Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD VS Intel
STRANA 2 OD 2
jumperjack U najuzem izboru su sada .... 05.08.2009. 22:50 #132112

status: user
broj poruka: 497
Dell PowerEdge 2970 sa Quad Core AMD Opteron™ 2372HE 2.1GHz 4x512K Cache 1Ghz HyperTrnsprt i Dell PE 2950 sa Intel E5440 Quad Core Xeon 2.80GHz, 1333, 2x6M...moram da napomenem da su im sve ostale komponente sem naravno ploce iste...RAM,HDD, VGA...
Cena naravno nije zamenariv pojam...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Ljudi 05.08.2009. 22:56 #132113

broj poruka: 2158

Ovo nije prica za smrtnike koji vole intel ili amd ovde se prica o serverskim procesorima, u koje se bar 80% foruma ne razume a ime topica je super za navakusu.

Lepo procitajte 1 post i pitanje.
CITIRAM:

Posto ovde nije u pitanju stvar ukusa ili privrzenosti jednoj ili drugoj firmi pitao bih poznavaoce sta je bolja varijanta za server
E5420 Harpertown - 2.50GHz, 1333MHz, CACHE 12MB, QC 80W
ili
Quad Core AMD Opteron™ 2372HE 2.1GHz 4x512K Cache 1Ghz HyperTrnsprt
????

i 2 CITAT:

Dell PowerEdge 2970 sa Quad Core AMD Opteron™ 2372HE 2.1GHz 4x512K Cache 1Ghz HyperTrnsprt i Dell PE 2950 sa Intel E5440 Quad Core Xeon 2.80GHz, 1333, 2x6M...moram da napomenem da su im sve ostale komponente sem naravno ploce iste...RAM,HDD, VGA...
Cena naravno nije zamenariv pojam...

zao mi je sto nemogu da ti pomognem jer se stvarno ne razumem u tako jake servere da si pitao za cod4 server ili tako nesto pa da tipomognem ali ovako slaba vajda.
jumperjack Ne radi se o tome... 06.08.2009. 00:17 #132129

da li je tema za smrtnike ili nije...nije ni navlakusa...verujem da ovde medju nama ima ljudi koji rade ozbiljne stvari i koji rade u ozbiljnim firmama gde imaju pristup i ovakvim stvrima kao sto je jedan ozbiljan server, da ne mislim tako ne bi ni postovao pitanje ovde!
Hvala svima koji su pokusali SVOJIM misljenjem i iskustvom da pomognu...

tortojed Dobro, dobro, rekao sam `slucaj Intel vs AMD` i naveo... 06.08.2009. 02:10 #132137

broj poruka: 11021

`overklokabilnost` kao SVOJSTVO (i prednost) Intel-a, generalno. Nisam savetovao overklokovanje u datom slucaju. Medjutim, ta cinjenica vec sama po sebi obecava da ce procesor raditi pouzdanije od konkurenta. Dakle `overklokabilnost` kao garant, kao potencijal, zlatna rezerva koja bas i ne mora da se dira. Je li tako?

imarkovic @DmasteRNo1 06.08.2009. 08:28 #132151

broj poruka: 19075
cemu to pitanje, ko uopste ovde poseduje serverski procesor, i kome to treba u zivotu za kucnu varijantu??? serveri i desktopi nisu isto, nisu ni slicno, jeste malo smesno, zbog komentara o overclock-u i to da procesor koji je overklokabilniji bolje radi...

@tortojed
overklokabilnost uopste nije bitna kod servera, po meni ni za desktop, ako gledas tako, da ce najbolje raditi onaj procesor koji ima najvece predispozicije za overklokovanje, to apsolutno nije bitno, nema veze s vezom, on se samo overklokuje bolje, i to je sve, uopste ne znaci da ce bolje raditi...

DmasteRNo1 @imarkovic 06.08.2009. 09:10 #132159

broj poruka: 6107
Ovde na forumu ima mnogo eksperata, koji još idu u osnovnu školu, a misle da su popili svu pamet sveta. Kad se tako dobro razumeju u ono u šta se većina ne razume (ja sigurno ne), onda mora da imaju kod kuće neki server ili u tatinoj (maminoj) privatnoj firmi. Inače, kako bi znali toliko - posebno ovo sa overklokovanjem.

Šefe, koji ti je vrag?

NMY Re: Dobro, dobro, rekao sam `slucaj Intel vs AMD` i naveo... 06.08.2009. 09:10 #132160

broj poruka: 1509
Covjece nisi u pravu, nemoj biti toliko zaguljen za Intel i nVidiu, koji ti je ?

Uvijek ti moras nekakav komentar (vecinom slucaja glup) lupiti, sta ti je ?

Ako ne mozes nista pametno i objektivno reci, nemoj ni govoriti...

Ta `overklokabilnost` nema nikakvu sustinsku prednost u stabilnosti, posebno ne za serveske masine koje se ne gase dugo vremena, i za koje se gleda da rade stabilno ako treba i 100 godina... Kakav crni OC...

A sad nesto u vezi teme :
Kod mene na faksu je server Dual Xeon (Dual Core 2.8GHz, 2x2=4 jezgra) sa 4GB RAM memorije, radi odlicno, bez ikakvih problema, kuciste je TT Xaser Blue i odlicno ga hladi, server nije gasen ne znam od kada, ima sigurno nekoliko mjeseci...

Sto se tice konkretno razlike izmedju Xeon i Opterona ne mogu nista reci, vjerujem da oba rade odlicno, a lijepo je DaSickSystem rekao, citiram ``Intelov Xeon je u ovom slucaju brzi nekih 15%,ali kosta 50% vise od Opterona...`` i tu se potpuno slazem sa njim...
Iako, ako se malo bolje pogleda, kao sto rece obradmi, ovo je noviji Opteron, sa 6MB L3 cache memorije, HT 1000MHz (x2), TDP mu je 79W sto je vise manje isto kao i Xeon (ne znam gdje onaj nadje da trosi 40% vise nego Xeon? )...

Sve u svemu, mislim da je Xeon nesto malo brzi, ali je isuvise skup, tako da ako ces gledati na isplativost, uzmi Opteron i ne brini...

Izvinjavam se na ovolikom postu...

SONY VAIO VGN-FW285J

::
:: `overklokabilnost` kao SVOJSTVO (i prednost) Intel-a, generalno. Nisam savetovao overklokovanje u datom slucaju. Medjutim, ta cinjenica vec sama po sebi obecava da ce procesor raditi pouzdanije od konkurenta. Dakle `overklokabilnost` kao garant, kao potencijal, zlatna rezerva koja bas i ne mora da se dira. Je li tako
imarkovic @DmasteRNo1 06.08.2009. 11:09 #132172

broj poruka: 19075
potpuno si u pravu, nazalost . . .

Zajebani76 @jumperjack 06.08.2009. 18:16 #132229

broj poruka: 538
Mislim da nasi forumi nisu mesto za ovako ozbiljno pitanje. Trebao bi da potrazis nekoga ko ima licnog iskustva sa ovom tematikom, ko sa sigurnoscu zna sta ti govori i zbog cega. Ovde ces naleteti na dosta oprecnih misljenja, problem je sto su to samo misljenja zasnovana na predrasudama itd, niko od njih verovatno nije ni video ovo o cemu pokusavaju nesto da kazu a kamoli da znaju sta pricaju. Prosto ljudi koji poznaju ovu tematiku nemaju vremena da vise na forumima i mlate praznu slamu sa dokolicarima vec rade ozbiljan posao.

Mislim da ti je najpametniji i najrazumniji odgovor u ovoj temi dao @NMY, sve ostalo je manje vise naklapanje i fanboj stav o brendu a ne odgovor na tvoje pitanje. Licno bih moga da ti dam par saveta ali smatram da je tema kompleksnija od onoga sto ja znam tako da nebih hteo da te dovedemu u zabludu tako sto cu nesto propustiti, mene ipak zanima nesto drugo a vezano za hardver.
jumperjack @Zajebani76 06.08.2009. 23:57 #132299

Racunao sam da ovde od stalnih ucesnika koji su na forumu mozda ima neko ko radi u ozbiljnijoj firmi koja vec ima slicno resenje...i nas server je uzet 2005 godine i lagano je vec to zastarelo i prevazisli smo velicinom njegove mogucnosti....
Vidim da su ovde vecini puna usta samo klokovanja i igara a racunari mogu da se koriste i u druge svrhe...postovao i sami ranije neke druge stvari na koje sam dobijao nebulozne odgovore kao i ovde oko OC serverskog CPU...
@ DmasteRNo1...u pravu si 100% da ne ponavljam nista od onoga sto si rekao!

MilosNBG ... 07.08.2009. 02:16 #132318

broj poruka: 1586
Odgovor na tvoje a i slicna pitanja ces pre naci na elitesecurity forumu, jer ima par ljudi koji ucestvuju na forumu a kojima su svakodnevna obaveza serveri i rad sa njima kao i konfigurisanje istih...

Nije reklama, da rascistim odmah, vec samo usmeravanje do potrebnog odgovora koji je coveku potreban.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs