazalo.To non stop tako funkcionise i to stoji.Reklama je jedno a optimizacija u smislu peglanja ka nekom brendu radi boljih performansi je nesto drugo.Ja i ti verovatno mislimo na isto ali se ne razumemo. Evo banalan primer.Vecina misli kako je skoro svaka igrica placena od strane nvidie da bude ispeglana da bolje radi sa njihovim driverima.Pricao sam ti za test sa Crysisom koliko zapravo opterecuje hardvare a iskoriscava ga vrlo malo (znaci nije uopste optimizovan) u smislu iskoriscenja Grafickog procesora ali to malo ljudi zna i malo njih ce se sloziti sa tim da danasnji software nedovoljno iskoriscava hardware.Izbacuju se monstrumske karte a da pri tom ni igre nisu nedovoljno optimizovane ,neke zatezu bez potrebe hw a iskoriscenje smesno. Nego da se vratimo na tematiku..Generalno i sam znas koji je brend od kog brzi u arhitekturi CPU ili ti GPU.Na cistom sintetickom testu kao sto je recimo 3D Mark za GPU ili ti si soft Sandra ili ti neki pc bechmark test bice brza ona masina cija arhitektura samog cpu-a je jaca bez obzira na radni takt. Znaci dal se mi razumemo.Reklama je jedno,to se placa ,optimizacija ne konkretno prema igrama (mozda u nekim slucajima ali ne tako cesto) -to rade i jedni i drugi to stoji. Sto se tice Tom`s Hardwer-a taj sajt ne da je kupljen i netacan,nepouzdan da je to strasno.Odavno je on izgubio rejting nekog ozbiljnog sajta jer funkcionise na sistem ko plati njegov je proizvod najbolji. Gde sam ja sad pogresio???
:: @Sk :: :: Brendovi placaju nekim sajtovima, kriticarima, tvorcima sintetickih testova, to je opste poznato,a i normalno. Ponekad imaju partnerski dogovor oko Opengl-a (tu mislim na 3d), a ponegde se igra optimizuje da bi hvalila odredjeni brend. Tu ne mislim na meant to be played od nvidije. To je samo marketing. Kao sto je marketing u warhead za Core 2 Duo. Znaci, placaju da bi na Tomu ili u Sandri, itd, dobili vece rezultate. :: :: Znas Sky, mnogo ljudi na netu nije upuceno kao ti, ja ili recimo neki ljudi na ovom forumu, a neki jednostavno oce komp sa vrha liste u pomenutim sintetikama ili sajtovima. To je to. Ali to nije nista senzacionalno. To nije ta optimizacija nego je pre sakacenje rivala u smislu arhitekture (ako si skapirao sta ocu da kazem :: :: p.s. ja retko polemisem, uglavnom se pojavim sa objasnjenjem za nesto i to je to. Eventualno ukazem na neciju gresku ili ponekad podrzim nekog. Polemika nema mnogo smisla jer svako ima svoje razloge za svoje misljenje. Ja govorim tehnicki (cinjenice), retko teorij :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: Daj da razgranicimo koja je optimizacija prvo u pitanju pa onda mozemo da polemisemo.Mislim da smo se ja i ti slozili da to sto si naveo i sad stoji.Ja samo pobijam tvdrnju nekih usera koji misle da je Intel ili ti nVidia platila optimizaciju ka nekom software-u radi boljih performansi citaj ne iskoriscenja hardvera vec performansi.Ostalo si sve sam objasnio :: :: :: :: Sto se tice Skype ja sam dolazio,ko te sisa :: :: :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa jedino u tome sto brendovi MOGU da odluce da plate za optimizaciju svog hw-a u datoj aplikaciji. S obzirom da programeri mnogo naplacuju, tako je uvek bilo, optimizacije se desavaju uglavnom kad neko odluci da boostuje prodaju svog parceta hw-a i plati datu firmu da odradi posao kako treba. To je to. Mi ne mozemo da znamo koliko se to stvarno desava i u kojim aplikacijama, neke mozda i znamo, ali to ti je ta prica. Uostalom, ko ce bre da stigne da optimizuje brzinom kojom izlazi hw? Pa morali bi da rade duple smene na kodiranju:)
Slazem se .A i za to bi trebao ograman novac pored vremena koje je kratko da bi moglo sve to da se postigne.Eto vidis,kazem ti ja da se slazemo samo nismo nasli zicu.Hehehehe..Idi bre na Skype covece!
:: Pa jedino u tome sto brendovi MOGU da odluce da plate za optimizaciju svog hw-a u datoj aplikaciji. S obzirom da programeri mnogo naplacuju, tako je uvek bilo, optimizacije se desavaju uglavnom kad neko odluci da boostuje prodaju svog parceta hw-a i plati datu firmu da odradi posao kako treba. To je to. Mi ne mozemo da znamo koliko se to stvarno desava i u kojim aplikacijama, neke mozda i znamo, ali to ti je ta prica. Uostalom, ko ce bre da stigne da optimizuje brzinom kojom izlazi hw? Pa morali bi da rade duple smene na kodiranju: :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
Ako je to stvarno razlog onda mu reci da mi je zao, ali mislim da me zezas 150%.
Pozdrav!
:: Slazem se .A i za to bi trebao ograman novac pored vremena koje je kratko da bi moglo sve to da se postigne.Eto vidis,kazem ti ja da se slazemo samo nismo nasli zicu.Hehehehe..Idi bre na Skype covece :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: Pa jedino u tome sto brendovi MOGU da odluce da plate za optimizaciju svog hw-a u datoj aplikaciji. S obzirom da programeri mnogo naplacuju, tako je uvek bilo, optimizacije se desavaju uglavnom kad neko odluci da boostuje prodaju svog parceta hw-a i plati datu firmu da odradi posao kako treba. To je to. Mi ne mozemo da znamo koliko se to stvarno desava i u kojim aplikacijama, neke mozda i znamo, ali to ti je ta prica. Uostalom, ko ce bre da stigne da optimizuje brzinom kojom izlazi hw? Pa morali bi da rade duple smene na kodiranju: :: :: :: :: life`s a bitch...and then you die :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.