Iz iskustva ti kazem da bi mogao da guras i 4.5 Ghz na dobrom primerku i sa dobro ohladjenim CPU-om.E sad realno,to je jako retko ali nekih 1200-1300 Mhz bi moglo da se ocekuje opusteno.Tacno je,imao bi manju voltazu,stabilniji napon..Hebi ga,stvarno imaju losu naponsku,nije prva ploca u koju sam se uverio za 775 socket.Obzirom da je DQ6 dobra ploca ocekivao sam dosta vise od nje..Sta reci.Ipak da sam na tvom mestu bih proverio padove napona u full load-u i pratio ponasanje istog tj oscilacije kada ga dignes preko 4.0 Ghz..To naravno gledas najlakse preko CPU-Z!
Green Green Grass of Home
:: Zao mi je sto nisam uzeo Asus-a Rampage formulu prosle godine mogu da se kladim da bi ovaj procesor radio bez problema na 4.2Ghz i tosa manjim naponom od 1.4V.Zasto insistiram na 4.2Ghz pa zato sto tad dobija takvu brzinu boot,otvaranja prozora igranja da je prava milina sedeti uz racunar., :: :: ::
Morao bi da odradis vdroop mode.Ako ti nije u garanciji mozda i nije losa ideja.Ako jeste,ne diraj nista,pokusaj da je prodas..Kad je vec tako ostavi CPU na 4.0 Ghz i budi zadovoljan.
:: Ima pada napona ali modovanje ploce nije mi bas neko srecno resenje :: :: ::
Hteo sam pre pola godine da je prodam za 100E ali niko nije bio zainteresovan a sad da kupujem 775 plocu ne isplatise jer 1366 platforma je tu negde sa cenama a perfomanse su neuporedivo bolje.
Pa sve zavisi od potrebe a da su tu sa cenama i nisu bas.Ploce za Nehalem su skupe jos uvek a ni CPU-i nisu bas tako jeftini osim ako se izuzme da je Intel i7-920 240 eur sto je extra! Treba cekati na i5,mislim da ce to biti Best Buy jer su sa performansama priblizno slicni sa i7 a nadam se da ce cena biti malo niza tako da ce takva platforma biti isplatljivija..Kad se pojavi videcemo sta donosi..X58 bez sumnje ima mnogo prednosti,to je jako ozbiljna platforma od koje se dosta moze ocekivati.Realno ko planira samo Gaming ne preporucujem Nehalem mada moze da prodje ali sam iskljucivo zbog boljih performansi za jednu tesku artiljeriju na 775 !Posto tebe kolje ploca svakako ti se vise isplati da cekas novu platformu pa da sve menjas.Graficka ti je i dalje vrh,to moze i da ostane ili pak ako uzmes Nehalem da dodas jos jednu i vozi ful SLI...Tu vec Nehalem platforma dolazi do izrazaja.
Kolje njih mnogo sto sta ali necemo sad o tom.. Inace.Ako budes uzimao Nehalme,bez obzira na steceno lose iskustvo sad Gigabyte ploce su odlicne.Bas sus se potrudili da ih naprave kvalitetno.Ako ce ti biti za utehu i potvrdu ja je imam i to EX58 UD4P,ova je ista kao UD5 samo je razlika na pasivnom cooleru na chipsetu..Nista vise..Mozda raspored hladjenja oko naponske..Sad ne znam na pamet a mrsko mi da gledam i uporedjujem.
:: :: U pravu si ali dizem ruke od Gigabyte a bio sam njihov veliki fun.U stvari mozda su i dobre ploce ali bios njih kolje :: ::
Jeli Sky mogu da spustim temperaturu za koji stepen ako promenim pumpu sa 400L/h na 500L/h danas sutra zbog Nehalema posto on ima vecu disipaciju od CoreDua.
Mozes ali sistem koji ti je zasnovan na TT745 ne moze da iznese disipaciju koju iznosi Nehalem.Nemoj da me pogresno razumes niti zelim da ti popujem ali CPU se zaista dosta greje a znam za sigurno da ces zeleti da ga OC-ujes.Znaci moraju da idu komponente lisnatih radijatora i sl..Pumpa bar na 700 lh.Prodajem ja moju povoljno.Magicool 700 lh a jos je u zatvorenom sistemu.Ne treba ti rezervoar.
:: :: Jeli Sky mogu da spustim temperaturu za koji stepen ako promenim pumpu sa 400L/h na 500L/ :: danas sutra zbog Nehalema posto on ima vecu disipaciju od CoreDua :: ::
Ima sad i Thermaltake lisnate radijatore ali najaca pumpa im je od 500L/h.To mi se cini kao najjednostavniji i najjeftiniji upgrade.Koliko cenis pumpu?
Poslao sam ti na mail.Ima i TT lisnate radijatore ali su slim i kostaju isto kao neki profi duboki..Neisplate se TT zbog performansi koje pruzaju tj ne pruzaju u odnosu na ozbiljniji vodeni sistem.
:: Ima sad i Thermaltake lisnate radijatore ali najaca pumpa im je od 500L/h.To mi se cini kao najjednostavniji i najjeftiniji upgrade.Koliko cenis pumpu :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.