@Sky pa sto nema jos procesora ako je tako dobar socket :). Q9550 E0 jeste najbolja revizija Q9550 i klokuje se odlicno, ali i5 750 je po meni bolji procesor :).
Pa jeste bolji zato sto je noviji,drugacija arhitektura..Ali razlike su mizerne u nekim aplikacijama..Za normalan rad nema razlike..Sve zavisi i kako ti radi masina,kako je utegnes kao npr :
:: @Sky pa sto nema jos procesora ako je tako dobar socket :). Q9550 E0 jeste najbolja revizija Q9550 i klokuje se odlicno, ali i5 750 je po meni bolji procesor :) :: :: Pozdrav!
Opet ne pratis radnju fabule :) Poenta je u novoj arhitekturi,platformi..Ovde je poredjenje skoro klok za klok i trebao bi i5 kao novija i naprednija platforma da bude brzi ali nije..Znaci razlike su mizerne ili cak iste zavisno od namene..Jel me sad razumes..Hocu da ti kazem da je 775 socket i dalje funkcionalan za sve potrebe.. Naravno tehnologija napreduje i uvek ce postojati bolje ali nekad mozes da se zadovoljis sa necim shodno tvojim potrebama i da ti platforma koristi i zavrsava posao.. Meni ne treba platforma za rendering mada sa mojom zverkom i to lagano radim..Nekad sam radio vecu kolicinu enkodiranja video file-va pa sam prestao.. Za moja potrebe ovo je vrhunski..Posto nisam menjao platformu sledeca ce biti Gulftown ali ni to ne tako blizu..Kad padnu malo cene i kad se finansijsko stanje stabilizuje..
:: Jesu mizerne, ali to je Q9650 :) i to na 100 MHZ vecem taktu :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pa jeste bolji zato sto je noviji,drugacija arhitektura..Ali razlike su mizerne u nekim aplikacijama..Za normalan rad nema razlike..Sve zavisi i kako ti radi masina,kako je utegnes kao npr :: :: :: :: http://img98.imageshack.us/img98/9142/vantagetest64bitfullpor.jp :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: @Sky pa sto nema jos procesora ako je tako dobar socket :). Q9550 E0 jeste najbolja revizija Q9550 i klokuje se odlicno, ali i5 750 je po meni bolji procesor :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Koliko se sećam, imarkovic je jednom prilikom rekao kako mu ne odgovara maximus II formula iz nekog razloga(valjda zbog nekih stvari koje su otklonjene tek na maximus III), te je nekako i logično što hoće da je proda. I ja sam se zaljubio u crosshair IV.
pobrkao si nesto, ne postoji stvar koja mi ne odgovara na ovoj ploci, sigurno si me pobrkao sa nekim, bilo je tema za SupremeFX zvucnu od pufija, pa mozda to..
::Koliko se sećam, imarkovic je jednom prilikom rekao kako mu ne odgovara maximus II formula iz nekog razloga(valjda zbog nekih stvari koje su otklonjene tek na maximus III), te je nekako i logično što hoće da je proda. I ja sam se zaljubio u crosshair IV
:: pobrkao si nesto, ne postoji stvar koja mi ne odgovara na ovoj ploci, sigurno si me pobrkao sa nekim, bilo je tema za SupremeFX zvucnu od pufija, pa mozda to. :: :: ::Koliko se sećam, imarkovic je jednom prilikom rekao kako mu ne odgovara maximus II formula iz nekog razloga(valjda zbog nekih stvari koje su otklonjene tek na maximus III), te je nekako i logično što hoće da je proda. I ja sam se zaljubio u crosshair IV :: ::
Nadovezao bih se na ovu celu pricu, ako neko slucajno ima neki procesor + plocu slicnih karakteristika a zeli da radi upgrade, neka mi se javi na pm, kupujem ovih dana.
Ako budes hteo da prodajes te tvoje komponente dacu ti ja kolko kosta novi 955 da mi prodas tvoj q9550 kasnije stavis na limundo ili ovde da prodajes plocu i sigurno ces je prodati.
NE cackaj mecku i ostavi taj CPU i to sto imas. Sta ti se svidja izgled? Dajes super konfu za nesto sto je mnogo goreee, veruj mi znam sta pricam. Taj 965 ili 955 nisi losi ali nisu nista wooow i otelis se dok namestis. za x6 ne znam al predpostavlljam da je slicno obzirom da arhitektura nije promenjena. Isti shit sa +2 jezgra.
:: izvinjavam se svima i adminima sto moram ovde da postavljam, ali nema leba od oglasa, a siguran sam postoji neko sa phenom-om II (955,965) i nekom AM2 plocom ko bi se menjao uz doplatu...? btw, tu je i 4x1GB Geil 1066 ::
ma odustao sam ja od te price sa fenomom, jer svako ko mi je ponudio tako nesto, nudi i nerealnu doplatu, tako da nisam vise za to, sad prodajem sve, stavicu i graficku u oglas kao zamena ili prodaja i uzecu neku slabiju, treba mi kesh... @Vuce, vidi mail.
:: NE cackaj mecku i ostavi taj CPU i to sto imas. Sta ti se svidja izgled :: Dajes super konfu za nesto sto je mnogo goreee, veruj mi znam sta pricam :: Taj 965 ili 955 nisi losi ali nisu nista wooow i otelis se dok namestis :: za x6 ne znam al predpostavlljam da je slicno obzirom da arhitektura nije promenjena :: Isti shit sa +2 jezgra :: :: :: izvinjavam se svima i adminima sto moram ovde da postavljam, ali nema leba od oglasa, a siguran sam postoji neko sa phenom-om II (955,965) i nekom AM2 plocom ko bi se menjao uz doplatu...? btw, tu je i 4x1GB Geil 1066 :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.