Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Cica Barton
STRANA 2 OD 2
nikolajev MSI default 18.05.2010. 23:58 #214905

status: user
broj poruka: 284
Vratio sam Bios na default, tj. 1.65v za Barton.
Klinička slika izgleda ovako: Win se podize oko 5minuta, sa periodima kada moze samo kursor da se pomera po ekranu. Nakon podizanja XP- a, čim se otvori više aplikacija, osim kursora koji moze da se pomera po ekranu, bilo koja druga aktivnost je onemogućena. Nakon toga ide kratki period kada nesto moze da se radi....Temperatura je 50 `u leru`, a preko 60 kada se pokrene npr Firefox sa 2 do 3 tab- a. Vratio sam napon na 1.55 i gle cuda: radi normalno. Temteratura ima vrednosti je oko 40C u leru....kao sto sam opisao.
Ljudi hvala na pomoci.
Mislim da cu kupiti novu plochu, procesor i memoriju. Razmisljam da to bude AMD Phenom II X4 925 na ASUS- u M4A89GTD PRO/USB3. Ima li neko sugestiju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: Abit ili Asus 19.05.2010. 00:02 #214906

status: user
broj poruka: 5715
Nije to -X. Ja sam imao istu masinu sa A7N8X (bez jos jednog X) i ona je glava-glavi Abitu NF7

D E M I G O D

::
:: :: Nasao sam preko oglasa dve polovne ploce
:: :: 1. ASUS A7N8X-E Deluxe
:: :: 2. ABIT NF
:: Ako hoces da vidis sta znaci pregrevanje i kocenje tog procesora stavi ga na tu Asus plocu...To je slavna Asus serija X koja je verovatno najgora serija koju je Asus ikada izbacio
:: Svojevremeno sam imao Bartona i imao sam prvo Asus A7N8X koju sam odmah zamenio,jer mi se procesor pregrevao i ploca je veoma bagovita,sledeca je bila Epox RDA8+ i jos uvek mislim da je to najbolja ploca za Bartone i mnogo sam pogresio sto sam je zamenio za MSI K7N2 Delta2 na kojoj i dan danas radi taj Barton
:: Mislim da nema razloga za menjanjem ploce,jer su to neke normalne temperature za taj procesor i treba traziti problem na drugom mestu,a ne u pregrevanju procesora
:: DaSickSystem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs