Nakacis na GA-770T-xxx plocu, otkljucas mu jos dva jezgra i za 7000 din. dobijas procesor za mrvu slabiji od Phenom II 9550BE, koji kosta preko 14000 din... Meni je CPU skor u Vantage malo preko 38000.
Naravno, sve ovo pod uslovom da vec nisi uzeo plocu i memoriju, jer je ovo DDR3 platforma.
Prijatelju, ajd` ti počuj i mene, a uradi kako misliš da je bolje: kupi Athlon II x3. To je prava kupovina, osim ako profesionalno ne koristiš računar i sekindama zarađuješ mnogo para....! Sve što je rečeno o kešu i prednostima, stoji i ovde, s tim da treba znati kako se i sa stock kulerom svi oni dižu bar na 3,0 Ghz bez mnogo grejanja što je ok. Kada ti tih 3 core-a budu malo, ionako će biti na tržištu 6-core amd-a koji ćeš (ne reče doduše ploču koju imaš) moći da natakneš umesto ovog x3 - kojeg ćeš SADA platiti bar 40% manje u startu od 720beeee ili najskupljeg x4 a slobodno pogledaj rezultate testova, ni izbliza nije toliko lošiji od njih koliko je jeftiniji. Odnosno: i x3 i x4... o kojima pričamo, svi su dovoljni za današnje igre uz solidnu grafiku... pa je reč samo o skoru u Komandantu marku a ne o pravoj potrebi tj. neigrivosti... a kada do toga dože... ionako ćeš kupiti nešto drugo.
Zaboravih da ti kazem,da ako planiras neko klokovanje,malo bolji kuler ti kosta 40-50 e A to podrazumeva da imas dobro napajanje ,plocu i sl... Dakle to se i ne isplati s obzirom da za tu razliku (za kuler) uzimas Phenom II
Inace i A II 435 je moguce otkljucati u x4 b35 ,a legenda kaze da su neki otkljucali i l3 cash, mada to ne uzimaj zdravo za gotovo...
Moja greska, izvinjavam se, na telefonu radim vec par dana, ugasili mi net, imate detaljnije temu o tome. Ali se svakako najmanje slazem sa istom tom porukom, nikako 550 i da mislis da ces da otklljucas! Naivno je pomisliti da mozes imati za 7000 nesto od 14000, da je tako svi bi radili i niko 955 ne bi kupio, ko je imao srece, tom svaka cast, al ja sam kupio i s*ebo se i bacio 2 soma za 2 dana, prodao odmah, kao sto sam vec pomenuo. Slobodno ignorisi tu izjavu da se ne za*ebes.
@Vmarc sve je to macka u dzaku. Imas primerke gde prodje tako otkljucan proc sve testove, a imas primerke gde ga ispusi samo tako sa otkljucanim jezgrima. Kada prodje 1h-2h Linx-a, neki osrednji render i eventualno neku igru (mada mu to ne treba) i ne pukne nigde, e onda je dobar primerak. Ako imas kesa moj glas ide za 925.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.