a da, nisam rekao. dobije kontakt, zavrte se kuler, deluje kao da sve radi ali nece da se cuje ono `BIP` i ad nastavi dalje, uopste se ne pali monitor a na grafici mi non stop trepere neke lampice koje inace trepnu samo jednom kad se pali.
Uveri se da si dobro ubacio grafičku u slot, PLAVI, GORNJI i da si priključio gajtane za napajanje procesora, 8 komada gore levo.
Treba da ``klikne`` kada dobro uđe, takođe i 20-pin priključak.
Proveri jumper-e po ploči, da nije neki slučajno ostao u nekom nepotrebnom položaju i pregledaj 3 puta one male šarene pinove dole desno, za reset, ON/OFF, diode HDD-a, zvučnik(beeper).
Ako ni posle navedenog ne bude boot-a, kači samo po jedan modul memorije.
A ako se ni onda ne uključi, nosi u servis da je uključe ili daju drugu.
sve gajtane sam sigurno prikacio, dzampera na ploci nema.
evo, sad sam sve ponovo pokusao i ne vredi. pristekao sam proc, memoriju i grafiku i opet ista prica, stisnem dugme, sve se zavrti, svi kuleri i tako stoji... trepere lampice na kartici i nista se ne desava. deluje kao da sve radi. sutra pre podne vracam plocu pa sta bude. inace, kad se ne stavi memorija - pisti kad se ne stavi grafika trebalo bi da pisti ali NE pisti.... cini mi se da je tu neki problem....
btw, sve te komponente sam sad vratio na staru plocu i nemam problema.
jbg, ujutro vracam plocu pa sta bude... nadam se da ce mi je odmah zameniti mada, kakve sam srece, osecam da cu je cekati mesec dana....
ne sekiraj se,nego odnesi to u radnju gde si kupio,pa nek se oni zezaju....ti si tvoje rekao...komponente RADE na drugom kompu...ne ostaje bas neki drugi izbor nego PLOCA!!!
evo sad sam se vratio iz grada. dali su mi novu plocu bez rasprave. testirali onu sa mojim komponentama, videli da ne radi i dali mi novu. konacno se sve sredilo.
hvala svima vama na savetima i preporukama .)
ko zna gde je prodavnica TVRDJAVA (radim samo nocnu smenu) neka svrati na pivo, ja castim :)
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.