probao sam procesor na ploci ASUS M2N-E radio je oko 2 sata sa everestom puno opterecenje Temperatura procesora je bila 75 Stepeni maksimalno kod mene i dalje isti problem
Link za taj CPU sa AMD sajta Ne ocitava lepo temperaturu everest ili se nesto desava sa senzorom toplote. Ako mozes probaj ga na AMD chipsetu ,bice stvari mnogo jasnije.
Link za taj CPU sa AMD sajta ,tehnicke karakteristike
Imamo isti problem sa burazovim x2 5000 brisbane G2. Plocha je Gigabyte 780g ds3h, znachi AMD chipset. Te teorije u vezi chipseta padaju u vodu. Kucishte je thermaltake soprano sa dve 12ice, napred i pozadi. Posle par minuta u igrici se komp ugasi, a temperatura u BIOS-u i Everestu oko 70c! Probali smo da instaliramo Windows, ugasio se na pola instalacije. Skinuli smo stranicu i instalirali windows, temperatura je tada bila oko 50c. Da ima bolje hladjenje, npr. neki bolji cpu kuler toga verovatno ne bi bilo, ali je ovaj procesor predvidjen da radi sa box kulerom na default frekvenciji i ne pada mi na pamet da kupujemo kuler kada je josh pod garancijom. Reklamiracemo ga i odneti ceo komp poshto je sve u toj radnji kupljeno pa nek se fakaju. Vec smo jednom reklamirali i ne znam shta su radili, rekli kao bio je overklokovan! Neka menjaju procesor, ili plochu ako je u njoj problem pa daje nestabilan napon ili tako neshto. Da li napajanje moze biti problem?
Jebivetar ja pricam iz mog iskustva sa Nvidia chipsetom
23.02.2010. 00:09
status: user broj poruka: 7733
90 % ljudi koji imaju AMD ce ti reci o njemu t.j o Nvidia chipsetu sve najgore na ovom forumu,Kakve teorije padaju u vodu imao sam x primera sa time.Ne ocekujes valjda da AMD isporucuje TT kulere uz CPU .
Neki zeleni su krivci, da li AMD ili gremlini ne znam. Javicu se kada reshimo problem, za sada smo stavili VCPU na 1.325. Chekam da instalira neku igru pa da vidimo da li ce se ugasiti. Uzgred, moja plocha je MSI sa nVidia 560 chipsetom(`najbolja kombinacija`), da chuknem u drvo 2.5godine braka sa x2 4200. Kod moje ploche senzor za CPU laze debelo i pokazuje za 20-tak stepeni nizu temperaturu. Mozda kod ove dve Gigabyte laze u plus pa se zato gasi komp. Ko ce ga znati.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.