Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Zveknuo Gigabyte EP45 DS3 :)
STRANA 2 OD 2
limbonic Tuzno 11.08.2009. 14:03 #132822

status: user
broj poruka: 139

Eh, toliko prepiranja i tvrdoglavisti, dokle vise toga? Svaki forum se svodi na isto, `rekla-kazala`, kao sto neko rece gore. Sta vi radite po ceo dan, furate te igrice do besvesti i takmicite se ko ce imati brzi i bolji racunar i lazete se ovde o osvojenim poenima u PC i 3D Marku. Nije ni cudo da vam crkavaju komponente kad vecito cackate nesto kako bi navodno igrice bolje klizale. Cemu uopste overclock, da bi ste smanjili radni vek hardvera?
Ima i onih koji se prave ludi, pa kao postave temu Intel ili AMD, ATI ili nVidia, ovo ili ono, samo da bi okupio forumase na fight i to traje u nedogled, naravno `naivko` nije ni ocekivao odgovor, vec upravo ono na sta vi nasedate, prepirku ili je mozda i volite i samo cekate da neko postavi `ovo ili ono`.
Lepo neko rece gore da je nas najveci problem trziste.
Trziste je nas najveci problem, zasto kod nas vlada AMD, a ne Intel, zasto vlada ATI, a ne nVidia, zasto Asus i GA, a ne Epox i Abit, zasto vlada Nikon,a ne Canon, zasto..., valjda zbog pristupacnijih cena i pokusaja ostvarivanja istih performansi od skupljih konkurenata, ali samo POKUSAJA, mada neki lagano poput Ati-a uspesno se priblizavaju, AMD takodje, ali kad dostignu i preskoce vrh javice se problem sa cenama, tada ce oni biti skuplji i tako u nedogled.
Mozda vas udavih i uvredih, ali je po vase dobro, izadjite malo u prirodu, druzite se face to face.
Ocekujem drvlje i kamenje, pa navalite...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 11.08.2009. 15:06 #132825

broj poruka: 9121
Ja sam samo jednom OC E8400 na 3.6GHZ i tako je radio celih pola sata. Oc sam grafiku vise puta, a sve kada se sabere tako je radila 1 sat. Nikakvom nekom ludackom opterecenju nije bila opterecena ta EP 45 DS3.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery e pa 11.08.2009. 15:13 #132826

broj poruka: 997
Sve je relativno !!!

Ne stoji meni ovo dzaba na kraju svake poruke, koliko ti volis prirodu , toliko neko hardver, mozda se o plocama ovde prica zato sto je ovo forum koji se bavi racunarima, ti mora da si upao sa neke meditacije (:

Sta je tuzno ? Overklok, ma boli me licno uvo ko sta voli nek izvoli, a ko hoce u prirodu adj sa mnom imam u blizini jedan izvor svaki dan vodim sina tamo bar po dva sata sutiramo po lopti (:, a onda sledi call of duty 2 multiplayer i pucanje,hehe.

E organizuju oni vidjanje ko kaze da ne, zajedno overklokuju i postizu vise rezultate, hehe.

Ja mislim da je veci problem zato sto neposvecujemo vise vremena nasem Gospodu Bogu, nego sto si ti naveo al sta ces, deformisana omladina.............................

Necu da te gadjam drvljem treba mi zimi za ogrev, a kamenje boli pa mi je zao, veliki pozdrav za tebe i naravno ovo poslednje se salim, trebamo malo vise liciti na ljude...

E Gile od tvoje ploce do problema ovoga sveta , ma bem ti gigabyte.
dejanr77 !! 11.08.2009. 15:20 #132827

broj poruka: 81

@Antimatery
, ja radim u firmi koja uvozi i asus i ga i to u servisu.
Iz mog iskustva ni jedna ni druga ploca nisu lose jako bi bilo tesko reci koja je od njih dve nestabilnija ili stabilnija ko kako vise voli.
Imajte na umu da je sasvim normalno da ploca ili neko drugo parce hardware-a crkne u prva tri meseca koriscenja, najveci procenat crkavanja i jeste u ta famozna prva tri meseca. Naravno zbog kvaliteta ugradjenih komponenti.
Madjutim pored toga postoji jos brdo faktora koji uticu na to da li ce neka komponenta da crkne ili ne. Jedan od njih koji uopste nije za zanemarivanje se zove i Korisnik. Mozete sada da kazete da da je to prica svakog servisera kako bi opravdao losu robu ali ja ne pravdam losu robu jer roba koju bi pravdao nije nista manje ili vise losa ni pre ni posle opravdanja.
Kada kazem da je jedan od mogucih faktora za crkavanje ploce ne podrazumevam onoga ko sa racunarom radi preko tastature i misa vec na one koji vole svojim prsticima da cackaju sve i svast tj. na one koji pokusavaju da saznaju koja je to poslednja granica na kojoj ce njihoa komponenta da radi . Vrlo cesto i predju tu granicu , a posle nema povratka i onda im je kriv proizvodjac?
Dolazile su mi svakakve ploce na servis ukljucujuci i one za koje se i ako su mrtve moglo garantovati glavom da su bile nasvirane .
To da li i koliko neka komponenta moze da se overklokuje ne zavisi samo od proizvodjaca i modela vec i od samog primerka koji Vam padne u ruke.
Da ne pricamo da poeni koje vi brojite nemaju mnogo veze sa zivotom, jednostavno to je sinteticki test koji vrti jedan isti test, ako hocete da dobijete sto tacnije rezultate koliko je jedna ploca `brza` od druge morate koristiti bukvalno identicne komponente , ne samo po oznakama vec i istu komponentu.
Samim tim poredjenje brzine izmedju amd i intel platforme nema aposlutno nikakve veze u 3d marku ili slicnim sintetickim testovima.

@gile23, ne verujem da ce ti vratiti novac ali u svakom slucaju ne mozes nista da izgubis. Probaj onu dobropoznatu varijantu u nasem narodu APP (ako prodje prodje). Ako ne prodje sta da ti kazem uzmi GA , tesko da si bas toliki maler da ti se desi da ti dva ista modela ploca crknu. Meni recimo nikad za ovih 12 godina koliko se bavim servisiranjem nije crkla ni jedna ploca u mom kucnom racunaru, a izmenjano ih je barem 15-ak komada razlicitih proizvodjaca, socketa ......
gile23 ... 11.08.2009. 15:34 #132830

broj poruka: 9121
Kako stvari stoje necu menjati ovu plocu za drugu, posto sam bio prezadovoljan njom, valjda nece uleteti dva falicna primerka :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @gile23 11.08.2009. 15:55 #132832

broj poruka: 19075
sto, zasto da menaj za P5Q, uzmi opet Gigabyte, to su najbolje ploce, tako bar pricaju . . .

::Sreca da imam garanciju, da li da zamenim za ovu plocu i ako hocu da zamenim za neku drugu (P5Q):

Equinoxe Re: Tuzno 11.08.2009. 16:04 #132835

broj poruka: 12057

Dečko ko je tebe iznervirao ?
Ovde se iznose mišljenja i iskustva. Kakvo drvlje i kamenje ? Apsolutno je nemoguće da su svi imali isto iskustvo jer je tržište prepuno bukvalno svega i svačega, naročito tržište ploča.

Kakvi 3D markovi, ko laže i ko igra igrice po ceo dan ??!?!?

Najviše mrzim kad se neko pojavi negde i odmah su mu svi dijabole i lažovi.
Imaš 2 posta, a već si tripuješ da si ovde 5 godina i tako se i ponašaš. Smirelica.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

::
:: Eh, toliko prepiranja i tvrdoglavisti, dokle vise toga? Svaki forum se svodi na isto, `rekla-kazala`, kao sto neko rece gore. Sta vi radite po ceo dan, furate te igrice do besvesti i takmicite se ko ce imati brzi i bolji racunar i lazete se ovde o osvojenim poenima u PC i 3D Marku. Nije ni cudo da vam crkavaju komponente kad vecito cackate nesto kako bi navodno igrice bolje klizale. Cemu uopste overclock, da bi ste smanjili radni vek hardvera
:: Ima i onih koji se prave ludi, pa kao postave temu Intel ili AMD, ATI ili nVidia, ovo ili ono, samo da bi okupio forumase na fight i to traje u nedogled, naravno `naivko` nije ni ocekivao odgovor, vec upravo ono na sta vi nasedate, prepirku ili je mozda i volite i samo cekate da neko postavi `ovo ili ono`
:: Lepo neko rece gore da je nas najveci problem trziste
:: Trziste je nas najveci problem, zasto kod nas vlada AMD, a ne Intel, zasto vlada ATI, a ne nVidia, zasto Asus i GA, a ne Epox i Abit, zasto vlada Nikon,a ne Canon, zasto..., valjda zbog pristupacnijih cena i pokusaja ostvarivanja istih performansi od skupljih konkurenata, ali samo POKUSAJA, mada neki lagano poput Ati-a uspesno se priblizavaju, AMD takodje, ali kad dostignu i preskoce vrh javice se problem sa cenama, tada ce oni biti skuplji i tako u nedogled
:: Mozda vas udavih i uvredih, ali je po vase dobro, izadjite malo u prirodu, druzite se face to face
:: Ocekujem drvlje i kamenje, pa navalite..
MilosNBG ... 11.08.2009. 16:38 #132837

broj poruka: 1586
Zato je ECS majka... Zna se kakav je i niko ga ne cacka da overclockuje, BIOS i sl i radi 100god

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Antimatery hvala 11.08.2009. 17:30 #132841

broj poruka: 997

Hvala puno dejanr77, eto covek je rekao sve.....Pozdrav svima

Sve je relativno !!!

pajsgudgud Meni je Epox najbolji. 11.08.2009. 19:17 #132846

broj poruka: 3746
Sedam godina radi ploča ko zmija. Tri različite memare u isto vreme na njoj i radi. Po ploči tek poneki kapacitor naduven. Tri cpu-a menjana svi rade, sve prihvatila. Ma bombona.

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

doca80 Re: Meni je Epox najbolji. 11.08.2009. 19:42 #132847

broj poruka: 3053
Mislim da ces uskoro postavljati temu pod nazivom `koju plocu da kupim do toliko i toliko para`

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

:: tek poneki kapacitor naduven
:: support normalit
:: MOJ DNK je bolji od tvog!!
Jebivetar Za Epox 11.08.2009. 19:43 #132848

broj poruka: 2386
za koji socket ti je taj Epox, da nije mozda za 754?

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

MaliAbner Novac vracaju po poslednjoj prodajnoj ceni modela... 11.08.2009. 19:48 #132849

broj poruka: 7783

Tomato Republic Of Serbia !!!

obradmi Fantomski kvarovi 11.08.2009. 20:38 #132854

broj poruka: 7733
Ima ,desi se da Gigabyte radi kod nekih dobro ,evo recimo Abner ,Giletov drug
ne znam koji je to procenat ,ali se i desava da ima fantomske kvarove sto kaze
Bax u bas u dosta slucajeva,posto ja ne volim da igram lutriju uvek preporucujem Asus
i za Intel i za Amd.

gliga79 Limbonic sta ti je covece 12.08.2009. 01:58 #132886

broj poruka: 4641
Covece prvi deo teksta ti je sasvim Ok, ali drugi deo teksta kad procenjujes sta je bolje umesto cega , covek moze da zakljuci da si retko glup decko, i ako nisi !!!
Kakva N vidia (gde su im ploce),cupaju se na Atom platformu, gde nadje Abit (ta firma je ugasena, kupili je neki no name, nema veze sa nekadasnjim Abit-om???). Gde je Epox???
Ati je upropastio N force Ploce sa svojim cipsetovima, sa druge strane je Intel. N vidia nema sta da trazi sa sadasnjim cipsetovima.Ispali su iz trke i sad ih Intel odrzava na infuziji sa nekim plocama za Atom, naime Intel namerno pravi ploce sa slabijim performansama jer im to nije strateski cilj i pokusava da podrzi N vidiju iz nekog razloga .
Sta je tu u cenama problem Koliko je skuplji Abit ili Epox od GA ili Asusa???
Nismo se uvredili ali ne moj ni ti !!!
Dobro doso na forum.

RESISTANCE IS FUTILE

Witcher Re: ... 12.08.2009. 03:49 #132902

broj poruka: 490
Istina je negde tamo.

limbonic Retko pametnom Jebivetru... 12.08.2009. 07:35 #132907

broj poruka: 139

Dobro, dobro, ja mislim da nisam nikog vredjao.
Ovaj Jebivetar ce to ostati ceo zivot.
Zar je bitno ko koliko ima postova?
Hvala na ironicnoj dobrodoslici.
Ajd pozdrav i nastavite sa vasim cyber zivotom...
gliga79 Ne ljuti se covevce !!! 12.08.2009. 13:12 #132929

broj poruka: 4641
Niko nema nameru da vredja, ali u polemici desi se da se kaze nesto malo agresivnije kako bi bio ubedljiviji od onog sa kim vodis polemiku. Naravno niko nema protiv nikoga nista lose???
Ja se posvadjam dosta puta zbog svojih stavova i kazem svasta, ali onaj drugi se ne ljuti jer zna da nisam nista mislio lose o njemu kao coveku. Eto malo si nastupio agresivnije sa stavovima(mnoge si i prozvao indirektno) i dobio odgovore u istom stilu. Idemo dalje...
Pozdrav.

RESISTANCE IS FUTILE

:: Dobro, dobro, ja mislim da nisam nikog vredjao
:: Ovaj Jebivetar ce to ostati ceo zivot
:: Zar je bitno ko koliko ima postova
:: Hvala na ironicnoj dobrodoslici
:: Ajd pozdrav i nastavite sa vasim cyber zivotom...
pajsgudgud Re: Za Epox 12.08.2009. 13:55 #132930

broj poruka: 3746
Za s462 ili ti soket A.

@doca80 ma kaki ploča radi ko zmaj:P

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

:: za koji socket ti je taj Epox, da nije mozda za 754
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
dejanr77 Re:Meni je Epox najbolji. 12.08.2009. 17:13 #132949

broj poruka: 81

@pajsgudgud ,
sve ploce koje su tada proizvodjene po kvalitetu ne mogu da se porede sa ovima danas, kako po samom kvalitetu izrade tako i po kvalitetu komponenti koje se leme na njih.

Ovo sto se danas proizvodi ma kog prozivodjaca bilo tesko ce da radi 7 godina. Ne racunamo ono sto ce od 100 ploca 1 da dozivi 7 godina, nekada je bilo da od 100 ploca barem 95 dozivi sada ne .
To sto su ti kondezatori `naduveni` ti mozda ne osecas ali veruj mi da tvoje komponente koje rade na toj ploci osecaju i te kako .

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs