Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
C0 vs D0??
STRANA 2 OD 3  
DaSickSyst 28.01.2010. 09:21 #184527

status: user
broj poruka: 2909
Samo ne znam sta je trebalo da mi dokaze Linx???

1 sat i 20 minuta Linxa
http://img188.imageshack.us/img188/7074/capture1buv.jpg

A za ovaj ne mogu da gubim vreme...nepunih 30 minuta Linxa...Dosta mu je...
http://img21.imageshack.us/img21/2872/capture2js.jpg

Voltaze su identicne...U BIOSu su podesene na 1.250V,bez obzira sto CPUZ pokazuje je 1.232 i 1.248V...
Razlika je sto to je prvi sa ukljucenim Turbo Boost-om (BCLK 191MHz x21=4011MHz),a drugi bez TB-a (200MHz x20=4000MHz)...Inace 20x200 bez TB-a koristim najcesce za render i znam da je pouzdan...Tako da nemam nameru da ga cekam jos sat vremena...

Neka neko prevede Gilgi sta to znaci,pa da cujemo sta je sledeca nebuloza koju ce da odvali...

DaSickSystem

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re:Takodje... 28.01.2010. 09:50 #184531

:: Moze da se dogodi da prodje stress test, a da pukne u render-u..
::
:: Tako da je render sasvim dobar pokazatelj stabilnosti..

Ma to moze da zna neko ko je to radio i uverio se svojim ocima u `pouzdanost` stres testova...A kad covek izjavi da render ne opterecuje procesor sta mozes da ocekujes od takvog `poznavaoca hardvera`???

Linx vise ne koristim bas iz tog razloga sto mu treba 5-10 minuta da mi pokaze ako mi je CPU nestabilan...Lepo ukljucis neki zahtevan render i ako je racunar nestabilan popijes BSOD u roku od 1 minuta,a verovatno ce biti u pitanju samo par sekundi...Ili cekaj Linx 10 minuta da bi shvatio isto to...A o Prime95 tek necu da pricam,za njega je sistem uvek stabilan...

DaSickSystem
Slavuj ... 28.01.2010. 12:16 #184547

broj poruka: 2236
Bez 16GB OC nije merodavan, to je nerealnost i jevrejska zavera.

Jači su ovi što dižu trupce.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: 28.01.2010. 15:19 #184600

broj poruka: 18472
@DaSick

`Neka neko prevede Gilgi sta to znaci,pa da cujemo sta je sledeca nebuloza koju ce da odvali...`
Da ova recenica nije previse ruzna i gruba prema jednom kolega?Ne moras uvek da se postavljas sa visine da sve ti najbolje znas..
Evo ovako..Prvo i prvo..Stavio si testove koje uopste nisi odradio do kraja..
LinX kad se radi mora da se stavi minimum 75 prolaza a kod tebe stoji na 10/20 ,na prvom screen-u si pustio tek 2 prolaza koja su prosla na 4.0 Ghz i to sa voltazom od 1.24v za vcore vec si dostigao 70c!Znaci lagano bi ta temperatura koja nije preporucljiva preko 70c presla svoj limit da si nastavio da testiras jos 10 min!Znaci pitanje je uopste dal bi to bilo stabilno na toj voltazi,veliko pitanje i da izdrzi temp do kraja na 70+ !
Drugi screen ti ama bas nista ne znaci,ostavio si isto settovanje a pokazao 4011 Ghz cpu speed..Hoces da nam kazes da moze preko tihh 4.0 Ghz jos 11 Mhz da bude stabilan
Da nebi prodavali neke zvake ovde tj pravili se pametni,lepo ti odradi 75 prolaza sa LinX,zabelezi CPU-Z radi validacije voltaze i kloka CPU-a i core temp ili real temp radi kontrole min i max temperature CPU-a..Kad to odradis ako si vec zeleo da pokazes kako je stabilan LinX onda bar uradi do kraja pa mozemo o necemu da pricamo..
E sad ono najbitnije..Svi mi znamo da ovaj CPU moze na 4.0 Ghz da se nasvira stabilno..Pitanje je samo koliko voltaze potrazuje za vcore sa HT-om tj kakav je primerak tj koja mu je temperatura pod tim uslovima..E sad mene interesuju tih famoznih 4.2 Ghz sa HT bez dizanja voltaze ili cak ne mora i to,moze i sa voltazom ali pod LinX sa svom validacijom koja je neophodna kao pokazatelj stabilnosti sistema..
Ako LinX prodje a ti kazes da render u kome radis je jos zahtevniji to povlaci jos jednu cinjenicu da za CPU treba jos vise voltaze sto dolazimo oko onog sto sam vec rekao da dolazi do povecane disipacije i sve manje mogucnosti za veci klok jer ogranicenje stvara hladjenje a temperatura nebi trebala da predje preko 70c u uslovima za svaki dan..
Prema tome,mnogo toga u tvom iskazu nije bas na svom mestu..Cak i da se slozim da je suv render idealan pokazatelj stabilnosti sistema opet dolazimo do stavki koje sam sad izneo..
Sve u svemu mislim da u ovoj temi ne treba vise razglabati o ovim stvarim a po najvise izigravati kabadahiju koja sve zna jer mislim da nije lepo a i uvek postoji nacin da se objasni da nije bas sve tako kako se predstavlja..
Znaci izneo sam ti neke cinjenice..Molim te bez preteranog filozofiranja kako umes a najmanje bez svadje jer mi to nije bio cilj ni najmanje..
P.S.Inace 75 prolaza kod LinX ti dodje oko 1.45h cisto da znas da ne mucis mozak sa racunicom :)

Uzivaj..

The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
Picture says more than thousand words :
http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jpg
GREEN POWER

:: Samo ne znam sta je trebalo da mi dokaze Linx??
:: 1 sat i 20 minuta Linx
:: http://img188.imageshack.us/img188/7074/capture1buv.jp
:: A za ovaj ne mogu da gubim vreme...nepunih 30 minuta Linxa...Dosta mu je..
:: http://img21.imageshack.us/img21/2872/capture2js.jp
:: Voltaze su identicne...U BIOSu su podesene na 1.250V,bez obzira sto CPUZ pokazuje je 1.232 i 1.248V..
:: Razlika je sto to je prvi sa ukljucenim Turbo Boost-om (BCLK 191MHz x21=4011MHz),a drugi bez TB-a (200MHz x20=4000MHz)...Inace 20x200 bez TB-a koristim najcesce za render i znam da je pouzdan...Tako da nemam nameru da ga cekam jos sat vremena..
:: Neka neko prevede Gilgi sta to znaci,pa da cujemo sta je sledeca nebuloza koju ce da odvali..
:: DaSickSystem
gliga79 Da sick sist. 28.01.2010. 15:37 #184610

broj poruka: 4641
Neka samo omalovazava, to je njegov problem, moj ne.
Kad covek misli da sve zna, obicno se ispostavi da ne zna dosta toga, kao sto je i ovde slucaj.
Kakav ti je ovo test sa Lynx-om, na dva prolaza, a temperatura vec opasnih 70C ???
Gde si video da se ovaj test radi na 2 prolaza. Nek ti neko prevede kako se radiu Lynx, i sa koliko prolaza je stabilan proc. Tu si zapucao i prekinuo si. Da si nastavio bilo bi ko u onoj pesmi:Aj ,gori krilo naseg aviona`.
To je tvoj razlog zasto ne koristis ovaj Stres test.
Znaci Lynx test........FAIL
Samo sam to hteo da saznam.
Da imam taj proc, sam bi odradio test, ali posto nemam pitao sam samo za lynx.
To me je interesovalo.
A ti samo omalovazavaj, nema veze, ne ljutim se,to govori o tebi.
samo sam dokazao da sam bio u pravu sto se tice ovog testa, sto je i bilo moje pocetno pitanje.
Zbog omalovazavanja konstantnog , nema na pice, ne idem sa takvima :))))
Pozdrav

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

obradmi Svaka cast svakome 28.01.2010. 15:52 #184618

broj poruka: 7733
ali ne moze da se poredi Lynx ,sa Adobe Premiere recimo render ,kad mu stavis deinterlace ,pa noise reduction i hiljade jos nekih opcija u vezi slike i plus enkodrianje i opali render ,ebe evu svakom CPU .U pravu i je DSS 100 %.Taj Lynx nikad ne moze da ima ono sto ima Adobe Premiere i slicni proizvodi ,jednostavno Lynx to ne moze da simulira takva opterecenja za CPU.
SkyFire Sad razumem Machine-a i sl.. 28.01.2010. 16:02 #184620

Ne mogu da verujem koliko je ovaj forum otisao daleko u neozbiljnosti i neznanju..Danas svi nesto znaju,svi savetuju,sve neki hardverasi,pucaju od znanja..
Mislim da bi VO pre uakapirao kad bi mu se objasnilo a ne COVEK/USER sa pc berze (cast izuzetcima)
Mozes da kazes sta god hoces oni vrte jedno te isto i idu po sistemu ja tebi ti meni - sto kaze markopvitch Spritch u bulju ..
Da se barem dopunjujete znanjem nego provaljujete kojekakve gluposti..
Odustajem..Znaci ja ne pisem vise nista u ovoj temi ovo je SMRT za mozak!

The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
GREEN POWER

gliga79 Obradmi 28.01.2010. 16:04 #184621

broj poruka: 4641
Ja sam pitao za Lynx, i ne interesuje me Adeobe Premijer jer se ne bavim time. Vidim i ti se bvavis renderingom aktivno pa poznajes materiju.
Pitanje je bilo prosto i trazio sam prost odgovor:

Jel imas Lynx test, da potkepis cinjenicom ???

Vidim cinjenice, posle dva prolaza pri onoj voltazi 70 C
Sve mi je jasno.
Znaci nema vise svrhe raspravljati bilo sta.

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

obradmi Bez ljutnje 28.01.2010. 16:09 #184622

ja sam se samo nadovezao ,sta je merodavnije za opterecenje CPU ,sigurno je merodavniji render.
Daum ... 28.01.2010. 16:26 #184630

broj poruka: 12810
Ne bih da vas bedacim, ali Maxwell Render je vrlo merodavan za test stabilnosti procesora. Svih 8 threadova se koristi maximalno, a pritom i temperature procesora dostizu svoju krajnju vrednost...

Ma i Mental Ray je sasvim dobar, bilo koji render engine da se koristi isto je merodavan kao prime ili lynx...

SkyFire Niko se i ne ljuti .. 28.01.2010. 16:27 #184631

Ja sam samo generalizovao stanje..A ako se vratis na cinjenice koje ne poznajes kada je u ptianju OC shvatices da je suvi render tu nemocan..Za stabilnu masinu moras da podesis sve zive parametre za rad :
Core Votazu,VTT Core voltazu,FSB voltazu...Da ne pominjem koliko je delikatno na Nehalem platformi sta sve treba da se ukombinuje..Nego vecina drzi sve na Auto od tih parametara i misli da je zavrsial posao..To se ne zove OC niti stabilna masina..Kad tad moze da pukne pa upravo i u tom renderu,znaci bilo koji Full load.
A LinX pack drma bukvalno ceo sistem i najmanja greska ce da dovede do nestabilnog sistema dok se `render` oslanja najvise na stabilnost CPU-a..To treba da bude jasno.
Mislim da ne treba da prevodim na kineski,sad je sve jasno ili nije?

@Daum
Prime nije bas pouzdan pokaztelj stabilnosti sistema kod Nehalema pa cak ni kod Yorkfield CPU-a..Uvek moze da se desi da propusti nesto a i ne iskoriscava CPU/Sistem kao LinX!
Bitan je stabilan CEO sistem a to se odnosi na celokupnu postavku u biosu tj da sve bude kompatibilno i skladu da bi to radilo..
Render aplikacije nisu programi za testiranje stabilnosti sistema i u tome ima velike razlike!

GREEN POWER

obradmi Re Daum 28.01.2010. 16:32 #184634

znas i sam koliko imas vrsta rendera ,zamisli kad ubacis 15 GB ili 20 GB fajl u Premiere ,pa mu zadas opcije ,cvrci i ploca i CPU i memorija ,to je sve ona stvar na biciklu u porednjenu sa ovim..........
Daum Re: Niko se i ne ljuti .. 28.01.2010. 16:32 #184635

`Suvi` render () je jedina situacija gde ces u realnom radu napnuti procesor do maximuma koji moze da se iskoristi. Realan rad je ovde i najbitniji, tako da ako render izdrzi, sta je uopste i bitno da li ce lynx da pukne kad neces moci u radu da namucis procesor toliko kao lynx...???

Primera radi, svoj Q6600 sam digao svojevremeno na 3.6ghz. Nisam mogao stabilno da ga drzim na toj frekvenciji i pukao mi je film vise zbog nekoliko sati provedenih u biosu. Prime95 je izbacivao gresku posle 10 minuta.
Ostavio sam OC takav kakav jeste, i za divno cudo, masina je radila i renderovala najnormalnije...

Povrh svega, proracunavanje dinamike u Mayi i tecnosti RealFlow-u je radilo savrseno...

:: Ja sam samo generalizovao stanje..A ako se vratis na cinjenice koje ne poznajes kada je u ptianju OC shvatices da je suvi render tu nemocan..Za stabilnu masinu moras da podesis sve zive parametre za rad
:: Core Votazu,VTT Core voltazu,FSB voltazu...Da ne pominjem koliko je delikatno na Nehalem platformi sta sve treba da se ukombinuje..Nego vecina drzi sve na Auto od tih parametara i misli da je zavrsial posao..To se ne zove OC niti stabilna masina..Kad tad moze da pukne pa upravo i u tom renderu,znaci bilo koji Full load
:: A LinX pack drma bukvalno ceo sistem i najmanja greska ce da dovede do nestabilnog sistema dok se `render` oslanja najvise na stabilnost CPU-a..To treba da bude jasno
:: Mislim da ne treba da prevodim na kineski,sad je sve jasno ili nije?
:: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
:: Picture says more than thousand words
:: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp
:: GREEN POWER
SkyFire Re: Re: Niko se i ne ljuti .. 28.01.2010. 16:36 #184636

Pa sa ovim si samo rekao da ti je sistem bio nestabilan..Znaci zadovoljavate se povrsno..
Zamisli da radis neki projekat koji te kosta dosta novca a svaki sekund vremena ti je bitan!Pukbe ti render i ajde ponovo!Pricamo ovde bajke..Znaci bacas graske dal ce raditi ili ne..Igre na srecu -LOTO!Zasto postoje programi za testiranje,zato da bi user bio siguran u svoju masinu za stabilan rad da bi mogao da se bavi nekim ozbiljnim poslom koji upravo zahteva taj rednering..Kao sto rekoh stabilnost sistema nije samo stabilnost CPU i nasviranje voltaze vec sve ostalo sto mora da se ispostuje u protokolu..
By The Way ti rece da render ne opterecuje CPU koliko i LinX a DaSick upravo tvrdi suprotno..Kome sad da verujem?

GREEN POWER

:: `Suvi` render () je jedina situacija gde ces u realnom radu napnuti procesor do maximuma koji moze da se iskoristi. Realan rad je ovde i najbitniji, tako da ako render izdrzi, sta je uopste i bitno da li ce lynx da pukne kad neces moci u radu da namucis procesor toliko kao lynx...??
:: Primera radi, svoj Q6600 sam digao svojevremeno na 3.6ghz. Nisam mogao stabilno da ga drzim na toj frekvenciji i pukao mi je film vise zbog nekoliko sati provedenih u biosu. Prime95 je izbacivao gresku posle 10 minuta
:: Ostavio sam OC takav kakav jeste, i za divno cudo, masina je radila i renderovala najnormalnije...
:: Povrh svega, proracunavanje dinamike u Mayi i tecnosti RealFlow-u je radilo savrseno..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Ja sam samo generalizovao stanje..A ako se vratis na cinjenice koje ne poznajes kada je u ptianju OC shvatices da je suvi render tu nemocan..Za stabilnu masinu moras da podesis sve zive parametre za rad
:: :: Core Votazu,VTT Core voltazu,FSB voltazu...Da ne pominjem koliko je delikatno na Nehalem platformi sta sve treba da se ukombinuje..Nego vecina drzi sve na Auto od tih parametara i misli da je zavrsial posao..To se ne zove OC niti stabilna masina..Kad tad moze da pukne pa upravo i u tom renderu,znaci bilo koji Full load
:: :: A LinX pack drma bukvalno ceo sistem i najmanja greska ce da dovede do nestabilnog sistema dok se `render` oslanja najvise na stabilnost CPU-a..To treba da bude jasno
:: :: Mislim da ne treba da prevodim na kineski,sad je sve jasno ili nije?
:: ::
:: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
:: :: Picture says more than thousand words
:: :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp
:: :: GREEN POWER
Daum ... 28.01.2010. 16:39 #184637

Ja upravo rekoh da ne puca render. Ni na sat vremena, ni na nekoliko sati. Vise od toga mi ne treba...

Lynx i prime za pokazivanje mi ne trebaju. Ako je sistem stabilan kako jeste, onda su lynx i prime nebitni...

obradmi Ne moze da uradi Lynix tu simulaciju 28.01.2010. 16:40 #184639

koju ima Adobe Premiere i njegove opcije iza toga stojim.Taj Lynx moze da bude dobar test za igrice ,ali ne moze da gadja CPU sa ovim sto mu radi Premiere kao software,to je valjda jasno.Zato se sve vise u njemu koristi GPU podrska u vidu Cuda i Ati stream.
Daum ... 28.01.2010. 16:42 #184642

After Effects takodje ume dobro da namuci procesor... probao na `nestabilnom` sistemu, radio je bez problema nekoliko sati sa Cineon sekvencom u 2K rezoluciji...

SkyFire Ok rezimiramo! 28.01.2010. 16:49 #184643

Od sad ne koristimo programe za testiranje stabilnosti sistema jer oni pogadjaju najvise stabilnost sistema namenjen za igrice..Dobro..
LinX je bespotrebno napravljen,Prime i slicne gluposti jer je suvi render sasvim dovoljan za proveru stabilnosti sistema..
Znaci..Necemo koristiti nikakav program za testiranje sistema vec cemo pustiti neku render aplikaciju samo koju>?Koji program preporucujete kao pouzdan posto ih ima vise?Jel i tu treba da bacam graske?Znaci evo obrad preporucuje Premier,Daum preporucuje Maxwel,After Effect i sl..
E sad mi nije jasno..Jel treba sve te programe da probam da bi bio siguran u stabilnu masinu ili da odaberem neki koji mi se svidi na oko?
Neka mi neko objasni posto se u ove metode testiranja stvarno ne razumem..
Mislim da bi ovo trebalo da se postavi i na https://www.xtremesystems.org da se i ljudi u svetu upoznaju sa srpskim nacinom testiranja sistema..Mislim,mis smo previse pametni za celu populaciju ljudi preostalih na planeti :)

GREEN POWER

obradmi Re Sky 28.01.2010. 16:59 #184644

Cpu se fabricki testira na default frekvenciji za sve te stvari.Ti sto ga testiras ti ga testiras overklokovanog .Koje metode koriste ,to je poslovna tajna.Koliko znam u svetu multimedije ,ljudi koji se bave profi sa tim stvarima ,najvise vole da koriste MAC za te stvari ,ako se ima para za to ,koji je i najstabilniji za te stvari.
Daum ... 28.01.2010. 17:47 #184651

Evo primera kako `suvi` render uposli procesor...

http://i173.photobucket.com/albums/w56/DaumEx/render.jpg

SkyFire Ne javljaj se! 28.01.2010. 17:50 #184654

Ti cooler i nemas tako da..

GREEN POWER

DaSickSyst Re: Da sick sist. 28.01.2010. 18:28 #184665

:: Neka samo omalovazava, to je njegov problem, moj ne
Ti si taj ko je poceo da omalovazava i da se podsmeva bez razloga.
:: Kad covek misli da sve zna, obicno se ispostavi da ne zna dosta toga, kao sto je i ovde slucaj
Sta je to sto ja ne znam i sta sam `slagao` od svega sto sam rekao???

:: Kakav ti je ovo test sa Lynx-om, na dva prolaza, a temperatura vec opasnih 70C ??
To je drugi test za koji sam napisao da najcese koristim ta podesavanja za vreme rendera i da ih imam snimljena u BIOSu...Ta podesavanja su mi sigurno stabilna,jer njih ucitavam kad zurim da nesto zavrsim i ona mi sluze kao pomocna kad renderujem i vise puta sam radio po 24h i vise sati render...Zato sam napisao da ne mogu da cekam i da sam zato pustio smo 27 minuta,jer me mrzi da cekam vise za nesto sto znam da je stabilno...
U svakom slucaju imas test na visoj frekvenciji sa 5 prolaza...Ili i to nisi video/procitao?

Tu je prvi Linx test pa ga sam protumaci...Imas ga u postu #184527...Skoncentrisi se i procitaj pazljivo siguran sm da je tu negde...Ako mozes.

Mogao sam i da ih ne izbacim i da ostavim samo prvi print skrin sa 1 sat i 22 minuta Linxa i 5 prolaza...Ali ti opet citas samo ono sto tebi odgovara...Mozda stvarno ne mozes da se skoncentrises i procitas recenicu do kraja,a mozda samo pokusavas da glumis ludilo ne bi li dokazao nekome ko nema pojma o cemu da si u pravu...
Muljas i uplices se u svoje reci...Izvrces i ono sto si sam ranije pricao.

:: Gde si video da se ovaj test radi na 2 prolaza. Nek ti neko prevede kako se radiu Lynx, i sa koliko prolaza je stabilan proc. Tu si zapucao i prekinuo si. Da si nastavio bilo bi ko u onoj pesmi:Aj ,gori krilo naseg aviona`
Evo jos jedna glupost koju mozemo da zabelezimo gore medju tvoje bisere...Core i7 920 sa box kulerom na 2.66GHz se greje vise od 73 stepena koji me meni maksimum za koji kazes da je `gori krilo`...Sto zanci da su ovo i te kako sigurne temperature...
Gilga opet lupas a nisi ni svestan toga...Sa box kulerom temperature 920ice prlaze 80 pa i 85 stepeni u full loadu...Tako da su mi ovo sigurne temperature...
Cudi me da tako vrstan poznavalac hardvera ovo nije znao...Posto je to ipak jedna osnovna karakteristika Core i7...Mnogo se greje...A ti izgleda sad tek cujes za to,a pokusavas da polemises na tu temu...Sta reci?

:: To je tvoj razlog zasto ne koristis ovaj Stres test
Ti opet znas zasto ja nesto ne koristim,jel da?
Opet kazem:Napisno ti je samo procitaj do kraja...Necu da ti ponavaljam nesto zato sto ne umes da citas...
Do sad bi dete od 5 godina shvatilo sta sam postovao,ali ti ocigledno ne mozes i teras me da ti ponavaljam jednu istu stvar zato sto ne citas postove vec izvlacis samo pojedine reci koje vidis...I onda hoces da `polemises`...

:: Znaci Lynx test........FAI
Mozda u tvojoj glavici... 5 prolaza Linxa sam uradio samo za neverne tome kao sto si ti...Ali opet to ne zelis da vidis jer ti ne odgovara da nisi u pravu...
Tvoj problem.

:: Samo sam to hteo da saznam
:: Da imam taj proc, sam bi odradio test, ali posto nemam pitao sam samo za lynx
Kupi ga pa odradi i demantuj me...A do tada nemoj da spamujes o stvrima o kojima ne znas i da se ljutis kad ti neko dokaze da nisi u pravu...

:: To me je interesovalo
:: A ti samo omalovazavaj, nema veze, ne ljutim se,to govori o tebi
Ja sam ti izneo cinjenice i print skrinove i demantovao sam sve sto si rekao,a ti jos nisi uspeo da argumentujes ni jednu stvar koju sam ja izjavio...
Izmisljas,kad vidis da si pogresio izvrces i svoje i moje reci,kad ni to nije dovoljno ponovices istu stvar jos deset puta u nameri da ti neko ko ne zna o cemu se ovde radi poveruje...
:: samo sam dokazao da sam bio u pravu sto se tice ovog testa, sto je i bilo moje pocetno pitanje
Samo jos kad bi rekao za sta si to bio u pravu....
Imas print skrin sa 5 prolaza...Ako ja treba da przim procesor da bi dokazao nekom kao sto si ti da nie u pravu,necu to da radim...I da pustim da radi ceo dan ti bi izmislio jos neku glupost samo zato sto ne znas vise sta da kazes a ne zaelis da priznas da si pogresio...
DOKAZI NESTO OD OVOGA STO SI NAVEO...
Ja sam izbacio render test,Linx 1 sat i 20 miuta sa 5 prolaza...A ti?

Ajde dokazi mi da gresim...Samo pricas bez veze da bi nabijao broj postova...Ja ne mogu drugacije da shavatim tvoje ponasanje...

Zeleo si da ispadnes pametan....Jbg mozda neki drugi put.

DaSickSystem
Daum Re: Ne javljaj se! 28.01.2010. 18:45 #184674

Sta ce mi cooler za pokazivanje stresa procesora?

:: Ti cooler i nemas tako da.
:: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World
:: Picture says more than thousand words
:: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp
:: GREEN POWER
gile23 ... 28.01.2010. 19:11 #184685

broj poruka: 9121
Sto da ne hladi sa vazdusnim kulerom, kada najbolji vazdusni kuler nekada bolje ohladi od nekog srednjeg-high vodenog kulera (naravno za max stepen do 2). Linx i ti testovi ne moraju nista da znace, naravno oni su veoma korisni, ali nekad odradi test po nekoliko sati, a pukne u renderu posle minut i obrnuto, znaci to sve zavisi. Dasicksyst owns kao i uvek :), decko ne prica nikad napamet :), jel ti se zapalio CPU dok si renderovao na 4GHZ 24h (to je bila igra na srecu da si taj dan uplatio listic lotoa dobio bi sedmicu :)) i jedno pitanje koji render program najlakse da naucim za jednostavan render slova, shape-ova itd. i da dodam neki efekat sto , ja sam gledao Cinema 4D mada mi je nekako bas tezak program kako se ponasaju drugi programi, takodje ako moze da se extrudira neki shape ili vektor napravljen u Illustratoru CS4/Photoshop CS4.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: ... 28.01.2010. 21:37 #184720

@Gile:
Nije se zapalio procesor Gile,nema potrebe da se sekiras...
Ne radim to toliko cesto,zadnji put je bilo sad za vikend,jer sam morao da zvrsim nesto za ponedeljak...Uvece OC@4.0GHz,pustim 2-3 slike i ujutro kad ustanem imam gotove rendere.
Za 3D modelovanje ti je ubedljivo najjednostavnji Google Sketchup ...A dalje mozes da renderujes u bilo kom programu...Ne znam kakvu podrsku ima za import Ilistratorivih fajlova...
Maxwell render ima plug za Sketchup i moze da radi direktno u njemu...Vrlo je jednostavan za koriscenje,ali je bolesno zahtevan program...Ovo sto si ti naveo ce raditi bez problema,ali kad ukljucis vise emitera(svetla) i kada ima mnogo poligona tada je presudno da imas dosta rama da bi mogao uopste da zavrsi bilo kakav render.

DaSickSystem
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs