Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Stari procesori
STRANA 2 OD 2
nenika AU SAD STIGO SA POSLA PA VIDIM DA HVALITE I CELERONA 27.07.2009. 22:44 #130853

status: user
broj poruka: 1133
CELORONI SU PROCESORI KOJI NISU 100% ISPRAVNI PA SU IM ISKLJUCENI DO 36 FUNKCIJA. TAKO DA NEMOGU DA SE POREDE DA PENTIJUM BEZ OBZIRA NA KOJU FREKFENCIJU RADE .BEGAJTE OD CELERONA I OD SEMPROMA TO SU DELIMICNO NEISPRAVNI (SA GRESKOM) PROCESORI.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
liman Re: AU SAD STIGO SA POSLA PA VIDIM DA HVALITE I CELERONA 27.07.2009. 23:00 #130859

broj poruka: 812
Kao prvo ko garantuje da je njegov polovni Pentijum 100% ispravan.
Ja da imam 2 procesora, bez obzira koliko simpatisao jedan od njih, ne bih mogao da spavam dok ne bi isprobao oba!

:: CELORONI SU PROCESORI KOJI NISU 100% ISPRAVNI PA SU IM ISKLJUCENI DO 36 FUNKCIJA. TAKO DA NEMOGU DA SE POREDE DA PENTIJUM BEZ OBZIRA NA KOJU FREKFENCIJU RADE .BEGAJTE OD CELERONA I OD SEMPROMA TO SU DELIMICNO NEISPRAVNI (SA GRESKOM) PROCESORI
::
Equinoxe Re: AU SAD STIGO SA POSLA PA VIDIM DA HVALITE I CELERONA 27.07.2009. 23:01 #130860

broj poruka: 12057

Hahahahahahhahaha....šta ću sve da pročitam....znaš li ti koliko je L2 keš skup i zajeban za proizvodnju......najbrža memorija koja postoji. Naročito tada kad je 256 KB bilo - UF jbt, 256KB. Duplo manje je značilo skoro duplo manj cene.
Coppermine Celeroni su odlični procesori. 700-ke su išle preko 900 kad hoćeš čak i sa BX pločama.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

:: CELORONI SU PROCESORI KOJI NISU 100% ISPRAVNI PA SU IM ISKLJUCENI DO 36 FUNKCIJA. TAKO DA NEMOGU DA SE POREDE DA PENTIJUM BEZ OBZIRA NA KOJU FREKFENCIJU RADE .BEGAJTE OD CELERONA I OD SEMPROMA TO SU DELIMICNO NEISPRAVNI (SA GRESKOM) PROCESORI
dookeey pa bx chipset je proglasen zvanicno za najbolji cipset svih vremena.... 27.07.2009. 23:07 #130863

broj poruka: 158
mada je i duron 600 svaki skoro isao na 900....jos kad smo im otkljucali mnozioce............jos mi nedostaje ono skrabanje grafitom...xexe

Equinoxe Re: pa bx chipset je proglasen zvanicno za najbolji cipset svih vremena.... 27.07.2009. 23:14 #130867

Hehe, ja sam pokušao da otključam T-Bird 900 sa rođakom u servisu mobilnih telefona sa mikronskim vlaknima i nekim specijalnim lemilicama al šanse nije bilo....pičio je na 1050 mislim i tad sam bio zadovoljan. Spire SuperRock ga je lepo ohladio.

http://www.overclockersclub.com/guides/tbird/

:: mada je i duron 600 svaki skoro isao na 900....jos kad smo im otkljucali mnozioce............jos mi nedostaje ono skrabanje grafitom...xex
dookeey xexe,al vidis 28.07.2009. 00:05 #130885

broj poruka: 158
bax gde je greska....koristio si suvise sofisticirane metode...ja npr grafitnu olovku,onu najtanju zaboravio sam vise kako se i zovu za tehnicko crtanje,i svaki sam otkljucavao.....jer je mnogo laksi bio overklok iz prostog razloga sto kad dizes fsb dize se i frekvencija pci slotova i agp-a,svega,mada je uvek bolji overclock bio dizanjem fsb-a,tj bolje performanse se dobijale...ali ovako se bolje klokovao,covece to je vise od 50% moglo od default takta....tu mislim na ove na 600 mhz....to su bili najbolji overclock primerci.....a kupis na 800,i on se opet maz na 950 klokne.....znaci nisi mogao da nadjes duron na 600,sve se razgrabi,jjer ga bez dizanja nap[ona dignes na 900-950mhz....eehhh....kakva su to bila vremena....

Equinoxe Re: xexe,al vidis 28.07.2009. 00:08 #130889

Upravo tako, hteo sam da uradim neki solidnije rešenje, nekako mi je grafit bio pouznad. Al od prilike mesec dana posle toga, T-Bird je našao drugog vlasnika....al voleo bi sad da ga imam....

:: bax gde je greska....koristio si suvise sofisticirane metode...ja npr grafitnu olovku,onu najtanju zaboravio sam vise kako se i zovu za tehnicko crtanje,i svaki sam otkljucavao.....jer je mnogo laksi bio overklok iz prostog razloga sto kad dizes fsb dize se i frekvencija pci slotova i agp-a,svega,mada je uvek bolji overclock bio dizanjem fsb-a,tj bolje performanse se dobijale...ali ovako se bolje klokovao,covece to je vise od 50% moglo od default takta....tu mislim na ove na 600 mhz....to su bili najbolji overclock primerci.....a kupis na 800,i on se opet maz na 950 klokne.....znaci nisi mogao da nadjes duron na 600,sve se razgrabi,jjer ga bez dizanja nap[ona dignes na 900-950mhz....eehhh....kakva su to bila vremena...
nemamime re 28.07.2009. 00:16 #130891

broj poruka: 294
batali oba i posalji ih u muzej! Za smesno male pare mozes da uzmes mnogo bolji procesor sa plocom.

janbpX Moje skromno misljenje... 28.07.2009. 01:06 #130894

broj poruka: 36
...kao eksperimentatora i coveka koji je jos sa Galaksijom poceo a pritom ima i neko tehnicko obrazovanje sa PDP, IBM i ostalim serverima je da prestanes da juris takt i pustis masinu da radi na nominalnim vrednostima i bez ikakvih ogranicenja protoka... dakle stavi taj na 650 Mhz, izmeri performanse sa nekim programom, a zatim sve to isto proveri sa Celeronom, pa nam javi kako se masina ponasa i d li si uopste nesto dobio minimalnim povecavajem osnovne frekvencije,,,

temp P3 28.07.2009. 10:44 #130920

broj poruka: 197
Koliko se ja secam Intel je jednom napravio gresku pa je legenda celeron 300a bez problema parirao Ponosu i diki pentiumu @450 MHz ali gde nije dolazio l2 kes do znacaja kao sto je u igrama tako da je sledeci celeron koji ovaj covek ima drasticno zaklan po pitanj tajminga i linija prema l2 pa prednost i do 200MHz bila je potrebna celeronu da stigne P3. Pouzdano provereno da je p3@600 brzi od cel@800 ali neznatno.

Mixx uh, kolika tema... 28.07.2009. 10:48 #130922

broj poruka: 2931
na defaultu ce celeron biti brzi u vecini zadataka, ali ako predpostavimo da imaju istu o/c marginu (oba su copperi) u tom slucaju ce dvostruka kolicina kesa kod pentiuma pokazati blagu prednost...

Equinoxe Re: uh, kolika tema... 28.07.2009. 10:51 #130923

Ale luja.....

:: na defaultu ce celeron biti brzi u vecini zadataka, ali ako predpostavimo da imaju istu o/c marginu (oba su copperi) u tom slucaju ce dvostruka kolicina kesa kod pentiuma pokazati blagu prednost..
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
MaliAbner Re: P3 28.07.2009. 11:30 #130925

broj poruka: 7783
Pa nije samo tada napravio gresku...
Evo sa C2D je ponovio gresku zato sto je tada e6300 imao istu OC marginu kao e4300 pa si uz OC dobijao skoro isti procesor za manje para.

Sada je takva situacija sa PII kupis 940 ili 955 isto ti je jer je max OC tu negde.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Koliko se ja secam Intel je jednom napravio gresku pa je legenda celeron 300a bez problema parirao Ponosu i diki pentiumu @450 MHz ali gde nije dolazio l2 kes do znacaja kao sto je u igrama tako da je sledeci celeron koji ovaj covek ima drasticno zaklan po pitanj tajminga i linija prema l2 pa prednost i do 200MHz bila je potrebna celeronu da stigne P3. Pouzdano provereno da je p3@600 brzi od cel@800 ali neznatno
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs