Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
CPU Cooler ...
STRANA 2 OD 3  
AcA089 Re: ... 03.06.2010. 16:02 #219438

status: user
broj poruka: 267
Jel taj mega bio push/pull??
(Cooler master pasta, mogao bi da stavis artic cooling mx2 ili artic silver 5 mislim bolje hlade, ovo je ne vezano za nase raspravljenje oko kulera)

:: Megahalems pod punim opterećenjem na i7 860 na 4.0ghz 1.35v - 75
::
:: Corsair H50 pod punim opterećenjem, push/pull Enermax Magma + Corsair Fan (krš)- 70
:: Ista pasta u pitanju, CM Thermalfusion 400..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 03.06.2010. 16:04 #219440

broj poruka: 12810
Mega je bio samo sa Enermax Magmom...

Ta CM pasta mi odradjuje posao skroz, ne verujem da bih dobio neke bolje rezultate sa drugim pastama, dosta hvale ovaj CM...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

AcA089 ... 03.06.2010. 16:08 #219443

Probaj mega push/pull,razlika je, ako imas malo kuciste sve to ima veze jer megahalemsu treba dosta vazduha,ja kad otvorim kuciste meni temp padne za 5 C.
CM je najlosija firma za pastu.to valjda znas malo pogledaj po netu.

Daum ... 03.06.2010. 16:20 #219452

Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama...

raic Evo dođoh kući pa da se javim napokon 03.06.2010. 16:23 #219454

broj poruka: 9006
Držim procesor domaćinski kloknut, onako čuvarno na 3,6 da ga ne mučim mnogo, voltaže sam dodao nešto malo, 0,04v čisto protiv uroka, nisam ni ispitivao da li je stvarno potrebno. Temperatura je 35-45 s jednim kulerom ovih dana. Ono kad je bila vrućina bilo je oko 50 i nešto ali sam tad nešto eksperimentisao s klokom i imao puš-pul na njemu pa to i nema veze s ovim sad.

imarković: zavisi koja je revizija kulera, ja imam onu bez bekplejta za amd i sa fiksnom pločom odozgo umesto makaza a za 1156 nemam ništa od opreme nego sam prepravio makaze za 775 i napravio bp.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

AcA089 Re: ... 03.06.2010. 16:29 #219458

mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste.

:: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Daum Re: Re: ... 03.06.2010. 18:13 #219479

Znaš kad ću da okrenem fan da mi duva u kućište...

:: mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste
:: :: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: ::
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
imarkovic Re: Re: ... 03.06.2010. 19:04 #219495

broj poruka: 19075
e ovo je glupost sto si rekao, cooler treba da se stegne maximalno moguce, a pasta ostaje u tankom sloju, bas kako i treba da bude, a ako je nakakkis malo vise, normalno da ce izleteti sa strane, tako stavljaju neiskusni...

:: mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste
:: :: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
raic Ma i ja kad sam video to za H50 03.06.2010. 19:14 #219497

Zabezeknuo sam se načisto, da mi je da vidim ko bi ga okrenuo da duva unutra i posle se kad legne na spavanje i dalje osećao kao mudar čovek dostojan poštovanja.

Evo Serdare, specijalno za tebe sam digo glodara na 4ghz, load temperatura je oko 52-3 stepena, uzmimo u obzir i to da nemam kućište, znači airflow samo naturalno i da je montiran samo jedan ventilator na kuler.

AcA089 Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 19:41 #219504

Ako puno zategnes ko indijanac sva pasta pobegne i bukvalno se pipaju cpu i hladjak nema paste,ne steze se max.ako malo stegnes ne silom pasta ostane izmedju cpu i hladnjaka,a ovo sto sam napizao da na megu se stavi pasta i na cpu isto pasta je dobra svar da ne bi ostao vazduh izmedju cpu-a i hladnjaka.
@Daum
Corsair je tako preporucio...a nije bezveze
@imarkovic
ne izmisljam i nije glupost sve to imas na njihovom sajtu.
i niko nije spominjao da izlazi pasta sa strane nego od sile ,pasta iz sredine se razbezi niko nije rekao sa strane,iz sredine se razbezi pasta zbog velike sile zatezanja.
procitaj ponovo sta sam napisao i pogledaj po netu za ono sto sam rekao,pa onda mi reci koji je problem.

:: e ovo je glupost sto si rekao, cooler treba da se stegne maximalno moguce, a pasta ostaje u tankom sloju, bas kako i treba da bude, a ako je nakakkis malo vise, normalno da ce izleteti sa strane, tako stavljaju neiskusni..
:: :: mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste
:: :: :: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: :: :: __________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: ::
:: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
imarkovic Re: Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 19:56 #219507

druze, stvarno je nebuloza to sto pricas, ne znam gde si to procitao, ali bolji efekat hladjenja se postize tako sto MORA da se stegne hladnjak za cpu i nemoj mi pricati ovo, zato sto BAS tako NE TREBA, jer ti pastu ne nanosis `kao indijanac`, vec tankim slojem i nema sanse da izleti sa strane (ako je tebi izletelo, ne znam sta da ti kazem), a pasta se nanosi cisto da popuni mikronske rupe izmedju podnozja i procesora, ti ako ne stegnes dovoljno MEGAHALEMS, on ce se blago klatiti levo-desno (gore-dole), razmisli malo, raspitaj se, veruj mi da je tako, potvrdice ostali sigurno.

:: Ako puno zategnes ko indijanac sva pasta pobegne i bukvalno se pipaju cpu i hladjak nema paste,ne steze se max.ako malo stegnes ne silom pasta ostane izmedju cpu i hladnjaka,a ovo sto sam napizao da na megu se stavi pasta i na cpu isto pasta je dobra svar da ne bi ostao vazduh izmedju cpu-a i hladnjaka
:: @Dau
:: Corsair je tako preporucio tako da ne pametuj sa tvoj izrazima kad ces okrenuti fa
:: neverovatno si bezobrazan..
:: daj normalno se ponasaj,budi covek ne smrad
:: @imarkovi
:: ne izmisljam i nije glupost sve to imas na njihovom sajtu
:: i niko nije spominjao da izlazi pasta sa strane nego od sile ,pasta iz sredine se razbezi niko nije rekao sa strane,iz sredine se razbezi pasta zbog velike sile zatezanja
:: procitaj ponovo sta sam napisao i pogledaj po netu za ono sto sam rekao,pa onda mi reci koji je problem
:: :: e ovo je glupost sto si rekao, cooler treba da se stegne maximalno moguce, a pasta ostaje u tankom sloju, bas kako i treba da bude, a ako je nakakkis malo vise, normalno da ce izleteti sa strane, tako stavljaju neiskusni..
:: :: :: mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste
:: :: :: :: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: :: :: :: __________________
:: :: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: ::
:: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
AcA089 Re: Re: Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 20:00 #219509

O cemu ti pricas coveke,ko spominje da pasta izlazi sa strane???????
pasta je nanesena tankim slojem sa karticom.
i ko spominje da se pasta nanosi ko indijanac rekao sam da se ne zateze ko indijanac.
Jel ti vidis sta sam napisao aj proveri molim te!!!!!!!!

:: druze, stvarno je nebuloza to sto pricas, ne znam gde si to procitao, ali bolji efekat hladjenja se postize tako sto MORA da se stegne hladnjak za cpu i nemoj mi pricati ovo, zato sto BAS tako NE TREBA, jer ti pastu ne nanosis `kao indijanac`, vec tankim slojem i nema sanse da izleti sa strane (ako je tebi izletelo, ne znam sta da ti kazem), a pasta se nanosi cisto da popuni mikronske rupe izmedju podnozja i procesora, ti ako ne stegnes dovoljno MEGAHALEMS, on ce se blago klatiti levo-desno (gore-dole), razmisli malo, raspitaj se, veruj mi da je tako, potvrdice ostali sigurno
:: :: Ako puno zategnes ko indijanac sva pasta pobegne i bukvalno se pipaju cpu i hladjak nema paste,ne steze se max.ako malo stegnes ne silom pasta ostane izmedju cpu i hladnjaka,a ovo sto sam napizao da na megu se stavi pasta i na cpu isto pasta je dobra svar da ne bi ostao vazduh izmedju cpu-a i hladnjaka
:: :: @Dau
:: :: Corsair je tako preporucio tako da ne pametuj sa tvoj izrazima kad ces okrenuti fa
:: :: neverovatno si bezobrazan..
:: :: daj normalno se ponasaj,budi covek ne smrad
:: :: @imarkovi
:: :: ne izmisljam i nije glupost sve to imas na njihovom sajtu
:: :: i niko nije spominjao da izlazi pasta sa strane nego od sile ,pasta iz sredine se razbezi niko nije rekao sa strane,iz sredine se razbezi pasta zbog velike sile zatezanja
:: :: procitaj ponovo sta sam napisao i pogledaj po netu za ono sto sam rekao,pa onda mi reci koji je problem
:: :: :: e ovo je glupost sto si rekao, cooler treba da se stegne maximalno moguce, a pasta ostaje u tankom sloju, bas kako i treba da bude, a ako je nakakkis malo vise, normalno da ce izleteti sa strane, tako stavljaju neiskusni..
:: :: :: :: mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste
:: :: :: :: :: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: :: :: :: :: __________________
:: :: :: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
raic Žao mi je coa, ali termodinamika veli da nisi u pravu 03.06.2010. 20:06 #219510

Osim toga na većini kulera i ne možeš previše da zategneš jer imaš opruge i šrafovi imaju graničnike, osim toga, još bolje ako se razbeži, pasta ostane samo u sitnim neravninama na kuleru i procesoru što joj je i uloga. Ako bi savršeno dobro lapovao i kuler i procesor i hipotetički da kažemo, ekstremno jako ih stegao pasta ti ne bi ni trebala jer bi imao savršen direktan kontakt. Pasta služi samo da te približi što više takvom idealnom slučaju

Jedini razlog zašto bi trebalo da izbegavaš jako stezanje je da ne oštetiš ploču ili procesor zbog čega su verovatno to i napisali..

Evo i nevezano za priču par sličica koliko potrošnja može da skoči kod jačeg overkloka, iako mi malo mnogo tih 1.45v što su stavili da bi stigli do 4ghz
http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-overclock,2438-11.html

Vaskev re 03.06.2010. 20:21 #219516

broj poruka: 1673
Poenta je naneti sto manju kolicinu paste jer i ona sama povecava termalni otpor srazmerno sa debljinom nanetog sloja. Pasta sluzi da popuni mikro supljine izmedju tela hladnjaka i procesora (ili drugog tela koje se rashladjuje). I potrebno je ostvariti sto je moguce bolji kontakt stezanjem (naravno nema potrebe za preterivanjem jer ce se u protivnom visak stezne sile manifestovati kao krivljenje ploce). Visak paste ce naravno da iscuri kao visak i ako se pravilno odredi kolicina paste viska nece biti previse a ako se stavi nedovoljno onda se nece ravnomerno rasliti po kontaktnoj povrsini. I kao trece u testovima termalnih pasta Arctic Silver 5 je jedna od najboljih pasta koje postoje po karakteristikama ali je potrebno naneti je pravilno (pasta je jako gusta i to se mora uzeti u obzir) i potrebno je da prodje prilicno dugo vreme da se pasta ravnomerno rasporedi i da postigne svoj maksimum, OCZ Freeze je pasta jako slicnih karakteristika (malo losija od AS5) ali je maksimalno dejstvo odmah po nanosenju. Nije preporucljivo mazati obe kontaktne povrsine bas zbog vazduha koji moze ostati zarobljen izmedju dva sloja i koji ce predtavljati samo dodatni otpor, posebno je ovo izrazeno kod gustih pasta. Najbolji nacin je nanosenje na ciste povrsine i to na povrsini koja je manje glatka i da se tu nanese tako da se omoguci povrsinsko sirenje i ravnomerno rasporedjivanje (razlivanje) paste po povrsinama i hladnjaka i procesora. Ako naneses dovoljnu kolicinu paste na cpu razlivanjem ce pasta ravnomerno prekriti seo cpu, ako je stavis nedovoljno falice ti na ivicama (nije dobro) ako stavis previse iscurece visak i sem nepotrebnog bacanja skupe paste nece biti nista specijalno lose.

AcA089 Re: Žao mi je coa, ali termodinamika veli da nisi u pravu 03.06.2010. 20:23 #219517

Zatezao sam na max i zatezao sam ono srafcigerom lagano pa kad vidim da trebam vecu silu da upotrebim onda sam stao i to mi je pokazivalo bolje temp nego kad zategnem na max.
ploca ne moze da se osteti jer kog megahalemsa imas polugu koja je zasrafljena za plocu a mega se na polugu zasrafljuje.

:: Osim toga na većini kulera i ne možeš previše da zategneš jer imaš opruge i šrafovi imaju graničnike, osim toga, još bolje ako se razbeži, pasta ostane samo u sitnim neravninama na kuleru i procesoru što joj je i uloga. Ako bi savršeno dobro lapovao i kuler i procesor i hipotetički da kažemo, ekstremno jako ih stegao pasta ti ne bi ni trebala jer bi imao savršen direktan kontakt. Pasta služi samo da te približi što više takvom idealnom slučaj
:: Jedini razlog zašto bi trebalo da izbegavaš jako stezanje je da ne oštetiš ploču ili procesor zbog čega su verovatno to i napisali.
:: Evo i nevezano za priču par sličica koliko potrošnja može da skoči kod jačeg overkloka, iako mi malo mnogo tih 1.45v što su stavili da bi stigli do 4gh
:: http://www.tomshardware.com/reviews/core-i5-750-overclock,2438-11.htm
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

AcA089 Re: re 03.06.2010. 20:26 #219518

evo ti procitaj tj. pogledaj
idi na install pa na STEP 4
http://www.prolimatech.com/products/cpu_cooler/megahalems.html

:: Poenta je naneti sto manju kolicinu paste jer i ona sama povecava termalni otpor srazmerno sa debljinom nanetog sloja. Pasta sluzi da popuni mikro supljine izmedju tela hladnjaka i procesora (ili drugog tela koje se rashladjuje). I potrebno je ostvariti sto je moguce bolji kontakt stezanjem (naravno nema potrebe za preterivanjem jer ce se u protivnom visak stezne sile manifestovati kao krivljenje ploce). Visak paste ce naravno da iscuri kao visak i ako se pravilno odredi kolicina paste viska nece biti previse a ako se stavi nedovoljno onda se nece ravnomerno rasliti po kontaktnoj povrsini. I kao trece u testovima termalnih pasta Arctic Silver 5 je jedna od najboljih pasta koje postoje po karakteristikama ali je potrebno naneti je pravilno (pasta je jako gusta i to se mora uzeti u obzir) i potrebno je da prodje prilicno dugo vreme da se pasta ravnomerno rasporedi i da postigne svoj maksimum, OCZ Freeze je pasta jako slicnih karakteristika (malo losija od AS5) ali je maksimalno dejstvo odmah po nanosenju. Nije preporucljivo mazati obe kontaktne povrsine bas zbog vazduha koji moze ostati zarobljen izmedju dva sloja i koji ce predtavljati samo dodatni otpor, posebno je ovo izrazeno kod gustih pasta. Najbolji nacin je nanosenje na ciste povrsine i to na povrsini koja je manje glatka i da se tu nanese tako da se omoguci povrsinsko sirenje i ravnomerno rasporedjivanje (razlivanje) paste po povrsinama i hladnjaka i procesora. Ako naneses dovoljnu kolicinu paste na cpu razlivanjem ce pasta ravnomerno prekriti seo cpu, ako je stavis nedovoljno falice ti na ivicama (nije dobro) ako stavis previse iscurece visak i sem nepotrebnog bacanja skupe paste nece biti nista specijalno lose.
Vaskev re 03.06.2010. 20:46 #219532

To sto je tako napisano nije garancija da je to najbolji nacin za nanosenje kojeg se moras slepo drzati. Za vecinu neupucenih korisnika (za koje se uputstva i pisu primenjuje se najednostavnija moguca metoda koju ce svako shvatiti i koja vrsi posao). Koliko iskusnih ljudi bilo majstora, servisera ili iskusnih osoba koje su montirale vise od jednog kulera u zivotu ce uopste citati uputstvo? Drugo je sto postoje ljudi koji ce to uraditi sa vise ili manje uspeha pa ce svako dobiti razlicite temperature sa istom pastom istim kulerom i istim procesorom.

imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 20:47 #219534

pa brate, sve vreme pricas kako pasta bezi iz sredine, iz sredine cega?? Pa pasta treba da bude preko celog procesora, a ne samo po sredini, a u normalnim uslovima (bez savrsenog lapovanja, koje je nemoguce) pasta ne moze da NESTANE, koliko god da stegnes, a treba da se stegne, pasta ce biti tu i bice bolje temperature, ne kapiram kako si zakljucio da ako ne stegnes bivaju bolje temperature, nesto si se gadno istripovao, pitaj bilo kog iskusnijeg servisera, svi ce ti reci da treba muski da se stegne kod tih hladnjaka koji koriste srafove i matice, jer u tome je i poenta, da hladnjak maximalno dobro nalegne na procesor, jer ga tako najbolje hladi, zato je izmisljen onaj steznik po sredini sto ima VenomousX, zbog full efekta, a dzabe ja tebi pricam kad ne razumes, i izgleda ne znas tacno za sta u stvari sluzi pasta uopste...

Step 4
Spread out evenly the thermal compound on the CPU and on the bottom of heatsink base.
Step 5
Place the heatsink on the CPU and insert the aluminum mounting plate between the heatpipes. Use a screw driver to tighten the spring-loaded screws to the aluminum mounting plate.

i? sta s tim? covek ti je objasnio sve lepo.

:: O cemu ti pricas coveke,ko spominje da pasta izlazi sa strane??????
:: pasta je nanesena tankim slojem sa karticom
:: i ko spominje da se pasta nanosi ko indijanac rekao sam da se ne zateze ko indijanac
:: Jel ti vidis sta sam napisao aj proveri molim te!!!!!!!
:: :: druze, stvarno je nebuloza to sto pricas, ne znam gde si to procitao, ali bolji efekat hladjenja se postize tako sto MORA da se stegne hladnjak za cpu i nemoj mi pricati ovo, zato sto BAS tako NE TREBA, jer ti pastu ne nanosis `kao indijanac`, vec tankim slojem i nema sanse da izleti sa strane (ako je tebi izletelo, ne znam sta da ti kazem), a pasta se nanosi cisto da popuni mikronske rupe izmedju podnozja i procesora, ti ako ne stegnes dovoljno MEGAHALEMS, on ce se blago klatiti levo-desno (gore-dole), razmisli malo, raspitaj se, veruj mi da je tako, potvrdice ostali sigurno
:: :: :: Ako puno zategnes ko indijanac sva pasta pobegne i bukvalno se pipaju cpu i hladjak nema paste,ne steze se max.ako malo stegnes ne silom pasta ostane izmedju cpu i hladnjaka,a ovo sto sam napizao da na megu se stavi pasta i na cpu isto pasta je dobra svar da ne bi ostao vazduh izmedju cpu-a i hladnjaka
:: :: :: @Dau
:: :: :: Corsair je tako preporucio tako da ne pametuj sa tvoj izrazima kad ces okrenuti fa
:: :: :: neverovatno si bezobrazan..
:: :: :: daj normalno se ponasaj,budi covek ne smrad
:: :: :: @imarkovi
:: :: :: ne izmisljam i nije glupost sve to imas na njihovom sajtu
:: :: :: i niko nije spominjao da izlazi pasta sa strane nego od sile ,pasta iz sredine se razbezi niko nije rekao sa strane,iz sredine se razbezi pasta zbog velike sile zatezanja
:: :: :: procitaj ponovo sta sam napisao i pogledaj po netu za ono sto sam rekao,pa onda mi reci koji je problem
:: :: :: :: e ovo je glupost sto si rekao, cooler treba da se stegne maximalno moguce, a pasta ostaje u tankom sloju, bas kako i treba da bude, a ako je nakakkis malo vise, normalno da ce izleteti sa strane, tako stavljaju neiskusni..
:: :: :: :: :: mega se ne steze puno jer ako ga stegnes puno za cpu socket onda pasta iz sredine pobegne,nesme puto da se steze,i to smanjuje hladjenje znam iz licnog iskustva,a drugo na njihovom sajtu imas preporuku da se pasta stavi i na cpu i na megahalemsu i daje bolje rezultate kao sto je corsair preporucio da se kuler postavi tako da gura vazduh u kuciste
:: :: :: :: :: :: Kućište je bilo Cosmos 1000, tako da je bio dovoljan protok... za tu CM pastu sam dosta gledao na netu kad sam je kupovao i u klasi je sa MX2 i sličnim pastama..
:: :: :: :: :: :: __________________
:: :: :: :: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
AcA089 aj ok 03.06.2010. 20:53 #219536

to upustvo je samo bilo da vaskev pogleda da su napisali da se pasta nanese i na cpu i na hladnjak(iz sredine procesora cega drugog?).
@imarkovic jel hoces ovako
da skinem sad da ocistim sve i nanesem pastu samo na cpu tankim slojem i da zategnem max,i da vidimo razliku??
@vaskev ja uglavnom ne gledam upustva ali sam citao na drugim sajtovima da se preporucuje da se stavi pasta na hladnjak a njihovo upustvo potvrdjuje to,to ne znaci da sad koristim upustva za montazu hladnjaka..boze
Vaskev re 03.06.2010. 21:09 #219538

Nemoj ti zbog mene da ne citas uputstva...

Bolja metoda je nanosenje paste na procesor (vazi u slucaju glatkog tela na kuleru).

Bolje je nanositi pastu na kuler u slucaju kada je njegova donja povrsina neravna kao kod kulera sa toplotnim cevima u bazi.

Otprilike iz iskustva mozes proceniti mazanjem koje povrsine ce doci do lakseg i pravilnijeg rasporedjivanja paste usled naleganja hladnjaka na procesor. Definitivno ce jace naleganje dovesti do manjeg termalnog otpora i boljeg odvodjenja toplote i manjih temperatura.

imarkovic Re: aj ok 03.06.2010. 21:11 #219539

ne moras to da radis, nemoj da se cimas, nema potrebe, imam i sam MEGAHALEMS, znam odlicno kako se montira, to je masivan hladnjak i stvarno nije pozeljno da se ne stegne maximalno, trenutno mi je idle temp 24c, na Q9550 procesoru (stvarno mislim da ne moze bolje), sa prolimatech pastom, koju sam samo kapnuo na procesor, to je moja metoda jer ne zelim da se bakcem mackanjem karticama itd, i ovako sam prezadovoljan, a ti ako zelis montiraj na svoj nacin, nemam nista protiv...

:: to upustvo je samo bilo da vaskev pogleda da su napisali da se pasta nanese i na cpu i na hladnjak(iz sredine procesora cega drugog?)
:: @imarkovic jel hoces ovak
:: da skinem sad da ocistim sve i nanesem pastu samo na cpu tankim slojem i da zategnem max,i da vidimo razliku?
:: @vaskev ja uglavnom ne gledam upustva ali sam citao na drugim sajtovima da se preporucuje da se stavi pasta na hladnjak a njihovo upustvo potvrdjuje to,to ne znaci da sad koristim upustva za montazu hladnjaka..boze
AcA089 re 03.06.2010. 21:27 #219543

Ma nemam ja nista protiv vase metode,postujem je.
Ajde sad cu da pokusam pa cemo videti sta je bolje.
javljam se za sat vremena i da istestiram.

imarkovic Re: re 03.06.2010. 21:31 #219545

pazi, sta god da pokusas, nema sanse da je bolja tvoja `zenska` metoda od `muske` salim se, ali bez zezanja, sad ces opet da se istripujes i reci ces da bolje hladi kad se ne stegne, evo, dajem ruku.

:: Ma nemam ja nista protiv vase metode,postujem je
:: Ajde sad cu da pokusam pa cemo videti sta je bolje
:: javljam se za sat vremena i da istestiram
AcA089 Re: Re: re 03.06.2010. 22:31 #219561

Evo vratio sam se stegao sam dok nisam cuo skljocanje verovatno federi na frafovima,nadam se,sad cu da istestiram treko linx-a 0.6.4 za sad je idle 38 a bilo je 40-41C.javljam

:: pazi, sta god da pokusas, nema sanse da je bolja tvoja `zenska` metoda od `muske` salim se, ali bez zezanja, sad ces opet da se istripujes i reci ces da bolje hladi kad se ne stegne, evo, dajem ruku
:: :: Ma nemam ja nista protiv vase metode,postujem je
:: :: Ajde sad cu da pokusam pa cemo videti sta je bolje
:: :: javljam se za sat vremena i da istestiram
imarkovic Re: Re: Re: re 03.06.2010. 22:35 #219563

idle ti je 38?? jesi siguran da si dobro montirao? pazi, ja imam Q9550 i idle mi je 24c upravo sada... koji to cpu imas? i7?

:: Evo vratio sam se stegao sam dok nisam cuo skljocanje verovatno federi na frafovima,nadam se,sad cu da istestiram treko linx-a 0.6.4 za sad je idle 38 a bilo je 40-41C.javlja
:: :: pazi, sta god da pokusas, nema sanse da je bolja tvoja `zenska` metoda od `muske` salim se, ali bez zezanja, sad ces opet da se istripujes i reci ces da bolje hladi kad se ne stegne, evo, dajem ruku
:: :: :: Ma nemam ja nista protiv vase metode,postujem je
:: :: :: Ajde sad cu da pokusam pa cemo videti sta je bolje
:: :: :: javljam se za sat vremena i da istestiram
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs