Ja sam vec spominjao da sam ja moj Q dobio sa Box-om koji je drzao idle 52-56 stepeni u zavistpoosti od jezgra! Po prime95 opterecenjem je za par sekundi dostizao 85 stepeni (dalje nisam ni zeleo da ga gledam)! IBT bi ga pocepao jos vise verovatno! Zameni BOX ako mozes pa vidi sta dobijas!
Ako ni bios nije pomogao a na dodir CPU nije vruc pod Full load onda ne valjaju senzori na CPU-u!U krajnjem slucaju ako su zaista te temperature CPU je los primerak!
@Daum Samo ti bato rokaj update iz wina pa kad ti win bude zabagovao u toku flashovanja ploce videces koliko je to bezbedno!Samo se ti oslanjaj na OS by Microsoft koji su bas poznati po `stabilnosti` !
Ako ti sve radi OK, ne trotluje procesor, ne zamrzava sistem i slicno, nije mi jasno uopste zasto se toliko tripujes i nerviras (ludis, sta vec :D) oko prikazivanja vrijednosti temperatura...
Ako si uradio ono sto su ti predlozili korisnici SkyFire i DaSickSystem, i ako ti hladnjak nije pretjerano vruc (znas valjda sta je 30 stepeni, a sta je 60 stepeni) nemas razloga za brigu, tj. vjerovatno imas pogresna ocitavanja temperature i to ti je...
Moguce je i ovo sto je spomenuo LonleyMax, ali onda bi ti hladnjak trebao biti dosta topao...
Sve u svemu, maticna sigurno nije neispravna jer onda nesto ne bi radilo kako treba...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: @Dau :: Samo ti bato rokaj update iz wina pa kad ti win bude zabagovao u toku flashovanja ploce videces koliko je to bezbedno!Samo se ti oslanjaj na OS by Microsoft koji su bas poznati po `stabilnosti`
Ne tripujem bezveze jer ne mogu da pokrenem neke programe a da temp ne skoci preko 80 stepeni a ako temperatura pridje 100 komp se sam restrtuje jer je dobio ocitavanja da je prisao 100 stepeni tako da nije bezvezno tripovanje. Na intelovaom sajtu pise da je maksimalna temperatura za ovaj procesor 72 stepena. Juce sam jos jedan put rastavio hladnjak i stavio na drugi nacin pastu ali ovaj put dosta manje paste nego predhodnik puta i temp je ostala ista tako da nije do mog nacina postavljana sigurno jedino ostaje da su otisli senzori na maticnoj ili da je procesor naj losi primjerak od svih i5 .
Mada ja mislim da je u pitanju maticna jer hladnjak nije uopste ni topao kako treba. Od prilike je samo za nijensu topli od lima kucista ili od drugih metala u sobi na sobnoj temp tako da mislim da mu stvarna temp ne prelazi nekih 35 stepeni u idle.
Sada sam prime95 pustio da radi pola sata i temperatura je stalno bila 99 stepeni. Da je do procesora osjetio bi toplotnu na hladnjaku ali nje nema a da je do mog nepravilnog postavljanja hladnjaka za pola sta u primu bi se vec nesto desilo tako da jedino ostaje da je do pogresnih ocitavanja.
Samo sto mi ta ocitavanja i dalje bodu oci. sada ne znam dali da nosim plocu na reklamaciju posto sam ja mislim utvrdio zasto dobijam tolka ocitavnaja.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.