Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Oznake AMD CPU C3 steping
STRANA 2 OD 3  
Scyter Re: esesovac 05.12.2009. 16:13 #165253

status: user
broj poruka: 8138
Sa kojom voltazom?Koje su temperature pri opterecenju?Jel to klok za svaki dan?Koliko ti vec radi tako?

The Way It`s Meant To Be Played

::
:: amd 5000 primerak koji imam se klokuje sa 2.6 na 3.4 bez problema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Mozda bi i bilo najbolje 05.12.2009. 16:16 #165284

broj poruka: 7733
da se ne koristi cpu z kao neki dokaz na forumu ,nego da bude dokaz ono sto kaze
g.Daum ,koji inace ne zna da i Intel ima trostepeni kes ,koji usput pozajmio od AMD-a.

DaSickSyst @obradmi 05.12.2009. 16:20 #165369

broj poruka: 2909
Obrade,mogu ljudi da klokuju procesore na koje god frekvencije hoce,ali ako neki CPU radi na istoj frekvenciji bolje od drugog ta brojka izrazena u gigahercima vise nije merodavan reper za performanse CPUa...
Intel je trenutno bolji od AMDa na tom polju i tu nema govora...Isto kao sto je AMD bio bolji pre 3-4 godine od Intela i sve do pojave C2D procesora AMD je bio neprikosnoven i ubijao je intel na istoj frekvenciji u apsolutno svim testovima...Seti se samo da je AMD X2 3800(1.8GHz) kidao Intel D820(2.8GHz) u svim testovima...Stvari se menjaju i mozda ce AMD opet stici Intel i na tom polju...
Da je AMD pojavom Phenoma 2 izuzetno napredovao u OCu,jeste i tu nema govora.
Da za igre AMD nudi vise za isti novac i to je potpuno tacno,ali PII se moze porediti sa C2Q,a ne moze se porediti Ci7 i PII po performansama na istim frekvenijama...Mozes da izujes od kloka PII ali i7 ce ga pojesti u aplikacijama uz minimalan OC(a mozda i bez njega).

DaSickSystem

athlon87 Re 05.12.2009. 16:22 #165398

broj poruka: 1133
Prepirke bez razloga. Intel ima bolji proizvod ali i skuplji.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855

obradmi DSS tema posta i nije bila da li je bolji AMD ili Intel 05.12.2009. 16:26 #165486

nego info za ljude koji kupuju nove AMD CPU .Ali sta ces imas budala koje odvale glupost ....Ja sam jednostavno predstavio cinjenicu da AMD ide i vise od 4 Ghz i nista drugo.
athlon87 Re 05.12.2009. 16:28 #165528

broj poruka: 1133
Da ali cim se predstavi podatak da je AMD nesto uradio,odmah se javi bar 10 ljudi koji to uporedjuju sa Intelom i odmah pocinje prepirka.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855

Ishmerish :)))))))))))))))))) 05.12.2009. 16:31 #165601

broj poruka: 7285
http://www.youtube.com/watch?v=z6Hf6d404QY

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

obradmi To si u pravu athlon 05.12.2009. 16:32 #165607

ali ako nece da kupi AMD sta se javlja koji q.Ja ne branim ljudima da uzivaju u Intelu.
DaSickSyst Re: Re: 05.12.2009. 16:32 #165621

:: Obrade,jel tebi AMD devojka ili sta?Intel je Intel,bio,jeste i ostace najbolji.Svaki Intel ide od prilike za 1 GHz vise kad se OC-uje.Primer,moj E7200 je stabilan na 3,7 GHz,a default frekvencija mu je 2,53 GHz.To je za 1,2 GHz vise!Koji AMD se tako klokuje?Nijedan.Treba dobro da se pomucis da bi naterao AMD stabilno da radi za 600-700 MHz na vise.I to samo ako si ubo extra primerak.O cemu dalje da pricamo
:: The Way It`s Meant To Be Played
Sa tvojim potpisom ne bi smeo da pominjes neciju `devojku`...
A tek izjava da je Intel uvek bio bolji nema blage veze sa mozgom...I objasnjiva je jedino ako nisi bio rodjen(ili jos nisi znao sta je racunar) kad je AMD imao K2,Duron,Thunerbird,Burton,Athlon,FX,itd...Tada Intel nije imao sta da trazi pored AMDa i bila je veca razlika u performansama u korist AMDa nego sada u korist Intela.

DaSickSystem
Scyter Re: Re: Re: 05.12.2009. 16:52 #166023

broj poruka: 8138
Sto?Jel ti smeta moj potpis?Bode malo u oci,a?
Verovatno sam tad gledao crtace i kakio u pelenama dok je AMD vladao na trzistu,jer je to bilo ko zna kad.

Odjavljujem se sa ove teme,jer je pocela da se pretvara u haos.

The Way It`s Meant To Be Played

:: :: Obrade,jel tebi AMD devojka ili sta?Intel je Intel,bio,jeste i ostace najbolji.Svaki Intel ide od prilike za 1 GHz vise kad se OC-uje.Primer,moj E7200 je stabilan na 3,7 GHz,a default frekvencija mu je 2,53 GHz.To je za 1,2 GHz vise!Koji AMD se tako klokuje?Nijedan.Treba dobro da se pomucis da bi naterao AMD stabilno da radi za 600-700 MHz na vise.I to samo ako si ubo extra primerak.O cemu dalje da pricamo
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: Sa tvojim potpisom ne bi smeo da pominjes neciju `devojku`..
:: A tek izjava da je Intel uvek bio bolji nema blage veze sa mozgom...I objasnjiva je jedino ako nisi bio rodjen(ili jos nisi znao sta je racunar) kad je AMD imao K2,Duron,Thunerbird,Burton,Athlon,FX,itd...Tada Intel nije imao sta da trazi pored AMDa i bila je veca razlika u performansama u korist AMDa nego sada u korist Intela
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: DSS tema posta i nije bila da li je bolji AMD ili Intel 05.12.2009. 16:53 #166048

:: nego info za ljude koji kupuju nove AMD CPU .Ali sta ces imas budala koje odvale glupost ....Ja sam jednostavno predstavio cinjenicu da AMD ide i vise od 4 Ghz i nista drugo
Verujem da moze...Nema smilsa pominjati da li ga treba kupovati ili ne...Svakako da treba i ja ljudima koji kupuju racunare za igranje uglavnom preporucujem AMD konfiguracije sa ATI kartama i tu nema greske,dobijes bolje performanse nego Intel/Nvidia konfiguracija za manje para...I mogu sad zeleni da izvrnu forum naopacke svojim postovim i spamovanjem o ATI drajverima...AMD/ATI daje mnogo vise nego Intel/Nvidia i tu nema govora.

Ako neko ne kupuje Core i7 svakako je bolja kupovina AMD PII za bilo koju namenu racunara.

DaSickSystem
obradmi Vidim pocela je Intelijada na celu sa clear sky 05.12.2009. 16:55 #166092

tu su i sateliti .... .Tema posta je bio info za ljude koji kupuju nove AMD CPU .ali mentoli uvek upropaste temu .
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: 05.12.2009. 16:56 #166107

:: Sto?Jel ti smeta moj potpis?Bode malo u oci,a
Ne potpis,vec lupanje gluposti.
:: Verovatno sam tad gledao crtace i kakio u pelenama dok je AMD vladao na trzistu,jer je to bilo ko zna kad
Ako je suditi po tvojim prethodnim izjavama(postovima)...Verovarno jesi.

DaSickSystem
SkyFire ... 05.12.2009. 16:57 #166127

broj poruka: 18472
Ako su steppinzi veliki koraci za AMD da stigne Intel onda ja stvarno nemam reci za ovako glupe izjave.To ni u ludilu ne moze da se poredi sa Intelom.AMD nazaduje zestoko i realno meni to nije drago jer bi voleo jednog dana da kupim i taj AMD i da imam sigurnost da se nisam zeznuo znajuci da taj CPU parira Intelu po svemu.
Intel je izbacio vec trecu generaciju CPU-a a izlazi i cetvrta dok AMD stoji na poslednjoj PhenomII arhitekturi sa kojom nije dostigao ni Yorkfield CPU-e vec radi revizije steppinga i dize frekfencije na vec zastareloj arhitekturi.Ocigledan problem u razvoju je tehnologija.Trebao bi malo vise novca da ulozi u razvoj arhitekture i da se pokrene jer ovo sto izbacuje na trziste je totalno smesno i neozbiljno.Onda se uhvati zestokog marketinga i raznih prica da bi se cupao.Svako normalan to vidi i shvata.

Ovakve teme vise nemaju smisla upravo zbog toga.Razumem ja da je neko fan ali ovo vise zestoko smara i nije ni cudo sto se ljudi bune i krene neka rasprava.
Daj da cujemo zaista neku revoluciju na polju tehnologije,nadam se da ce se uskoro desiti nesto po tom pitanju inace Intel ode daaaleko i postace nedostizan za sva vremena!

Green Green Grass Of Home

DaSickSyst Re: Vidim pocela je Intelijada na celu sa clear sky 05.12.2009. 16:59 #166169

:: tu su i sateliti .... .Tema posta je bio info za ljude koji kupuju nove AMD CPU .ali mentoli uvek upropaste temu
Zato se odjavljujem i ja...Ajd pozdrav.

DaSickSystem
Modena eses 05.12.2009. 17:02 #166227

broj poruka: 497
iskreno cpu mi radi 24/7 sa stock voltazom 1.264V na 3.1ghz i temp ne prelazi 40c ako je verovati senzorima.A sad za 3.4ghz sam postavio kad je testiran 3d mark 06 i prosao ga je bez problema sa naponam od 1.4V koliko se secam.

DaSickSyst - - Najrealni covek ovde

aco Re: eses 05.12.2009. 17:18 #166513

broj poruka: 2788
proveri mail

:: iskreno cpu mi radi 24/7 sa stock voltazom 1.264V na 3.1ghz i temp ne prelazi 40c ako je verovati senzorima.A sad za 3.4ghz sam postavio kad je testiran 3d mark 06 i prosao ga je bez problema sa naponam od 1.4V koliko se secam
:: DaSickSyst - - Najrealni covek ovd
Modena Aco 05.12.2009. 17:23 #166550

broj poruka: 497
sutra u toku dana cu ti poslati,sad nemam vremena

obradmi Ja imam predlog da se pcberza ne zove vise tako 05.12.2009. 17:24 #166551

nego cekajucifermi.com log off.
aco re 05.12.2009. 17:26 #166554

broj poruka: 2788
@modena ok hvala
MaliAbner Ova prica sa hladnim bubama... 05.12.2009. 18:14 #166594

broj poruka: 7783
Ova prica sa hladnim bubama... me skorz odusevljava, znaci ko ide u afriku obavezno intel a ko ide na juzni pol nikako intel...

@Bax
Koliko si platio CPU i koji hladnjak koristis te koliko si ga platio.

Kapriram ja da je Ferari najbolji samo ponekad i drugi pobede u trkama, doduse najvise zavisi od trke, recimo u WRC ferari nema sta da trazi (sem ako ga ne srede) ni protiv skode, dok skoda i ostali u GTR-u skoro da nemaju sanse protiv ferarija.

Zato se ljudi odlucuju na kupovinu onoga sto im odgovara za ono cime se bace, meni odgovara bilo koji ne radim nista zahtevno, poneka igra, malo multimedije ono audio video i tako to... za to je Intel nerentabilna rabota mada je taj i5 tu negde ali ga opet keca cena, jer da bi se dobro kloknuo treba solidna ploca+solidan hladisa a to onda pravi jos vecu razliku u korist AMDeke pa makar od dobacio do 3.5GHz za svaki dan.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Daum Re: Nikakav rob brenda nisam 05.12.2009. 19:15 #166640

broj poruka: 12810
Opet stvarno ne znam sta da ti kazem. Rob si marketinga i to se vidi. Tih 7 ghz im ku*cu vrede kad ima mainstream procesori jedva predju 600mhz overclocka.

Zbog tih 7ghz koji niko iz naroda nece postici ti gledas u AMD ko u boga i neces nikada uzeti Intela...

:: postujem elementarne cinjenice.Elementarne cinjenice kazu 7,12 Ghzi ili vise ne vaze CPU-Z shotovi?.Isto tako postujem cinjenicu da je na default kloku nesto brzi CoreI7 u zavisnosti od operacije.Nit sam se iznervirao ,niti sam koga vredjao ,jednostavno postujem cinjenice
:: Eseses ne bi komentarisao ovo za 3,7 Ghz ,mislim da ce ti Pufi dati najbolji savet
Equinoxe @MaliAbner 05.12.2009. 19:32 #166646

broj poruka: 12057

Kupio sam najispativiji CPU za posao kojim se bavim i IFX-14 sam izvukao iz njega maximum.

Core i7 920 i IFX-14. Zna se sve to koliko košta. Ako je poenta bila mogao sam jeftinije da prođem sa AMD-om, mogao sam, ali kako koristim komp za posao, i retko se pomalo igram, cenu sam bio spreman da platim.

@obradmi
Da li se sećaš na primer koliko je ATI, sada AMD kasnio sa X1900 serijom u top izboru kad je nV vladala sa 7800/7900 serijom ? Tumbanja se dešavaju, nekad AMD ima problema sa proizvodnjom, nekad ima nVidia. Ono što je bitno je trenutno stanje. Kad bude Fermi došao, poredićemo ga, ako bude bio najbolji, super.

vuk125 Gde ima C3??? 05.12.2009. 20:15 #166661

broj poruka: 2929
Mislim da gubim strpljenje.

965 BE C3 4,5 Ghz na vazduh

to mi treba.
Ovo je vrh proc ako neko zna gde ima da se pazari neka javi, kada ce ovo da uvezu??????
Ishmerish Re: Gde ima C3??? 05.12.2009. 20:22 #166663

broj poruka: 7285
Pa labude nepratis forum bas najbolje
Evo lepo procitaj moj prvi post u ovoj temi(cudi me da nisi video)

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=22536&forid=9&katid=2

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Mislim da gubim strpljenje
:: 965 BE C3 4,5 Ghz na vazdu
:: to mi treba
:: Ovo je vrh proc ako neko zna gde ima da se pazari neka javi, kada ce ovo da uvezu?????
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs