Problem sa pregrevanjem procesora & blokiranjem racunara...
STRANA 2 OD 2
Equinoxe
Re:
31.07.2009. 23:03
status: user broj poruka: 12057
Jao pa zašto dozvoljavaš da taj D740X Maxtor (6L020J1) ide do 60 ? Ja imam dva koji još uvek rade savršeno i super su diskovi, ja bi rekao i zadnjee dobro što je izašlo od Maxtora.
Pod hitno neki 8-icu da duva u njega, u fioku, bočno, zašrafi na hard, kako umeš i znaš... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
A da ti lepo zavaris jedan specijalizon program za testiranje hard diska pa ce ti taj program reci sve o tvom disku,ali kad cujem MAXTOR,sav se najezim...brrrrrrrr jao kad se setim svih mojih izgubljenih podataka,uspomena,slika... sve zbog Maxtora...ma NI JEDAN iz te serije nije izdrzao ni 4 godine...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Dok Everest vidi samo dve temperature za diskove, Motherboarb Monitor ne vidi ni jedan senzor temperature - nista ne ocitava izuzev brzine procesora :: :: Pozdrav.
:: A da ti lepo zavaris jedan specijalizon program za testiranje hard diska pa ce ti taj program reci sve o tvom disku,ali kad cujem MAXTOR,sav se najezim...brrrrrrrr jao kad se setim svih mojih izgubljenih podataka,uspomena,slika... sve zbog Maxtora...ma NI JEDAN iz te serije nije izdrzao ni 4 godine.. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: Dok Everest vidi samo dve temperature za diskove, Motherboarb Monitor ne vidi ni jedan senzor temperature - nista ne ocitava izuzev brzine procesora :: :: :: :: Pozdrav.
Lose sam se `odrazio` mislio sam da ni jedan od Maxtora iz serije iz koje je bio moj hard nije izdrzao ni 4 godine... Zaboravio sam koja serija je u pitanju ali cim mi je crkao taj hard pre par godina raspitao sam se o toj seriji na netu i saznao porazavajuce stvari... ali davno je to bilo,sada se ne secam koja serija je u pitanju...
:: :: Dva D740X mi rade na poslu preko 8 godina :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: A da ti lepo zavaris jedan specijalizon program za testiranje hard diska pa ce ti taj program reci sve o tvom disku,ali kad cujem MAXTOR,sav se najezim...brrrrrrrr jao kad se setim svih mojih izgubljenih podataka,uspomena,slika... sve zbog Maxtora...ma NI JEDAN iz te serije nije izdrzao ni 4 godine.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Dok Everest vidi samo dve temperature za diskove, Motherboarb Monitor ne vidi ni jedan senzor temperature - nista ne ocitava izuzev brzine procesora :: :: :: :: :: :: Pozdrav.
Pazi ja Maxtor organski ne podnosim, ali mislim da im je za seriju D740X-6L bilo `I ćorava koka....`...vredi ga čuvati ako je još zdrav. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Lose sam se `odrazio` mislio sam da ni jedan od Maxtora iz serije iz koje je bio moj hard nije izdrzao ni 4 godine... Zaboravio sam koja serija je u pitanju ali cim mi je crkao taj hard pre par godina raspitao sam se o toj seriji na netu i saznao porazavajuce stvari... ali davno je to bilo,sada se ne secam koja serija je u pitanju.. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Dva D740X mi rade na poslu preko 8 godina :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: ******************KLIPE****************** :: :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: :: :: :: A da ti lepo zavaris jedan specijalizon program za testiranje hard diska pa ce ti taj program reci sve o tvom disku,ali kad cujem MAXTOR,sav se najezim...brrrrrrrr jao kad se setim svih mojih izgubljenih podataka,uspomena,slika... sve zbog Maxtora...ma NI JEDAN iz te serije nije izdrzao ni 4 godine.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: Dok Everest vidi samo dve temperature za diskove, Motherboarb Monitor ne vidi ni jedan senzor temperature - nista ne ocitava izuzev brzine procesora :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav.
I ja Maxtor ne podnosim od kad mi je crkao ovaj sa svim vaznim podacima...Ali cim on ide na 60 stepeni...nije taj zdrav...ma u najlosije provetrenom kucistu na svetu hard NE SME da ide na 60 stepeni ako je ispravan... Program za testiranje harda ce sve reci...
:: :: Pazi ja Maxtor organski ne podnosim, ali mislim da im je za seriju D740X-6L bilo `I ćorava koka....`...vredi ga čuvati ako je još zdrav :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: Lose sam se `odrazio` mislio sam da ni jedan od Maxtora iz serije iz koje je bio moj hard nije izdrzao ni 4 godine... Zaboravio sam koja serija je u pitanju ali cim mi je crkao taj hard pre par godina raspitao sam se o toj seriji na netu i saznao porazavajuce stvari... ali davno je to bilo,sada se ne secam koja serija je u pitanju.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Dva D740X mi rade na poslu preko 8 godina :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: ******************KLIPE****************** :: :: :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A da ti lepo zavaris jedan specijalizon program za testiranje hard diska pa ce ti taj program reci sve o tvom disku,ali kad cujem MAXTOR,sav se najezim...brrrrrrrr jao kad se setim svih mojih izgubljenih podataka,uspomena,slika... sve zbog Maxtora...ma NI JEDAN iz te serije nije izdrzao ni 4 godine.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dok Everest vidi samo dve temperature za diskove, Motherboarb Monitor ne vidi ni jedan senzor temperature - nista ne ocitava izuzev brzine procesora :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav.
ova dva diska jedan iznad drugog tako rade odavno (~godina). Nije mi jasno sta je pokrenulo ovo pregrevanje. Samo me plasi da ne crkne (mada na njemu nemam nista od podataka - izuzev sistema). Za pocetak ih razdvajam jedan od drugog, a sutra jurim ventilator.
@doca &bax I ja ne varim Maxtor, kao sto pre njega nisam vario Quantum. Ali sta je tu je, moram ovu skalameriju nekako osposobiti.
Jos jednom hvala na korisnim sugestijama (i `ajd sad na spavanje - ti bax odavde izgleda ne izbijas).
taj D740X-6L je prelazak sa Quantum-a na Maxtor, period neposredno posle prelazenja kompanije u Maxtor-ove ruke, tako da je to fakticki Quantum-ov disk, ima taj oblik i strukturu, i samim tim je kvalitetan, to su bili najbolji diskovi . . .
@imarkovic Tačno, prvi Maxtori na 7200 rpm. Bilo je to ili 40GB 5400.....mmmm....daj ti meni 20GB 7200. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: @ba :: :: ova dva diska jedan iznad drugog tako rade odavno (~godina). Nije mi jasno sta je pokrenulo ovo pregrevanje. Samo me plasi da ne crkne (mada na njemu nemam nista od podataka - izuzev sistema). Za pocetak ih razdvajam jedan od drugog, a sutra jurim ventilator :: :: @doca &ba :: I ja ne varim Maxtor, kao sto pre njega nisam vario Quantum. Ali sta je tu je, moram ovu skalameriju nekako osposobiti :: :: Jos jednom hvala na korisnim sugestijama (i `ajd sad na spavanje - ti bax odavde izgleda ne izbijas) :: :: Pozdrav.
imam da ti dam samo slim varijantu maxtora od 20gb 7200 (mrtvog) ako ti nesto znaci, danas su te slim varijante max ionako mrtve, elektronika, mehanika, sve, a grejao se, grejao se, pa kao procesor na grafickoj, usijavao se od toplote .
Kad sam sinoc pustio komp da vrti igricu sa diskom van kucista, nista se nije zakucavalo, a temperatura diska je bila do ~50 stepeni. Bio je problem gde staviti disk, pa sam izabrao na mestu ulaza vazduha sa prednje strane kucista (gore su DVD-RW i DVD, samo je jedno mesto kod flopija, a diskovi kad su bili jedan uz drugi, sistemski se pregrevao). Sa prednje strane kucista u metalu postoje otvori kroz koje ga je moguice prisrafiti sa jedne strane, a sa druge sam ga oslonio na deo plasticne kutijice za CD, postavljene uzduz kucista (visina taman tu negde uz oslanjanje kutijice na jedan bocni zid). U testovima diskova (Everest), maksimalna temperatura je bila 54 stepena, pri cemu u obicnom radu je ~43, decije igrice ~49). Ispod njega imam mesto za jedan ventilator 80x80, ako bude trebalo. Jedini problem su limarski radovi bez alata, ali je sve uspesno zavrseno (nije mogao bocni poklopac kucista da se stavi od kabla od struje).
Resenje nije najsrecnije, ali bez ulaganja u staru kantu se ipak doslo do rezultata uz mogucnost poboljsanja rezultata, ako ubacim ispod jos i ventilator.
Hvala na pomoci.
Pozdrav.
PS. Jos ne mogu da verujem da nema senzor temperature ploce i procesora, vec da se samo ocitavaju temperature dva diska. Cak ni u BIOSu nema stanje temperature procesora.
Nemoj te slimove života ti. DMax 8 serija od 40 GB slim umre u kutiji na putu ka kućištu. Tragedija. Nikad nijedna firma ni sa jednim parčetom hardvera nije izgubila reputaciju (kakva god bila) kao Maxtor sa Diamond Max 8 SLim serijom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: imam da ti dam samo slim varijantu maxtora od 20gb 7200 (mrtvog) ako ti nesto znaci, danas su te slim varijante max ionako mrtve, elektronika, mehanika, sve, a grejao se, grejao se, pa kao procesor na grafickoj, usijavao se od toplote :: :: ::
Ja bih zasarafio, odozdo za HD, jedan 8x8, okrenut da duva u njega. Videces, `drasticna razlika`!
:: Slike resenja pomocu stapa i kanapa :: :: http://www.mediafire.com/?sharekey=8e4a3f1c8fba32c11686155677bb26851e46cb0a462e4ed :: :: Resenje nije najsrecnije, ali bez ulaganja u staru kantu se ipak doslo do rezultata uz mogucnost poboljsanja rezultata, ako ubacim ispod jos i ventilator :: :: Hvala na pomoci :: :: Pozdrav :: :: PS. Jos ne mogu da verujem da nema senzor temperature ploce i procesora, vec da se samo ocitavaju temperature dva diska. Cak ni u BIOSu nema stanje temperature procesora.
hehehehehehehehe,istina!!!ali korisna stvar kod te serije je sto mozes da podgrevas solju sa kafom dok radis nesto na kompu,samo stavis solju na hard (ako ti je kuciste otvoreno)...Mada ima jedan izuzetak,kod drugara takav hard radi evo vec sesta mu je godina,a NEMA STA NIJE PREZIVEO za ovih 6 godina... Neki `izrod` u seriji
:: :: Nemoj te slimove života ti. DMax 8 serija od 40 GB slim umre u kutiji na putu ka kućištu. Tragedija. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: :: :: imam da ti dam samo slim varijantu maxtora od 20gb 7200 (mrtvog) ako ti nesto znaci, danas su te slim varijante max ionako mrtve, elektronika, mehanika, sve, a grejao se, grejao se, pa kao procesor na grafickoj, usijavao se od toplote :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.