Da ali zaboravljas da je Q6600 65nm i da iznosi mnoogo vecu disipaciju od 45 nm serije..Ja sam se generalno ogradio,rekao sam za ovu vrstu pocesora a goorimo o Q9550 jer sam video na delu V8 i sa ES primercima koji se vise greju radi fantasticno na voltazi od 1.44v.
Moze i na 3.8 Ghz,nije problem.Ne treba samo da prelazi vise od 70c u full load i nedavati preko 1.44-1.45v za vcore napon!Pogledaj samo koji je stepping tvog CPU-a i koji mu je VID.Prema tome mozes i ocekivati odredjene karakteristike i neki OC potencijal.
Green Green Grass of Home
:: Vec sam kupio OCZ Vendetta 2 (2450 din). Trenutno je na X2 5600+ (o/c 3.1Ghz) :: :: Racunam po ovome sto ste rekli da bi Vendetta 2 mogla posluziti bar za 3.6Ghz (za q9550) :: :: ::
Ne zaludjuj se ti vise samnom pusti me na miru,bole me kurac sta ti misli,daj bre vise,dosadio si mi vise,zna da sve ti to hoces iz dobre namere ali brate smorio si,kartu sam kupio jer je bila jako jefitina i klokuje se nenoramlno ali ja i dalje ostajem pri tome da gigabyte ne valja!!!
Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX280 1GB/CHIEFTEC 650W/226BW 22` DVI
:: JESI LI TI MOZDA RAZMISLJAO DA PRESTANES LUPATI GLUPOSTI ? ? ? :: :: :: Zasto si onda uzeo Gigabyte graficku ako je to toliko los brand.. :: :: I koliko god da je los po tvojoj (pogresnoj) procjeni, od J&W je bolji 2 na X puta pri cemu X tezi u beskonacno.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: GIGABYTE ne valja,uzmi P5Q-E i zavrsi sa tim!! :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/3w/NW/4qakbbCp/q9550gtx280.pn :: :: :: :: Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX280 1GB/CHIEFTEC 650W/226BW 22` DV :: :: :: :: :: ::
Ok to stoji nego eto kazem da V8 nije u klasi tih `velikana`. Ne moze da prati Fenrir, TRUE, Megahalem idt. kada se predje odredjena granica, nema tu brzinu odvodjenja toplote.
@Irena
Pa brzi fan pomaze, ja licno ne znam koliko na Vendetti ali ne treba ocekivati nista specijalno. A na plocu ti staje bez problema.
O jbt, daj kako se ovde citira ? Sve mi sjebe forum ne kontam ovo citiranje ..
Istina,sve sto si rekao stoji.Da vidis samo kako se muci sa Nehalemom.Jao Boze!A neki ovde teski `overklokeri`, `poznavaoci` hardvera su prosuli pricu odredjenim kolegama kako cooler razbija,ne prelazi 65c u full load-u i to pod LinX-om.Svasta!Koliko gluposti i lazi covek moze da cuje.Strasno!
Naravno, uvek je najbolje ako se javi neko ko ima tu kombinaciju da ti kaže kako se slaže.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Uzet OCZ 2x2Gb 1066 BLADE DDR2(OCZ2B10664GK). Dali ova memorija odgovara ploci ASUS P5Q-e, dali ce ploca sa Q9550 moci izgurati 3.6Ghz :: :: Pozdrav
:: Uzet OCZ 2x2Gb 1066 BLADE DDR2(OCZ2B10664GK). Dali ova memorija odgovara ploci ASUS P5Q-e, dali ce ploca sa Q9550 moci izgurati 3.6Ghz
Irena,bez obzira na to sto je OCZ Blade odlicna memorija uvek treba proveriti na sajtu proizvodjaca maticne ploce dali se ta memorija `mirise` sa tvojom plocom...Ili treba pogledati utiske korisnika koji vec imaju kombinaciju te ploce i memorije...
A posto vidim da se pominju kuleri ako hoces dobar i tih kuler svakako ti pre svih preporucujem Notcua NH-U12P...Odlicno hladi i veoma je tih...
EDIT: @Rasha Izgleda da si postovao onog trenutka kad sam poceo da kucam ovaj post....Cisto da ne bude da prepisujem.
Ne znam gde si to video jer ja imam V8 na Q9550 i na 3.8 mi ne prelazi 55c... __________________ Scourge of PCBerza
:: E jes to bih ubacio ali sam zaboravio na njega, Fenrir je najbolji izbor za `male pare`. Pisano je i ovde o njemu u par navrata :: A inace imao sam prilike da vidim taj V8 sa Q6600 i posustaje slicno kao i moj stari Zalman. Cim se predje (da ne kazem i dodje) do 3.6GHz a da je napon 1.4v+ mnogo se znoji u IBT-u, ide i preko 80c :: TRUE to podnosi sa 70-75c a tih 5-10c je kljucnih da li ce proci ili ne :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.